Komentari

vaseljena.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • prljava igra (!)

    Ko ne zivi u iliuziji, ima li josh uvek srce?
    Svejedno, lichno se radije lishavam srca - Vaseljena mi u tome uvek iznova pomaze.
    Veliko hvala.

    avatar

    19.10.2009. (11:15)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    Hvala Mariju, je li tako, prijatelju?

    avatar

    19.10.2009. (19:35)    -   -   -   -  

  • šlagerpevač

    Ovo je definitivno najbolji tekst koji sam imao prilike pročitati na tvom blogu što znači i na blogovima uopće. Odsustvo Boga pa time i odsustvo "produktivne" nade ubija mogućnost ostvarivanja sreće društva u cjelini pa tako i sreće pojedinca uhvaćenog u klopku neizvjesne ili katastrofične budućnosti koja je dirigirana razarajućom tehnologijom. Ne postoje psihoanalitičke teorije koje će pomoći današnjem čovjeku da odgaja budućeg čovjeka iz jednostavnog razloga što je današnji "zreo" čovjek uhvaćen u istu klopku narcističkog libida i infantilno djeluje samo s ciljem da zadovolji svoje potrebe koje su u konačnici definirane u skladu sa nametnutim potrošačkim kriterijima. Mi smo robovi umjetnih potreba koje su isprovocirane psihoanalitičkim metodama korištenim u marketingu koje zadiru u nagonsko da bi se to nagonsko nametnulo egu apriori, preskačući super ego i njegovu funkciju kontrolora. Etika je mrtva.
    Živimo u dobu ispiranja mozga na beskrupulozan i perfidni način, koliko god mi znali da je to tako ostajemo nemoćni jer smo u kontinutetu izloženi tome. Upravo sada mi primjerice skakuće nekakav baner T mobila - Za isti iznos surfaj više... Mi vapimo da popunimo unutrašnju prazninu nastalu kao posljedicu života u ovom izvrnutom svijetu a potrošačko društvo nam u kontinutetu nudi "vrijednosti" kojima bi popunili tu prazninu.
    Mali čovjek je nemoćan a njegovo dijete je još nemoćnije.
    Pesimista danas više nije depresivna individua nego moderni prorok.

    avatar

    20.10.2009. (01:57)    -   -   -   -  

  • prljava igra (!)

    Naravno, R. - veliko hvala takodje (i) Mariu - ali, ipak si dragi Bog Vaseljene, ne.

    avatar

    20.10.2009. (11:56)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Super tekst, jako me je razveselio! Najviše zbog činjenice da za moje šize nije kriva moja nejaka psiha niti činjenica šta sam nesposobna ukrast pa me muči besparica - nego povijesna kriza.

    avatar

    21.10.2009. (13:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...