Komentari

post-trauma.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Para(ne)normalan!

    Time što su napravli nisu se pokazali ništa boljim od nacista i fašista!
    Ja sam izgubio dosta rodbine tamo i moji o tome nisu smjeli, a ne mogli pričati!
    To je bio totalni genocid jer su pogubleni svi odreda bez suđenja, neki Slovenci svjedoče
    da su ubijali i malu djecu!
    Žalosno je kolika je indokrinacija tih zločinaca pogotovo što su likvidatori najčešće bili iz Hrvatske.
    Ja se čudim zašto se ti zločinci ne privedu pravdi, bar koji su živi jer zločin je zločin i tko god da ga čini bez obzira na pripadnost je zločinac najgore vrste!
    Pozdrav!

    avatar

    03.12.2009. (22:00)    -   -   -   -  

  • post-trauma

    Vrhunac genijalnosti Titove strategije je zatiranje bez samilosti i svjedoka. Bez tragova!
    Tragovi koji su ipak ostali, potrpani su privilegijama koje se i danas ne diraju. Pitanje svih pitanja je „lustracija“, ali preopasno je dirati tu temu, jer bi se otkrilo „tko je koga zatirao“, ali i „tko koga i zašto štiti“!
    Genijalnost Titovog zločinačkog uma je u kanaliziranju hrvatskih partizana na egzekucije Hrvata, koliko god je to bilo moguće više, a u Srbiji su Srbi likvidirali svoje. Iz tog razloga je smanjeno otvoreno upiranje prstom u one druge koji jesu i ostat će na suprotnoj strani!
    Žalost je sve nas povezivala u svojoj najdubljoj dimenziji, ali žalovanje je izostalo po direktivi i po zakonitostima OZNE.
    A duh koji je nadahnjivao naše antifašiste, sada se otkopava i otkriva po jarugama i špiljama pretrpanim kostima mučenika. Rukopis zločinaca prepoznatljiv je kako u masovnim, tako i u pojedinačnim likvidacijama zadnjeg rata, koji nas je zadesio pri osamostaljenju ove nam države. Povjesničar, kandidat za predsjednika, Josip Jurčevič na tribini u Makarskoj, je izjavio nešto što mi još odzvanja u glavi. Rekao je: „Da smo znali i proučavali svoju povijest, ako već ne bismo izbjegli žrtve u Domovinskom ratu, onda bi one zacijelo bile manje!“
    Zločinački obrazac je prepoznatljiv u oba rata i potvrđuje stanovitu nit naslijeđa i ponavljanja povijesti, koju ozbiljno moramo uzeti u obzir kad mislimo o budućnosti.
    Taj zločinački nagon, izvanredno dobro oslikava fotografija ubijenog generala Dragoljuba Mihailovića, koja prikazuje osakaćeno truplo, bez lijeve ruke! Otvara se pitanje zašto su partizani, ali definitivno Srbi, jer se to zbilo u Srbiji, svoga đenerala sakatili, a truplo skrili da se ni danas ne zna gdje je pokopan???
    Taj zločinački rukopis se prepoznaje i u drugim zlodjelima u različitim epohama. Tipičan je toj sorti i možda je najveći učinak osamostaljenja ove države razgraničenje i distanca!
    Pozdrav i tebi, kolega po stradalništvu!

    avatar

    08.12.2009. (21:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...