Komentari

bartimejcroata.blog.hr

Dodaj komentar (87)

Marketing


  • bartimej croata

    Pola posta nisam uspio prenijeti, pa sam ponovo pisao, nisam stigao urediti.
    Treba stajati 500 mil- umjesto 500 000.
    Evo zanimljive konverzacije koju sam vodio sa @Prangijom
    @Prangija
    Eto, znao sam da će završiti ovo na partizanima i ustašama. Gle hrvate-katoliče, kad se već vraćaš na to, samo ću reći da ti je u voljenoj ndh abortus bio kažnjavan smrću! Žene naravno, kog drugog. Vjerujem da ti i takvi nebi imao nšta protiv žene. Jer žena je zlo ili kako već ono ide knjiga Sirahova ili koja već. Žena je ta koja je pala. Ženu kada osudiš na smrt kao Josip Mariju onda te proglase pravednikom. Što se tiče podržavanja abortusa, pa i tvoj kandidat Hebrang također drži da zakon o legalnosti treba ostati. Stim da se tu slažem sa tobom da je isti suhovno mrtav.
    Gle, samo ću ti reći još nešto na ovu temu - ako zbilja misliš da bih ja il ineko drugi išao danas ubijati svećenike, onda imaš nešto što se u psihijatriji zove psihoza. Ukratko, mentalnim sklopom i razmišljanjem si još u drugom svjetskom ratu. Pa tako da vjerovatno nebi imao ništa protiv niti da se vrate i zakoni iz tvoje voljene propale države tipa rasni zakoni i smrtna kazna za obrtus. Žene naravno. Ta nije valjda neki vielik igrijeh ubiti ženu. Pogotovo ako vjerojueš u starozavjetne mitove i legende.

    > Vjerujem da imaš mrvu razuma, dođi u Crkvu pa osjeti atmosferu Blagog naroda.

    Osjetio atmosferu "Blagog naroda" i koliko zaista može biti "blag", hvala ne bih više.


    07.10.2009. (10:01)

    bartimej croata
    E sad smo došli do dvije monstruozne tvorevine, ndh koja je zabranjivala abortus da bi mogla ubijati starije, i liberale koji zastupaju ljudska prava odraslih da bi mogli ubijati ljudske zametke. I jedno i drugo su bljuvotine ljudskog roda, s tim da ne zaboravim reći da su liberali naslijedili komunizam kod nas. Ti spadaš u liberale. Reci da ne spadaš? Ja jasno kažem da mi se gadi ndh.
    Evo citata kojeg @Prangija ne razumije, valjda je to dokaz dokle se srozala inteligencija liberala.
    Mt 1,18-24
    S rođenjem Isusa Krista bilo je ovako:Njegova majka Marija bijaše zaručena s Josipom. Ali prije nego se zajedno nastaniše, pokaza se da je začela po Duhu Svetom. Nato Josip, muž njezin, jer je bio pravedan i jer je nije htio javno osramotiti, naumi je potajno otpustiti. Tek što je to u sebi odlučio, ukaza mu se u snu anđeo Gospodnji i reče mu: "Josipe sine Davidov, nemoj se bojati kući dovesti Mariju jer je ono što je ona začela, od Duha Svetoga. Rodit će sina, i nadjeni mu ime Isus, jer će on izbaviti svoj narod od grijeha njegovih." A sve je to bilo da se izvrši što je Gospodin rekao po proroku: 'Evo, Djevica će začeti i roditi sina, i dat će mu ime Emanuel' -što znači: Bog je s nama.
    Kad se Josip probudi, učini kako mu je zapovjedio anđeo Gospodnji: dovede kući ženu svoju. I ona, a da se nije s njom sastao rodi sina, komu on nadjenu ime Isus.

    Evo šta @P- mrzitelj Boga može pomisliti i napisati jer ne zna osnove židovske religije, ne zna da je Josip morao kao vjernik postupiti po 'slovu' tadašnjeg Zakona, tj. trebao je javno otpustiti svoju ženu.Bio je po Zakonu obvezan reći da dijete nije njegovo Ali on ju je otpustio potajno, naime postupio je po 'duhu' Zakona, a istovremeno bi se mislilo da je dijete njegovo, a napuštanje žene bi se računalo kao njegov grijeh. Treba napomenuti da je Marija morala i trebala čuvati najveću Tajnu Božju (svih vremena).
    Teško je očekivati od jednog mrzitelja osoba SZ i NZ. da razumiju šta je slovo, a šta duh Zakona, a kamoli da razumiju šta je Otkupljenje ili Milost. To je kao da djete iz vrtića hoće pričati o teoriji relativnosti. O Zakonu sam nešto danas @Geu pisao na blogu-večernjem don Kaćunka.(8.10. 11.22) u vezi jedne druge teme.
    Evo, napisat ću nešto i o Lotu. Pos 19, On je u kuću primio dva gosta, dva anđela, a možda i dvije Osobe Presvetog trojstva. Dao im je prednost pred svojim kćerima, što se pokazalo spasonosnim, jer su oni zaslijepili sodomiste i tako spasili i kćeri i Lota. A da je po @Prangiji- mrzitelju Boga, Lot predao anđele sodomistima, anđeli bi naravno 'isparili', a Lot i negove kćeri bi bili osramoćeni i ubijeni. (sloboda izbora) Ali Lot je bio pravedan, znao je da ako staviš Boga na prvo mjesto da će se sve drugo posložiti.
    Ja stvarno ne znam koliko ću još gubiti vrijeme na komentiranje nevjerojatno infantilnih i primitivnih 'pisanija' liberala' koji su tako slijepi da im ni Isosov argument - Po djelima će te ih prepoznati - nije jasan. Pa fino piše da su se Lot i kćeri spasili posredstvom anđela.
    A BOG JE UNIŠTIO SODOMU I GOMORU.
    Da ne bi bilo daljih pitanja o Lotu reći ću da je iz loze Lotove starije kćeri bila Ruta (Moapkinja), Davidova baka.
    Svima pozdrav


    08.10.2009. (14:56)

    avatar

    25.10.2009. (23:56)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Prangija
    Baritmej, u tvojim mislim a i rečenicama ima toliko netočnosti, krivih konstrukcija i predrasuda da je gotovo nemoguća misija sa tobom bilo što raspravljati.

    Inače se nisam obazirao na većinu toga pokušavajući se fokusirati na ono što je bitno, ali to postaje jako teško jer samo kao papagaj ponavljaš taj drevni mit koji bi nas trebao učiti o moralnosti u dvadesetom stoljeću.

    Evo, uzmimo samo za primjer što ti hoću reći samo prve dvije rečenice :

    E sad smo došli do dvije monstruozne tvorevine, ndh koja je zabranjivala abortus da bi mogla ubijati starije, i liberale koji zastupaju ljudska prava odraslih da bi mogli ubijati ljudske zametke. I jedno i drugo su bljuvotine ljudskog roda, s tim da ne zaboravim reći da su liberali naslijedili komunizam kod nas.

    - Ndh nije zabranjavila abortus da bi ubijala, nego je kažnjavala ubijanjem. Razlika. Kužiš? Nije bitno.
    - Liberali ne zastupaju ništa da bi nekoga ili nešto mogli ubijati. Jel kužiš? Nije bitno.
    - Liberali nisu nasljedili komunizam, nasljedili smo ga svi mi. Liberalizam nemože nasljediti komunizam nikako jer je prvo svjetonazor a drugo filozofija ekonomskog uređenja. Pa čak kada bi ih pokušao uparivati i uspoređivati, što je glupo, onda bi vidio da liberalizam kao svjetonazor i viđenje društvenog uređenja zagovara što manju kontrolu i uplitanje države u individualnu slobodu osobe (kako pravne tako i fizičke) jer liberalizam zagovara slobodu po svaku cijenu. Dočim komunizam, odnosno, države koje su prakticirale tu vrstu eknomsko društvenog uređenja su potpuno suprotne. Sjeti se da je u komunizmu zabranjena privatna imovina i sve je društveno i državno dok je za liberalni svjetonazor to nešto posve nepojmljivo i nedopustivo odnosno potpuno suprotno od onog što oni zagovaraju. Dragi moj, ako je itko nasljedio komunizam ili taj isti mentalni sklop to je tvoj voljeni hdz, a da stvar bude gore prigrlili su liberlani kapitalizam (u svoju korist i džep) koji podrazumjeva slobodu pravne osobe.

    Da ti odgovorim na pitanje moj svjetonazor je djelomično liebaralan. Ne podržavam, između ostalog, liberalni kapitalizam. No to nije bitno. Bitan je tvoj svjetonazor, kao tipičnog predstavnika konzervatizma gdje si liberalizam skoro pa izjednačio sa zločinom i ndh. Gle, ja sam ponosan na svoje liberalne stavove. Ja mislim da svi zaslužujemo i trebamo slobodu, dok ti vidiš slobodu kao služenje i ne miriš se sa činjenicom da drugi odbijaju služiti i ne žele igrati po vašim pravilima. Zato me i nazivaš mrziteljem Boga, samo zato jer izražavam sumnju (u najmanju ruku) u njegovo postojanje i kategorički odbijam služiti iti jednom Bogu.

    E sad sam malo skrenuo sa teme, ali prve dvije rečenice mi govore da je tvoje obrazovanje u svezi glede teme sa kojom sa toliko autoriteta i osornosti barataš došlo sa ulice, birtije i oltara. Čini mi se da nisi u stanju ništa nego ponavljati psalme i citate iz biblije. Gle, ne treba ti biblija da uvidiš da su žene bila niža, obespravljena bića kroz duga i duga stoljeća i da što je osoba konzervativnija to je žena u tom sklopu niža. Kako je netko stalno zapitkivao na ovom blogu - mogu li žene biti svećenici? Pa dragi moj, mogu li?

    Dakle to je korijen svega - oduzimanje prave žene da raspolaže svojim tijelom na uštrb onog što se iovako ionako već događa - zametaka koji umru željeli mi to ili ne - to je prirodan i nezaustavljiv proces. To je ako govorimo o zamzravanju. Ako govorimo o abortusu, pa ja nisam nigdje rekao da sam izričito za i u svakom slučaju - ja sam za pravo izbora. Ako već treba doći do teške odluke, onda osoba koja je rođenja ima veće pravo. I oprosti, jako mi je licemjerno voditi takav jedan maltene križarski rat protiv abortusa i zagovarati populacijske politike (da nas ima više) u situaciji dok na svijetu svake sekunde jedno dijete (rođeno) umre od gladi ili bolesti. Gle, iluzija je da će abortus ikada biti zabranjen, jer ak ose zabrane, onda će se raditi ilegalno i stvari će biti mnogo mnogo gore. Ako ste svjesni te činjenice, a nadam se da jeste (vi i vaša crkva), zašto onda ne činite više na polju preventive i edukacije i napose borbe za bolji socijalni položaj čovjeka. Nebili to (bolji standard življenja i bolja skrb u svakom smislu za sadašnju i buduću djecu) bitno smanjilo broj abortusa? Zapitate li se zbog koje amo nevolje i nepravde to nesuđene majke čine? I što činite da se te nevolje i nepravde ispune? Zabranjujete smrzavanje jajašaca zdravim i situiranim parovima....


    09.10.2009. (15:02)

    avatar

    26.10.2009. (00:05)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    bartimej croata
    Odakle samo Tebi ideja da mi prišivaš hdz, ili motive za rađanje djece koji su 'krivi', npr. da nas bude više. Evo i sad bih mogao citirati Bibliju da ti pokažem da je to krivi motiv, ali neću.
    Ja sam liberal 'tipa' Vlade Gotovca koji je zadnji dio života bio vjernik. Puna sloboda birati DOBRO, to je moj moto.Pravo izbora birati ŽIVOT. Ali sam i konzervativan u onom smislu biranja duhovne baštine iz povijesti koja je znala izabrati DOBRO, ponekad i u vrlo teškim okolnostima. Od svih kuturnih tradicija najviše cijenim židovsku, pa grčku. Poznajem i istočnjačke filozofske sustave. Kao što si mogao vidjeti iz komentara. Ne samo da ih poznajem nego ih i razumijem.
    Sve ovo što sam napisao se podrazumjeva, ako SAMO kažem da sam katolik koji poznaje Sveto Pismo. Jer u njemu je punina mudrosti i znanja. No, poštujem kad kažeš da ti smeta, pa više neću na ovom postu.
    Za one koji o ovoj temi žele više saznati neka navrate na moj post, gdje sa puno citata iz Biblije nastojim dokazati da je medicinski potpomognuta oplodnja grijeh, ne samo protiv odumrlih zametaka, nego i protiv zdravlja žene. Temu -Abraham danas- obradit ću u 7 nastavaka.
    Pozdrav.


    09.10.2009. (23:23)

    avatar

    26.10.2009. (00:06)    -   -   -   -  

  • geomir

    "....pokušavaju ograničiti broj stanovništva time što u hranu i lijekove
    ubacuju kemikalije koji pogubno utječu na reproduktivni sustav žene i muškarca."

    Bartimeju, ajmo malo (pučkoškolske) matematike da utvrdimo neke činjenice.
    Sve u svrhu da ti dođe do svijesti da NE OGRANIČAVANJE broja stanovništva
    na ovoj našoj Zemlji, mrvici prašine ( i manje od toga) u svemirskim prostranstvima
    znači veoma gadnu situaciju u veoma kratkom protoku vremena.

    Zbog lakšeg računanja uzmimo da je naša Zemlja - kugla.
    Prosječan polumjer iznosi r = 6 371 008 m.
    Tada znamo da površina plašta kugle se računa po formuli P = 4 * r * r * Pi tj.
    4 * 6 371 008 * 6 371 008 * 3,14 = (zaokruženo) 500 000 000 000 000 m2
    ili riječima petsto hiljada milijardi metara kvadratnih.
    Nadam se da nemaš ništa protiv ovog podatka,
    a vjerujem da ni u evanđeljima također nema ništa što bi osporilo ovu činjenicu!

    A sada malo nerealnosti, tj. malo umne gimnastike.
    Zamislimo da nam je potrebno na svaki metar kvadratni plašta kugle zemaljske
    da može čovjek slobodno došetati i stati na svoje dvije noge. Sada to očito ne može!
    Dakle, bilo bi potrebno da lipo bagerima sve planine poravnamo,
    mora i oceane naspemo i onda lipo betoniramo.
    Eto, to smo sada ( u mislima) učinili i imamo našu Zemlju ćelavu i čvrstu kao bilijar kuglu.

    E sad idemo pravit slijedeću računicu.

    Kažu da danas na kugli zemaljskoj živi 6 milijardi ljudi.
    Milijon više manje, nećemo cjepidlačit, zar ne?

    Činjenica je također da nas je prije 40 (četrdeset) godina bilo upola manje, a
    prije 80 godina četvrtina današnjeg broja.
    To nam dovodi do svijesti da u zadnjih sto godina broj stanovnika na Zemlji
    svakih četrdeset (40) godina se uduplaje.
    Uprkos gadnom ubijanju u ratovima u tom periodu, raznoraznim katastrofama,
    (potresi, poplave, tzunamiji) abortusima, raznoraznim masovnim i pojedinačnim
    ubojstvima, saobraćajnim nesrećama, boleštinama itd. itd.
    Ovo se potvrdilo u posljednjih stotinu godina, pa nema razloga da tako i ne nastavi
    što znači da ćemo 2050 godine Gospodnje brojiti 12 milijardi duša.
    Ako se slažeš s ovom pretpostavkom, Bartimeju, možemo nastaviti računanje.

    milijarde ...... godine
    ljudi ...... Gospodnje

    6 .......... 2010
    12 .......... 2050
    24 .......... 2090
    48 ......... 2130
    96 .......... 2170
    192 ......... 2210
    384 .......... 2250
    768 ......... 2290
    1536 .......... 2330
    3072 ......... 2370
    6144 .......... 2410
    12288 .......... 2450
    24576 ......... 2490
    49152 ......... 2530
    98304 ......... 2570
    196608 ......... 2610

    U gornjoj tablici pokazuje se da će već 2610 godine Gospodnje na našoj kugli Zemaljskoj
    biti (zaokruženo) 200 000 000 000 000 ljudi ili riječima rečeno
    dvjesto hiljada milijardi ljudi.

    Sada se tek vidi zašto smo ono malo prije poduzeli opsežne građevinske radove.
    Pa moramo na 500 hiljada milijardi metara kvadratnih smjestiti 200 hiljada milijardi ljudi.

    Svakom čovjeku pripada SAMO 2,5 m2 ( dvaipol metra kvadratna)

    Uz ovakav trend prirasta stanovništva na kugli zemaljskoj, za samo 600 godina,
    uz uvjet da čitavu površinu kugle zemaljske betoniramo
    svaki čovjek će imati na raspolaganju prostor od dva i pol metra kvadratna prostora.


    Ako nitko drugi, tada će sam Bog morati da nešto poduzme u slijedećih 100, 200 godina
    da spriječi gornju računicu.
    Svaka mu čast ako poveća površinu Zemlje. Ako ne trebati će djelovati na plodnost.
    Možda će sve više i više producirati homoseksualce, ali i popove. :-)))
    Ili možda oprobani recept - POTOP.
    A u nekoj valjda suvremenoj arci sačuvat po jedan par od svakog živog bića.

    Da se razumimo, ja ne vidim tj. ne znam kako će čovječanstvo riješiti ovaj objektivno realan problem. Zato mi nemoj imputirati bilo što u tom smislu.
    Ja ovdje samo iznosim činjenice koje uostalom svatko zna, ako to hoće znati.

    avatar

    26.10.2009. (23:21)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Moram ti reći prvo hvala na posjeti, pa i na podacima, dobro će mi doći, iako sam to negdje već pročitao.
    Prvo, najvažnije, Bog ne producira homoseksualce, nego vrag u suradnji sa čovjekom. O tome ću napisati knjigu. Dosta je komplicirano, jer sam morao smisliti puno novih termina, koji će zamijeniti one iz Biblije koji su nerazumljivi sadašnjem čovjeku. Pavao je, naime znao kako i zašto nastaje homoseksualizam, samo je problem kako ondašnji židovski jezik prevesti na današnji.
    O ovom paradoksu koji se javlja kad se pročita tvoj komentar i moji postovi iz serije Abraham danas- treba reći da se može riješiti. O tome sam mislio u 7 nastavku iz serije, malo si me pretekao sa pitanjem, ali nema veze. Ima sigurno više stotina proročanstava iz Biblije za koje ja znam da su se ispunila, pa zašto se ne bi ispunilo i proročanstvo o Velikom Danu Boga Svemogućega kojeg je vidio između ostalih i Abraham. I obradovao se.
    Mi vjernici jedva čekamo dolazak Gospodnji, jer će on sa sobom donijeti pobjedu nad bolestima i u ograničenom broju i od smrti. Iz Međugorja već znamo i neke detalje, recimo ljudsko starenje će dosezati cca 30-tak god. A stariji će se pomlađivati do te granice. Itd
    Iz onoga što sam citirao u postu da će ljudi biti kao pijeska na morskoj obali znači da će ih i biti. Doduše ne piše koliko je dugačka ta obala, pa ne možemo ni približno računati, a nije ni pametno, jer znamo kako je David prošao kad je prebrojavao narod. Uglavnom uvjet da Gospodin dođe je da nas bude jako puno. Zato se ne boj , Bog će svojim dolaskom prekinuti onu gore tvoju računicu, koja mi sliči na Abrahama u momentu kad je podigao nož da zakolje sina Izaka. Ali Bog posla anđela, da spasi Izaka, kao što će ga poslati da spasi čovječanstvo od prekomjernog broja. Ili da mu omogući uvjete za daljni rast.
    Potopa neće biti, jer je to obećano u Knjizi postanka.

    avatar

    27.10.2009. (00:41)    -   -   -   -  

  • geomir

    Moja računica nije paradoks.

    Po definiciji u Wikipediji:
    Paradoks se pojavljuje kada skup očigledno nepobitnih premisa
    daje neprihvatljive ili protivrječne konkluzije.

    U mojem izlaganju skup nepobitnih činjenica daje prihvatljiv i logičan zaključak.

    Tvoje napise o Abrahamu nisam detaljno proučavao,
    pa ne isključujem da tamo ima paradokseva!

    Bog (što je i daje) po definiciji je pametniji od mene ili tebe, ali
    ja i ti ipak nismo toliko tukasti da ne bismo mogli vidjeti neke moguće varijante
    rješenja gore navedenog problema.
    Ako se slažeš da je navedeno objektivno realan problem čovječanstvu!??

    Moje moždane vijuge vide u problemu dva parametra.
    Površina kugle zemaljske i broj stanovnika.

    Da ne bi došlo do navedene posljedice (svakome po 2,5 m2)
    treba prvi parametar povećati, a drugi smanjiti, ili i jedno i drugo u isto vrijeme.

    Biti ću toliko drzak da ću ustvrditi da ni Bog ne može ponuditi drugo rješenje.

    Kako pak prvi parametar povećati, a drugi smanjiti imam neke zamisli,
    ali eto mogu zamisliti da bi On mogao ponuditi i neke meni nezamislive varijante. :-)

    Ti si prijatelju bliže oltaru pa bih volio da i ti daš svoje viđenje.
    Ali, molim samo prava, zdrava, seljačka objašnjenja. Bez zamumuljivanja.
    S gornjim komentarom nisi ništa konkretno rekao.

    Gore spominješ "pobjedu nad bolestima", a to po meni samo pogoršava problem.
    Zatim:
    "...ljudsko starenje će dosezati cca 30-tak god. A stariji će se pomlađivati do te granice".
    što također nije meni razumljivo, tj. mogu rečeno na razno razne načine shvatiti.

    A "dolazak Gospodnji" je samo pusta želja, zar ne? Je li da ne znaš kada će doći???

    avatar

    27.10.2009. (16:22)    -   -   -   -  

  • podijelimo radost

    @geomir
    "Ne spada na vas da znate vrijeme i priliku koje je Otac odredio svojom vlasti." (Djela 1:7)
    Bog određuje vrijeme. Čovjek to ne razumije jer umom svojim ne može spoznati svu snagu i veličinu Božju. Kao što je obećao Abrahamu da će od njega napraviti mnogoljudno potomstvo, tako je i osigurao sve što god je čovjeku neophodno za život (tj. kruh naš svagdašnji). Bogu ništa nije nemoguće. Treba vjerovati da Bog postoji. Bez vjere je nemoguće razumijeti Bibliju i sva proroštva, koja su se sva ispunila osim jednog, a to je ponovni dolazak Krista.
    Život ljudi na zemlji, danas, može se izjednačiti s biblijskom Sodomom i Gomorom. Takvo nemoralno življenje ne može opstati . Mora doći dan Božjeg suda.
    Ovi podaci koje si ti iznio su zastrašujući. Ja se ne želim time opterećivati. Radije se pouzdajem u Božju providnost.

    avatar

    27.10.2009. (20:42)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Zdravo seljački; Ljudi će krenuti prema svemiru, ako prije ne dođe Gospodin.
    Nitko nikad nije, niti će znati točan datum Dolaska. To je iz Evanđelja, koje da ga čitaš ne bi ni postavljao ovakva pitanja.
    Tko može Boga spriječiti da se ispuni ono što je obećao. A obećao je da će nas biti toliko koliko je pijeska na obali.
    Moram ti reći prvo hvala na posjeti, pa i na podacima, dobro će mi doći, iako sam to negdje već pročitao
    Povlačim ovo što sam rekao - dobro će mi doći-
    Zapravo se kajem (Bogu), jer tko sam ja da sudjelujem u prebrojavanju onoga što Bogu pripada. Naveo si me na ovaj težak grijeh, pa sad se moram ispovjediti i smisliti neku pokoru da me Bog ne kazni.
    Tek sam nedavno shvatio zašto je Bog onako žestoko kaznio Davida, kad se odlučio prebrojiti narod. A popis stanovništva je bio uobičajen u to vrijeme. I tu je pored ostalog paradoks. Ti ga rješavaš stavljajući se iznad Boga, a ja uzdajući se u Boga da će 'providjeti' kad za to dođe vrijeme.
    Tko si ti da prebrojavaš Abrahamovu djecu i ostale. Ili da se brineš kako će preživjeti. Pročitaj cijelu 24 glavu II knjige o Samuelu pa ćeš shvatiti ovo što sam rekao ako imaš vjere koliko je gorušičino zrno
    Bio sam jasan kad sam rekao da znam stotine proročanstava koja su se ispunila, pa zašto ne bi i ovo o Velikome i Strašnom Danu Boga Svemogućega.
    I u čemu ja to muljam. Jesi meni našo to reći, koji sam još 81 god, kad sam čuo za pojavu SIDE odmah sam prijateljima rekao mjesto u Apokalipsi koja je to predvidjela. Možeš li ti uopće zamisliti šta sada znam kada sam to znao 81 god.
    U zadnje vrijeme su me protestanti uputili u neka proročanstva koja su oni dokazali znanstvenim metodama.
    Ako meni neka osoba (Bog) ispuni 400 puta neko obećanje, zašto bi 401 bilo pusta želja.

    avatar

    27.10.2009. (21:23)    -   -   -   -  

  • geomir

    Kao prvo, oprosti zbog riječi zamumuljivati. Nisam imao namjeru vrijeđati,
    To je bilo u kontekstu rečenice ispred.
    I mogu reći da očekujem konverzaciju poput tvojeg posljednjeg komentara, odgovora.

    Kad je riječ o Dolasku, svaku malo netko (iz vjerničkih krugova, negdje po svijetu) objavljuje datum.
    Ja i bez čitanja Evanđelja sam pretpostavio da se ne zna točan datum Dolaska,
    a sad kad mi i ti to potvrđuješ mogu zaključiti da je to samo želja.
    Dobro, ne mora biti baš pusta, ali je samo želja, jer tko zna kada i kome je OBEĆANO.
    Ako posljednja tvoja rečenica nije samo figura već stvarnost, tada je moguće da znaš i datum!

    Molim te oprosti i zato što sam te naveo na grijeh prebrojavanja Abrahamove dice.
    Tko je mogao i pomisliti da bi takvo nešto moglo biti grih, i to težak grijeh!!!???
    Ne zavidim ti na stanje "biti kršćanin", stvarno vam nije lako!

    Uostalom, nisam ih ni ja brojao. Koristim samo podatke koji su obznanjeni urbi et orbi.
    A onda, jer mi je valjda Bog dao ovo malo mozga, samo RAZMIŠLJAM.
    Ili kako bi reko Einstein, činim gedankeneksperimeten.

    Drago mi je da i tebi radi zdrava logika, ono zdravo seljački.

    "Ljudi će krenuti prema svemiru", je zaključak vrijedan pohvale.
    To je i moj zaključak.
    Od tamo smo došli, tamo ćemo se i vratiti!

    avatar

    28.10.2009. (16:31)    -   -   -   -  

  • geomir

    @podijelimo radost

    Žao mi je što sam te isprepadao sa zastrašujućim podacima.

    Zastrašujuće je ustvari to što sve nacije
    insistiraju na što većem razmnožavanju da ne bismo bidni izumrli!
    A upravo to vodi čovječanstvo u propast, jer kad dođe u tisno počet ćemo jesti jedan drugog!

    Homoseksualce se osuđuje, a oni, kao i popovi "rade" u korist čovječanstva. :-))

    Kad kažeš da se ne želiš time opterećivati, to znači da bježiš od stvarnosti, jer izneseno
    su samo činjenice koje su tu, htjela ti to ili ne.
    A ako su tu, bez Božjeg znanja, ako ne i pomoći nije to moglo biti.
    Ili možda ipak jeste???

    avatar

    28.10.2009. (16:59)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @Geo, a sad da ti malo građanski odgovorim.
    Popovi, kako ti kažeš, (svećenici) koliko ja vidim imaju najviše djece. Oni se naime brinu i na tome rade da Abrahamova djeca takva i ostanu. Npr. tebe ateistu i @Blogia antiteistu (on je na putu da postane homoseksualac) Angelo nastoji obratit i ako u tome uspije eto mu još dvoje djece. Inače i ja imam više duhovne od moje stvarne djece.
    Angelo je i preko Bloga 'porodio' djece, tj. pomogao ljudima da se obrate Gospodinu. Iz iskustva znam da je potrebna nekad samo jedna riječ koja "zazvoni" i čovjek progleda i pročuje.
    I porodi se još jedno Abrahamovo dijete. ( nisu važne godine, kad se duhovno porodi)
    Homoseksualci ne samo da ne rađaju i time odlažu Dolazak Gospodinov, nego ni sami nespadaju u onaj 'pijesak' koji se spominje kao broj Abrahamove djece. Pored toga su i lopovi jer će moja djeca i njima i meni zarađivat mirovinu. Neka vrsta parazita. Kad bi bili pošteni pa sami predložili da u proračun uplaćuju 50% plaće onda bi ih poštovao makar kao poštene ljude.. Ali imaju moje poštovanje kao osobe jer im je to Isus 'zaradio'. Naime tko sam ja pa da sudim. Svaki čovjek se može u 'vremenu' obratiti, i sama ta mogućnost mi daje snagu za razloge poštovanja svake osobe pa i homoseksualaca. Dok Isus ne podvuče vremensku crtu.
    @Podijelimo radost- bravo

    avatar

    29.10.2009. (00:42)    -   -   -   -  

  • geomir

    Jadna ti su ta dica kad je stav crkve iznesen u uvodniku GK o v d j e
    a prepoznato o v d j e

    Dolazak Gospodinov je, kažeš, uvjetovan ljudskim umnažanjem?
    Pa su bidni gay još i za to krivi!? Ali sada ti je njihova ocjena totalno ublažena,
    za razliku od one na Anđelkovom blogu. Tamo si ih usporedio s ubojicama,
    a sada imaš čak i poštovanje prema njima.??
    Puno ti nešto osciliraju osjećaji prema njima! :-)))

    avatar

    30.10.2009. (01:12)    -   -   -   -  

  • podijelimo radost

    @geomir
    Ja ne bježim od stvarnosti. Podatke koje si naveo su daleka budućnost. Riječ Božja kaže da se ne brinemo tjeskobno za sutrašnji dan. Sutrašnji dan će se brinuti za sebe. Svaki dan ima dovoljno svog zla. (Matej 6:34)
    Svaki dan mi donese istu brigu: kako rasporediti malu plaću; od kojih novaca školovati kćer; da li ću dobiti otkaz (to je gruba stvarnost); trpiti da sam nečiji "otirač" samo da zadržim posao jer ako dobijem otkaz što ću onda? Dok sve to smislim jedva zaspim.
    Što će biti sutra ne mogu znati, a kamoli za stotine godina. Bog jedini zna.
    Čemu uguravati tjeskobu u srce, čemu se iscrpljivati?
    "Tko od vas može brigama produžiti život samo za jedan lakat." (Matej 6:27)

    avatar

    30.10.2009. (02:11)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Tvoje tumačenje mojih stavova je reducirano tvojim nažalost neznanjem razlikovanja ne samo dobra i zla, nego i nijansi koje se neminovno pojavljuju kada nešto treba objasniti. Tvoja je konstrukcija da sam homoseksualce uporedio sa ubojicama. Točno je da su oni napastvovani i od one vrste vragova koji čovjeka navode na ubojstvo. A hoće li dotični pristat na te prisilne misli koje dolaze od vragova i nekog ubiti to je druga stvar. Najčešće ne. A i nema potrebe jer njihovo duhovno ubijanje je sasvim plodonosno. Ali poznato je da iz ljubomore pojedinci i ubijaju. Ne samo homoseksualci (praktični)nego i druge skupine ljudi su izloženi napastvovanju te vrste vragova. Npr lopovi, političari itd.
    Nemoj me potcjenjivati i tjerati da ti pričam detalje. Ili misliti da ti nešto lupetam. Evo ta vrsta vragova pali i gasi svjetla uvijek na istom mjestu ili organizira saobraćajne nesreće uvijek na istom mjestu do 5 puta sa istom osobom. To je pod uvjetom da se netko moli za tu osobu, pa se bidni vragovi moraju pokazat.
    Eto svašta sam vidio pokušavajući obratiti Gospodinu Isusu pojedine ljude s tim problemom.
    Šta mi naturaš tu priču. Ježim se od tame (koja pucketa) u kojoj se ti ljudi nalaze.
    Taman sam počeo kritizirati (ali proročki, a ne kao ti) Crkvu na blogu Don Angela i onda je netko naturio tu priču o homoseksualcima, koja me iscrpljuje. Mislim da je @Blogomoljac.
    A možda mi je to znak da je još rano za proročku priču prema Crkvi.

    avatar

    30.10.2009. (14:23)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @Geo, zaboravio sam reći hvala za one dvije 'crvene riječi. Pozdrav.

    avatar

    30.10.2009. (14:33)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Vbartimej croata says: 25. listopad 2009. at 1:15 prijepodne
    @Blogi, kažeš
    Vice-Kanzler i ministar vanjskih poslova je gay koji na prije(a)me slobodno dolazi sa svojim partnerom, a to je i gradonacelnik Berlina, Hamburga …, da dalje ne nabrajam.

    Unatoc tome (ili mozda bas poradi toga ), Njemacka je jedna od najbolje vodjenih i funkcionirajucih zemalja na svijetu. Mozda zato jer ljude manje (ozbiljno) zanimaju tracevi i tudji intimni problemi, a vise ono sto je vazno

    Homoseksualizam koji se živi i još k tome javno svjedoči je grozan grijeh. Usporediv sa ubijanjem i sa nedavanjem radnicima plaće. Jednaka razina smrdljive tame u njihovim srcima, duhovne tame koja je i opasna, pa kad si blizu tih ljudi dobiješ prisilne misli koje vuku prema grijehu, ovisno i o kojoj je vrsti vragova riječ. Kao kad prođeš pored septičke jame. Naravno ima ljudi koji nemaju ‘receptore’ u duhovnom nosu, jer i sami ljube tamu.
    A to što je Njemačka uređena zemlja,( kao cijeli zapad) može se usporediti sa Mt 12,43-45 -Kad nečisti duh iziđe iz čovjeka, luta pustim mjestima tražeći pokoja. Ali ga ne nalazi.Tada veli “Povratit ću se u svoju kuću iz koje sam izišao”.Kad stigne, nađe kuću praznu, pometenu i uređenu. Tada ode i uzme sa sobom sedam drugih duhova, gorih od sebe, te uđe i tu se nastani.Tim bude posljednje stanje onoga čovjeka gore od prvoga.Tako će biti i ovome pokvarenom naraštaju.-
    Ovdje je ključna zadnja rečenica koje nema u Lk 11,26 ali tamo ima nešto drugo značajno, ali zadržimo se na Mt 12,43 Promatrajmo Njemačku ili zapad. U 90%slučajeva
    praznu- ispražnjenu od kršćanskih sadržaja.Bez Duha Božjega ( Njemačka,zapad)
    pometenu- očišćenu od razlikovanja dobra i zla (pometenu i od dobra i od zla)
    uređenu- dobrom društvenom i proizvodnom strukturom umreženo društvo, društvo blagostanja (ali isključivo materijalnoga), sa održivim razvojem.
    Puno nesretnih ljudi, koji su imali kršćanske korijene, ali radi karikaturalnog liberalizma u sve su nezavidnijoj duhovnoj situaciji. Tako Norveška bilježi najveći broj samoubojstava i to je cijena zloupotrebljene slobode.
    Pozdrav.
    Prenosim ovaj odgovor @Blogomoljcu, uz ispriku za neprimjerene riječi, ali ne i za smisao onoga što sam htio reći. Iz ovoga moga posta -Abraham danas 4- razvidno je da će Bog kazniti cijelo čovječanstvo radi grijeha sodomije tj. homoseksualizma. Pa ako je tako onda je zbilja usporediv grijeh homoseksualizma sa grijehom ubojstva, u smislu da ćemo izginuti radi toga grijeha. Neki će se pravednici izvući kao Lot, a neki neće, jer smo u Novom Zavjetu, pa će neki proći na 'sliku' Kristova križa.
    I onda se za homoseksualce zbilja može reći da su potencijalne ubojice. Ne samo ljudi nego prirode na zemlji. Sve su prilike da će doletjeti nešto iz svemira, ili će lava prokuljati iz zemlje. A to se da isčitati iz Danijela .... i Otkrivenja.
    Hvala @Blogomoljcu što je 'prikazao' listu suicida po državama.
    Eto @Geo ako ne možeš razumjeti ove gornje komentare, pretpostavljam da možeš ovaj. I samo ti se čini da variram u stavu prema homoseksualcima. Ne osuđujem ih kao osobe, ali jako osuđujem njihov grijeh. Bog će im suditi. Ali i svima koji ih podržavaju.

    avatar

    31.10.2009. (01:46)    -   -   -   -  

  • EuM

    Danas

    Tvoj je dan, Majko, Oče, ... prijatelji,
    najmilijih kojih ovdje više nema,
    prolaze minuti prolaze sati, dani,
    stižu godine, a ostaje tuga i sjećanje,
    radost isčekivaja, naše postojanje.

    Ruke sklapam u molitvi Njemu,
    što uze vas, i sa pokojim grijehom,
    i molim za odgovor, poslije kiša i oluja,
    KADA svi polazimo za suncem zajedno,
    srodnim nam dušama, sa osmjehom.

    Nedostaješ mi Majko, ... moji prijatelji,
    svi koji ste znali hrabrosti mi dati,
    svi koji ste znali tajne moje čuvati,
    u srcu vas čuvam i u sebi molim,
    sa cvijetom u ruci, i danas vas volim!

    avatar

    01.11.2009. (14:24)    -   -   -   -  

  • geomir

    Bartimeju, sve bi to bilo lipo, ako zanemarimo stručnu,
    znanstvenu, kompetentnu definiciju homoseksualizma.
    Valjda si svjestan da "tvoja" definicija nije u skladu
    s danas u svijetu usvojenom stručnom definicijom.
    Valjda se slažeš da je stručna definicija vjerodostojnija od definicija kojih se ti držiš,
    jer je utemeljena na znanstvenim temeljima,
    a ne na citatima iz Svetog pisma i(li) Evanđelja, Otkrivenja .....!??
    Mislim da moj gornji stav izvire iz neodoljive sličnosti sa sukobom znanosti i teologije oko definicije (ne)kretanja Sunca, Zemlje i ostalih planeta.
    Misliš li i ti tako ????

    Ako sam dobro shvatio, svoju relaciju homoseksualizam = ubojstvo, tumačiš na način
    "da će Bog kazniti cijelo čovječanstvo radi grijeha sodomije" i
    "...da ćemo izginuti radi toga grijeha."
    Srećom, ne svi!???? Hura! :-)))

    Znači Bog će nas potamanit, i mnoge nevine,
    a opravdanje će mu biti postojanje sodomije kod pojedinaca.????
    Po tebi sva ta "ubojstva" biti će pripisana homoseksualcima,
    a ne egzekutoru.???
    Zar to nije isto kao i istiniti pokolj opjevan u "Krvavoj bajci" Desanke Maksimović???
    Nije valjda da opravdavaš i odobravaš taj i takav čin njemačkih soldata????
    Ako je tvoj odgovor - NE,
    koja je razlika u konačnom efektu od tvojeg predviđanja Božjeg djelovanja?

    Prevladavajuće znanstveno mišljenje tumači homoseksualizam
    (u najvećem broju slučajeva) kao genetsku datost, slično kao i ljevorukost kod pojedinaca.
    Teološki, u tim slučajevima, znači da je homoseksualizam "božje djelo"!
    Naravno, ti se nećeš s tim složiti,
    kao što se Crkva veoma dugo opirala zakonitosti da se Zemlja okreće oko Sunca.
    Ili da je Darwin u pravu, još uvijek ne u potpunosti, već na određen način!??

    PS.
    Pohvalio sam te kod Anđelka, i uvijek ću kad vidim objektivnost, istinitost, stručnost,
    dobrotu, i td.
    Na gornjoj temi zamjeram ti krutost, konzervativnost, da li ne mogućnost ili ne htjenje
    razvoja misli u skladu s naučnim dostignućima čovječanstva.
    Argumentirano me uvjeri u suprotno!

    avatar

    01.11.2009. (15:59)    -   -   -   -  

  • geomir

    Radosti moja lipa

    To što sam naveo jeste stvarnost.
    Onih 600 godina, koje također nisu neka nezamislivo daleka budućnost,
    su uz pretpostavku da čitava površina kugle zemaljske,
    (i mora, i planine, i rijeke i đungle) bude betonirana! To je fantazija i totalna ne realnost.
    Stvarna površina kugle zemaljske pogodna za bivanje ljudskih bića je drastično manja.
    Nadam se da ti to ne treba dokazivati.
    A to znači i da se broj godina do opisanog kritičnog trenutka također drastično smanjuje.
    Uz navedeni uvjet da se nastavi četrdesetgodišnje udvostručavanje broja ljudi na Zemlji,
    možda će već tvojim (našim) unucima biti jadno!
    Zato nije baš "iscrpljivanje" ako čovjek promisli o navedenom problemu, iako mi
    (ja, ti i drugi pojedinci) nećemo rješiti problem, ali možemo pripomoći.

    U jednom od gornjih komentara Bartimej vidi rješenje problema,
    uz Božju pomoć i odlazak u svemir.
    I ja sam se s tim složio, (sa odlaskom u svemir! )
    ali sada se ispravljam u smislu da to NE MOŽE biti rješenje problema.

    Da, ljudi će otići u svemir, odakle su i došli, ali navedeni problem je tako NEMOGUĆE rješiti.
    Naime, ovakav prirast stanovništva, (udvostručavanje svakih 40 god.) znači
    da se svaki dan na Zemlji rodi otprilike 240 hiljada ljudi više nego ih umre.
    Kada bi i imali tehnološka i tehnička rješenja da toliko mnoštvo svakodnevno šaljemo u svemir,
    brzo bismo popunili sve planete u našem sunčevom sistemu, a u nešto daljnjoj budućnosti,
    pretrpali bi i sva tijela u našoj galaktici.

    Gadan je eksponencijalni rast! Mnogo gadan!

    Valjda ti je poznata ona, da li priča ili stvarnost, o izumitelju igre šaha.
    Kada je kralj ponudio nagradu po želji, a izumitelj zatražio
    da mu na prvo polje stavi jedno zrno, na drugo polje dva zrna, na treće polje četiri zrna.....
    i tako do 64-tog polja tražio da na svako polje
    bude stavljeno dvostruko više zrna nego na prethodno.
    Bidan kralj je mislio da je izumitelj lud kad "tako malo" traži.

    Računanjem se može pokazati da takvu nagradu dotični kralj nije mogao ni u snu realizirati,
    jer izlazi da je potreban, otprilike, 150-godišnji današnji urod pšenice u cijelom svijetu!

    Jedino rješenje je nulti rast stanovništva, a to je da broj rođenih bude jednak broju umrlih.
    Kako će se to postići je stvar globalnog dogovora.
    Čekanje Božjeg rješenja, rekao bih jeste elegantno i komodno rješenje.
    Brigo moja prijeđi na drugoga! :-)))

    Ali ima i ona druga poslovica: Uzdaj se u se i u svoje kljuse!

    Što ćemo izabrati, pitanje je sad?

    avatar

    01.11.2009. (17:08)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    E, dragi @Geo, ne možeš nikako napustiti 'zemaljski' način razmišljanja.
    Jučer sam baš čuo od jednog liberala kako je Bog genocidan i da je to jasno iz Starog zavjeta.
    Šta vama svima na to reći, nego da postoji pakao, u koji ljudi sami odlučuju svojim (ne)djelima ići. Tim slijedom Bog je i danas genocidan.
    Ali taj isti Bog je rekao Adamu i Evi da će umrijeti ako 'pojedu' plod sa stabla Drveta spoznanja dobra i zla. Ovdje spoznanje znači iskustveni doživljaj, što znači da spoznati zlo znači iskusiti smrt. I tko je sad tu genocidan. Bog koji je nešto rekao, a On kao savršen ne povlači ono što je rekao, jer ne može ništa pogrešno ni reći.Ili Adam i Eva koji su se slobodno odlučili pojesti nešto za što je Bog rekao da je otrovno.
    A Adam i Eva i mi njihova djeca bi bili besmrtni i ne bi iskusili nikakve bolesti, da nismo protjerani iz Raja.
    Vi imate prigovor da; zašto je Bog uopće stvarao LJude kad je znao da će se tako završiti. To je velika tajna koja se može isčitati iz Evanđelja, Ali se može isčitati i zapovijed da onaj koji je spozna da šuti, pa ću šutjeti.
    Bog je poslao svoga Sina da bi privukao svu tamu grijeha svih vremena (Getsemani), I sve grijehe na Sebe. (Križ) Tako i danas ako se pokajemo privuče na sebe tamu koja dolazi po grijehu koji počinimo, i uništi tu 'energiju' grijeha( zaslugom svoga križa) koja, da ostane na nama, jednog lijepog dana bi se materijalizirala kroz neku bol ili bolest.
    Jedini ispravan zaključak je da je Bog Bog ljubavi.
    Poznajem (spoznajem) razliku između Zemaljskog raja i Isusovog Raja i razlika je ogromna. Jednom ću o tome pisati koliko mi je dopušteno.
    Sad mogu reći, da smo ostali u Zemaljskom raju, bili bi malo manji od anđela, ali sad kad smo već pali, ako uspijemo nadvladati tijelo, a to nije problem uz Isusovu pomoć, biti ćemo stanovnici Isusovog Raja, njegovom zaslugom veći od anđela, pače, biti ćemo djeca Božja, tj. bogovi.
    Pa ti sad kažem i neću više ponavljati da se isplati biti ispravan vjernik , jer šta su patnje ovoga svijeta prema slavi djece Božje koja nas čeka u nebu. (u kojem sam bio tri puta, a drugi put kad sam bio, razgovarao sam sa mnogim svecima).
    Evo sad je 23 07 i baš mi je žao što je ovaj divni dan Svih svetih na izmaku.
    Pozdrav

    avatar

    01.11.2009. (23:12)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    Ma daj @ Geo, zar ti zbilja misliš da se zemlja okreće oko sunca. Ja koliko vidim sunce se okreće oko zemlje. Reći ću ti jednu tajnu. Vrijeme nema samo jednu dimenziju. reći ću Pavuni, ako ga upoznam, koliko dimenzija. Zato teorija struna ne može sve obuhvatit.
    I ono što je Crkva govorila da je zemlja ploča, to je bilo proročanski, ako se pod zemlja uzme sav materijalni svijet, tj. svemir.
    I još ću ti reći da je ovo što sam u gornjem komentaru govorio, sadržano najviše u Ivanovom Evanđelju.
    Isčitao sam iz Evanđelja i mogući pravac rješenja kvadrature kruga.
    Što se tiče praktičnih homoseksualaca, duhovna tama iz nečiste duše prelazi na tijelo aktivirajući 'tamnu tvar', koja proizvede kod njih određeni magnetizam.
    Uopće me ne zanimaju znanstvene definicije homoseksualizma, jer one polaze od posljedica, a ja ću definirati uzroke. Reći ću zašto uopće nastaje homoseksualizam. A i kako nastaje.
    Oni su zasad utvrdili zone u mozgu odgovorne za tu pojavu, i genetsku predispoziciju, koja je( to ja kažem) rezultat jedne određene vrste grijeha roditelja i praroditelja o čemu ću detaljno pisati. Ili možda neću, jer sam tanak sa slobodnim vremenom. Ali u mirovini sigurno.
    Homoseksualcima ne smatram ljude koji ne pristaju da to budu, tj koji samo u tijelu imaju taj problem, jer su duhovnim životom očistili dušu i duh.

    avatar

    01.11.2009. (23:49)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    A viđe, bolan, ovo: "...@Blogia antiteistu (on je na putu da postane homoseksualac)"

    :)))))))))))))))))

    A, eto, @bartimej, to ti je sudbina - prije Blogiu to nisu dale cure, a sad žena. Al' bumo videli, kad već proričeš ... :))))))))))))))
    Nego, proroče, muči nekako pitanje kako ti uopće možeš stvarat tako sigurne (detaljne) zaključke na drugim područjima, kad već tu (u oba slučaja) promašiš "ceo fusbal"? ;)))

    Inače, to NEPOSREDNO očekivanje "Sudnjeg Dana" je nazočno od samog početka kršćanstva - ni tada svijet nije bio niti (nakon žrtve) postao bolji. Zato se već tada prodavalo sve što se imalo i davalo Petru i Apostolima, a ko nije predao sve, prošao je ko Ananias i žena mu Saphira ;). Jer što će ti imetak, kad ionako kraj svijeta tek što nije. Već tada su se zeznuli, a od onda na dalje svaka je generacija po svom feelingu proricala neposredni bliz kraj "vrhunca Sodome i Gomore" - po principu: e sad mora već jednom, jer ovak dalje ne bu išlo!

    Ako ništa, bar si strpljiv ... ;))

    avatar

    03.11.2009. (02:06)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @Blogomoljac, neki si se dan predstavio kao- Osimpleljubica, pa sve nešto mislim je li to skrivena potreba da oblačiš žensku odjeću.
    Vrijeme je blizu- to je izraz kojim su se Apostoli koristili. On je i danas, i uvijek je bio aktualan jer je značio dvije stvari
    Prvo- čovjek može sutra biti 'pozvan' tj. umrijeti
    Drugo- vrijeme je blizu onima koji su blizu Gospodinu, znači, ako nešto pogriješe bit će brzo kažnjeni, (zato se ti ne trebaš brinuti, jer je kod tebe vrijeme daleko).
    Kod Ananije i Safire gledano po zemaljski, nije bio problem što nisu sve dali, nego što su lagali, a gledano 's nebesa' (a to znači proročki) oni nisu predali cijelu svoju zemaljsku sudbinu u Božje ruke. Pali su mrtvi (Dj 5,1) danas znači duhovno umrli (pogledat se u ogledalo)
    Glede prve tvoje rečenice hvala što si me podsjetio na 1Kor 7 29-31, a povezano je i za -vrijeme je blizu-.
    Braćo,ovo vam kažem: vrijeme je kratko. Preostaje da i oni koji imaju žene žive kao da ih nemaju.; i koji plaču kao da ne plaču; i koji se raduju, kao da se ne raduju; i koji kupuju kao da ne posjeduju; i koji uživaju ovaj svijet, kao da ga ne uživaju, jer prolazi vanjski oblik ovoga svijeta.
    Kao što vidiš nije mi cilj, kao kod nekih propovjednika protestantske provenijencije plašiti svijet, nego u ljudima probuditi Strah Božji koji je dar Duha. I u skladu sa citiranim recima iz 1 poslanice Korinćanima ljude potaknuti napuštanju 'svijeta' (sebe i svijeta) i uranjanje u duhovni svijet Kristova kraljevstva.
    Petar je rekao da je u Božjim očima 1000 g. kao jedan dan, a jedan dan kao 1000 g.
    Ali ne znam šta ti ovo spominjem, ta nemaš dara vjere da bi ovo sve mogao razumjet i povezat.
    Što ne znači da nisi inteligentan, nego, ne daš kao Ananija svoju inteligenciju Bogu da je On oblikuje. Ostavio si je za sebe, isto kao i Safira.
    Pozdrav i hvala na posjeti.

    avatar

    03.11.2009. (21:48)    -   -   -   -  

  • blogomoljac

    @bartimej
    Gdje ti se to ukazalo da sam se predstavio kao Ljubica? Šepa nešto s tim tvojim prividjenjima ;)).

    Ajd', to si pogodio - volim žensku odjeću. Al ne oblačit, nego SKIDAT! ;))

    Prvi krscani su ostavili sve stajat, i posao i zanat i rad i brigu za buducnost. Ko je sto imao, sve je prodao i lovu dao na raspolaganje vjerskoj zajednici (u biti bi takvu danas zvali EndTime-sekta). Tko nije sve dao, bio je kaznjen. Sve u ocekivanju bliskog kraja svijeta jos za njihova zivota i u to su fanaticno vjerovali (nikakvih 1000 godina, tim se poslije melo pod tepih). A onda su se ubrzo podijelili u najmanje dvije grupe i poceli svadjat ko smije bit Kristov sljedbenik - samo oni zidovske vjere (kao i Isus), ili i drugi. Vec tada su imali svoje "konzervativce" i "liberale" ;). Kao sto vidis, malo je toga bilo jasno i sigurno, nego je poslije nadogradjivano.

    avatar

    04.11.2009. (01:40)    -   -   -   -  

  • bartimej croata

    @Blogomoljac, Pavao je i upozoravao prve kršćane da ne očekuju 'brzi' dolazak, s tim što se i on zaletio jednom, dok ga Bog nije upozorio , pa se ispravio. Ma, ovdje zaletiti se, isto znači ne zaletiti se, jer je stim Pavlovim 'zalećivanjem' Bog htio reći
    Prvo- čovjek može sutra biti 'pozvan' tj. umrijeti
    Mislio sam da ovim postovima pokažem da nikad u povijesti nije bilo ovolike pokvarenosti od vremena Lota. Teško da ti to možeš shvatiti jer ti ne paše, obzirom da si pokvarenost usvojio kao stil života. I nisam rekao da si homoseksualac, nego da si na putu da to postaneš. Za to će se pobrinuti zli duhovi s kojima surađuješ. Trenutno si u većini heteroseksualac, pomalo biseksualac. Nastavit ću pratiti tvoju duhovnu situaciju, sve dok ti budeš otvoreno podržavao praktične homoseksualce.
    Pokvarenost ima tendenciju 'uvećanja', kao što je jednom Anđelko rekao kao kad kolima kreneš nizbrdo, onda ih je teško zaustaviti. Želim ti da progledaš, da se pokaješ, ispovjediš i tako konačno počmeš živjeti. Ovako, brate previše vas je mrtvaca.

    avatar

    04.11.2009. (08:42)    -   -   -   -  

učitavam...