Komentari

modestiblejz.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • lolina

    Previše su love maznuli ... misle da ih nitko nikada neće pitati ako se sve stopira . Ja sam na AC ZG-SI , AC je mrak , a tek mostovi oko okolnih mjesta ... dva širine AC sa biciklističkim stazama sa obje strane i sve bi bilo ok. da nisu mostove spojili sa novoasfaltiranim poljskim putevima - ne seoskim već baš običnim poljskim putevima ;))

    avatar

    25.10.2009. (19:18)    -   -   -   -  

  • Srza

    Moja Modesti, jesi ih oprala, ali ni blizu kako zaslužuju. Ne mogu vjerovati da se događa to što se događa. Vjerojatno su istražitelji napipali ko zna kakve neviđene nove pljačke vladajućih i satelita, pa na ovaj način pokušavaju odmaknuti pažnju. vjerujem da će ih nedjela stići i to vrlo brzo. Znakovita je i mlaka, da ne može biti mlakija reakcija lokalne vlasti na ove katastrofalne vijesti.

    avatar

    25.10.2009. (21:05)    -   -   -   -  

  • borgman

    Mod...pa na pizzi smo pričali o tome :-) i kao i obično sada se vidi kako je bilo kakvo nadanje bilo uzalud.
    A kako se sa uloženim "možda" moglo izgraditi 2x više kilometara AC-este... vrlo vjerojatno ;-(
    Eto bio sam u SLO, a tamo škandal sa tunelom. Za milijun eura su stavili vatrootpornu žbuku u tunelu, i "netko" je "zaboravio" staviti podlogu za tu žbuku, što je rezultiralo...odvaljivanjem komada žbuke po automobilu austrijanca u tranzitu....
    Pa su "vrijedni" EU-lopljani opet potrošili još jedan bijedni milijunčić, SKIDAJUĆI tu istu žbuku... radi zaštite u prometu.
    Najjači argument EU lobista je kako bi "EUropljani NAMA DALI REDA!!!"
    A kod njih je isto ili slično, primili su zemlje u EU koje blage veze nemaju ni ekonomski, ni politički ni kulturno (imaju samo strateški, da ih se odvoji od "majčice Rusije")...pa sada bugarska, rumunjska mafija harače i bolje nego što su mogli prije.
    Dakle, ako želimo nešto mijenjati, prvo to trebamo napraviti sami.
    A što se tiče predsjednika... znaš kojega konja za trku imamo :-)))))))

    avatar

    25.10.2009. (21:53)    -   -   -   -  

  • toni

    ha! cijeli post se temelji na tvrdnji da "friški asfalt je ovdje nepoznanica kao pingvin u Africi". krivo!!
    pingvina ima u africi. :)))))

    avatar

    26.10.2009. (03:38)    -   -   -   -  

  • Šima

    Sve ispod Dugopolja je rađeno tek toliko da se prikrije pranje love. Nikome nije bilo jasno čemu graditi cestu kad već iza Šibenika nema prometa. Bio je prijedlog da se postojeće prometnice prošire, urede, prilagode i tako bi se uštedile milijarde jer promet prema Dubrovniku nije toliko velik. Čak je radni naslov tog dijela ceste bio Albanica. Potpuno neisplativ i po svim analizama takav će i ostati. Žalosno je što su se pare potrošile, stare ceste u još gorem stanju nego su bile, autocesta niže gubitke a kraj radovima se ne nazire.

    avatar

    26.10.2009. (07:43)    -   -   -   -  

  • ljelja

    A kad u Otriću počmu kameni odroni po kućama baš me zanima hoće li i to platit ili će se pravit mutavi.
    Za cestu kažu albanica ali lova od turizma im se ne gadi. Dapače! Zamisli kad 3000 hodača s kruzera samo pusti vodu u Gradu, koliko je to zagađenje, a da je autoceste ne bismo trebali takvu klijentelu. Zna se tko ide na putovanja kruzerima.
    A što se Ploča tiće i Metkovića, zaista treba promet odmaknuti od seoskih staza, to jest za magarce ali nije za teške kamione.

    avatar

    26.10.2009. (08:51)    -   -   -   -  

  • Mara

    Oko Vrgorca su sve devastirali, a posebno lokalne ceste koje su doslovno nestale pod šleperima, labudicama i ostalom teškom mehanizacijom. Peračina love i to je to, a tih 15 km im je samo neki tobožnji razlog za kašnjenje. Šteta!

    avatar

    26.10.2009. (09:30)    -   -   -   -  

  • Ribac

    ko u onom vicu kada mujo i haso krenu kopat tunel... ako se sretnu imaju tunel, ako se ne sretnu imaju dva tunela, ali pitanje kada

    avatar

    26.10.2009. (11:25)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @lolina, ou jes, to su oni mostovi poznati i kao ministrovi mostovi do bratova restorana, ne vode nigdje ali glavno da brat dobro posluje ;0)
    @Srza, ovi naši čekaju da im se odozgo kaže šta smiju reći. bijednici ne smiju ni prdeknut bez dozvole centrale. što očekivati od takvih? napredak? konkretne poteze? pih. mačku o rep.
    @borgi, eh da, EU dobročiniteljica, svetica, zemlja pravde i poštenja, aha, moš´mislit ;0) vidim da su tvoja najfriškija iskustva s njima upravo takva, sve zlato i tamjan, med i mlijeko, bog i batina ;0))
    @haha toni, rušiš mi tezu ali asfalta opet nema ;0) ma znam ja prijatelju da se pingvini vole sunčavat na južnoafričkim morskim stijenama, ali nekako mi ne zvuči efektno ako kažem ´friški asfalt je ovdje nepoznanica kao pingvin u zemljama Magreba´ ili štatijaznam, doduše trpila bih ja i pingvine i tuljane i polarne međede i da seru i da plivaju i da se po cestama gegaju - samo da cesta napokon dođe. nemam ja ništa protiv živina, neka živine žive, ali dajte nam cestu! ;D
    @Šima, cesta je itekako isplativa, pogledaj samo procvat Zadra otkad je Kalmeta prikopčao autoput direktno na Gaženicu, a ovdje imamo i Luku i turizam za jug i poljoprivredu u Neretvi! ma neće me nitko uvjeriti da cesta u sve to nije isplativa. da samo izvoz voća i povrća iz Neretve cestu ne bi isplatio. no kako veliš ona je poslužila za pranje novca i sad to treba sakriti.
    @ljelja, ceste su iz dana u dan gore, a kamioni nemaju alternativu, jedino da dobiju krila pa počnu priko Neretve i Vrgorca letit. a evo odroni su oko Dubrovnika već počeli, neki dan ljudima sletilo na kuću jer su iznad njih probijali put, pravo čudo da nitko nije stradao, ali najbitnije da su ih prije toga iz Cesta uvjeravali kako je sve 100% sigurno.
    @Mara, upravo tako, uništili su i ovo cesta što je bilo a izgovori su im više nego prozirni. ovo malo od dionice što je ostalo bilo bi mačji kašalj za nekadašnje udarnike brčko-banovića ;0)
    @Ribac, hehe, ne znam bi li se smijala ili plakala, ova cila zemlja je u vicu majkemi ;0)

    avatar

    26.10.2009. (13:18)    -   -   -   -  

  • fanny

    Što se čudiš, nakon što su nas obavijestili da dva puta masno plaćamo farbanje tunela...
    Ceste smo mogli završiti davnih dana, obzirom koliko je ovo izgrađeno koštalo. No, glavno da se ima za kojekakve nedođije u kojima živi 20 ljudi. Ma i to treba graditi, bilo bi i za sporednje ceste, samo da lopine ne kradu. Još i danas argumentirano tvrdim da je Bechtelova gradnja koštala manje nego ova današnja. A išlo je sve kao po špagi i na vrijeme dovršavano, točno u dan...
    Stvarno smo u ku.cu, svakim danom se dokazuje kud su nas doveli...
    Pozdravček :)))

    avatar

    26.10.2009. (14:58)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Fanny, ma ne čudim se samo sam ljuta, vidim da kod nas prolazi baš sve, pljačka, grabež i lopovluk, jučer i danas i sutra, dokle ćemo tako...

    avatar

    26.10.2009. (18:12)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Teško da bih ja, koji živim u Vrgorcu, bolje opisao stanje, ne samo po pitanju gradnje autoceste, već i po pitanju zgaženosti lokalnih cesta. Nama jadnicima obećali da će godinu dana poslije dovršetka vrgorskog dijela trase, obnoviti naše lokalne ceste. Jadni mi, jesu nas zajebali. Oće oni to obnovit godinu dana nakon izgradnje autoceste, ali nisu rekli koje će godine dovršit autocestu! :))) Toliko su ceste uništili, da smo mi koji vozimo corsice ili puntiće u stalnoj opasnosti sa upadnemo u kakvu rupu do dubine kvake od stražnjih vrata :) U vrime rata olančane gume umproforovih kamiona su cestu dobrano uništile. Njih nekako i razumim. Došli nadobudni Amerikenjci i Francuzići i oni iz Gane što i ne znaju za asfalt, pripali se da smo u najmanju ruku ka Irak, da ih na svakom koraku čekaju mine, a sa vrgorske gradine nišani ih zolja, pa su jurili ko budale, ali ovi naši nemaju tu bojazan, pa su je još gore zgazili. Povirija je šljunak što ga je Franjo Josip zadnji asfaltira vrgorskom paklinom. Još je palo kiše kao u priči, odnija je vrag šljunak ispod asfalta, na cesti rupa na rupi. Izrupano ko didove mudante! Ovih dana oni išli popunjavat te rupe i mličit nam oči. Zakrpe napravili više od ceste, na terase, ka da su sumerski zigurati.
    Ali jednu grješku nisu opet napravili. Lani su se građevinci pravili Englezi i zanemarivali naše "lovačke" priče da Betina svake godine poplavi Buninu, pa kad su jedne noći suknila vrila, odnija vrag šalu. Jedva su stigli pomakniti masivnu dizalicu da je voda ne odnese, ali zato je voda raznila daske po Bunini. Okoristija se narod, izgradija kokošare, ložija u vatri. Nema potribe da se kokoši tope na kiši, još u ova opasna vrimena širenja kokošjih, svinjskih i drugih gripa. Bolje da su u suvu. Bar nešto. Ove godine su sve živo izminali, pa voda otišla nekim drugim putem! Razrovali pola brda. Zaštita okoliša! pih.
    Što se tiče prometnih gužvi, ja živim u zgradi do ceste u Vrgorcu. Toliko su se razrdmali prozori da samo čekam kad će mi past na glavu. Kamioni, kamioni, to non stop vozi, a ljeti je toliko tih jadnih turista koji se izgube da je to milina.
    Nema druge negao da nam Jaca oboma da po jedan bager. Ti počni do Ploča, a ja ću do Vrgorca. Ako nama povjeri tu čast da je prokopamo, može biti sigurna da je nećemo prokopati dvaput i naplatit triput.
    Ima još jedna fora. Vrgorac jedini nakon Zadra ima čak DVA ulaza na autocestu! Jednog su već izgradili, a na drugom je još uvijek gradski deponij. Milina nema šta! Samo nikako da otkrijen tko je to vrgorski Kalmeta!

    avatar

    26.10.2009. (18:52)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Vrgi LOL! e jesi me nasmija svaka ti čast, ulipša´ si mi ovi dan ;D ma imaš ti pravo, neka je barem neko ima koristi pa makar to bile i kokoše ;D a kad već imamo dozvole za traktor onda ni bager ne bi bija problem, ma čekaj Jaco čekaj da to vidiš kad Mod na bageru krene, ja ću krenut a ti Jaco stani isprid njega ;0)) e prijatelju, ne sićan se kad san se našemu jadu toliko smijala, to se mi smijemo od muke, a štaš ;0))

    avatar

    26.10.2009. (20:54)    -   -   -   -  

  • Vrgorčanin

    Ironija je u Hrvatskoj našla vrlo plodno tlo zadnjih dvadeset godina. Pa kud svi Turci tu i mali Mujo! :)

    avatar

    26.10.2009. (22:21)    -   -   -   -  

  • Srza

    E, jebi ga Modesti, ti širiš lažne informacije. Bija san večeras na proslavi osnivanja prvog HDZ ogranka u Hrvatskoj u Pločaqma i mogu ti reć da je Branko Bačić, državni tajnik i glavni tajnik HDZ-a reka da će se dovršit autocesta do Ploča i izgradit pelješki most, možda malo usporeno ( istina, nije spominja nikakav rok). Predsjednik Sabora je to potvrdija. Ajde da čujen šta ćeš sada kazat.

    avatar

    26.10.2009. (22:32)    -   -   -   -  

  • odmak

    Što južnije to tužnije.
    Uvijek se pitam kad se priblžavam Dubrovniku, poslije svih onih smrtnih opasnosti na cesti, kako je moguće da su ti zaboravljeni ljudi napravili one divote do najljepše biserne školjke na svijetu samog Dubovnika. Usprkos svima.

    avatar

    27.10.2009. (07:51)    -   -   -   -  

  • obadzo

    ...imamo mi jos sanse za "auto-put", kad se primaknu Izbori!!!
    ...mozda tada pokrpaju rupe pa necemo vise vozit slalom, nego koliko-toliko drito!:)
    ...lip pozdrav

    avatar

    27.10.2009. (08:32)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Srza, šta su pili? crno ili bilo? ili oboje? ;D
    @odmak, to je po onoj logici: šta dalje od ljudi - manja šteta ;0))
    @obadzo, ma za izbore će namečit još jedan most, ovom gradu to fali ;D
    ne sekiraj se uzalud ;0) naši nisu u stanju otvorit ni novi javni WC (doduše di je i kakav je to dođe ka vrlina a ne mana ;0) a kamoli spičit pravac do Staševice, no u našem kraju čuda nikad dovoljno, vidiš šta Srza govori - ukazao nam se HDZ, još malo pa će i Gospa, a tko zna, ako ovako nastave ja samo čekam da s neba počnu padat i pohane žabe ;0))
    bože moj šta nam je lipo ;0)

    avatar

    27.10.2009. (18:39)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Ja sam jedan od onih kojeg su zajebali i nasjeo sam na pricu o auto cesti do Ploca.
    Svake godine ljetujemo kod zeninih u Gradcu pa sam mislio ove godine da je super ako sam lakse u plocama, kad ono trt-Milojka, ja dosao u Vrgorac pa okolo nekim kozijim putevima jedva do Ploca :)
    Jebo sam tad i Sanadera i cijelu ekipu, kad budala nisam izasao ranije pa opalio preko makarske :))

    avatar

    28.10.2009. (16:34)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Kenguur razumin te potpuno, tako ti svi mi putujemo, dva koraka naprid a tri nazad ;0)

    avatar

    28.10.2009. (19:26)    -   -   -   -  

  • Lijepa Naša

    Nedavno sam putovala Kalmetinom, divota jedna. Taj će tip barem nešto ostaviti svome kraju. A naš barba Luka kadrovira, eno planira koje će likove postaviti kad on ode. Znači - i poslije Tite, Tito, pardon, Luka. Žao mi je što moram reći, ali među ovako tukastim narodom vlastodršcima ništa nije neostvarivo. Neka cvjeta 1000 maslina iznad Desana, to je naš napredak. Reče mi službenica u Zavodu za zapošljavanje da je obična statističarka, nema radnih mjesta ni za lijeka, nemaju uopće razlog za postojanje, nitko se ne zapošljava. A na cestama su barem mogli koga zaposliti. Ali tko šiša narod, pogotovo na jugu, jug je uvijek samo tuga: što južnije, to tužnije.

    avatar

    28.10.2009. (21:56)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @Lijepa Naša, sve si rekla, poslije njih je - potop. smijala bih se da mi se ne plače, jer tragikomedija je ovo, tragikomedija naša svagdašnja.

    avatar

    28.10.2009. (22:13)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...