Komentari

paranenormalan.blog.hr

Dodaj komentar (23)

Marketing


  • toma juda

    Pogledati ću ih večeras @Paran;-))) Ali, da je sve to zanimljivo, jest...

    avatar

    29.10.2009. (16:28)    -   -   -   -  

  • toluen

    Prije jedno mjesec dana boraveći u prirodi duboko u prostoru u kojem gotovo da i nema ljudi osim nekoliko vinogradskih klijeti u neko doba oko 23 sati noću odjednom se začuo neobičan zvuk koji je sličio zvuku helikoptera. Kako sam istu stvar već jednom čuo mjesec dana prije toga u otprilike slično vrijeme, ali nisam na vrijeme uspio izaći van da vidim što je po srijedi, ovaj puta sam igrom slučaja uspio i ostao prilično zapanjen neobičnim i nevjerojatnim prizorom kao iz SF filmova.

    Vjerojatno je bio ipak helikopter, ali je letio na krajnje neobičan način. Kao prvo nije imao niti jedno signalno svjetlo kojim bi se moglo prepoznati da je riječ o helikopteru već se samo vidio sablasni žućkati florescentni trag rotirajuće elise koja se naginjala prateći kretanje letjelice - slično brzo trepćućem žučkastom ovalu. Da nije bilo karakterističnog zvuka elise sasvim sigurno bi vjerovao da sam vidio NLO. (Ali tko zna možda se maskirao lažnim zvukom elise?)

    Ono što je bilo nevjerojatno je da je letio svega nekoliko metara iznad vrhova drveća prateći usjeklinu između brda tako da mi je bio praktično ispod visine očiju jer sam na brdu.

    Da je po srijedi bila vježba shvatio bih da je pilot ovo radio po danu, ali usred noći bez ikakve rasvjete stvar je izgledala krajnje opasno s obzirom da je i preko nekoliko vikendica preletio toliko blizu da je izgledalo kako će u skretanju zapeti elisom i razletiti se u tisuću komada. Ipak vrlo vješto je uspio pratiti kofiguraciju terena i ubrzo zamaknuo iza brijega poslije čega mu se izgubio svaki zvuk i trag.

    Dodatna neobičnost je bila što sam večer prije toga gledajući u nebo prema Jupiteru odjednom vidio jednu zvijezdu koje nije bilo prije pored Jupitera. Dok sam pokušavao shvatiti jesam li je već i prije tu vidio zvijezda je iz nepomičnog položaja odjednom polako krenula prema jugu i u trenutku jednostavno iščezla bez traga. Vidio sam svakakvih vrsta meteora, satelita i letjelica ali ovo je bila do sada neviđena.

    O čemu se radilo ne mogu reći sa sigurnošću, ali svakako scene koje nije lako zaboraviti makar bile i posve zemaljskog karaktera.

    No kako bilo da bilo mislim da se sada sve više bliži trenutak da se konačno skine tajna sa ovih misterija jer to sada više nisu. Pitanje je samo trenutka kada će se to konačno i objaviti jer u prilog tome govori beskonačna poplava svih mogućih serija i filmova sa najrazličitijim kreaturama koje vjerojatno služe između ostaloga i tome da sam kulturni šok prilikom susreta sa onima koji nam nisu slični ne izazove preveliku tenziju. Jer ako se uzme u obzir da još nismo razriješili niti nacionalne niti rasne predrasude među nama Zemljanima, kako li će tek biti kad se pojave stvorenja koja očito nisu porijeklom sa lijepe naše planete Zemlje.

    A da će je biti biti će. Inače preporučam da pogledate film District 9 koji iz jedne nove vrlo zanimljive perspektive pokazuje na mogući način sustreta sa vanzemaljcima.

    :-)

    avatar

    29.10.2009. (16:29)    -   -   -   -  

  • borgman

    mjesec i mjesečina...sve mi se čine , moglo bi biti i padalina :-)...nego @Para...nekome sam se umilio stavilo me na Allmost cool listu :-)...izgleda da ima još Anti EU mišljenja :-)
    A o Mjesecu još uvijek ne znam dovoljno da bih isključio sve ono što mi je previše neobično, ali samo kao nastavak na temu...jedan dio moje priče iz arhive je iskoristio i Mjesec i Ganimed za dijelove svoje radnje....i pozvao sam se na onu "izgubljenu"sliku jednog (mislim Fobosa) iza kojega je divovski mothership i tisuće malih brodova :-)
    Čemu vjerovati...na kraju jedini način kao i @Toulen ...onome što nepatvoreno VIDIŠ svojim očima, i kada upotrijebiš sve FILTERE ostane neshvatljivo.
    Nego @Toulen, kada dolaziš u ST da malo popričamo :-)

    avatar

    29.10.2009. (20:13)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Moja teorija je da mi (Hrvatska) moramo svim silama izvući svijet iz krize pa će i nama biti bolje

    :))))))))))))))))))))))) divan si, @ paraN ... jesi li vidio onu sličnu teoriju kod @ Energije Sunca ? Zov tajanstvenih impulsa, autora pokojnog Stjepana Kušena ?

    Ovo o mjesecu pročitam kada malo dođem k sebi od konstruktivnih razgovora sa srpskom braćom našom kod @CBK. Možda se i nađu sugovornci za realizaciju mirotvornog plana.

    avatar

    30.10.2009. (06:18)    -   -   -   -  

  • toluen

    @Borgy - hvala na pozivu. Biti ću do kraja iskren jer jer to jedini način da se razbije ovo sranje od svijeta u kojem živimo. A moramo krenuti od samih sebe.

    Kod mene se još prije dvije godine dogodila rastava "braka" sa sustavom koji sada funkcionira i tlači ljude tjerajući ih na uglavnom potpuno besmisleni osamsatni "rad" ne bi li u starosti dočekali šarenu lizalicu koja se zove mirovina. Mislim da je neće nitko dočekati jer u tu priču (kako je sada postavljena) ne vjerujem i shvaćam da se moram sam pobrinuti za svoju stvarnu mirovinu koja može držati vodu, a koja mora biti što je moguće manje ovisna o financijskom sustavu jer jer to najveća od svih laži i zabluda. No put do toga nažalost opet vodi preko novaca - zasada.

    Kako to biva u životu istovremeno sa mojim odlaskom iz jedne vrlo neugodne radne sredine se dogodilo više stvari koje su me praktično slično domino efektu dovele do situacije da moram biti jako štedljiv jer su trenutno svi moji izvori onoga što pokreće ovaj truli svijet jako utanjili pa moram biti krajnje racionalan sa onim što još imam, a masu toga jednostavno vrišti da se mora obnoviti i dovesti u red prije nego sve skup ode u vječna lovišta. Ako ti kažem da je sve što sada imam na raspolaganju staro između 3 i 30 godina onda ti to govori o mojim trenutnim potrošačkim navikama. Jednostavno ne postoje silom prilika što sam zapravo svjesno i namjerno odabrao. Nitko me nije na to tjerao, ali iskreno sada mi nije nimalo žao zbog toga pomalo otkrivajući kako ovaj sustav luđačke jurnjave i potrošnje zaista funkcionira.

    Kako više ne postoji nikakva šansa da ja pri zdravoj pameti ostavim svoju radnu knjižici u bilo čiju ladicu osim tamo gdje sada skuplja prašinu u mojoj ladici sada se zapravo vrlo intenzivno osposobljavam da budem opet informatički djelotvoran (jer to mi je fah i kreativno zadovoljstvo zadnjih 15 godina, iako sam jednostavno zahrđao u truloj sredini koja nije marila za edukaciju ni 5 lipa) tako da sada intenzivno radim na tome da podmažem ove pomalo zahrđale kotačiće (sve se može kada se hoće) jer planiram od iduće godine svoje usluge na tome polju ponuditi onome tko bude zainteresiran i prije svega korektan u vidu suradnje u bilo kojem obliku osim zapošljavanja. To nikako ne dolazi u obzir taman bio Titin sin u pitanju :-)

    Jer zbilja mi je dosta kretena i spletkara koji nemaju pojma o ničem, ali te stalno guze s kojekavim budalaštinama koje nemaju nikakve veze sa zdravom pameti i to proglašavaju, profitom, napretkom, radom i stažom. Bull shit gori od EU i NWO skupa.

    Drugim riječima dok ne bude sredstava da to mogu zapravo doslovno ne želim nikamo ići dalje od vinograda (cca 30 tak km od Siska) gdje su ovi troškovi zaista minimalni, a život miran, ugodan i lijep (barem dok nije hladno jer se sada nažalost ne može tamo biti).

    Tako da sigurno ništa od toga da se vidimo vjerojatno do proljeća sljedeće godine (ako ga doživimo), ali svakako se moramo svi skup naći i upoznati kao ljudi. Ipak kako god to izgledalo predstavljamo onaj dio populacije koji se trudi koliko toliko sačuvati zdravu pamet u ovim nimalo jednostavnim niti lakim vremenima i tako pomoći ostalima (koji su zainteresirani) da otvore okice i shvate da živimo u teškoj zabludi koja će nam prije ili kasnije doći svima glave ako se ne otrijeznimo na vrijeme.

    Eto sve ima savršeno logičan slijed i smisao. Mislim da me možete jako dobro razumjeti.

    @Para - oprosti na netemaskom komentaru, ali vjerujem da me možeš istinski razumjeti i na tome ti se od srca zahvaljujem, kao i ostalima koji ovo čitaju i istinski shvaćaju.

    Iskrenost, poštenje, suradnja i ljubav su nove ( a zapravo stare i jedine održive) paradigme na kojima se mora bazirati stvarni NWO ( a ne ono što nam uvaljuju) i zaista čvrsto vjerujem da za to postoje zaista dobre osnove.

    (Upravo slušam Polančeca kako priča o svojoj ostavci i poštenju i iz nekog čudnog razloga mi se povraća od toga - tko zna zašto - čista misterija ?).

    :-)

    avatar

    30.10.2009. (12:18)    -   -   -   -  

  • borgman

    @TNT...čitaj mail :-)))

    avatar

    30.10.2009. (17:55)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    ...volim doći kod tebe na blog jer ima uvijek svašta nešto
    ineresantno...ali moja stara kanta od računala skoro uvijek zablokira
    kad navratim tu...inače bi došao češće...

    lijepi pozdrav : )

    avatar

    30.10.2009. (21:34)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Jednostavno slažem se s @nihonkichigaiem, da se predugo otvara tvoja stranica @paran, a ja baš i nemam staru krntiju;-))))

    avatar

    30.10.2009. (21:52)    -   -   -   -  

  • svijet misterija

    Pozdrav...na koji god blog otiđem što ima u vezi paranormalnog, zavjere itd. uvijek mjesec, mjesec i mjesec. Već mi je to na vrh glave tako svaka čast na postu, ali rađe piši o svinjskoj gripi jer je još jako malo vremena.

    avatar

    31.10.2009. (17:49)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Para(ne)normalni ... odi vidi repliku na svoj komentar, dao si mi inspiraciju da nastavim post !!! Konstruktivno !

    O mjesecu čitam kada malo smirim homone. ;)))

    avatar

    01.11.2009. (04:50)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @TJ, jesi li pogledao?
    @Toulen, jako je zanimljivo da se i meni dogodio isti slučaj NLOa kao i tebi, koji ti navodiš kao drugo viđenje. Neki dan bio sam svjedok bizarnog događaja, negdje oko 20 sati vidio sam jednobojni naranđasto-crveni objekat kako leti velikom brzinom, ali i krivuda. Sateliti i svemirska stanica idu isključivo pravocrtno, obzirom da sam ja vjerovali ili ne poprilično skeptičan te sam odmah odbacio NLO tezu. Na moje iznenađenje za par minuta je tom istom rutom proletio avion HRZa, živa istina, časna pionirska! Naravno vjerojatno MIG 21, proletio je par puta, a onj objekat je netragom nestao!
    Čudno, zar ne!
    Što se tiče tvog netematskog komentara naravno, ništa ti ja ne zamjeram, kod mene si uvijek dobrodošao!
    Zanimljivo, koliko su nam slična razmišljnja i meni je slično kao i tebi na poslu. Stalno mi govore da nisam iste struke kao i "oni" pa nemam pravo na stručna usavršavanja jer to "pravilnik" ne odobrava, također mi je dosta dvoličnosti i licemjerstva, a i gadim se sam sebi jer moram i ja plivati u struji. Ako se ne guzim do zemlje da me pretežno ponižavaju da mi pokažu gdje mi je mjesto onda sam odmah protiv kolektiva, antidržavni element prve klase! Tješim sam sebe da to radim radi djeteta jer mi posao treba pa trpim ponižavanja i mobing svih živih vrsta i oblika, degradiranja, uvaljivanja zadataka ispod moje stručne spreme i obrazovanja!
    Đaba državi svi njeni fakulteti i epiteti društva znanja kada joj akademski građani rade kao fizikalci!
    Jedino me drži zdrave pameti osmjeh moga djeteta koji me diže kada padnem i kada mi je teško. Totalni agape!
    Dosta moje kuknjave, sada vidim da nisam jedini i Jupi mi je ispričao sličnu priču o sebi i svojoj karijeri. Lakše je kada znaš da postoje ljudi koji te razumiju i uvažavaju!
    @Borg, istinski mi je drago što si došao na portal, bilo je i vrijeme sa njihove strane da te uvrste.
    Neka se istina o bajnoj EU gdje euri rastu na drveću čuje što dalje!
    Bit će Fobos i to pripremam za koji dan!
    @cat, to je bio sarkazam, da damo Rumsfeldu sve što imamo pa kada bogati izađu iz krize i mi ćemo, sjetit će se nas u molitvama! Problem je takvi pretežno ne mole!
    @nihon, pokušati ću očistiti multimediju koju sam nakrkao na stranicu, inače dobro riješenje ti je RSS, ja sve vaše blogove čitam pomoću RSSa, to je samo tekst koji se osvježava kada napišete post. Kod tebe to pali jer ti pišeš zamisli, kod mite ne pali jer ima multimedije, ali sve u svemu velika pomoć, a i ušteda MB koje plaćamo jer je tekst manje zahtjevan.
    @svijet, ja nisam aktualan jer je Mjesec odavno izbombardiran, također ne volim ni širiti strah, paniku i sugestije. JA dajem informacije, a prepuštam čitaocu da sam zaključi i istraži što on/a misli da je najbolje! Također te lijepo molim kao blogoprijatelja da svoje sugestije prema mojoj uređivačkoj politici zadržiš za sebe jer ni ja to tebi ne radim. Ja sam odavno, još proljetos preneo informacije o svinjskoj gripi i nemam namjeru to ponavljati kao glas u pustinji! Ako ne vjeruješ prođi kronologiju bloga pa ćeš naći! (:-)))
    @svi, povući ću se neko vrijeme sa blogova zbog privatnih razloga, pripremio sam hrpu postova koji će se aktivirati u određeno vrijeme. Nemojte se ljutiti, ako vam ne repliciram na komentare.
    Imam neodgodive obaveze koje sam zapustio, a i zdravlje mi se pogoršalo. S vremena na vrijeme ću iskrsnit kao komentator tu i tamo.
    Čitamo se!
    Pozdrav!

    avatar

    02.11.2009. (00:44)    -   -   -   -  

  • jasna

    Ja danima nisam imala internet,a nova tema već stigla.Ti si sada mene uplašio kad kažeš da ti se zdravlje pogoršalo.Ja se nadam da nije ništa jako ozbiljno.Molim dragog Boga i sve anđele da se ti nama brzo oporaviš i vratiš.I samo da znaš kako je lijepo čuti koliko ti znaći osmjeh tvoga djeteta.Pogotovo u današnje vrijeme kada majke učestalo napuštaju svoju djecu.Pozdrav i brzo nam se vrati.

    avatar

    02.11.2009. (07:32)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Odgovorio sam ti na blogu @Cat, ali ti i odgovaram ovdje:

    Prvo, nije stvar hoću li ja glasat za njega ili ne, Ali ako je netko uz Kajina, HDSB i nezavisnog Lesara kojeg izuzetno cijenim, ali i uz Pančića ( SDP ), Vinkovića ( SDP ) glasao protiv ovog sporazuma, onda je to Josipović Kad sam čuo njegov destominutni osvrt na sporazum, ja sam znao da će glasati protiv. Osobno ti @paran mogu reći da SDP nije monolitna stranka i da Milanović neće kazniti Jospiovića. Nije kaznio izlete Jurčića, a još nije kaznio niti izlete Bandića. Ono što želim reži da je SDP stranka pluraliteta mišljenja i to sam osjetio sam. To mi nitko ne može osporiti niti jednim argumentom. Da je suprotno, ja još ne bi uvijek bio član SDP-a. A to ću ostati do kraja života jer ja nisam kao oni, kako pjeva legenda hrvatske glazbene scene Mišo Kovač, '' kako vitar puše ''...

    Ono što je bitno, Josipović je jasno razložio zašto je ovaj sporazum neugodan za Hrvatsku. Ja ti osobno kažem, iz pravnog kuta, kakva god ta '' veza '' bude, ona će ići preko teritorijalnog mora naše zemlje. Ali, mi više nećemo odlučivati o tome, već netko treći...

    avatar

    02.11.2009. (20:48)    -   -   -   -  

  • toluen

    @Para - hvala na razumjevanju - ma činjenica je da ima nas više nego bi to čovjek mogao vjerovati, sa vrlo sličnim problemima, ali se ljudi još skrivaju jer se boje priznati da ih boli istina. A duraju jer za sada ne vide da postoje i drugačiji izbori.Ima ih samo treba stisnuti zube i promijeniti neke navike.

    Eto ova zadnja vijest o cjepivu kao biološkom oružju koju je pokušao progurati jedan Mossadov agent pa su ga proglašili potencijalnim teroristom i na brzinu spremili u buksu, a sve informacije o tome odmah posakrivali (ali nije to baš tako lako na internetu). Tko kaže da među njima isto nema netko koga istinski peče savjest zbog onoga što zna a ne smije reći.

    Bolestan je ovaj svjet i već je zbilja krajnje vrijeme da ozdravi.

    A djeca su uvijek bila i ostala naše najveće blago.

    Želim ti baš kao i @Jasna da što prije riješiš zdravstvene probleme. Sve se može kad se hoće.

    Ne daj se nevoljama

    :-)

    avatar

    02.11.2009. (23:39)    -   -   -   -  

  • greentea

    jedan detalj mi nije jasan. ako iz nase kažu da bi ih ljudi linčovali da znaju istinu, onda se tu ne može raditi samo o činjenici da su se pri letovima susretali s nlo-ima i viđali piramidalne građevine na mjesecu. nekako mi je ostala u sjećanju negdje pročitana ideja da su svi sf -filmovi , knjige, priče i časopisi način na koji se zemljane polako priprema za prihvaćanje činjenice da nismo sami u svemiru -u što ja iskreno vjerujem (da nismo sami), jer mi suprotna ideja zvuči suludo. ne može konačni dokaz o postojanju aliena biti razlog za linč nase -čini mi se da bi tu moralo biti nečeg drugog zbog čega se boje priznati što se sve dešavalo pri letovima i slijetanjima na mjesec.
    u svijest današnjeg prosječnog čovjeka toliko duboko su urezana neka vjerovanja i svjetonazori da je rušenje istih zaista riskantno i posljedice nepredvidive. pokušaj samo nekom "običnom" čovjeku sugerirati mogućnost da isus nije umro na križu i uskrsnio, već da je preživio raspeće i nastavio živjeti do duboke starosti na drugom kraju svijeta? promatraj reakciju. taj mit, jednostavno radi psihičkog mira i "zdravlja" ljudi zapadne civilizacije mora opstati -kakva god bila prava istina. većina ipak ne traga za istinom, nego za srećom i sigurnošću i prihvatit će sve priče koje ih mogu uljuljuškati u te osjećaje.
    panika među masama ljudi je oblik ludila u kojem više nitko ne koristi mozak, koje je nemoguće kontrolirati i stoga je vrlo opasna. ne znam objasniti zašto, ali kakve god tajne da skrivaju nasa i mjesec, nemam osjećaj da smo u opasnosti zbog tih tajni, već jedino zbog svoje reakcije na otkriće eventualne istine koja može strušiti temelje svih mitova i vjerovanja ljudskog roda. lako ću ja izaći na kraj sa susretom s alienom, ali ako pri tom otkrijem da na nisam ništa od onoga što vjerujem da jesam, da cijeli život vjerujem u laži....
    mislim da ipak ima nešto u ideji da čovječanstvo nije spremno za sve istine ko što malo dijete nije spremno za fakultet. za mene je je dan od dokaza da je to tako i sklonost ljudi da u sustetu s nepoznatim očekuju zlo i paničare.
    pozdrav, paramen:))))

    avatar

    03.11.2009. (09:21)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @Jasna poseban pozdrav, pogledaj poštu!
    @TJ, ja sam poznati paranoik, to me je do sada održalo na životu, imam jedan talenat da odmah pročitam zavjeru ili podvalu, naravno nekada znam pogriješiti. Naravno zbog tvojih stavova ništa nisi manje dobrodošao da izraziš svoje mišljnje, ja te cijenim i dalje, ali nemoj molim te promovirati stavove svoje stranke, imali su priliku i nisu se baš iskazali. Također je tu bilo svega, a i ima svega, da ne nabrajam, npr. Bandić je najpopularniji?! Pa koalicija, Smradimir Bahatić, ekipa reformiranih komunista i jugonostalgičara............itd.........itd.......
    Ne bih o tome, najbolje da mi budemo paranormalni prijatelji i dalje, a politiku prepustimo NovojPolitici!
    (;-))
    @TNT, zato me boli kada pročitam da nas sluge NWO, razne kapitalističke agencije doslovno nazivaju lijenim protuhama, a to revni Jutarnji prenosi i time pokazuje tko mu je tata i čiji je glas!
    Nikada mi se nisu sviđale te novine!
    Cat mi je poslala to o agentu, ali to nije ništa što već nismo znali!
    @green nije to o linču bilo za Nasu nego za Đorđa mlađeg i starijeg?!
    Tvoj komentar je zdravorazumska konstatacija! (;-D)
    @ostali, pozdrav!

    avatar

    03.11.2009. (11:43)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Slažeme se što se tiče politike.

    Evo nečeg zanimljivog, ali ako nije '' fake '' podosta zabrinjavajučeg!!!

    http://www.net.hr/planet-x/page/2009/11/02/0467006.html
    h ttp://www.youtube.com/watch?v=NFJj95IolnE&feature=player_embedded

    avatar

    03.11.2009. (15:50)    -   -   -   -  

  • jasna

    Nema ništa u pošti.Pisala sam ti jučer ujutro,nadam se da sam poslala na pravu adresu.Pozdrav.

    avatar

    04.11.2009. (07:56)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    nadam se i želim da se zdravstveno oporaviš : )
    hvala za savjet za RSS

    avatar

    04.11.2009. (15:49)    -   -   -   -  

  • NWO

    Smiješni ste, ma kakve zavjere. Ne budite tako paranoični jer istina neće izaći na vidjelo, tražite dlaku u jajetu i toliko ima zavjera da je to smiješno i vi širite paranoju među ljude, da li ste mislili na to da ste vi ti koji ljude plašite, molim da odgovorite

    avatar

    04.11.2009. (23:58)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Moguće @Simone, moguće...

    avatar

    05.11.2009. (14:03)    -   -   -   -  

  • Anonimac d.o.o.o.

    NWO=Zlovenac!
    Čuvajte se, on je sam nečastivi i širi zlo protiv vas boraca!

    avatar

    05.11.2009. (21:48)    -   -   -   -  

  • Gola Baba

    Prvi put sam se zapitala o mjesecu i njegovom današnjem poimanju u glavi prosječnog čovjeka kada sam pogledala Foxov dokumentarac "Conspiracy Theory, Did We Land On The Moon?" .... i je, mišljenja sam da smo u nekoj vrsti obzervatorija koji se prati s mjeseca. Zašto, pojam nemam, al kad mi možemo promatrati niže vrste, zašto ne bi i neka viša nas.. sam da me ne pikaju i ne rastežu, dok sve ostaje na voajerizmu nemam niš protiv takve istine.
    ...e, a ovaj tvoj filmić ipak još nemrem popušit. ako je NASA kenjala o slijetanju na mjesec i fejkala miljon drugih stvari, zašto ne bi i ovo, ne.. najbolje je ljude držati u nedoumici, jel je jel nije, danas je sutra nije i tak to... kad ni sam ne znaš šta da vjeruješ, mislim da to njima najviše odgovara.

    avatar

    13.07.2010. (16:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...