Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


 • MODESTI BLEJZ

  solidarnost je jedino oružje koje radnici danas imaju, mislim da pomalo toga postaju i svjesni, a oni koji još nisu morat će se osvijestiti prije nego bude prekasno.

  avatar

  19.10.2009. (00:50)    -   -   -   -  

 • Para(ne)normalan!

  Nažalost, već je odavno prekasno!
  Ja sam pokušavao doći do uma građana, ali samo sam uletao u konflikte, sada sam odustao i vratio se svojim orginalnim zanimacijama!
  Sada će svi lijepo na ulicu, ali ne na demonstracije nego na biro
  !
  Kod nas idealno pali ona zavadi pa vladaj! Dok se sindikati međusobno svađaju vlada i HUP su proveli svoje planove, uveli harač, povisili PDV, promijeniti će zakon o radu i smanjiti radnička prava koja poslodavci ionako ne poštuju. Čak poslodavci unutar sindikata imaju svoje doušnike koji djeluju za njih tako što zameću kavge i neslaganje te na taj način razbijaju slogu i svaki vid organizacije.
  Bezobrazluk direktora je toliki da namještaju svoje ljude za sindikalne predstavnike i predsjednike, a da ne govorimo da se ponašaju kao da praktički te posjeduju odnosno tvoj život!

  Lagano se već provodi kampanja i u podsvijest građana se preko medija ubacuje kao gotov čin.
  Primjer je nedavno kampanja Jutarnjeg koji samo što nije napisao da su Hrvati lijene protuhe jer im je to Svjetska banka, MMF rekao ili već koji belosvjetski hoštapleraj.
  Ljudi ne znaju, a političari im ne govore da SB i MMF nisu humanitarne organizacije kao ni ispostave UNa, to su privatne ustanove koje nameću svoju ekonomsku moć političkoj. Zašto njih suverene zemlje slušaju i provode politiku koju im te ustanove nameću?
  Zašto ih ljudi, novinari i studenti gađaju cipelama?
  Uradite domaću zadaću, raspitajte se, potražite sami, nemojte samo prihvaćati gotova servirana mišljenja novinara i vlastodržaca!

  Ja kao bivši sindikalni predstavnik znam da radnici trpe mobing i ucjene na radnom mjestu kao i sam što trpim. Od mene se traži da zanemarujem obitelj i da sam na raspolaganju 14 sati, a neki i duže ovisno o broju smjena u radnim organizacijama, bez bilo kakvih poštanih nadoknada (novac ili slobodni dani).
  Neka vam je sa srećom!
  Pozdrav!

  avatar

  19.10.2009. (14:40)    -   -   -   -  

 • Zoran Oštrić

  @Para(ne)normalan: Naravno, gazde koriste prljave trikove. S time treba računati i biti spreman, Ne pristajtati više na fore kako mi moramo sve fino, ljubazno, legalno. Kao da ti boksaš po pravilima markiza de Cubertena, "plemenita vještina", a protivnik je spreman odgristi ti uho ili te drmnuti nogom u jaja. nikad ne početi priv s prljavom borebom, ali biti na nju sprmean. Biti spreman na ćešće akcije, pa i protuzakonite, kao zaposjedanje tvornica. Proučiti situaciju, kako udariti gazdu, gdje boli. I nastojati na razvijanju solidarnosti - glavna taktika gazda je "podijeli pa vladaj", kaže recmimo od 100 radnika otpustit ću 30, pa se onda svi međusobno tuku da tko će biti u onih 70 sretnika. Evo sad u Večernjem listu svi su stupili u štrajk jer nekolicinu žele otpustiti.

  avatar

  20.10.2009. (00:21)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...