Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • catwoman

    Sporazum sa Slovenijom uopće nije sporazum, nego čista reketarska ucjena!
    Možda je teško shvatiti, ali mi EU ne trebamo, ali EU treba nas, stoga nas ucjenama i podupiranjem Slovenije u svojim teritorijalnim pretenzijama žele pritisnuti.
    EU birokrati su pokazali da prema našoj zemlji imaju predrasude, osim toga Slovenija je dio EU, a EU neće ići protiv sebe i oni nisu nepristrani jer je teritorij Slovenije ujedno i teritorij EU?!
    Mi patimo od predrasuda i kompleksa vrijednosti, mi smo jadni mali, e pa nismo, NISMO!
    Naši djedovi su ustali protiv Otomanskog carstva koje je tada bila svjetska sila, a mi se bojimo EU birokrata, SRAMOTA, NEČUVENO!
    Ako proces pridruživanja stane stati će i procesi pristupanja ostalih zemalja regije, jer EU želi postići granice Rimskog carstva i ide principom Rimskog carstva, asimilira zemlje do svojih granica, rijetko kada odstupa od tog sistema, širi Šengen.
    Mi da smo pametni i da to iskoristimo mi podvijamo rep!
    Dobro im je Boro rekao u Saboru, Sloveniji uopće nije do slobodnog prolaza brodova nego do specifičnog teritorija za koji znaju da je bogato nekim rudnim bogatstvom (nafta ili plin) i već imaju pripremljene platforme koje će postaviti na taj teritorij, jer sporazum ne obuhvaća (što je Boro pametno primjetio) samo pomorsko, nego i podmorsko dobro, a Sloveniji je Italija kao članici EU već odobrila prolaz u njihovo teritorijalno more.
    Čak im ni ne naplaćuje vinjetu, znači tu ima neka skrivena namjera zbog čega oni žele baš taj dio!"

    Ovdje možete potpisati apel protiv sporazuma, ako želite, naravno: http://www.ipetitions.com/petition/sporazum/index.html

    Naši stari su znali kakav je svijet i moćnici, a mi to nismo zaboravili!
    Zaboravili su naši političari! Jedan čovjek mi je davno rekao da pošten košta samo više od običnog.
    Nemojte zaboraviti da svako ima svoju cijenu!
    Jel to nije megalomanska korupcija, da mi moramo doslovno "kupovati" naše mjesto u Europi koje nam pripada prema svim normama zdravog razuma, etike i morala svih vremena!
    Geopolitički smo praktički srce kontinenta, branili smo tu istu licemjernu i nastranu zapadnu Europu od svih krvnika ovoga svijeta (Tatara, Otomana...) i tako nam se zahvaljuju, naši su djedovi doslovno natapali zemlju svojom krvlju dok je bečka i ostala ina i fina gospoda plesala valcere!
    Hrvati su prije živjeli u Bijeloj Hrvatskoj na području današnje Poljske, današnju zemlju su dobili po zasluzi od samog poglavara Katoličke Crkve Pape!
    Povijesno gledano Zlovenci do juče nisu imali svoje države, a kako su stvari krenule dobiti će i našu!
    I to da oprostite na izrazu kurvanjski, jer znaju da mi nismo složni kao što nismo bili i kada smo potpisali Pacta Conventa sporazum sa Mađarima, što uopće nije nikakva Personalna unija nego doslovno sa latinskog prikladni sporazum, a za koga je bio prikladan znamo još iz OŠ.
    Hrvate možda ne možeš vojno uništiti, ali diplomatski im neće ostati ni gaće na štapu! Moja obitelj isto je imala neugodne slučajeve sa Zlovencima još u bivšoj državi.

    Zanimljivo da je Slovenija već prkatički '80tih prošlog stoljeća bila skoro zasebna država, imala veći standard pa čak i različite uniforme JNA što je stvarno zanimljivo?!
    Mora im se priznati da su oni za razliku od naših puno se više izborili za svoju zemlju i sada su u puno boljem položaju. Dok su naši političari krali oni su radili za dobrobit svih i najviše su za sve ovo krivi naši političari koji su odoveli zamlju u totalnu propast!
    Pametnome dosta!
    Pozdrav!

    avatar

    04.11.2009. (18:22)    -   -   -   -  

  • ne spavajte!

    Oprosti, hitno je! Potpisano i ratificirano! Još mora Sabor potvrditi s 2/3 svih idiota. Još nije gotovo! Mi želimo napraviti referendum i pokrenuti ljude da odjebu ovaj sporazum. I da ubuduće odjebemo sve gluposti koje nam nameću političari. Svrati na blog, uključi se!
    Proširi vijest!

    avatar

    05.11.2009. (02:23)    -   -   -   -  

  • husky

    Naši političari dobivaju bitke na uštrb Hrvatskog naroda, od početka pa do dan danas.
    Prodane duše, štetočine veče od bilo kojih štakora.

    avatar

    05.11.2009. (09:06)    -   -   -   -  

  • odmak

    A što ja znam, gubimo teritorije na razne druge načine. Mislim da moramo i trebamo ući u E. uniju. Bez toga teško nama. A cijenu treba platiti. Platili smo već na razne načine. Izgubili smo i Boku. I onaj pojas oko Neuma, a sad na neki način i luku Ploče. O svemu tome se niti ne govori.
    Istina je Europa više treba nama, nego mi njoj. Ako nas uspije srediti da više nema korupcije, mita i ovog tajkunizma, bogataša bez pokrića i na uštrb nas ostalih koji snosimo poslijedice, ništa nije prevelika cijena.

    avatar

    05.11.2009. (10:09)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @odmak to što ti pišeš uopće nije istina (bez uvrede (;-)) to je medijska propaganda stranih medija u Hrvatskoj da mi trebamo uniju.
    Ja surađujem sa dosta ljudi iz EU i oni mi svi govore da se organiziramo i pokušamo odgoditi članstvo jer im se svima drastično pogoršao standard u EU. Prijatelj iz Mađarske mi kaže da ta zemlja u svojoj povijesti nikada nije uvozila više hrane iz EU od 2. svj. rata i to od zemalja koje imaju slabije kapacitete od njih za proivodnju hrane.
    To nećeš čuti od korporativnih privatnih medija, raspitaj se kod prijatelja iz EU ili rođaka koji rade vani. Propaganda EU je strašno moćna mašinerija!
    U uniji profitiraju samo prve članice osnivači i veliki jer će oni nametati nama kvote i forsirati svoje uvijete, a mi smo premali da se odupremo i političkoj i ekonomskoj agresiji.
    Prvi dokaz su Hrvatska brodogradilišta koja su kao gubitaši i unija ih ne želi, pa zašto su onda zemlje proizvođači automobila su ugruvale silne milijarde eura u automobilsku industriju. Zašto nisu napravile lijek koji nama žele i prepustile ih na milost i nemilost tržišta, temelja ekonomije!?
    Što se tiče korupcije to je notorna laž jer EU potiče korupciju samo je ljepše i legalnije naziva-lobiranje!
    Ovo kupovanje članstva u EU teritorijem kojeg su naši djedovi natopili svojom krvlju, nije ništa drugo nego megalitska korupcija pod blagoslovom same EU.
    Ako se to dogodi ja tu EU ne želim!
    Svaki puta kada smo ulazili u neku asocijaciju, Austrougarsku, SHS, Jugoslaviju izgubili smo dio teritorija, na kraju ćemo bit sretni, ako nam ostane i Republika Pešćenica!
    Izgubili smo redom od velikih: Bosnu, Vojvodinu, Boku Kotorsku...Onda: Vukovarsku i Šarengradsku adu u zadnjim ratovima i još puno sitnih područja gdje naši građani imaju svoju zemlju!

    JA VAS SVE PITAM, DOKLE ĆE TO IĆI, DOKLE ĆETE BITI LETARGIČNI!
    NARODE PROBUDI SE, PRESTANITE BITI TOLIKE NAIVČINE!
    SADA JE VRIJEME DA BUDEMO LUKAVI RADI BUDUĆNOSTI NAŠEG NARODA I NAŠE DJECE
    !


    Hrvatska ulaskom u uniju zadržava svoju političku vlast nad zemljom tako da neće nama doći neki EU birokrata i čarobnim štapićem ukloniti korupciju, nepotizam....to nije stvar zemlje nego mentaliteta, školstva i odgoja!
    Nema političkog i zakonskog mehanizma za istupanjem iz EU!
    Mnogi naši iskompleksirani stručnjaci izjavljuju i pišu da smo mi mali i kao moramo surađivati što uopće nije istina, Hrvatska zemlja je na odličnom geopolitičkom položaju i mnogi moćnici žele zariti svoje zube u nju. Ako mi nemamo planove za našu zemlju to ne znači da ih nemaju svjetski moćnici!
    Vjeruj mi kada ti pišem da oni nas trebaju mnogo više nego mi njih, prvestveno zbog velikih zaliha pitke vode koje posjedujemo, procjene ekoloških stručnjaka kažu da se sada u svijetu vodi rat za naftu, a u budućnosti će za vodu!
    Skoro je u saboru prošao potajno zakon kojim će se moći privatizirati vodotokovi i izvorišta, jednom kada se prodaju neobnovljivi resursi nema više novca u proračun od koncesija.
    Kada gazda zavrne pipu što se i dogodilo u Boliviji nema tuširanja i uživanja!
    I naveći car svijeta u pustinji daje kraljevstvo za čašu vode. Bez nafte se može živjeti, ali bez vode ne!
    Da smo pametni i strpljivi mogli bi u budućnosti biti kao Emirati na Bliskom Istoku!
    Ja po karakteru nisam huškać straha (eng. fearmonger), ali mislim da je totalitarizam nas pacifizirao, što je još gore totalno smo letargični!
    Na zapadu demonstriraju za svaki derk, a mi nećemo se pobuniti za stvari koje su od našeg strateškog interesa, intresa opstanka našeg naroda!
    Najveći problem nisu političari koji su svuda u svijetu kvarna roba nego naši građani koji to sve dopuštaju bez ikakvog otpora!
    @Referendum, tvoj blog ne postoji, nije valjda da si toliko radikalan?!
    @svi, pozdrav!

    avatar

    05.11.2009. (14:23)    -   -   -   -  

  • odmak

    Nova Politika,
    opet kažem ni sama ne znam što je pametno i dobro. Znam prednost pitke vode koju imamo u izobilju, ali pred stotinu godina svi su imali pitku vodu i upropastili je. Tko kaže da nećemo i mi. Već se oko naših izvora skuplja smeće i otpad. Sve mi je jasno to sa gazdom i slugom. Čak mi je jasno da ovog trena pomaže Amerika puno više nego Europa. I još mi se čini da smo se uvijek vezali uz pogrešnu stranu. Griješili i gubili, ali očito ne možemo sami. Oni koji su došli do novca, nepošteno, vladat će i dalje i bez neke dobre pravne priče urušit ćemo se. A na kraju u Europi svi pomalo gube. Pogledaj Njemačku. Nikad više nezaposlenosti. Nije samo recesija.
    Inače se ne ljutim. Razgovaramo ili?

    avatar

    05.11.2009. (16:45)    -   -   -   -  

  • slobodan čovjek

    Novi političar bome si ti isfrustriran....
    Da se barem bavis nekim pametnijim poslom nego visjeti na blogovima i umarati ljude svojim pogledima. Baš zbog takvih kaj si ti ova jadna država cijelo vrijeme stoji na miru i bori se protiv mlinova na vjetar.

    avatar

    05.11.2009. (16:46)    -   -   -   -  

  • Aninimac d.o.o.o.

    @Slobodan čovjek=prodana duša domaćeg izdajnika!
    Nije Hrvatska u qurcu zbog Nove Politike nego zbog takvih jadovana kao što si ti!
    A možda si ti Zlovenac provokator?
    Nova možda i je malo spaljen, ali za razliku od tebe se bori za nešto!

    avatar

    05.11.2009. (21:34)    -   -   -   -  

  • husky

    @slobodni čovječe
    nova politika nije jedan bloger, već skupina njih koji nastoje vidjet problematiku Hrvatskog
    društva i pokušavaju iznać rješenje za probleme.
    Ako te umaraju pogledi nekih od blogera, nemoj čitati postove; ipak si ti slobodan čovjek i možeš odabrati što ćeš čitai ili ne.
    Nije ova država takva kakva je zbog ljudi koji imaju stav i pokušavaju promijeniti stvari; koliko je to u njihovoj domeni odlučivanja, već zbog onih koji ne razmišljaju svojom tikvom (ista im služi da im kiša ne pada u želudac) i ne rade ništa da obezglave one koji im o glavi rade.

    avatar

    05.11.2009. (21:36)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Čitam i razmišljam.
    Moj stav je najbliži @odmakovom.
    Nekoliko puta sam ponovio i ponavljam ponovno: nisam baš oduševljen ulaskom u EU iz osnovnog razloga: da bi živjeli bolje mi ne moramo ući u EU i podvrgavati se svim njezinim birokratskim ograničenjima. Naše gospodarstvo ne može konkurirati europskom, a naše komparativne prednosti (o kojima sam već pisao) unodnosu na države EU su velike, u nekim segmentima nedohvatljive za njih.

    Pri tome me najmanje brine to što ćemo trebati (eventualno) dozvoliti Sloveniji izlazak na otvoreno more. Kako kaže @odmak izgubili smo i dali strancima mnogo vrijednijih stvari nego što je to dio morske površine. Ima puno drugih stvari koje će EU nametnuti ako u nju uđemo, Pratite li sukob EU i Italije, a sada i Vatikana, oko križeva u državnim institucijama? Je li vam sada jasno da našoj Crkvi nije samo do mora?

    Mene u dilemu, da li u EU ili ne, dovodi činjenica kako mi SAMI nismo u stanju riješiti ni jedan problem a da nas na to ne natjera EU (od kriminala, mita, korupcije, prenapuhane administracije, prevelikog broja umirovljenika, nepotizma itd, itd)! Da smo i jedan jedini problem riješili bez EU rekao bi odlučno NE. No uvijek su naši političari, a to još rade, muljali sve dok jaja nisu bila dobro pritegnuta u škripac. Mislim da tu tvrdnju nitko od vas ne može to negirati.

    Ako tako gledamo na problem ulaska u EU postavljam pitanje: u redu nećemo u EU! S dosta stvari se slažem i s @nova politika (...da smo pametni i strpljivi...). Ali uz ovakav naš mentalni sklop kakva nam je perspektiva? Jer, ako griješim unaprijed se ispričavam, nisam primijetio da je i jedan komentar koji je protiv ulaska dao prijedlog alternative.
    Bez uvrede, ali smatram da je to neodgovorno ponašanje.

    avatar

    06.11.2009. (10:41)    -   -   -   -  

  • Neverin

    dobila ili ne dobila ionako smo svi popušili

    avatar

    07.11.2009. (20:24)    -   -   -   -  

  • Boris

    Dečki, nisam pesimist, ali ovaj rat je unaprijed izgubljem. Recite mi i jedan segment društva koji nije uništen ili načet problemima. Iz ovakve rabote i ne može biti drugačije, i biti će još gore, jer sve je u međusobnoj povezanosti. Zar ne vidite da je gđa. Kosor još" spretnija i sposobnija" od Sanadera. Ona to radi sa smješkom. Istina i Bog, nema nekih repova, kao ni Šeks. Ali. njihovi motivi su negdje na drugim mjestima. Njihov mentalni sklop radi na drugačiji način. Gospođa Kosor dobro zna sve kako se je radilo "očima i ušima". Živjela je i radila za svoju taštinu. To je njezin izbor i pravo. Daleko je to od pravednosti. Da nije bila podobna nebi mogla opstati. Sa Sanaderom svi su trebali otići u ropotarnicu vremena. I tako svi oni koji dođu iza njih i rade na isti način. I dok tako ne bude neće biti tzv. "demo(n)kracije", a kamoli nečeg boljeg.

    avatar

    09.12.2009. (04:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...