Komentari

promina.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • promatram, razmišljam

  Selo LIšnjak je iseljeno zbog vode !
  Od nekadašnjih više 30-tak "dimova" sa prosjekom od 7, 8 i više članova obitelji, danas u Lišnjaku živi jedan 80-godišnji bračni par i jedan samac, Božo ili popularni Bek, skoro sedamdesetogodišnjak.
  A izvor vode na Točku, iznad sela.
  Voda cijevima poslije 2. svjetskog rata dovedene do ispod sela kako bi na vodu bili priključeni stanovnici Bibića i Rajiča !
  I asfalt do njih stigao, u ono vrijeme.
  Ali ne i do LIšnjaka. Ni voda ni asfalt.
  Do Lišnjaka prošle godine "stiga" asfalt, uski put na kojem se ne mogu mimoići dva auta veličine fiće ali ipak asfalt ali nikako da stigne i voda.
  Davali lišnjačani doprinose više puta, prije Domovinskog rata, nakon Domovinskog rata ali voda "ne dolazi".
  Neki izgleda misle kako vlajima, zagoranima ili kako ih već zovu, ljudima s krša ne triba voda !
  "Tvrdi" smo mi, izdurat će mo sve promjene vlasti dok ne dođu "pravi" koji će manje mislit na sebe a više na narod.

  avatar

  26.10.2009. (17:53)    -   -   -   -  

 • sany promina.blog.hr

  Na zadnjoj sjednici vijeća, trebali smo Načelniku dati suglasnost da potpiše ugovor sa odvjetnikom koji bi upravnim postupkom (ako se ne varam) trebao riješiti vlasništvo nad cestom Mratovo- Bogatići.
  Kako je ugovor bio nepotpun i nedorečen, s čim se složio i sam predlagatelj istog (sam Načelnik), tražila se izmjena odnosno nadopuna istog, i na tome je ostalo.
  Uglavnom, o tom sam pisao u postovima „Iz života jednog vijećnika“, pa možete pogledati o čemu se radi pod linkom sa lijeve strane….

  Ono što sam zadnje čuo u vezi ceste je sljedeće-možda je ćakula, a možda i ne;

  Načelnik zadnjih dana traži od Bogatićana da uplate određeni novčani iznos na računa DVD Promina, a taj će novac biti predan Odvjetniku koji će kad se skupi 30,000 kuna započeti sa upravnim postupkom, te na taj način prenijeti vlasništvo sa Bogatićana (i ostalih vlasnika čestica preko kojih prelazi spomenuta cesta) na Općinu Promina.

  Eto, to je sve što za sada znam….

  avatar

  27.10.2009. (11:04)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...