Komentari

selnica.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • lolek i bolek

    U drugim opcinama odljucuju mjestani o necem vaznom i imaju sastanke jedanput na mjesec i svaka kuna i euro se zna kamo ide i za sto ide.........a toga u opcini selnici nema zato jer nam serifi vode opcinu........nemam vise sto komentirat u ovoj temi pogledajte si samo druge opcine i sve ce biti jasno...........

    avatar

    12.11.2009. (15:06)    -   -   -   -  

  • selnica

    Htio sam samo ukazati na mogućnost, npr. Bukovca gdje ima 192 birača 5% je deset osoba koje trebaju biti na zboru građana. što konkretno znači da jedna femili može odlučivati u ime cijelog sela. s tim da samo polovica te familije mora biti ZA.

    avatar

    12.11.2009. (19:04)    -   -   -   -  

  • Bariton

    Što je to " Zbor " građana ?

    Po definiciji ,u opčini Selnica zbor građana je skupina odabranih "pjevača" koja u prigodnom trenutku za potrebe opčine "otpjevaju" odabrana djela poznatih "kompozitora".

    " Zbor " čine : dirigent i pjevači

    Da bi se neko djelo moglo izvesti potrebno je, napisati tekst, napisati melodiju, napisati partiture, aranžirati ga, odabrati odgovarajuče glasove( bas, bariton, tenor, alt, sopran, mezzosopran) pretvoriti u formu da ga pjevači razumiju ( notalno uobličiti),te pred izvedbu dobro uvježbati. Po mogučnosti tekst i glazbu naučiti napamet da se kod izvođenja ne "mulja"

    Dakle, osim zbora za izvođenje nekog "djela" potrebno je imati i :
    tekstopisca, kompozitora i aranžera.

    A da bi takvo "djelo" izašlo iz anonimnosti potrebno ga je kvalitetno prezentirati, producirati, uključiti marketing za prodaju i na kraju što skuplje prodati.

    Dakle , potrebno je još imati i:
    marketinškog stručnjaka, prezentatora, producenta te dobrog prodavača.

    U normalnim okolnostima takva "djela" se i izvode javno i prezentiraju što večem broju publike ali pošto se ponekad spusti velika "magla" pa se dobro ne vidi a zbog velike "buke" se dobro i ne čuje, tada "organizator" primjenjuje jednostavan oblik prezentacije. odlučuje se da "djelo" neće biti izvedeno javno na "velikom koncertu" ( opčinska dvorana) nego će se "djela" izvoditi u više manjih lokacija ( mjesni odbori) a pošto takva "djela" nisu uvijek po svačijem ukusu na izvođenje se pozivaju samo oni kojima takva "djela" odgovaraju a to je u našem slučaju i uređeno našim statutom dovoljan i mali postotak i "pjevača" i "slušatelja".

    Pa da pojednostavimo i rezimiramo:

    U ovo vrijeme recesije, besparice, beznadnosti, laži i korupcije po mišljenju "organizatora" klasičan "veliki ZBOR građana" nije potreban. Kod nas se u slučaju MO Bukovec i sličnih malih mjesnih odbora "djelo" može izvesti i u duetu a ponegdje i u tercetu, kvartetu, kvintetu, a maksimalno u sekstetu glavno da se "djelo" proda.

    Opet vukovi siti i ovce ošišane

    PS. Vukovi sviraju cajke a ovce pjevaju meee, meee, meeeeeee...

    avatar

    14.11.2009. (09:05)    -   -   -   -  

  • ervin vičević

    Poštovani blogeri,
    Kada i kako će se sazvati zbor građana manje je važno. Važno je ono što se može i na koji način izglasovati na zboru građana. U Praporčanu je u prethodnom mandatu organiziran prvi zbor građana kada je trebalo izabrati mjesne odbore. Poslije toga osobno sam organizirao još tri zbora građana koji su više manje bili informativnog karaktera u svezi toga što smo napravili u selu i što bi još mogli napraviti. Na sve je bio pozvan i načelnik koji je također davao informacije. Ono najvažnije što se na zboru građana odlučilo jest izbor prošlih mjesnih odbora. Prošli mandat bili smo jedina općina koja je na taj način izabrala mjesne odbore. Na ovim izborima većina općina je izabrala mjesne odbore na istim izborima za lokalnu vlast. Mogla je to i naša općina, a zašto nije ne znam. U ovom mandatu su na taj način izabrani mjesni odbori u par općina. Sve to se pravda manjim troškovima što i jest istina, ali ono glavno pitanje je da li je to u duhu demokracije ili nije. Po meni nije jer nikad na zboru građana mještani neće izreći svoj iskreni stav. Nekog se boje, nekom se ne bi htjeli zamjeriti , a najgore što većina ni ne dođe na zbor građana. Mi bi mogli imati te izbore tijekom prosinca, a na koji način to će valjda svi biti obavješteni. Ja sam osobno za klasične izbore, a kako će biti živi bili pa vidjeli.
    Inače slažem se s prvim komentatorom, premalo je kod nas zborova tj. što se tiče mjesnih odobora ne znam ima li još koja općina u Međimurju a da mjesni odobori nisu izabrani. Pet posto je inače premalo, ali takav je statut koji je prihvaćen od većine i to je to. Evo možda će i ova tema pokrenuti vlast pa će se riješiti i taj problem.
    I još ću vam napomenuti nešto važno. Na jednoj sjednici vijeća u prošlom mandatu citirat ću načelnika: " od svih mjesnih odobora rade dva-tri". problem je u tome što mjesni odbori nemaju vlastitih sredstava ( a sad ih nema ni općina ) da bi nešto konkretno pokrenuli i napravili.
    Pozdrav svima i čuvajte se gripe bilo umjetne bilo prave.
    ervin vičević

    avatar

    14.11.2009. (13:55)    -   -   -   -  

  • ja sam ovca

    meeeee meeeee meeee ne vidim ne čujem ..ne govorim ... meeee meeeee meeee šišajte me do gole kože ... meeeee meeee meeeee meeee

    avatar

    16.11.2009. (08:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...