Komentari

malibratkarlo.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • mali brat

    Žao mi je što sa velikim zakašnjenjem, što iz objektivnih što iz subjektivnih razloga, ovaj tekst objavljujem kao post. Ali tekst je bio postavljen u komentarima i to isti dan kada se ovaj jedinstveni muzički događaj za grad Makarsku a i puno šire i dogodio.
    Još dodajem da je na istoj manifestaciji nastupio i zbor KUD-a Napredak iz Makarske.

    avatar

    17.10.2009. (14:03)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Tekst je pre lijep i pre važan da prođe kao samo jedan komentar, zato sam te i molila da ga postaviš kao post.

    Hvala. :)

    avatar

    18.10.2009. (01:01)    -   -   -   -  

  • dražeN:)

    Volim "Zajedno!" i volim muziku, a posebno romsku, iako nisam ciganin, osim možda tek u duši :)

    avatar

    18.10.2009. (21:51)    -   -   -   -  

  • M.H.S.

    Ne zamjeri mi, vidim da imaš zanimljive postove, nio meni sad zbilja nema vremena da čitam i komentiram, tek da Ti se zahvaljujem na čitanju i da Ti šaljem srdačne pozdrave iz Karlsruhea... (navratiti ću uskoro ponovo)

    avatar

    18.10.2009. (23:25)    -   -   -   -  

  • mali brat

    KOLUMNA ka LIBRAR

    SVAKI DAN JE PUTOVANJE, A SAMO PUTOVANJE JE DOM

    Ovaj post posvećujem svim svojim prijateljima s kojima sam putovao po svijetu i svim putnicima namjernicima.

    Ima nešto što me tjera da putujem. Svega se mogu ostavit - od pića, hrane, duhana i ostalog. Ali od putovanja najteže. Dobrim dijelom se slažem sa Robertom Luisom Stevensonom - engleskim pjesnikom, romanopiscem i esejistom, koji je kazao: "Što se mene tiče ne poduzimam putovanje da bih nekamo stigao, već da bih putovao. Putujem radi putovanja. Velika je stvar kretati se".
    Ovo nedavno moje putovanje bilo je agencijsko, kao što zadnjih godina često prakticiram. Razlikuje se od onih nekadašnjih mojih putovanja auto stopom, vlakom, autobusom, pa dokle se stigne. Ali i ovakva putovanja imaju svoje prednosti. Upoznaš ljude koje možda nikad ne bi upoznao. Ali ovaj put se dogodila i jedna slučajnost. U mom autobusu agencije "Atlas" bila su dva para iz mog grada - Makarske, od koje sam neke i poznavao. Nitko nije znao za druge dok se nismo ukrcali u autobus u Zagrebu. Što ti je Internet prodaja! Radni naziv putovanja se zvao - Toskanska čarolija s Rimom. Putovanje i bijaše čarobno.Dijelom se to vidi i na slikama. Oduševila me Ferrara, u kojoj svi voze bicikle. U Bagno Vinoniju sam u termalnoj vodi prao noge i jačao cirkulaciju, u Firenci se zbog rijeke kulturnih hodočasnika nisam u galeriji Uffizi susreo sa Botticellijevom Venerom. Ali sam zato na zidiću, crkve San Lorenzo u društvu golubova nazdravio vinom "Nobile" svim putnicima. Prolio sam nešto vina i za bivše svoje suputnike i prijatelje, koji sada putuju po drugim dimenzijama. Da sam znao da je u toj crkvi i grobnica obitelji mecena Medici i za njih bih prolio koji gutljaj trpkog toskanskog vina. Na skalinama Piazza del Duomo sjetio sam se Uskrsa 1982. i Tine Fried iz Rimlingena čiji mi se hod svidio i morao sam se dignuti sa tih skalina i prići njoj, iako sam bio zamantan jakim suncem i . . . Nisam se popeo na zvonik crkve u Montepulcianu, ali zato sam u parku u Montalcinu izveo 10-minutnu solarnu jogu i kako kaže moj Makaranin Milan - za to vrijeme sat na zvoniku je čudom proradio. U Rimu ništa novo, osim što sam se na Piazza Navona spontano uključio u sindikalnu manifestaciju. Da, iznenadila me je jedna šarmantna gospođa iz Bolonje na privremenom radu u Rimu, koja me je u prolazu u jednom parku blizu Koleseuma počastila vegeterijanskom picetom. Na Navoni i piazzi Spagna nisam sreo svog poznanika- slikara karikatura Branka, kao 1979. i 1982. g. Ali sam doznao od jednog talijanskog slikara da ga i on ne viđa preko 20 godina. Ubacio sam 20 centi u fontanu di Trevi, a i novčić mi je prošao u rešetke iz veprovi usta u Firenci, što nekima i ne uspijeva, kao mom Makaraninu Marinu, koji će na putu za Rim možda zaobilaziti Firencu. Ne treba zaboraviti spomenuti ni meni posebno dragu Sienu, sa svojom jedinstvenom školjkastom glavnom pjacom.
    Sve pohvale našoj simpatičnoj vodićki Idi. Ali moram priznati da nisam poslušao njezinu sugestiju da ne stavljamo hranu od doručka u naše putne "zobnice". Kakav je to putnik namjernik s praznom zobnicom ? Puno je impresija bilo u tih pet neponovljivih dana putovanja kroz Toskansku čaroliju s vječnim Rimom.
    Zato ću zaključiti s rječima japanskog haiku pjesnika i slikara M.Basha: "Svaki dan je putovanje, a samo putovanje je dom.

    avatar

    21.10.2009. (00:06)    -   -   -   -  

  • M.H.S.

    Lijep post, i kada pišeš da se "Još jednom (se) pokazalo da je muzika ono što ujedinjuje i briše granice među ljudima, zbija ih u zajedničkoj potrebi za ljepotom, razumijevanjem i humanošču." mogu samo reći "baš tako!", jer je muzika po mome nešto kao svijetski, kao globalni jezik, svim ljudima siroga svijeta svojstveno i (s dušom, s čulima, osjećajima barem) poznato, razumljivo... a i sami znakovi "tog jezika", ako se ne varam, po cijelom svijetu su jednaki...
    A što se tiče Tvog komentara tu iznad mog posta mogu samo reći "putuj, dok možeš putovati! Uživaj u svakom putuvanjem, i budi sretan..." Lijepo je putovati, nove zemlje, nove kulture, nove običaje upoznati...
    Srdačan Ti pozdrav iz trenutno opet lijepe jesenje Švabije.

    avatar

    21.10.2009. (22:10)    -   -   -   -  

  • mali brat

    Hvala svima na komentarima. Moj tekst u komentarima - "Svaki dan je putovanje, a samo putovanje je dom" ovih par dana moj administrator će skupa sa zanimljivim slikama putovanja staviti kao post. Molim Vas da to uvažite.

    avatar

    23.10.2009. (15:07)    -   -   -   -  

  • MILORAD I JULIJA

    MALI BRATE KARLO,
    DRAGO NAM JE ŠTO SMO MOGLI DA PROČITAMO TVOJ KOMENTAR NA SUSRETE U MAKARSKOJ. PUNO TE POZDRAVLJAJU MILORAD I JULIJA. MUZIKA NEMA GRANICA:)

    avatar

    23.11.2009. (13:05)    -   -   -   -  

  • mali brat

    Poštovani Miorade i Julija. Puno mi je drago što sam mogao napisati par svojih misli o ovom iznimnom muzickom Susretu - ZAJEDNO. A isto mi je tako drago da ste se javili. Živili i vidimo se u muzickoj caroliji, ma gdje i kada. Jer stvarno muzika nema granica!

    avatar

    30.11.2009. (20:23)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...