Pa ako su vec tu, ispeci ih u rerni kao krompir (sa krompirom), mozda sa komoracem, mrkvom, piletinom (batacima), paradajizom, cesnjakom (onako jamieoliverski)...meni su slatki krompiri u rangu 'onaaaaaaako' ni da ih volim, ni da ih ne volim pretjerano. Ili ih ispeci u foliji i napravi pire (mozes ga 'razrijediti' sa obicnim krompirom), ili napravi pitu 'krompirusu' sva kao sa obicnim krompirom...ili ih jednostavno baci i ne rabijaj glavu grizom savjesti!
11.11.2009. (17:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Imam jedan dobar recept (orginalan) -bar se meni svidio:narezani batat posloži u vatrostalnu zdjelu , nauljen i posoljen,prelij gustom smjesom mladog sira, vrhnja i jaja i na to nanesi drugi sloj batata.Sve zapeči u pećnici.Svježina svježeg sira i slatkast okus batata izvrsno se nadopunjuju. Čekam povratnu informaciju.
11.11.2009. (18:39)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
moja stara ga je nabavila i izmiksa ga s običnim krumpirima u rerni, al se nikome od ukućana nije svidio, jedino ga ona jede, a mi ostali žugamo da je trebala stavit više "normalnih" krumpira! :)) jer se oni pojedu, a batati se bace.
12.11.2009. (10:16)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Napravi od njih njoke, kao od običnog krumpira, ali 100 puta finije. Taj crveni možeš i sirovog naribati za salatu. Možeš ga naribati i dodati sir pa zarolati u kore i ispeći. Možeš ga skuhati pa zgnječiti i dodati bilo kakvoj kremi za kolač, ili ga naribati u tijesto za kolač. Već sam ga totine puta upotrijebila za razne recepte i odličan je, ali mi je ipak finiji onaj koji ima lagano ljubičastu koru, a unutra je žut. Manje je sladak i koristi se isključivo za slana jela, a ima okus po kestenu. Uglavnom, treba se igrati dok ne pogodiš po svom ukusu.
12.11.2009. (10:21)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Nisam ih nikad probala, je li baš velika razlika od krumpira kojega inače obožavam? Ako su zbilja slatki, možda da ih upotrijebiš za neko slatko jelo, kao što kaže Demjan? :)
12.11.2009. (23:35)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Ja isto kao i Zvrk, volim batate. Imam i recept za neke pite od njih ali to jos nisam stigla isprobati. Super fotka! A slika kod mene u spavacoj zaista jest kamena, isklesani leptiri.
22.11.2009. (10:48)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
ja jako volim isprobavati nove okuse, međutim batat mi nekako nije sjeo, ni narančasti ni bijeli, slatko je slatko, također imam još par komada u frižideru - probat ću ga napraviti prema receptu Zobene pahuljice
02.12.2009. (13:51)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
melrose
Pa ako su vec tu, ispeci ih u rerni kao krompir (sa krompirom), mozda sa komoracem, mrkvom, piletinom (batacima), paradajizom, cesnjakom (onako jamieoliverski)...meni su slatki krompiri u rangu 'onaaaaaaako' ni da ih volim, ni da ih ne volim pretjerano. Ili ih ispeci u foliji i napravi pire (mozes ga 'razrijediti' sa obicnim krompirom), ili napravi pitu 'krompirusu' sva kao sa obicnim krompirom...ili ih jednostavno baci i ne rabijaj glavu grizom savjesti!
11.11.2009. (17:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
zobena pahuljica
Imam jedan dobar recept (orginalan) -bar se meni svidio:narezani batat posloži u vatrostalnu zdjelu , nauljen i posoljen,prelij gustom smjesom mladog sira, vrhnja i jaja i na to nanesi drugi sloj batata.Sve zapeči u pećnici.Svježina svježeg sira i slatkast okus batata izvrsno se nadopunjuju.
Čekam povratnu informaciju.
11.11.2009. (18:39) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Zvrk
Mi ga znamo narezati i ispeci kao krumpir , uz Sunday roast.
11.11.2009. (21:04) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
florena
moja stara ga je nabavila i izmiksa ga s običnim krumpirima u rerni, al se nikome od ukućana nije svidio, jedino ga ona jede, a mi ostali žugamo da je trebala stavit više "normalnih" krumpira! :)) jer se oni pojedu, a batati se bace.
12.11.2009. (10:16) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
....Demjan
Napravi od njih njoke, kao od običnog krumpira, ali 100 puta finije. Taj crveni možeš i sirovog naribati za salatu. Možeš ga naribati i dodati sir pa zarolati u kore i ispeći. Možeš ga skuhati pa zgnječiti i dodati bilo kakvoj kremi za kolač, ili ga naribati u tijesto za kolač. Već sam ga totine puta upotrijebila za razne recepte i odličan je, ali mi je ipak finiji onaj koji ima lagano ljubičastu koru, a unutra je žut. Manje je sladak i koristi se isključivo za slana jela, a ima okus po kestenu. Uglavnom, treba se igrati dok ne pogodiš po svom ukusu.
12.11.2009. (10:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
Ja sam jela samo pečenog, nije mi bio loš.
12.11.2009. (12:19) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Kinky Kolumnistica
Nisam ih nikad probala, je li baš velika razlika od krumpira kojega inače obožavam? Ako su zbilja slatki, možda da ih upotrijebiš za neko slatko jelo, kao što kaže Demjan? :)
12.11.2009. (23:35) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
seoska idila
nisi nam napisala kakav je to okus?? kad već ne valja (da ga negdje zabunom ne naručim.. he he)
15.11.2009. (15:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
oceana
Meni su batati okusom nesto izmedju krumpira i mrkve, a pripremam ih kao i krumpir.
18.11.2009. (12:33) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fulvus
ja ne znam kaj je to batat
19.11.2009. (12:21) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
Ja isto kao i Zvrk, volim batate. Imam i recept za neke pite od njih ali to jos nisam stigla isprobati. Super fotka!
A slika kod mene u spavacoj zaista jest kamena, isklesani leptiri.
22.11.2009. (10:48) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
praktikum
ja jako volim isprobavati nove okuse, međutim batat mi nekako nije sjeo, ni narančasti ni bijeli, slatko je slatko, također imam još par komada u frižideru - probat ću ga napraviti prema receptu Zobene pahuljice
02.12.2009. (13:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...