lorna je super učiteljica, štogod da sam od nje probala, uspjelo je....od kolača, štrudli, kiflica, buhtli do štrikeraja. Ima žena strpljenja i ruku za kuhinju:)
21.10.2009. (09:58)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
@fulvus - je, Lornini recepti su super is ve mi je do sada uspjelo i vjerojatno sam baš zato išla isprobati njen recept za tijesto sa kvascem al eto, NEMAM RUKU za to, eh :-(
21.10.2009. (10:00)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uh,uh,uh,uh njamiiiii!!!!!! Kolač bez jaja i bez limunske kiseline/soka-napokon :) Kak imam problema sa alergijama na gore spomenute sastojke sad okolo na okolo tragam za receptima kolača koji ne sadrže jaja ili limun. Baš zgodno da si spomenula kolač i linkala sa receptom ;) Thnx!
21.10.2009. (13:09)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Lijepo sam ti rekla da probaš moju verziju s (gotovim kupovnim dašta) lisnatim tijestom ;) Glede peseka i njihove čvrste kakice i ja se iskreno nadam da će se njihovi vlasnici prestati ponašati kao da oni s izmetom svojih ljubimaca nemaju ništa, čast iznimkama.
23.10.2009. (12:46)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
uh dizano i ja se isto ne volimo :))))) gotovo lisnato je odlicno rjesenje :). a ovo ostalo, cekanje i slicno....ma moze i cekanje samo neka je sve po nekakvom redu a ne da se neki ljute. kod nas te ispricnice obavlja zena koja je na primanju pacijenata, medicinska sestra ali u civilu, radi i administraciju i slicno. odlicno organizirana i makne dr-u pola posla s vrata. osim toga je ljubazna, za svima lijepo poprica, nasmijana je, izgleda kao trokrilni ormar ali toliko prsti energijom da ti je jasno da radi sve kak se spada i da svi budu zadovoljni. ona sjedi za nekakvom recepcijom i sredjuje i te ispricnice i lijekove i slicno i nema da se kuca na vrata i trazi ovo ili ono. svi cekaju na red, ona u komp ukucava koje simptome roditelji navode, stvarno nema bez razloga preko reda.
28.10.2009. (10:17)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
evo ti moj recept za cinnamon rolls. točniji je, tj. pravi je, oriđiđi američki tradicionalni, i nema čudnih eksperimenata s instant kvascem kojeg pustiš da se digne (???)
undefinedundefined
inače, dizano tijesto je piece of cake žene, piece of cake... :) i mijesi se mikserom :) najvažniji je naravno kvasac. instant kvasac se usipa i umiješa u brašno, i ond a se dodaje zagrijana tekućina. samo se mora pazit da ne bude hladna, niti prevruća, nego fino mlaka, i da se sve tekuće što se doda (voda, mlijeko, maslac - mora bit rastopljen i malo ohlađen) bude iste temperature. ali ja više volim svježi u kocki - u mlako mlijeko ili vodu staviti žlicu šećera i malo brašna, izmrviti kvasac, poklopiti i pustiti poklopljeno par minuta da se digne, uliti u brašno, i mijesi. znam da nisam otkrila nikome toplu vodu, ali ponavljanje je majka mudrosti. plus, kod dizanoga uvijek paziti da bude toplo, dobro i debelo omotati posudu (dekica), da ne bude nigdje u prostoriji propuha... :) i uz malo pažnje dizano postaje najdraži medij za kolače i krug!
04.11.2009. (03:28)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Cranberrie
dizano i štrudle - to nisam nikad ni probala raditi :D
a i sa prhkim tjestima sam frend tek od nedavno...
tak da te skroz razumijem...
16.10.2009. (15:01) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
toronto sunshine
i meni ovi s dizanim tjestom ne idu nesto od ruke. izgovor mi je da kvasac u Kanadi nije iste kvalitete kao onaj u Hrvatskoj! ;))
20.10.2009. (06:26) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fulvus
lorna je super učiteljica, štogod da sam od nje probala, uspjelo je....od kolača, štrudli, kiflica, buhtli do štrikeraja. Ima žena strpljenja i ruku za kuhinju:)
21.10.2009. (09:58) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
@fulvus - je, Lornini recepti su super is ve mi je do sada uspjelo i vjerojatno sam baš zato išla isprobati njen recept za tijesto sa kvascem al eto, NEMAM RUKU za to, eh :-(
21.10.2009. (10:00) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tibica
uh,uh,uh,uh njamiiiii!!!!!! Kolač bez jaja i bez limunske kiseline/soka-napokon :)
Kak imam problema sa alergijama na gore spomenute sastojke sad okolo na okolo tragam za receptima kolača koji ne sadrže jaja ili limun.
Baš zgodno da si spomenula kolač i linkala sa receptom ;) Thnx!
21.10.2009. (13:09) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Jana
Lijepo sam ti rekla da probaš moju verziju s (gotovim kupovnim dašta) lisnatim tijestom ;)
Glede peseka i njihove čvrste kakice i ja se iskreno nadam da će se njihovi vlasnici prestati ponašati kao da oni s izmetom svojih ljubimaca nemaju ništa, čast iznimkama.
23.10.2009. (12:46) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
@Jana - probat ću verziju sa lisnatim , to mi ne može ne uspjeti :-)
27.10.2009. (09:51) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
fotkam, kuham, putujem...
uh dizano i ja se isto ne volimo :))))) gotovo lisnato je odlicno rjesenje :).
a ovo ostalo, cekanje i slicno....ma moze i cekanje samo neka je sve po nekakvom redu a ne da se neki ljute. kod nas te ispricnice obavlja zena koja je na primanju pacijenata, medicinska sestra ali u civilu, radi i administraciju i slicno. odlicno organizirana i makne dr-u pola posla s vrata. osim toga je ljubazna, za svima lijepo poprica, nasmijana je, izgleda kao trokrilni ormar ali toliko prsti energijom da ti je jasno da radi sve kak se spada i da svi budu zadovoljni. ona sjedi za nekakvom recepcijom i sredjuje i te ispricnice i lijekove i slicno i nema da se kuca na vrata i trazi ovo ili ono. svi cekaju na red, ona u komp ukucava koje simptome roditelji navode, stvarno nema bez razloga preko reda.
28.10.2009. (10:17) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
champs-elysees
@Mare - e sad mi je lakše kad ni tebi (kuharskoj majstorici) ne ide dizano... Btw. kad će knjiga ?
28.10.2009. (14:49) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elle Woods Gone Brunnette
evo ti moj recept za cinnamon rolls.
točniji je, tj. pravi je, oriđiđi američki tradicionalni, i nema čudnih eksperimenata s instant kvascem kojeg pustiš da se digne (???)
undefinedundefined
inače, dizano tijesto je piece of cake žene, piece of cake... :) i mijesi se mikserom :)
najvažniji je naravno kvasac.
instant kvasac se usipa i umiješa u brašno, i ond a se dodaje zagrijana tekućina. samo se mora pazit da ne bude hladna, niti prevruća, nego fino mlaka, i da se sve tekuće što se doda (voda, mlijeko, maslac - mora bit rastopljen i malo ohlađen) bude iste temperature. ali ja više volim svježi u kocki - u mlako mlijeko ili vodu staviti žlicu šećera i malo brašna, izmrviti kvasac, poklopiti i pustiti poklopljeno par minuta da se digne, uliti u brašno, i mijesi. znam da nisam otkrila nikome toplu vodu, ali ponavljanje je majka mudrosti.
plus, kod dizanoga uvijek paziti da bude toplo, dobro i debelo omotati posudu (dekica), da ne bude nigdje u prostoriji propuha... :) i uz malo pažnje dizano postaje najdraži medij za kolače i krug!
04.11.2009. (03:28) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Elle Woods Gone Brunnette
undefinedundefined
http://www.coolinarika.com/recept/role-od-cimeta-i-role- od-jabuke-cinnamon-rolls-apple-cider-rolls
ne znam što mi se s linkom događa, ne mogu ga zalijepit kako treba
04.11.2009. (03:30) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...