Komentari

promina.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • NEDILJKA

    Pozdrav svim promincima i Promini

    avatar

    09.11.2009. (16:49)    -   -   -   -  

  • inkasator

    glup,lud.zbunjen!!! Toliko je po Promini napuštenih i praznih kuća pa i stanova, a država bi u ovo krizno vrime gradila i ulagala u stanove.
    Svojevrimeno u predratno vrime mjesna vlast je uspila zajedničko zemljište isparcelizirati i uz popust prodati-pokloniti zainteresiranim za gradnju obiteljskih kuća. Ta ideja je imala veliki odaziv u praksi. Veliku ulogu u tome imao je i "katastar" u Drnišu i njezin čelnik Petar Vrdoljak. Kako je sve to provedeno zbrda-zdola svidoci smo i danas. Još ima zaostalih "repova" ali se puno toga na kraju napravilo zahvaljujući samostalnoj izgradnji "sam svoj majstor". Uz pozitivno ta akcija je imala i negativan učinak. Mnogi su iz okolnih sela svoje boravište preselili u centar Oklaja a sela su ostala pusta.
    Kad već država potiče a potiče općinska vlast umisto gradilišta za POS stanove neka pripremi i papirnato sredi dokumentaciju nekoliko gradilišta za izgradnju obiteljskih kuća i proda-pokoloni "anketiranima" za koji postoji i stvarni interes!

    avatar

    10.11.2009. (09:22)    -   -   -   -  

  • sany promina.blog.hr

    @Inkasatoru…dosta pitanja, pa evo i nekoliko mojih odgovora….

    -„Toliko je po Promini napuštenih i praznih kuća pa i stanova, a država bi u ovo krizno vrime gradila i ulagala u stanove.“

    Slažem se da u Promini ima dosta praznih kuća, i nekoliko stanova.
    Kuće su privatno vlasništvo i tu priča odmah završava…dok se za 6 stanova koliko ih Općina ima u svom vlasništvu nikako u Općini ne može saznati njihov status-ili eventualno dobiti njihovo korištenje.
    Koliko mi je poznato u zadnjih nekoliko godina 4-5 mladih bračnih parova je život odlučilo nastaviti u Kninu ili u Drnišu jer su tamo lakše riješili svoje stambeno pitanje.

    -„Kad već država potiče a potiče općinska vlast umisto gradilišta za POS stanove neka pripremi i papirnato sredi dokumentaciju nekoliko gradilišta za izgradnju obiteljskih kuća i proda-pokoloni "anketiranima" za koji postoji i stvarni interes!“

    Nedavno sam čuo informaciju da je Općina pripremila dvije građevinske čestice.
    To je odlična vijest, samo što je mali problem što traži 10 eura po m2!!!!

    Cijenu je formirao pretpostavljam Načelnik, jer se u Općinskom vijeću o toj temi nije nikad raspravljalo.

    Nažalost, malobrojne koji se odluče graditi u Promini, nastaniti se u njoj na bilo koji načina….mi umjesto da pomažemo i izađemo im u susret…izgleda želimo u samom startu „oderati“ maksimalno…tako da iza njih nikomu to i ne pada napamet….

    avatar

    10.11.2009. (12:10)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...