Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (17)

Marketing


  • creativa

    ma to je sve inscenirano..

    avatar

    17.11.2009. (22:09)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    aha znaci i taj je show dosao na hrvatsku tv. fino. pa neka, mozda neki nesto iz emisije i nauce. iako ovi tvoji opisi uh hm.....neznam koliko je tu nade....

    avatar

    17.11.2009. (22:25)    -   -   -   -  

  • katalona

    Ha, ha i ja sam "preko oka gledala večerašnju emisiju i nakon onih muha izgubila želju za restoranskim večerama!
    Sad se sjetih da moja sveki obožava gledati Odred za čistoću, a uporno ga zove Obred za čistoću:)))

    avatar

    17.11.2009. (22:40)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Baš smo i mi to gledali maloprije i došli do zaključka da je vlasnik restorana idiot. :) Osim što su balavi kuhar i pomoćnik superiorniji od njega samog, još je veća grozota što je vlasnik taj koji se prijavljuje u show, zar ne? Pa ako se prijavio dobrovoljno i znao što ga čeka, otkud kuharima pravo govoriti Francuzu da se gubi van? Ja bih im dala momentalni otkaz (ustvari, takve ne bih ni zaposlila).

    A u prošloj epizodi onaTočkica u NG... pobogu, toliko prljavštine na jednom mjestu je stravično, ali u hrvatskim lokalima ništa ne začuđuje.

    avatar

    17.11.2009. (22:45)    -   -   -   -  

  • iBloger

    Hehehe :)
    Ja mogu reći da sam ja stručniji od 70% Hrvatske jer se školujem u toj školi, a i proučavam psihologiju. Turizam je na meni. Taraaaaaaaam :)

    avatar

    17.11.2009. (23:52)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Mene to ne čudi - kada se ne cijeni rad i sve gleda samo i isključivo kroz profit - može li rezultat biti drugačiji?! O moralu, poštenju i ljudskosti - da ne govorim...:(((((( Tužno! :(((((
    Pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    18.11.2009. (00:39)    -   -   -   -  

  • ljelja

    jednostavno to je odraz društva, cijelo (ne)funkcionira na spadalima.

    avatar

    18.11.2009. (08:31)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    kak imam muža u toj struci znam što se događa glede osoblja (sve ostalo je Stefan i onako već nabrojao u svim intervjuia, zmazane kuhinje, neopremljene i td). Za tu lovu koliko privatnici plaćaju osoblje ni ne mogu zaposliti nikog drugog osim 22-godišnjeg glavnog kuhara tj šefa kuhinje i 18-godišnjeg pomoćnog kuhara. zanemarimo sad glumu , inscenirane situacije itd za potrebe emisije.
    Kod privatnika je ovako. prijavljuju te na minimalac, a ostalo ide na ruke. A koliko je to ostalo je isto pitanje i kad vidiš novce čak i one koji idu preko računa. Tako je u 80% restorana, pa i u Tkalčićevoj.

    avatar

    18.11.2009. (09:09)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Naziv TV emisije opravdava naziv. Ostalo, nakon što Stefan ode je na vlasniku. Po mom mišljenju sve se vraća na staro.

    avatar

    18.11.2009. (10:22)    -   -   -   -  

  • praktikum

    ne bih ja pomoćnjaka i šefa kuhinje u isti lonac stavljala - šef kuhinje je i sposoban i hoće učiti i mislim da je pred njim bolja budućnost, a pomoćnjak - on ionak nema volje za to, a najgore je kad ne voliš posao koji radiš :(

    avatar

    18.11.2009. (10:45)    -   -   -   -  

  • GAJINE GLUPOSTI

    sinoć baš gledal jezikovu, i jel sam tam par puta, i nisam bil zadovoljan....tko zna možda bu sad bolji....

    avatar

    18.11.2009. (11:25)    -   -   -   -  

  • lion queen

    To je stvar sanitarne inspekcije i inspekcije rada, te nepostojanja uvjeta za rad. U doba Jugoslavije prodavač žarulja nije mogao biti onaj tko nije završio taj smjer u trgovačkoj školi. A danas svaka šuša može raditi u dućanu. Izučavanje struke uopće ne postoji. Nered i javašluk kud god se okreneš. Nekad si morao završiti ugostiteljsku školu - smjer konobar, da bi uopće mogao biti konobar, danas svatko konobari. Da ne govorim o kuharima. Što dalje, sve više mi se čini da je Bog hodao po Hrvatskoj u vrijeme Jugoslavije, a ne danas. Žalosno, ali istinito. (btw. čini mi se da tada slobodna nedjelja nije bila upitna, niti slobodna subota, pače, razmatralo se skraćivanje satnice radnog petka)

    avatar

    18.11.2009. (12:14)    -   -   -   -  

  • Veseli Haribo

    Cuj...kad je vlasnik skrt...pa mu je skupo zaposlit nekog kuhara sa iskustvom, onda je glavni kuhar klinac od 22 godine... :)

    avatar

    18.11.2009. (14:41)    -   -   -   -  

  • fanny

    A ja baš planirala ovih dana napisati post o "jezikovoj juhi". Nisam gledala prvih nekoliko epizoda, počela sam od one s Bosanskom kuhinjom i onom živčanom kuharicom.

    I mene ljuti najviše to - što se vlasnici restorana sami prijavljuju i žele si dići rejting, a onda popljuju jadnog Stephana (lik je legenda s onim svojim naglaskom, kao hrvatska verzija "alo, alo)...
    Onaj pomoćni kuhar digao mi živac jučer, balavac balavi, bahatost mu vrišti iz face, a ni rajčicu ne zna pridržavati, kamo li rezati. I baš kako kažeš - vlasnik idiot, a miševi mu kolo vode.
    Doduše, za onog "šefa kuhinje" još ima nade, barem je pokazao volju i ipak donekle svezao jezik...

    Sad kad moja juniorka završi školu i postane turistička djelatnica :) kad gleda "juhu" kritički "profesionalno" komentira greške, prije nego ih komentira voditelj Baš nam je jučer ispričala priču o kuharu-praktikantu iz Baške (s prakse)...šef kuhinje mu kaže da stavi kuhati rižu, a on skuha - špagete. Sve što napravi - radi po svome, a tek je praktikant. Pa onda - što se čudimo :)))

    avatar

    18.11.2009. (17:49)    -   -   -   -  

  • ritam zivota

    onaj prvi restač gdje je bio taj francuz-restoran pomodoro je bivša točkica, vrlo blizu gdje stanujem i često sam tamo znala jesti. inače, vlasnik restača točkica u novigradu istarskom je nekadašnji vlasnik tog zg restorana točkica, sada znanog kao pomodoro. zg točkica je bila izvrstan mali restoran, s izvrsnom i vrlo maštovitom hranom i vrlo ugodnim i lijepo uređenim ambijentom. i izvrsnom domaćom biskom :-) na žalost, s vremenom je očito otišao kuhar koji je tu prije radio, jer se vrlo lako moglo skužiti da je kvaliteta hrane opala. a onda je došao novi vlasnik, promijenio naziv restorana i sve je otišlo k vragu do kraja.

    avatar

    18.11.2009. (18:32)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    emisija mi je odlična, baš je sa zanimanjem pratim i ne čudim se ničemu jer većina ugostitelja danas osoblje drži na crno, radi u fušu i gleda kako skrpati kraj s krajem i usput zajebati državu, a najmanja im je stavka kvalitet posla kojim se bave. onaj balavac sinoć mi je digao tlak, mali očito ima problema koje je trebalo riješiti jednom dobrom šamarčinom, no vlasnik ima osobnost prebijene skuhane lignje i Stephan je potpuno u pravu - sve kreće od vlasnika i bojim se da ovaj put u svojoj misiji nije uspio.

    avatar

    18.11.2009. (19:39)    -   -   -   -  

  • lilium

    http://www.youtube.com/watch?v=awG53RI0Cbc
    http://www.youtube.com/user/sofa teve#p/a/u/1/awG53RI0Cbc

    parodija juzikovu jehu
    preporučam:)

    avatar

    19.02.2010. (09:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...