Komentari

skolioza.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • Ex-skolioza

    vi koji ste se prijavili za operaciju, ne budite lijeni i krenite na yogu, barem jednom tjedno. i vidite kako vam ide. ako ništa drugo pripremit ćete kičmicu da bude lijepo fleksibilna i prijemčiva na ispravljanje

    avatar

    16.11.2009. (11:53)    -   -   -   -  

  • ikica

    bok!

    imam 22 godine i skoliozu od 65 stupnjeva gore i 45 dole. zanima me, da li sam prestara za operaciju, i kakve posljedice mogu biti u mojim godinama, te koje dobrobiti mogu očekivati nakon operacije.
    za operaciju sam se odlučila zbog jakih bolova u vratu, leđima, rukama, nogama i glavi, jer sam mislila da će mi operacija otkloniti barem donekle te tegobe, jer mi uvelike otežavaju život.
    neurolog na rebru mi je rekaoda u mojim godinama nakon operacije skolioze mi može biti samo stoput gore i da on ne bi nikad na mom mjestu išao na oeraciju.

    unaprijed hvala na odgovoru

    Ivana

    avatar

    21.11.2009. (12:29)    -   -   -   -  

  • surpassing

    sto je s jogom poslije operacije?

    avatar

    21.11.2009. (23:42)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    Draga Ivana, ne znam koji ti je to doktor rekao i koliko on zna o skoliozi, pa bih potražila drugo mišljenje. Ne razumijem zašto bi ti bilo gore.
    Osobno - iz vlastitog iskustva mogu reći da sam operirala kičmu kad sam imala 26 godina, i krivulja se popravila za 50%. Da smo radili prednji pristup vjerojatno bi ishod bio još boljii.
    Također sam išla na operaciju zbog bolova i zato što su mi ruke trnule i nisam baš bila zadovoljna sa svojim disanjem. Imam osjećaj da se stalno ponavljam, pa pogledaj malo prijašnje postove - vidjet ćeš da sam imala slične brige kao ti sad.
    Operacijom sam zadovoljna, iako sam imala par problema dok je sve to srastalo, npr. šipka mi je znala ispadati, i pukli su mi šarafi. Ali sad je sve ok. I nemam tegobe koje sam imala prije. Iako nikad neću biti savršeno fleksibilna (što nisam bila ni prije operacije) - sretna sam što sam se operirala jer mislim da se sama nikad ne bih mogla ispraviti koliko me ispravila operacija.
    Puno sam svjesnija svog držanja sad, a yoga mi pomaže da ga još malo popravim.

    @surpassing: yoga poslije op - zašto ne? meni su šipke duž cijele kičme (od T2 do L2), al nema veze, opet idem i dobro se osjećam. Naravno ne mogu sve vježbe napraviti, al bitno mi je što dobijem osjećaj o položaju svog tijela, pogotovo kukova i ramena. Zato preporučam yogu, ali polako i nemoj ništa prenagliti. Ako ne ide, ne ide i gotovo.

    avatar

    24.11.2009. (00:15)    -   -   -   -  

  • surpassing

    hmm svidja mi se to, meni su sipke takodjer duz cijele kicme, ali bih probala yogu..al mozda jos neko vrijeme da pricekam, da ne prenaglim..

    a sto se tice sipki i sarafa, kako si skuzila da je sipka ispala i da su pukli sarafi? ja rukom jasno mogu napipati jedan saraf i ponekad dok se naprezem imam osjecaj kao da su se sipke odvojile...ali opet nisam radila nikakve nagle pokrete, mozda se bez razloga brinem?

    avatar

    25.11.2009. (20:55)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    bez bringe skužit ćeš kad nešto nije u redu. Ja nisam znala da su mi pukli šarafi, to smo vidjeli tek poslije na rentgenu. A da mi je šipka ispala skužila sam po tome što sam kraj vrata imala veliku izraslinu, baš kao da nešto strši. Onda je Kovač prvo rekao da je to tumor, ali hvala Bogu ispalo je samo da se šipka otkačila :D Mirovala sam i onda se to sve riješilo samo od sebe.

    Ne moraš se bojati yoge, al opet nije ni pametno kratko nakon op izvoditi karafeke. Koliko ej tebi prošlo od op?

    avatar

    28.11.2009. (13:43)    -   -   -   -  

  • surpassing

    ma super, samo da ti se sve rijesilo..meni je proslo godina i 3 mjeseca od operacije..ma ne bih sada nikako isla na yogu jer imam i drugih obaveza, al jednom u buducnosti bih stvarno to voljela probati, vise i zbog stanja svijesti nego ravnoteze tijela...sve je poslije operacije super i zadovoljna sam, samo me nervira taj sarafic koji strsi i kojeg jasno mogu napipati rukom..al nemam bolove i idem sljedece godine kod kovaca i sigurna sam ipak da je sve ok :)

    avatar

    30.11.2009. (20:44)    -   -   -   -  

  • skolly

    Ej, imam jedno pitanje! Molim te odgovori! Jedan mi je doktor rekao da lopatica nakon operacije na mjestu gdje je bila grba strsi, a drugi je rekako da mi nece nista strsati. Gledala sam po tvom blogu komentare drugih cura i vidim da spominju da im lopatica svejedno strsi. Zasto mi doktor laze ja stvarno ne razumijem. Pa sta nije bolje da mi kaze sta me ocekuje, a ne da mi ulijeva nadu u neko savrsenstvo pa da se poslije razocaram! Jel i tebi strsi? Jel nakon operacije strsi manje ili vise ili jednako? I da procitala sam da si imala trostruku skoliozu, jel to kad ti odmah od posetka vratne kraljeznice pocne zakrivljenje? Joj ispalo je malo vise pitanja ali bila bih ti vrlo zahvalna kad bi mi to odgovorila!!!

    avatar

    10.12.2009. (22:21)    -   -   -   -  

  • Ex-skolioza

    draga skolly, mislim da nema doktor razloga lagati. Istina je vjerojatno negdje između, a to je da je svaka skolioza različita i svaka kralješnica drugačije reagira na operaciju. Znači nažalost se vjerojatno ne može znati 100% sve dok se ne obavi operacija.

    Jedna stvar me ipak zanima, i možda se nešto ipak može generalizirati. Pozivam sve one kojima opatica strši poslije operacije da opišu svoju krivulju i zahvat. Možda ima neke veze kakva je krivulja bila prije operacije i koji je zahvat napravljen.

    Meni osobno ne strši, imala sam tri manje krivulje, od kojih je najveća (mislim torakalana) bila 50 stupnjeva. Radili smo stražnji zahvat.

    avatar

    17.12.2009. (18:29)    -   -   -   -  

  • mery

    Mene zanjima samo jeli sta narastes ka opreriras ja imam 54% iskrivljeno..a imam 12 godina...i malo ako mozete da mi ukratko opisete kako je to sve-....hvala vam unaprijed..samo mi sto prije odgovoritie...

    avatar

    23.04.2010. (12:53)    -   -   -   -  

  • anne

    strsi i meni strsi...i strsace

    avatar

    21.06.2010. (10:15)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...