Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (18)

Marketing


  • brdo

    TAKO JE: "maknuti...i promijeniti (vlast/vladu i politiku)"!
    Pozdrav!

    avatar

    31.10.2009. (22:23)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...prije par tjedana javila se jedna slušateljica u radio emisiju na R101. Uglavnom, išla je sređivati papire za penziju i u mirovinskom je slučajno vidjela da je sa njom na poslu ( mislim da se radilo o nekom dućanu ) po papirima čitavo vrijeme radio još jedan čovjek kojeg ona nikad nije vidjela a niti čula za njega tokom svog radnog vijeka. Vidno uznemirana, konstatirala je da je zasigurno po srijedi krivotvorina i postavila pitanje, koliko ima još takvih, falsificiranih umirovljenika...

    avatar

    31.10.2009. (22:35)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @sagittar
    ...punooooooooooooo...........!!!
    I ne samo umirovljenika već i diploma, sudskih presuda, branitelja, poreznih prijava, imovinskih kartica, brakova, lječničkih potvrda, magistarskih i doktorskih dizertacija, lažnih moralnih vertikala i horizontala, lažnih svećenika i proroka, lažnih političkih obećanja popraćenih jamstvenim karticama, lažnih domoljuba.
    Ima još ali se trenutno ne mogu sjetiti :-)))!

    avatar

    31.10.2009. (22:49)    -   -   -   -  

  • husky

    Slažem se Sempru da treba maknuti vlast i sve one koji su imalo prismrdili blizu.
    Samo se bojim da se takve zamisli neće moći ostvariri demokratskim načinom, moraš uzeti u obzir da se u našem slučaju ne radi o civiliziranim političarima, ljudima časti i neupitnog morala. Prije bi se moglo nazvati ih divljacima u finim odijelima, oportunistima sa siromašnom emocionalnom inteligencijom, prodanim dušama.
    Sa takvima se nemožeš boriri demokratskikm putem, valja pušku u ruke pa put Sljemena, te se sjuriti dolje, otjerati sve te plitke ljude sa dubokim ranama iz djetinjstva na doživ otnu psihoterapiju put golog otoka ili dalje.
    Vremena je malo, treba okupiti pemziće, i ostale ljude dobre volje da se odupru okupaciji Hrvatske od strane političkih poltrona koje bi se jedva moglo nazvati ljudima.
    Žalosna je činjenica da ih je brojčano relativno malo u odnosu na količine sranja koje proizvedu, i koje večina nas mora pojesti. Stoga pretpostavljam da akcija nebi trajala duže od 3 dana, pod uvjetom da se kupi dovoljan broj jurišnika.

    avatar

    31.10.2009. (22:56)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @hasky
    Znam da znaš da sam ja za pušku na hrvatsko rame pa u šumu :-)!
    Nažalost budimo realni. Takve metode prolaze danas u Afganistanu, Izraelu, Palestini u mnogim državama Afrike (i opet bez rezultata). U uljudbenoj Europi moramo se ponašati uljudbeno i služiti se demo(n)kratskim metodama. To je dugotrajan i mukotrpan proces čije rezultate mnogi ni od mnogo mlađih neće doživjeti.
    Uvijek navodim primjer Engleske! Oni su prošli sve faze: toljaga, mač, puška, demokracija i vjerujem da i kod njih ima koji bi opet uzeli pušku. Povijest nas uči da su revolucije efikasne ali u konačnosti ne polučuju trajni rezultat. Treba se i u međuljudskim odnosima držati Darwina: evolucija odnosa je jedina šansa koja nas može dovesti do konačnog cilja.
    Bitno je uporno nastojati da se to i desi, pa makar i kroz puno generacija.

    avatar

    31.10.2009. (23:14)    -   -   -   -  

  • lolina

    kada bi vidjeli potpunu tablicu jer ova ne otkriva svu katastrofu , vidjeli bi da je taj odnos puno nepovoljniji jer bi u njega dodali sve one koji ne stvaraju u realnom gospodarstvu . zbog toga dugovi , obveznice i tako u krug . kada je trebalo nismo krenuli s radom , išlo se na trgovine i „kulturom“ koja je totalno ponizila sve one koji rade, nastoje ili žele raditi . niti jedna vlada ovo neće moći promijeniti preko noći , niti to može učiniti isključivo politika .
    npr. hitrorez je bio odlična ideja , ali pala je tamo gdje većina dobrih projekata za gospod. pada ,a to su niže razine i administracija . njih nitko ne bira , nemoguće ih je smijeniti .
    što očekivati u državi u kojoj mali pisar Car neke smrdljive kancelarije tvornici x "samo" 3 godine izdaje rješenje o dozvoli za proširenje skladišta ili proizv. hale u ind. zoni . itd itd .
    i što smo siromašniji to će zaduživanje biti skuplje . svi veliki poznati špekulanti su se obogatili upravo na ovakvima kakvi smo mi . u svemu tome ne treba ni zanemariti rat i poslijeratne običaje , samo što sada imamo "rat " u kojem su poslodavci i njihovi radnici "neprijatelji " - ukinute su sve olakšice za pokretanje biznisa i zapošljavanje na područjima od posebne drž skrbi . svima osim 70mil.kn na 70 zaposl. čitaj velikim trgovcima .
    ne mislim da je ovo sa SLO sitna čarka . poznajući naše oni samo misle da će se nekako
    ispalamuditi i izmuvati . mislim da je to jako loše i da bi trebali ustrajati na isključivo pravnim rješenjima . neće eu nikamo . sami se moramo urediti . ali kako ti kažeš to je stvar evolucije ;) a bome i kulture .

    avatar

    01.11.2009. (00:33)    -   -   -   -  

  • brdo

    GDJE si, SEMPERU! Na NOGE TIJELO I DUŠU SVOJU!
    PRODAJU NAM DJEDOVINU, MORE, KOPNO! ŠTO NAM
    JE JOŠ OSTALO?
    PIŠI, SEMPERU, RODOLJUBE!
    PROBUDI I UZBUDI SVE BLOGERE!
    NA NOGE, HRVATSKI NARODE!
    DOSTA JE PRODAJE!
    DOSTA JE IZDAJE!

    ZAŠTO SE POLITIČARI BUNE PROTIV GLASA HRVATSKE
    KATOLIČKE CRKVE?
    HRVATSKA KATOLIČKA CRKVA NE OSTAVLJKA SVOJ
    HRVATSKI NAROD NA CJEDILU! ONA JE BRANILA
    HRVATSKO IME I HRVATSTVO OD PAMTIVIJEKA, ONA JE
    ČASNI DIO HRVATSKOG DUHA I HRVATSKE DUŠE!

    POSLUŠAJMO BILO HRVATSKOG PUKA, HRVATSKIH INTEJEKTUALACA,
    HRVATSKE CRKVE! HRVATSKIH RADNIKA! HRVATSKIH SELJAKA!
    DOLJE PUZEĆA POLITIKA HRVATSKIH LIJENČINA NA VLASTI!

    HRVATSKI NARODE, NE DAJMO NIKOME NI CENTIMETAR HRVATSKOG MORA, HRVATSKOG KOPNA!
    MI IMAMO SVOJU DJECU, SVOJE UNUKE! IMAMO KOME OSTAVITI
    SVOJE
    HRVATSKO BOGATSTVO!
    TA, NISU NAS POKLALI SRBOČETNICI SVIH!
    JOŠ NAS IMA, JOŠ NAS HRVATA!

    GDJE SI, SEMPERU? NEMA BLAGOVANJA! NA NOGE!

    LICEMJERJE I PRORAČUNATOST EU NE SMIJE BITI JAČA OD
    HRVATSKE LJUBAVI I HRVATSKE PAMETI!

    PISATI, PISATI, PISATI!!!
    PIŠI! PIŠI! NE PLAČI!

    GDJE SI? ZA BOGA MILOGA!!!

    avatar

    01.11.2009. (19:33)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...Lolina, na žalost, ima potpuno pravo. Ako sam dobro informiran u prerađivačkoj industriji radi ni 300 000 ljudi. Kad kažem poznatima da mislim da će sve puknuti još do Nove godine, misle da sam katastrofičan. Pa dobro, živi bili pa vidjeli...

    avatar

    01.11.2009. (19:57)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @lolina, sagittar
    ...točno je što tvrdite. Uostalom to sam spomenuo i u svom predhodnom postu na istu temu. U Hrvatskoj zaista ima vrlo malo onih koji stvaraju nova materijalna dobra (izuzme li se poljoprivreda, koja je opet slabo akumulativna i neifekasna zbog relativno malih posjeda) a i to što se radi nije visokoprofitalno.

    @brdo
    Načelno sam s tobom, no, iako sam poznat po svojem radikalizmu ipak si me nadmašio :-)!
    Ja sam u međuvremenu malo reterirao. Uzrok: s kakvim smo entuzijazmom krenuli u Domovinski rat, u stvaranju svoje Države, svoje lisnice u svojem džepu i svoje puške na svojem ramenu. I što smo na kraju dobili: državu zaduženu preko svake mjere a da nismo stvorili gospodarsku bazu za vraćanje tog duga. Zar bi opet idealisti trebali u rat pa da oni koji se nisu namakli nakon poslednjeg opet prigrabe vlast dok idealisti ginu. Morat ćemo pokušati ipak na neki drugi način. Pa makar pisanjem! Stoj mi dobro.

    avatar

    01.11.2009. (20:52)    -   -   -   -  

  • sagittariusclassic

    ...@ Semper, sa 57% fiskalnih i parafiskalnih nameta NIŠTA ne može biti rentabilno. Cijena rada može biti i NULA pa opet ne možeš biti konkurentan na tržištu čiji su nameti npr. 27%!

    avatar

    01.11.2009. (21:03)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @sagittar
    Točno...zbog takvih nameta i smatram da se nekonkurentni uz usitnjenost poljoprivrednog zemljišta.

    avatar

    01.11.2009. (22:14)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Snaga umirovljenika....ti se to šališ?!
    Pozdrav!

    avatar

    01.11.2009. (23:12)    -   -   -   -  

  • Volupta

    Odlicno! Veliki pozdrav i podrsku ostavljam!

    avatar

    02.11.2009. (10:42)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @para
    A zašto misliš da ne bi mogli biti? Opet možebitno da si u pravu. Starcima se mozak pomalo pretvara u amonijak (tako kažu doturi) pa više ne znaju ništa nego kopati po kontejnerima :-)! No ako si primijetio ima ih koji su mladi, a zašto se oni ne bune? Vjerojatno ima tako odgovara: penzijica je baza, a fuš nadogradnja. A onda se ne moramo čuditi zašto je tako kako je. Samo do kada?

    avatar

    02.11.2009. (11:42)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @semper, ja volim umirovljenike jer mi je samo jedan djed umro pa ih simpatiziram!
    Ali znam da su oni jedna od najletargičnijih populacija, uvijek znaju reći, to je za vas mlade!
    Mislim, da se borimo za svoja prava!
    Druga stvar su mladi umirovljenici koji u stekli mirovinu od sudjelovanja u ratu, oni bi mogli nešto učiniti , ali jednostavno ne žele. Ja živim u zgradi u kojoj je stanove dobilo dosta bivšeg vojnog osoblja, mnogi od njih su jednostavno "sredili" papire, dobivaju masnu mirovinu od 5000 kuna (za te novce se ja moram masno i krvavo oznojiti), a nažalost mnogi od njih nisu nikada ni omirisali barut!
    Što je još gore još se time i hvale!
    Time pljuju po poreznim obveznicima i njihovoj djeci jer im otimaju od usta!
    Moj otac i stric su bili ranjeni branitelji domovinskog rata i nikada nisu tražili ništa od države nego šute i rade dok još mogu te nisu teret proračunu!
    Naravno, svaka čast izuzetcima, neospornim invalidima iz rata koji sve zaslužuju prema zakonima!
    Zašto se ne provodi revizija lažnih invalida?
    Jednostavno, time bi sadašnja vlast skočila sebi u stomak, jer je time godinama kupovala glasove i uskrisavala mrtve!
    Tu vrijedi ona stara narodna, da čuko ne grize ruku koja ga hrani!
    TO JE ŠAMAR SVIM ONIM HRABRIM LJUDIMA KOJI ZASLUŽUJU BENIFICIJE PREMA SVOJIM ZASLUGAMA!
    Pozdrav!

    avatar

    02.11.2009. (16:33)    -   -   -   -  

  • j.

    Držeći da se ne može otkriti topla voda, predlažem da preuzmemo metode pametnijih.
    Čitao sam proljetos kako su piratebayevci i njihovi simpatizeri (koji su se, usput rečeno, obreli i u europarlamentu!) borili sa sustavom koji ih je na godinu dana utamničio i kaznio sa milijun dolara. Na to su pozvali narod da svatko uplati po jedan cent na račun odvjetničke tvrtke tužitelja (što je učinilo bar milijun posjetitelja), blokiravši im račun zadugo (jedini način da se odblokiraju bio je da se odreknu primitka transakcija, a zamislite odvjetnika koji bi to učinio!?). Taj mali segment pokazuje snagu pametno vođenog mnoštva iz kojeg se primjera - mnijem - puno može naučiti.

    Nije još sve izgubljeno.

    avatar

    03.11.2009. (20:37)    -   -   -   -  

  • husky

    @paranormalan
    Slažem se s tobom i mislim da bi branitelji i vojni invalidi nered u svojim redovima trebali riješiti sami, te poticati reviziju i objavljivanje (samim time i javno prokazivanje) lažnih ivvalia i branitelja domovinskog rata.
    @semperu
    ovo kaj si napisal u odgovoru na moj komentar može napisati osoba sa optimističnim nazorima, osoba koja je svjesna situacije sa svim njenim pojavnostima, a opet je nadišla ogorčenost i osjećaj bespomoćnosti i djeluje onoliko koliko može i ne obazire se na rezultate, tj. nije opterećena bojazni da će njeno zalaganje i trud naići na neuspjeh i obezvrjeđenje.
    Usudio bih se nazvati takvu osobu duhovno zrelom.
    Ovo kaj sam primjetio kod tebe mi miriše na to i moram priznati da mi se sviđa ta promjena.
    Jel to na tebe pemzija tako dobro utjeće :)

    avatar

    04.11.2009. (08:49)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @para
    je tu se nema kaj dodati. Ja sam to naveo kao jednu mogućnost, no svjetan da je nerealno očekivati da će do njezine realizacije i doći. Prvo što se slažem da u nas >66 godina vlada određena latergija pa sam zato i napisao post (kojeg naravno ti s>66 neće čitati jer se uglavnom ne znaju služiti internetom) s nadom da ovi mlađi, radni, bez posla ili umirovljenici utječu na one >66 godina i da im objasne da su ipak snaga i da im ne treba biti jedini cilj političke borbe njihove mirovine. Možda je to ipak ssamo Sizifof trud. Barem tako dugo dok postoje Kerumi koji naklonost umirovljenika kupuju božičnicama skupljenih od poreznih obveznika (i tebe koji za 5000 kn krvavo radiš). I kaj onda, bumo odustali? Ne bi trebali. @j. je naveo jedan primjer. Za drugi znam iz Francuske kada su mesari enormno digli cijene teletine. Udruga potrošača (koja je kod nas još u povojima) platila je oglas preko čitave stranice u najznačajnijim dnevnim novinama i TV pozivajući DOMAĆICE da ne kupuju teletinu. Kažu da za dva tjedna mesari samo što nisu nudili teletinu badava.
    @husky
    i pemzija i neki blogeri, naročito -ce:-)!

    avatar

    04.11.2009. (14:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...