Komentari

drinica.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Drina

    A organizatorima 3. faze, i volonterima iz sv. Filipa Nerija u Splitu, još uvijek stižu krasna pisma zahvale, od čitavih obitelji, koja doista vrijedi podijeliti sa svima:

    "Osjećam potrebu napisati nekoliko riječi o hodočašću u Lurd koje je bilo nezaboravno i ja bi rekao neponovljivo ali znam iz vašega iskusta da je to ponovljivo i to svaki put na svoj originalan i neponovljiv način.

    Sretan sam, kao i moja čitava obitelj, jer sam osjetio tu rijeku ljudi sa osmjehom na licu, vjerom u srcu i nadom u duši. Zahvalan sam svim volonterima na njihovoj ljubavi koju daju potrebnima. Pogotovo sam im zahvalan što to nije žrtva koja ih umara nego poklon iz srca koji im dušu krijepi. Presretan sam što sam osjetio čitav grad koji diše po Božjim i po ljudskim zakonima.

    Ono što sam se prije Lurda nadao i vjerovao da postoji sve sam doživio i još više od toga. Još kao dječak sam pročitao knjigu Deset čudesnih ozdravljenja u Lurdu koja me se jako dojmila i koju nisam zaboravio. U meni je od tada tinjala želja da i ja doživim Lurd. Iako sam vjerovao u čudesa nisam mogao razumjeti kao je moguće da u Lurdu čudesno ozdrave osim katolika i vjernici drugih vjera, ateisti i to sve moguće bolesti ovoga svijeta, prirođene, tjelesne, duševne, mentalne...

    Sad mi je jasno što znači sol života i molitva za drugoga koja je blagoslov i za onoga koji moli i za onoga za koga se moli, ali i puno šire.

    Gospa koja se ukazala djevojčici siromašnoj, neobrazovanoj, bolesnoj i vjerojatno ne previše talentiranoj po našim ljudskim kriterijima dala je do znanja svima da je potrebno imati samo otvoreno srce, te da je onda, po Božijoj svetoj volji, sve moguće.
    Moram priznati da nikad u životu nisam toliko vremena u tri dana proveo u molitvi i meditaciji. Prije Lurda bi rekao, da se nakon toliko molitve treba odmoriti, ali sad sam uvidio da nakon Lurda i svih ovih prelijepih trenutaka u Lurdu mogu reći da mi nedostaju Lurd, hodočasnici, volonteri, molitva...

    Iako sam ti namjerno ovo napisao treći dan nakon Lurda a ne prvi dan dok sam bio pod prvim dojmom i danas sam još uvijek pod prvim dojmom i mislim da će tako još dugo ostati možda čak i do sljedećeg puta dok doživim Lurd. ..." L.K. s obitelji

    avatar

    01.11.2009. (23:57)    -   -   -   -  

  • Drina

    A opet sam i među fotoreportažama blog naslovnice! Pozdrav uredništvu bloga i novim čitateljima! Dođite nam na tribinu Svjetla Europe, ove subote u 17h - Vjera-Nacija-Rezignacija - don Anđelko Kaćunko, Palmotićeva 33. Vidimo se!!!

    avatar

    02.11.2009. (09:42)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...