aha znaci i taj je show dosao na hrvatsku tv. fino. pa neka, mozda neki nesto iz emisije i nauce. iako ovi tvoji opisi uh hm.....neznam koliko je tu nade....
17.11.2009. (22:25)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ha, ha i ja sam "preko oka gledala večerašnju emisiju i nakon onih muha izgubila želju za restoranskim večerama! Sad se sjetih da moja sveki obožava gledati Odred za čistoću, a uporno ga zove Obred za čistoću:)))
17.11.2009. (22:40)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Baš smo i mi to gledali maloprije i došli do zaključka da je vlasnik restorana idiot. :) Osim što su balavi kuhar i pomoćnik superiorniji od njega samog, još je veća grozota što je vlasnik taj koji se prijavljuje u show, zar ne? Pa ako se prijavio dobrovoljno i znao što ga čeka, otkud kuharima pravo govoriti Francuzu da se gubi van? Ja bih im dala momentalni otkaz (ustvari, takve ne bih ni zaposlila).
A u prošloj epizodi onaTočkica u NG... pobogu, toliko prljavštine na jednom mjestu je stravično, ali u hrvatskim lokalima ništa ne začuđuje.
17.11.2009. (22:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Mene to ne čudi - kada se ne cijeni rad i sve gleda samo i isključivo kroz profit - može li rezultat biti drugačiji?! O moralu, poštenju i ljudskosti - da ne govorim...:(((((( Tužno! :((((( Pozdrav od Luki+Goldie
18.11.2009. (00:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
kak imam muža u toj struci znam što se događa glede osoblja (sve ostalo je Stefan i onako već nabrojao u svim intervjuia, zmazane kuhinje, neopremljene i td). Za tu lovu koliko privatnici plaćaju osoblje ni ne mogu zaposliti nikog drugog osim 22-godišnjeg glavnog kuhara tj šefa kuhinje i 18-godišnjeg pomoćnog kuhara. zanemarimo sad glumu , inscenirane situacije itd za potrebe emisije. Kod privatnika je ovako. prijavljuju te na minimalac, a ostalo ide na ruke. A koliko je to ostalo je isto pitanje i kad vidiš novce čak i one koji idu preko računa. Tako je u 80% restorana, pa i u Tkalčićevoj.
18.11.2009. (09:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ne bih ja pomoćnjaka i šefa kuhinje u isti lonac stavljala - šef kuhinje je i sposoban i hoće učiti i mislim da je pred njim bolja budućnost, a pomoćnjak - on ionak nema volje za to, a najgore je kad ne voliš posao koji radiš :(
18.11.2009. (10:45)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
To je stvar sanitarne inspekcije i inspekcije rada, te nepostojanja uvjeta za rad. U doba Jugoslavije prodavač žarulja nije mogao biti onaj tko nije završio taj smjer u trgovačkoj školi. A danas svaka šuša može raditi u dućanu. Izučavanje struke uopće ne postoji. Nered i javašluk kud god se okreneš. Nekad si morao završiti ugostiteljsku školu - smjer konobar, da bi uopće mogao biti konobar, danas svatko konobari. Da ne govorim o kuharima. Što dalje, sve više mi se čini da je Bog hodao po Hrvatskoj u vrijeme Jugoslavije, a ne danas. Žalosno, ali istinito. (btw. čini mi se da tada slobodna nedjelja nije bila upitna, niti slobodna subota, pače, razmatralo se skraćivanje satnice radnog petka)
18.11.2009. (12:14)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
A ja baš planirala ovih dana napisati post o "jezikovoj juhi". Nisam gledala prvih nekoliko epizoda, počela sam od one s Bosanskom kuhinjom i onom živčanom kuharicom.
I mene ljuti najviše to - što se vlasnici restorana sami prijavljuju i žele si dići rejting, a onda popljuju jadnog Stephana (lik je legenda s onim svojim naglaskom, kao hrvatska verzija "alo, alo)... Onaj pomoćni kuhar digao mi živac jučer, balavac balavi, bahatost mu vrišti iz face, a ni rajčicu ne zna pridržavati, kamo li rezati. I baš kako kažeš - vlasnik idiot, a miševi mu kolo vode. Doduše, za onog "šefa kuhinje" još ima nade, barem je pokazao volju i ipak donekle svezao jezik...
Sad kad moja juniorka završi školu i postane turistička djelatnica :) kad gleda "juhu" kritički "profesionalno" komentira greške, prije nego ih komentira voditelj Baš nam je jučer ispričala priču o kuharu-praktikantu iz Baške (s prakse)...šef kuhinje mu kaže da stavi kuhati rižu, a on skuha - špagete. Sve što napravi - radi po svome, a tek je praktikant. Pa onda - što se čudimo :)))
18.11.2009. (17:49)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
onaj prvi restač gdje je bio taj francuz-restoran pomodoro je bivša točkica, vrlo blizu gdje stanujem i često sam tamo znala jesti. inače, vlasnik restača točkica u novigradu istarskom je nekadašnji vlasnik tog zg restorana točkica, sada znanog kao pomodoro. zg točkica je bila izvrstan mali restoran, s izvrsnom i vrlo maštovitom hranom i vrlo ugodnim i lijepo uređenim ambijentom. i izvrsnom domaćom biskom :-) na žalost, s vremenom je očito otišao kuhar koji je tu prije radio, jer se vrlo lako moglo skužiti da je kvaliteta hrane opala. a onda je došao novi vlasnik, promijenio naziv restorana i sve je otišlo k vragu do kraja.
18.11.2009. (18:32)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
emisija mi je odlična, baš je sa zanimanjem pratim i ne čudim se ničemu jer većina ugostitelja danas osoblje drži na crno, radi u fušu i gleda kako skrpati kraj s krajem i usput zajebati državu, a najmanja im je stavka kvalitet posla kojim se bave. onaj balavac sinoć mi je digao tlak, mali očito ima problema koje je trebalo riješiti jednom dobrom šamarčinom, no vlasnik ima osobnost prebijene skuhane lignje i Stephan je potpuno u pravu - sve kreće od vlasnika i bojim se da ovaj put u svojoj misiji nije uspio.
18.11.2009. (19:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
creativa
ma to je sve inscenirano..
17.11.2009. (22:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
aha znaci i taj je show dosao na hrvatsku tv. fino. pa neka, mozda neki nesto iz emisije i nauce. iako ovi tvoji opisi uh hm.....neznam koliko je tu nade....
17.11.2009. (22:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
katalona
Ha, ha i ja sam "preko oka gledala večerašnju emisiju i nakon onih muha izgubila želju za restoranskim večerama!
Sad se sjetih da moja sveki obožava gledati Odred za čistoću, a uporno ga zove Obred za čistoću:)))
17.11.2009. (22:40) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kinky Kolumnistica
Baš smo i mi to gledali maloprije i došli do zaključka da je vlasnik restorana idiot. :) Osim što su balavi kuhar i pomoćnik superiorniji od njega samog, još je veća grozota što je vlasnik taj koji se prijavljuje u show, zar ne? Pa ako se prijavio dobrovoljno i znao što ga čeka, otkud kuharima pravo govoriti Francuzu da se gubi van? Ja bih im dala momentalni otkaz (ustvari, takve ne bih ni zaposlila).
A u prošloj epizodi onaTočkica u NG... pobogu, toliko prljavštine na jednom mjestu je stravično, ali u hrvatskim lokalima ništa ne začuđuje.
17.11.2009. (22:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
iBloger
Hehehe :)
Ja mogu reći da sam ja stručniji od 70% Hrvatske jer se školujem u toj školi, a i proučavam psihologiju. Turizam je na meni. Taraaaaaaaam :)
17.11.2009. (23:52) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
luki 2
Mene to ne čudi - kada se ne cijeni rad i sve gleda samo i isključivo kroz profit - može li rezultat biti drugačiji?! O moralu, poštenju i ljudskosti - da ne govorim...:(((((( Tužno! :(((((
Pozdrav od Luki+Goldie
18.11.2009. (00:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ljelja
jednostavno to je odraz društva, cijelo (ne)funkcionira na spadalima.
18.11.2009. (08:31) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
kak imam muža u toj struci znam što se događa glede osoblja (sve ostalo je Stefan i onako već nabrojao u svim intervjuia, zmazane kuhinje, neopremljene i td). Za tu lovu koliko privatnici plaćaju osoblje ni ne mogu zaposliti nikog drugog osim 22-godišnjeg glavnog kuhara tj šefa kuhinje i 18-godišnjeg pomoćnog kuhara. zanemarimo sad glumu , inscenirane situacije itd za potrebe emisije.
Kod privatnika je ovako. prijavljuju te na minimalac, a ostalo ide na ruke. A koliko je to ostalo je isto pitanje i kad vidiš novce čak i one koji idu preko računa. Tako je u 80% restorana, pa i u Tkalčićevoj.
18.11.2009. (09:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
dejmon
Naziv TV emisije opravdava naziv. Ostalo, nakon što Stefan ode je na vlasniku. Po mom mišljenju sve se vraća na staro.
18.11.2009. (10:22) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
praktikum
ne bih ja pomoćnjaka i šefa kuhinje u isti lonac stavljala - šef kuhinje je i sposoban i hoće učiti i mislim da je pred njim bolja budućnost, a pomoćnjak - on ionak nema volje za to, a najgore je kad ne voliš posao koji radiš :(
18.11.2009. (10:45) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
GAJINE GLUPOSTI
sinoć baš gledal jezikovu, i jel sam tam par puta, i nisam bil zadovoljan....tko zna možda bu sad bolji....
18.11.2009. (11:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lion queen
To je stvar sanitarne inspekcije i inspekcije rada, te nepostojanja uvjeta za rad. U doba Jugoslavije prodavač žarulja nije mogao biti onaj tko nije završio taj smjer u trgovačkoj školi. A danas svaka šuša može raditi u dućanu. Izučavanje struke uopće ne postoji. Nered i javašluk kud god se okreneš. Nekad si morao završiti ugostiteljsku školu - smjer konobar, da bi uopće mogao biti konobar, danas svatko konobari. Da ne govorim o kuharima. Što dalje, sve više mi se čini da je Bog hodao po Hrvatskoj u vrijeme Jugoslavije, a ne danas. Žalosno, ali istinito. (btw. čini mi se da tada slobodna nedjelja nije bila upitna, niti slobodna subota, pače, razmatralo se skraćivanje satnice radnog petka)
18.11.2009. (12:14) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Veseli Haribo
Cuj...kad je vlasnik skrt...pa mu je skupo zaposlit nekog kuhara sa iskustvom, onda je glavni kuhar klinac od 22 godine... :)
18.11.2009. (14:41) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fanny
A ja baš planirala ovih dana napisati post o "jezikovoj juhi". Nisam gledala prvih nekoliko epizoda, počela sam od one s Bosanskom kuhinjom i onom živčanom kuharicom.
I mene ljuti najviše to - što se vlasnici restorana sami prijavljuju i žele si dići rejting, a onda popljuju jadnog Stephana (lik je legenda s onim svojim naglaskom, kao hrvatska verzija "alo, alo)...
Onaj pomoćni kuhar digao mi živac jučer, balavac balavi, bahatost mu vrišti iz face, a ni rajčicu ne zna pridržavati, kamo li rezati. I baš kako kažeš - vlasnik idiot, a miševi mu kolo vode.
Doduše, za onog "šefa kuhinje" još ima nade, barem je pokazao volju i ipak donekle svezao jezik...
Sad kad moja juniorka završi školu i postane turistička djelatnica :) kad gleda "juhu" kritički "profesionalno" komentira greške, prije nego ih komentira voditelj Baš nam je jučer ispričala priču o kuharu-praktikantu iz Baške (s prakse)...šef kuhinje mu kaže da stavi kuhati rižu, a on skuha - špagete. Sve što napravi - radi po svome, a tek je praktikant. Pa onda - što se čudimo :)))
18.11.2009. (17:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ritam zivota
onaj prvi restač gdje je bio taj francuz-restoran pomodoro je bivša točkica, vrlo blizu gdje stanujem i često sam tamo znala jesti. inače, vlasnik restača točkica u novigradu istarskom je nekadašnji vlasnik tog zg restorana točkica, sada znanog kao pomodoro. zg točkica je bila izvrstan mali restoran, s izvrsnom i vrlo maštovitom hranom i vrlo ugodnim i lijepo uređenim ambijentom. i izvrsnom domaćom biskom :-) na žalost, s vremenom je očito otišao kuhar koji je tu prije radio, jer se vrlo lako moglo skužiti da je kvaliteta hrane opala. a onda je došao novi vlasnik, promijenio naziv restorana i sve je otišlo k vragu do kraja.
18.11.2009. (18:32) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
MODESTI BLEJZ
emisija mi je odlična, baš je sa zanimanjem pratim i ne čudim se ničemu jer većina ugostitelja danas osoblje drži na crno, radi u fušu i gleda kako skrpati kraj s krajem i usput zajebati državu, a najmanja im je stavka kvalitet posla kojim se bave. onaj balavac sinoć mi je digao tlak, mali očito ima problema koje je trebalo riješiti jednom dobrom šamarčinom, no vlasnik ima osobnost prebijene skuhane lignje i Stephan je potpuno u pravu - sve kreće od vlasnika i bojim se da ovaj put u svojoj misiji nije uspio.
18.11.2009. (19:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
lilium
http://www.youtube.com/watch?v=awG53RI0Cbc
http://www.youtube.com/user/sofa teve#p/a/u/1/awG53RI0Cbc
parodija juzikovu jehu
preporučam:)
19.02.2010. (09:25) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...