Komentari

primladenu.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • gustirna

    "Hm, a tko sam u njihovim očima ja?" - ovo si tako mudro izrekao, kao i sve što napišeš.
    Ja mislim da si ti jedan vrlo mudar čovjek. :-))
    Čudnovatost nas samih ne mora biti objašnjiva i jasna svima oko nas. Dovoljno je složeno da i sami sebe prihvatimo takvima kakvi jesmo. U pravu si kad kažeš da je tako lako složiti mišljenje o nekom drugom, jer to mišljenje složimo na osnovi nekih vidljivih parametara-onoga što ta osoba govori, radi, ponaša se, izgled-više,manje. Neki prvo sude po izgledu, po odijelu kako se i u poslovici kaže, ali to je zadnje po čemu bi se trebalo suditi o nekoj osobi. No, naše društvo takvo je da se najviše cijeni baš to što je prvo vidljivo: odijelo, kuća, stan, auto...tema o kojoj se može razglabati, a i često se razglaba pa nema potrebe da je i ja sada rastežem. Sve nam je jasno.
    Prvi kontakt je naravno vizualan, a onda slijedi sve ostalo, a upoznavanje tog ostalog ovisi o tome koliko nas je ta osoba zaintrigirala, koliko nam je važna, koliko želimo biti u njenoj blizini.
    Dalje nas vodi komunikacija, donekle i intuicija - zapravo kod mene intuicija ima važnu ulogu.
    Ponekad me odbije, a ponekad privuče nekome ili nečemu. Kako u stvarnom, tako i u virtualnom svijetu.
    Ima toliko nijansi, toliko načina da spoznamo i upoznamo-nažalost, većina se premalo trudi, nema vremena, nema interesa, ...da zastane, podigne pogled i upije u sebe svu ljepotu krajolika koji je okružuje. To često vidim u planinarenju. Nekima je najbitnije što prije stići do cilja, i tek tada stanu i pogledaju, a neki, uključujući i mene, zastanu često i u tim stajanjima, vidimo toliko ljepote koja nam daje snage da nastavimo dalje, kao što nam daje mogućnost razgovora s onima oko nas. Pogled sa vrha je uvijek veličanstven, ali jako je bitno spoznati i zavoljeti put, te i suputnike s kojima se došlo do tog cilja.
    Ponijelo me pisanje, a htjedoh te tek nakratko pozdraviti. :-))

    avatar

    20.11.2009. (22:35)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @gustirna - Neka si se raspisala. Lijepo je to. Izvanredna ti je usporedba sa penjanjem u oplaninarenju. Put, to je to. Oni što jure kao na vehu i sve su podredili tome. Propuštaju svu onu drugu ljepotu. Tako je i u životu. Mnogi živre da ostvaruju ciljeve te tako propuštaju veći dio ljepota života.
    Hvala ti što si svratila. Planiram instalirati govorni sftwarw pa ću moći slušati dulje tekstove. Samo ću se opustiti i priča će krenuti. Ovo sada me dosta zamara ovakovim vidom.
    Srdačan ti pozdrav i puno lijepih želja neka ti se ostvari ... :)

    avatar

    20.11.2009. (23:19)    -   -   -   -  

  • Koraljka

    griješimo svi, ali važno je znati zastati, osjetiti sebe u svijetu i svijet u sebi

    avatar

    21.11.2009. (19:41)    -   -   -   -  

  • Mladen

    @Koraljka - i tada učiniti svijet lijepšimm, jker lijepo je živjeti u lijepom i sretnome svijetu. Sreča nije osobna stvar nego zajedničko dobro. Tako nije dobro stvarati svoje zadovoljstvo na nesreći drugih. Svako ti dobro draga Koo ... :)

    avatar

    24.11.2009. (10:08)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...