Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • MODESTI BLEJZ

    pratim sve to skupa i mogu reći da me svaki put neugodno kosne bahatost crkvenih struktura, nesposobnost da u sebi skupe snagu, prihvate kritiku dostojanstveno i odreagiraju kulturno - je zabrinjavajuća. njima je savršena slika o sebi samima izgleda važnija od oprosta. ako im netko u tu sliku takne reagiraju uvrijeđeno kao malo dijete. još je Marulić pisao ´tašćina, tašćina, sve je tašćina´.
    hvalabogu ima uvijek ljudi.

    avatar

    16.10.2009. (21:12)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Ja sam također za sekularizam! Mnogi se pozivaju da crkva ima pravo petljati se u vlast, ali zaboravljaju da je sam Isus utemeljitelj sekularizma kada je rekao Bogu Božije, a caru carevo!
    Osobno nisam Mesićev simpatizer radi nekih drugih razloga, ali tu se slažem.
    Pozdrav!

    avatar

    16.10.2009. (22:48)    -   -   -   -  

  • prokontra

    Nije mi jasno kako se jedna strana država (Vatikan) sa svojim službenicima i predstavnicima može miješati u tolikoj mjeri u našu, Hrvatsku politiku? Pa Slovenci su mačiji kašalj prema Vatikancima! Tko su ti Vatikanci?! Tko ih treba?

    avatar

    17.10.2009. (01:55)    -   -   -   -  

  • Matti

    napravit kampanju upućenu papi da proda vatikan i nahrani svijet hehe :D

    Zoki kad imaš vremena stavi mi na moj blog onaj link za detaljno testiranje odgovarajuće religije belief system sector tako nešto ak nije problem, hvala, pozdrav.

    avatar

    17.10.2009. (11:56)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    Po mom skromnom mišljenju ima nekoliko razloga zbog čega se katoličko (i ne samo ono) svećenstvo ponaša tako kako se ponaša:
    1. ne podnose (da ne kažem mrze) komuniste i "komuniste" jer su im bili direktni protivnici u propovjedanju raja, i što je najgore ovi potonji su ga obećavali na zemlji a ne na onom svijetu
    2. vjerujem da ima dosta veliki broj svjećenika koji su svejsni grešaka Crkve ne samo tijekom drugog svjetskog rata, nego i kroz cijelu povijest i jednostavno imaju grižnju savjesti a nisu u stanju proživjeti katarzu i reći: molimo oprost od sviju koji su stradali zbog naše ideologije
    3. obzirom da su odgajani u duhu svoje ideologije (kao i pripadnici drugih ideologija uključivo i komunističke) jednostavno ne mogu iz svog svjetonazora i ograda koji im ne dozvoljavaju da vide nešto dobro ako to nije vezano uz kršćanstvo/katoločanstvo/religiju/vjeru.
    4. kao sa svim svjetonazorima u kojima je osnova doktrina vjerovanja a ne istraživanja oni ne prihvaćaju nikakve argumente, jer njima argumenti da neki njihovi stavovi nisu ispravni ne vrijede: oni vjeruju
    5. podvrgavanje autoritetima po hijerarhiskoj ljestvici je zakon za vjerničko društvo i misliti svojom glavom je u načelu zabranjeno. A onda sve ovisi o onom na vrhu kako će oni ispod reagirati bez obzira što u sebi mislili.

    avatar

    17.10.2009. (15:12)    -   -   -   -  

  • buha

    ono najstrašnije kod Katoličke crkve je što jedno propovjeda a drugo radi . takav stav crkve i njenih predstavnika je vidljiv baš svuda . Počev od toga da ne slijede nauk koji proizlazi iz Bibilje dakle da su nedosljedni u teološkoj filozofiji, pa do toga da su , gledano socioekomski pripadnici vladajućih te nikako ne mogu razumjeti i dijeliti probleme onih dolje. Kolki je Crkva ogrezla u svom dvostrukom moralu govori i njen stav prema mogućnostima umjetne oplodnje...
    nego jednom sam prilikom nazočila ovom događaju: vjeroučitelj pred djecom kaže : eto pogledajmo kako je lijepa priroda .. jer ju je Bog stvorio .. a jedna učenica dobaci- nije nego je sve nastalo iz bakterija .. Nije li i to dokaz dvostrukih kriterija : crkvenih i znanstvenih ? činimo li s time medvjeđu uslugu odgoju i razvoju mišljenja kod djece ????

    avatar

    17.10.2009. (20:56)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Ne slažem se s tekstom posta niti njegovim zaključcima jer je tendenciozan, i činjenično netočan (drugo je mišljenje o kritici katoličke Crkve na Goldsteinov račun nakon Goldsteinove kritike na račun kardinala Bozanića).

    Hrvatski biskupi nisu predstavnici strane države u Hrvatskoj, Vatikana (Svete Stolice), jer predstavnik Vatikana u Republici Hrvatskoj je nuncij, a ne neki hrvatski biskup ili Hrvatska biskupska konferencija. Hrvatski biskupi predstavljaju vjernike katolike u Hrvatskoj, odnosno većinu društva u Republici Hrvatskoj.
    Slavko Goldstein nije pojedinac nego neformalni glasnogovornik (agresivnog) ateističkog i (ekstremnog) ljevičarskog lobbya u Hrvatskoj koji ima bezgraničnu podršku od predsjednika Mesića i nekih političkih parlamentarnih stranaka i nekih udruga.
    Nisu nikakvi katolici ubili Goldsteinovu obitelj jer onog trena kad čovjek, koji je deklarativno katolik, ubije s predmišljajem drugog čovjeka, automatski je isključen iz Svete Katoličke Crkve. Ni Hitler u 3. Reichu nije bio katolik nego borbeni ateist, i u njemačkim nacističkim logorima ubijeni su brojni katolici i evangelisti, a u vrijeme tzv. Noći dugih noževa odnosno obračunu s Röhmovim SA-odredima, ubijen je usput i poznati jedan njemački najsnažniji katolički protunacistički aktivist.
    Partizanski režim komunističke partije je u WWII ubio jednog umirovljenog biskupa, i 630 katoličkih svećenika, časnih sestara i redovnika, među njima i preko 60 fratara u Širokom Brijegu koji su 1942.donijeli antifašističku rezoluciju, kao i evangeličkog biskupa, brojne muslimanske hodže, i patrijarha Hrvatske pravoslavne crkve. Nigdje u Europi nije u WWII ubijen toliko veliki broj svećenika kao na području Hrvatske i BiH u WWII od strane partizana!
    Goldsteinov članak u Jutarnjem listu odnosno kritika na račun kardinala Bozanića bila je tendendenciozna, a posebno je naslov članka bio jako zločest jer je asocirao da je jasenovački logor jednak logoru u Auschwitzu. Holocaust je isplanirao i organizirao borbeni ateist Adolf Hitler, a ne katolici i kršćani. Nacisti nisu bili kršćani!!!
    Slažem se u cijelosti s kritikom HBK na račun Slavka Goldsteina koji je prema Crkvi ciničan, iako nema razloga, jer zagrebački nadbiskup Stepinac spašavao je mnogobrojne hrvatske Židove, među ostalima i cijeli židovski starački dom "Lavoslav Schwartz" u Zagrebu.
    Take it easy kad se obračunava sa (kozmopolitskom) Crkvom, nositeljicom ljubavi i mira među ljudima i narodima svijeta!

    avatar

    19.10.2009. (00:44)    -   -   -   -  

  • MODESTI BLEJZ

    @CBK, Jasenovac i jest jednak Auschwitzu, oba su koncentracijski logori u kojima se ubijalo nedužne. da je jedan ubijen previše je, a ubijeno je puno više. nitko ne negira Stepinčeva spašavanja, niti dobra djela, ona stoje kao stijena i njega dižu u nebesa, ali ne možeš njima i njime pokrivati zločine zločinaca. niti možeš jedne žrtve komparirati sa drugim. žrtva je žrtva. i svako neukusno uspoređivanje samo je dodatno ponižavanje nevinih. dok izgovaraš riječi o nositeljici ljubavi tvoje neukusne komparacije čine upravo suprotno, šire mržnju. razmisli malo o tome.

    avatar

    19.10.2009. (01:09)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Crni blog komunizma: tko postavlja hrvatske biskupe? Koliko građana Hrvatske u tome sudjeluje? Predstavljaju onoga, tko ih bira.
    Tvoja bljuvotina da "S. Goldstein nije pojedinac..." izraz je tipičnog totalitarnog mentaliteta. Točno tim riječima napadali su ga i u doba komunizma ljudi koji su branili ondašnji režim u njegovim najgorim osobinama, a čiji mentalitet ti dijeliš.
    To bulažnjenje "automatski je isključen iz katoličke crkve" je već perverzno. Iz Crkve može isključiti jedino papa. On je recimo isključio Josipa Broza Tita, ali Hitlera nije, ni Pavelića, čak ni notornog fra Sotonu, za kojeg su franjevci dobro znali što je činio, isključili su ga doduše iz reda ali ostao je pripadnik katoličke crkve, itd
    Da nisi bjesomučni antikršćanski šovinist, da ponekad nešto pročitaš osim kampanje mržnje, možda bi znao da su Slavko Goldstein i njegov sin Ivo hvalili Alojzija Stepinca zbog spašavanja Židova iz staračkog doma. Međutim, Stepinac nije spasio "mnoge druge" osim njih, Ulagao je napore uglavnom samo za one, koji su već prije prešli na katoličanstvo, a ipak se našli na udaru rasnih zakona. Mnogo više Židova, uključujući Slavka Godsteina i njegovog brata Danijela Ivina, spasili su partizani..

    avatar

    19.10.2009. (06:59)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...