Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (11)

Marketing


  • luki 2

    Ali, dragi/a moj/a - pa uvedeno je OBAVEZNO čipiranje životinjica, po kojemu bi se trebalo utvrditi TKO je vlasnik životinjice - imenom i prezimenom; nikakve potrege za vlasnicima time nisu potrebne! Svi veterinari imaju dostupnu listu čipiranih životinjica; a osobno sam tako dva odbjegla psića (upravo pomoću čipa!) vratila njihovim vlasnicima uz pomoć veterinara, koji je pregledom i spravicom za očitavanje koda točno utvrdio ime, prezime, adresu, broj telefona - pripadajućeg vlasnika.
    Rado ću Ti odmah odgovoriti, vezano za brigu za napuštenu djecu i starije: na nisam Catwomen; dan ima dvadeset i četiri sata; angažiram se za pomoć svim potrebitima već u okviru svog svakodevnog posla - to mi je i zadatak, i posao i veliko zadovoljstvo!
    Treće: rado bih platila porez na držanje životinjice, zašto ne - ali, pod uvjetom ne da taj porez ide u državnu blagajnu ili na "pronalaženje" odbjeglih vlasnika životinja - nego za fond i izgradnju skloništa za ranjene i/ili bolesne životinje, za besplatne sterilizacije kujica....
    Odmah bih drage volje, čista srca i duše platila!
    Srdačan pozdrav, Luki+Goldie

    avatar

    09.11.2009. (16:11)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Tko govori da si zločast?! :))))) To što dobar zakon nije zaživio u praksi - e, to je već drugi par problema! :(((((
    Kao vlasnik životinjice, obvezan si cijepiti je protiv bjesnoće i zaraznih bolesti; sada su čak "izmislili" novo cjepivo - dva u jednom; obično u siječnju - početkom svake godine budu akcije cijepljenja - kada je cjepivo upola sniženo cijenom, da bude dostupno svima!
    A neodgovorni - na žalost, uvijek će ih biti! :(((((
    Isto kao neodgovornih roditelja prema djeci; djece prema roditeljima ...:((((((
    Malo etike i morala ne bi škodilo, ali.....Danas si populjuvan ako nisi "in" - a što znači: osati u braku - pa da Te i mlati - šuti i trpi; ako nisi promiskuitetan - jer, zaboga - jedan je život, kaj ne; treba uživati; treba se oplođivati sa svakim koga sretneš na ulici - jer ako nemaš nagon skakati na sve muško što se kreće - ili si lezba ili s Tobom nešto nije u redu; drogirati se - poželjno, jer zaboravljaš sve zemaljske probleme...
    I onda se čudiš kako - kako se netko odrekne životinjice, koju je želio i htio, a odjednom postala - obaveza....Eh, i Ti svašta pitaš! :))))))
    Pozdrav, Luki+Goldie

    avatar

    09.11.2009. (16:38)    -   -   -   -  

  • odmak

    U onom poznatom događaju Samson i Dalila, mislim da je Samson izvukao kraći kraj. (nikad ne znam jeli kraći ili duži i tanji ili deblji).

    avatar

    09.11.2009. (16:59)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @luki
    ...ipak smo na istoj valnoj duljini

    @odmak
    po mojem: kraći kraj, i deblji kraj! No mislim da bi to pitanje ipak trebalo postaviti gospon doturu ili njegovoj supruzi, sveučilišnoj profesorici. Oni to sigurno znaju!

    Usput, što misliš što je ispravnije: dulji prut ili duži prut kojim su nekada davno učitelji, koji nisu "zlostavljali" učenike i zbog kojih oni nisu gubili "samopouzdanje", mlatili/udarali/šibali učenike po dlanovima ili "debelom mesu"?

    avatar

    09.11.2009. (18:21)    -   -   -   -  

  • Stalni mizantrop

    Intelektualna elita. Strepimo zajedno od drustva u kojem je intelektualac iskompleksirani dripac. :|

    avatar

    09.11.2009. (18:25)    -   -   -   -  

  • šarli

    Vidio sam članak u novinama. To je, najjednostavnije rečeno, skandal! I sramota. Najjadnije mi je kad dođu prosvjetni inspektori pa se onda onim nevjerojatnim frazama i konstrukcijama obruše na zdrav razum.

    avatar

    09.11.2009. (18:48)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    strašno.
    radim u školi i zgrožena sam :(

    avatar

    09.11.2009. (20:32)    -   -   -   -  

  • Smisao Života

    ... hm, što fali anarhiji?! :))... kada je u pitanju naš obrazovni sustav, ja sam izuzetno radikalan i bezobrazan, pa bih molio domaćina bloga kao i posjetitelje da mi taj bezobrazluk oproste, ako je moguće, a ako ne, nikome ništa (komentar se može i obrisati)... moje je stajalište da naše škole treba ukinuti, ne promijeniti, već ukinuti... i graditi sasvim novi obrazovni sustav, koji je temeljen na slobodi... sadašnji obrazovni sustav temeljen je kao i država na nasilju, na prisili... pa se onda čudimo zašto djeca ne vole školu i ne nauče 90% onoga što u školama uče - jer ih ne zanima i ne treba ih zanimati... naš obrazovni sustav prisiljava djecu da uče, mi ih kao roditelji također prisiljavamo da uče... i roditelji i nastavnici (sustav) uzimaju si za pravo nametati djeci što će učiti, određivati im što moraju i trebaju učiti... prisila(nasilje) našeg obrazovnog sustava očituje se i u obavezi školovanja... učenje je neophodno, ali "školovanje" i "odgoj" su nepotrebni... djeca vole i žele učiti, ali prisila za to nije potrebna, ona može biti samo kontraproduktivna (što i jest)... dijete igra križić kružić pod nastavom?... pa što onda?... ne zanima ga nastava, jer ju doživljava kao glupost, i ne treba ga zanimati... nastavnica mu je dala jedinicu?... zbog čega?... ja ne opravdavam i ne osuđujem nikoga, već skrećem pozornost na bolest našeg obrazovnog sustava koja se očituje i u prokletstvu zvanom ocjenjivanje, metodi koja našu djecu uči da ljudi nisu jednaki (ali ne u sposobnostima, već da nisu jednako vrijedna kao ljudska bića)... zdrave škole mogu biti samo slobodne škole, u kojima će djeca sama birati što će i kako učiti, i što će na kraju krajeva željeti raditi u svom životu... kada djeca sama biraju što će učiti onda će to i naučiti... i bez ocjenjivanja... čak ih ne treba tjerati da uče čitati, pisati i računati, to će naučiti sama jer će tako htjeti, i uopće nije važno u kojoj dobi... ako se djecu tjera da uče ono što su za njih osmislili veleumovi našeg obrazovanja putem nastavnih programa(a naši roditelji se ponašaju u skladu s tim smatrajući da se njihova djeca moraju školovati na taj način) tada ne treba čuditi što se u djeci stvara otpor prema učenju, i što poslije školovanja postaju izgubljene osobe koje nisu ništa naučile... ukidanjem takvih škola napraviti ćemo veliku uslugu našem društvu, a prvenstveno našoj djeci... pozdrav...

    avatar

    09.11.2009. (22:23)    -   -   -   -  

  • Neverin

    you got the point

    avatar

    09.11.2009. (23:43)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @smisao
    Kao što si rekao izuzetno si radikalan. Ono drugo, bezobrazan, baš ne nađoh u količini da bi mogao reći kako je i to točno.

    Dakle ti si za to, ako sam dobro shvatio, da učenici određuju što će učiti, kako će učiti i koliko će učiti. Je li uopće potrebno ići u školu?
    Bez uvrede, može li nekoliko natuknica:
    - kako će dijete od 7 godina znati što treba učiti i kako treba učiti?
    - na koji način organirizirati nastavu za recimo osam razreda istog godišta s po 30 učenika kako bi SVAKI učenik mogao sudjelovati u nastavi i učenju kako se to njemu sviđa?
    - koliko bi nastavnika i profesora trebalo za takav vid nastave?
    - bi li bi nastavnici uopće bili potrebni, osim kao eventualno čuvari reda, u takvom sustavu obrazovanja kad svaki učenik ima mogućnost raditi po svom? Kakvi bi to lumeni od nastavnika trebali biti da mogu pratiti rad 240 učenika? Nešto kao vrhunski šahisti u simultankama!
    - osobno smatram da osim s tvoje strane pobrojanih elemenata za uspješno obrazovanje, postoje još dva: odgovornost i zalaganje. Dobro, zalaganje može biti motivirano slobodnim izborom, ali odgovornost je ipak nešto drugo.
    - nekadašnji sustav obrazovanja iznjedrio je s jedne strane Teslu, Einsteina itd, s druge strane Hitlera, Staljina itd. Zaključak (po mojem): nije baš sve u sustavu.
    - radikalna izmjena sustava obrazovanje, tzv šuvarica, nije polučila baš vrhunske rezultate. Je si li APSOLUTNO siguran da bi tvoji radikalni zahvati uvijek dali dobre rezultate.

    Da je sustav obrazovanja zreo za reformu to već desetljećima (da ne kažem stoljećima) znaju i vrapci na grani. No, je li baš radikalni zahvat u tom tako osjetljivom segmentu društva (djeca i mladež) najprihvatljiviji, nisam baš siguran.

    Problem je u tome što SVAKA nova garnitura na vlasti, svaki NOVI MINISTAR smatra da je bogom dan sprovesti reformu za vrijeme svog mandata. I inda krene grlom u jagode, stvar ne dovede do kraja jer bude smijenjen ili pak njegova stranka izgubi izbore, a novi ministar počinje sve ispočetka. Nažalost Hrvati (naročito oni u vlasti) još uvijek nisu ni spremni ni sposobni neki posao odraditi u duljem vremenskom kontinuitetu.

    avatar

    10.11.2009. (12:33)    -   -   -   -  

  • Boris

    Dečki moji, slažem se s vama u mnogome. Na primjer, baš, ova riječ "demo(n)kracija". Vrlo se često upotrebljava i postala je izlizana, pa sam na nju počeo sumnjati...I gle za vraga, nisam ni znao da ona u sebi sadrži "Demona". Baš zgodno...U zadnje vrijeme sve više razmišljam da je to neka nova vrsta religije. Između demosa i demona nema baš velike razlike. Očito da je vrag u narodu. Skriva se u slobodnoj volji pojedinca. Zna Bog šta radi. Stavlja nam zamke. Pa si ti misli... ( što ćeš rediti ). Ovo saznanje daje mi za pravo da riječ "demokracija" protumačim ovako: To je "novi" društveni sustav u kojemu je Sotona posrednik između čovjeka i Boga. Ali postoji još jedan posrednik imeđu čovjeka i Boga , to je Isus.Biraj ! Čuvajmo se onih koji barataju ovim pojmom. Zašto tu riječ ne zamjenimo s riječi "ljubav" - Bog. I sve će ići u drugom pravcu. U tome je ključ rješenja.

    avatar

    09.12.2009. (03:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...