Komentari

uskoplje.blog.hr

Dodaj komentar (22)

Marketing


  • student

    14.10.2009.Stipendije Zaklade PRSTEN
    Udruga bosanskih Hrvata Prsten, osnivanjem Zaklade Prsten, danas aktivno skrbi o 60 učenika i studenata Hrvata iz Bosne i Hercegovine, te Hrvata iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj i dobivaju njene stipendije.

    U skladu s tim, a s obzirom da je s proteklom školskom/akademskom 2008/2009. godinom školovanje završilo sedam (7) učenika i studenata, Upravni odbor Zaklade Prsten, temeljem odluke od 28. rujna 2009. godine, raspisuje

    NATJEČAJ
    za dodjelu 7 stipendija učenicima srednjih škola i studentima Hrvatima u Bosni i Hercegovini i Hrvatima iz Bosne i Hercegovine koji žive u Republici Hrvatskoj za školsku/akademsku 2009/2010. godinu.

    1. Visina stipendije iznosi 800,00 kn za učenike i 1500,00 kn za studente mjesečno (listopad - srpanj).
    2. Stipendije se dodjeljuju za skupine prema odvojenim rang listama i to:
    - učenici djeca smrtno stradalih i nestalih branitelja Hrvatskog vijeća obrane – 2 stipendije
    - studenti djeca smrtno stradalih i nestalih branitelja Hrvatskog vijeća obrane - 1 stipendija
    - učenici kojima je novčana pomoć potrebita - 2 stipendije
    - nadareni učenici, osim 1. razreda, s prosjekom ocjena 4,50 i više - 1 stipendija
    - nadareni studenti, osim 1. godine studija i apsolvenata,
    s prosjekom ocjena 4,00 i više - 1 stipendija.

    3. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju kandidati koji zadovoljavaju općim uvjetima:
    - da su upisani kao redoviti učenici i studenti
    - da nisu (bez opravdanih razloga) ponavljali godinu
    - da nisu stariji od 26 godina
    - da nisu korisnici druge stipendije ili slične pomoći.

    4. Kandidati se biraju tako da se vrednuje niži dohodak po članu kućanstva, viši prosjek ocjena u višem razredu, godini studija i druga postignuća u školi i studiju.

    5. Rok za prijave na natječaj je 28. listopada 2009. godine. Prijava se podnosi na tipiziranom obrascu koji se može dobiti na web stranici Udruge Prsten (www.udruga-prsten.hr) ili putem faksa 01/ 6133 797 uz prethodni zahtjev na telefon: 01/6133 788, odnosno e-mail: prsten@udruga-prsten.hr. Prijavu popuniti točnim podacima.

    Uz prijavu se prilažu sljedeći dokumenti:
    - rodni list kandidata, a za kandidate rođene izvan Bosne i Hercegovine rodni list za jednog od roditelja, Hrvata koji je rođen u Bosni i Hercegovini
    - potvrdu o prebivalištu
    - potvrdu škole, fakulteta o upisanoj školskoj, akademskoj (zimskom semestru) 2009/10. godini
    - ovjeren prijepis ocjena s prosjekom ocjena u školskoj/akademskoj 2008/09. godini
    - izjavu o članovima kućanstva (kućnoj listi), osim kandidati za stipendije u skupinama pod 2. e) i f)
    - potvrdu nadležne porezne uprave o visini dohodka u 2008. godini za sve članove kućanstva, osim kandidati za stipendije pod 2. e) i f) (ako se kod porezne uprave ne vodi jedinstvena evidencija dohodka za sve članove kućanstva, tada priložiti za sve punoljetne članove i potvrdu o ukupnim primanjima od poslodavca ili mirovini u 2008. godini ili potvrdu nadležnog ureda za zapošljavanje ili drugog tijela da nisu bili zaposleni u 2008. godini)
    - dokaz o statusu djeteta smrtno stradalog ili nestalog branitelja Hrvatskog vijeća obrane
    - kandidat je dužan priložiti i druge dokaze (o opravdanosti ponavljanja godine, postignućima u školi, studiju, znanstveno-stručnim radovima, nagradama) ako u prijavi traži da se uzmu u razmatranje.

    Prijavu s dokumetnima slati isključivo poštom preporučeno na adresu:

    ZAKLADA PRSTEN
    “NATJEČAJ ZA STIPENDIJE”
    Ulica Grada Vukovara 235
    10 000 Zagreb

    6. Rezultati natječaja bit će objavljeni najkasnije do 18. studenog 2009. godine na web stranici Udruge Prsten i u tisku.

    7. Nezadovoljan kandidat ima pravo prigovora u roku od 8 dana od dana objavljivanja. Prigovor se šalje preporučeno na adresu Zaklade.

    8. Nepravodobne i nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.

    Prijavni obrazac možete naći u prilogu.

    PROSLE GODINE JE OVU STIPENDIJU DOBILA USKOPLJANKA MIHAELA TIRIĆ, STOGA USKOPLJACI OCEKUJEM DA PREDATE POTREBITE DOKUMENTE U STO VECEM BROJU!

    avatar

    14.10.2009. (13:10)    -   -   -   -  

  • fra jelič

    Kako ocjenjujete položaj hrvatskog naroda u kontekstu posljednjih izjava kardinala Vinka Puljića? 'Hrvatskom narodu u BiH treba podrška njihovih sunarodnjaka iz Hrvatske jer ih, posebno danas, novi Dayton želi ponovno izbrisati iz zemlje u kojoj žive vjekovima', istaknuo je između ostalog Puljić na hodočašću Hrvata iz BiH u Mariji Bistrici.



    O ovoj temi bi se moglo mnogo pričati. Hrvatska politika u BiH svih ovih dvadeset godina nije ponudila gotovo ništa drugo nego sluđivanje vlastitog naroda. Sve bitne vrednote jednog naroda, od domovine, etičnosti do vjere, ispraznila je od njihovog pravog sadržaja i značenja. Hrvatski narod u Bosni je žrtvovan ideji hrvatske nacije, on je raseljen, izdan i prevaren, i to prije svega nemoralnim postupcima tadašnjeg hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, Gojka Šuška i njihove desne ruke u Hercegovini Mate Bobana. Kao što je 90-ih godina prošlog stoljeća Mate Boban po Šuškovim i Tuđmanovim instrukcijama dobro surađivao s Radovanom Karadžićem u izdaji i seljenju bosanskih Hrvata, tako danas predsjednik HDZ-a Dragan Čovićodlično surađuje s Miloradom Dodikom, hvali njegovu od Hrvata i Bošnjaka očišćenu tzv. Republiku Srpsku i govori da sa Srbima nema nikakvih otvorenih pitanja. Inače, kod većine hrvatskih političara od 90-ih naovamo postoji kontinuitet fascinacije srpskom politikom.

    Bosanska Posavina i bosanski Hrvati su za Čovića i njegovu stranku HDZ odavno završena priča: njega zanima samo treći entitet u Hercegovini koji misli dobiti šurovanjem s Dodikom u kojem bi onda vladao kao neprikosnoveni vođa, poput njegova političkog uzora i istomišljenika u Republici Srpskoj. Kod nas se dogodila i potpuna hercegovinizacija hrvatske politike koja je otišla iz Sarajeva i hrvatske interese u BiH podredila samo jednom dijelu ove države – Hercegovini. Tu je i neprihvaćanje BiH kao vlastite domovine, što smatram velikom tragedijom za hrvatski narod u BiH koji živi u nekoj vrsti duhovne shizofrenije i iskorijenjenosti iz vlastitog kulturno-povijesnog habitusa. Problem je i bošnjačko preglasavanje Hrvata u federalnim institucijama koje im je zakonski omogućeno odredbama bivšeg visokog predstavnika Wolfganga Petrischa.

    avatar

    15.10.2009. (23:25)    -   -   -   -  

  • fra jeleč

    Daidža Jeleč: Hrvati u Bosni žrtvovani ideji hrvatske nacije
    Četvrtak, 15 Listopad 2009 13:18
    Iako danas ne treba biti posebno inteligentan za shvatiti neke stvari posebno priču oko Posavine, danas na realnom vremenskom odmaku, fra Petar Jeleč dokaz je da se propaganda urezana čak i u fratarski mozak , koji bi što ono kažu trebao biti imun na to, dokaz je da iznimke potvrđuju pravilo. Dok je daidža bit će i Bosne.

    Fra Petar Jeleč, član Franjevačke provincije Bosne Srebrene, teolog i povjesničar koji je doktorirao na papinskoj Gregorijani s disertacijom 'Katolička crkva u BiH i NDH', u razgovoru za tportal komentira aktualnu situaciju u BiH, držanje Katoličke crkve i daje svoje viđenje položaja hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini
    Jesu li navijački neredi koji su potresli Bosnu i Hercegovinu kap koja je prelila čašu neizdrživog stanja u BiH, kao što se često ističe ovih dana u nastupima političara i medijskih analitičara? Cijela drama i dalje se nastavlja kroz etnički obojeno izvještavanje medija?

    Navijački neredi i huliganstvo su jedan širi problem koji muči mnoge europske države jer jedan dio današnjih tzv. navijača odlazi na stadione s ciljem izazivanja nereda. Takvi sukobi se u RH znaju događati između navijača Dinama i Hajduka, kod nas u Bosni i Hercegovini recimo između navijača Čelika i Sarajeva, a u nedavnim navijačkim izgredima u Širokom Brijegu koji su imali tragične posljedice po jedan mladi život i po neke nevine građane bio je dodatno uključen i etnički element među sukobljenih stranama. Mediji u Bosni i Hercegovini su posebna priča: uz rijetke iznimke, neobjektivni su, podvaljuju, šire netrpeljivost, dezinformiraju javnost i 'svoje' uvijek smatraju herojima, a one druge ocrnjuju.

    Tko je ovih dana čitao internetske portale i printane medije u BiH, mogao se uvjeriti u tu činjenicu. Jedan od primjera očite dezinformacije vezane za navijačko divljanje u BiH bila je i nedavna naslovnica bosanskohercegovačkog izdanja Večernjeg lista na kojoj je dominirao veliki naslov kako je Večernjak došao do 'vrlo pouzdanih informacija' da će navijači bh reprezentacije Fanaticosi u Tallinu namjerno prekinuti utakmicu između BiH i Estonije kako bi se u doigravanje kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo plasirala Turska jer im je ona draža od reprezentacije BiH.

    avatar

    15.10.2009. (23:31)    -   -   -   -  

  • fra jeleč

    Na kraju svega postoji i velika odgovornost Katoličke crkve za sve što se dogodilo i još uvijek se događa hrvatskom narodu u BiH. Nedostaje joj bilo kakvog kritičkog promišljanja vlastitih postupaka, nerijetko koketira s nacionalizmom, a svaka i najdobronamjernija kritika se smatra razbijanjem tako potrebnog 'crkvenog i narodnog jedinstva', najomiljenije mantre koja se u zadnje vrijeme ponavlja kod naših vjerskih i političkih prvaka, a iza nje se krije neprikrivena težnja za jednoumljem i kontrolom. Umjesto toga, samo jeftina patetika i autoviktimizacija, priče o ugroženosti i jednom nevinom narodu kojem uvijek tamo neki drugi nanose nepravdu i žele ga izbrisati, a on i njegovi politički i vjerski prvaci nisu, naravno, ni za što krivi niti za što snose bilo kakvu odgovornost.
    tportal.hr l poskok

    avatar

    15.10.2009. (23:41)    -   -   -   -  

  • cc

    MA TAJ FRA JELEČ JE KURAC ZA NAŠEG ČOVIĆA ŠTA ON DŽABA KLAPA

    avatar

    16.10.2009. (00:15)    -   -   -   -  

  • cc

    ja se ispričavam jel to fra jelavić onaj ustaša član predsjedništva al hrvatski što nam pokra par miliona

    avatar

    16.10.2009. (00:21)    -   -   -   -  

  • cc

    Bosanska Posavina i bosanski Hrvati su za Čovića i njegovu stranku HDZ odavno završena priča: njega zanima samo treći entitet u Hercegovini koji misli dobiti šurovanjem s Dodikom u kojem bi onda vladao kao neprikosnoveni vođa,a što je još žalosnije ima podršku o ovdašnjim ajmo ih nazvat ..........

    avatar

    16.10.2009. (00:39)    -   -   -   -  

  • poštovanje

    Grade džamiju posvećenu Isusu Kristu
    Vijesti - Društvo l Subota, 17 Listopad 2009 02:09
    U juigoistočnoj Turskoj, u gradu Diyarbakiru, gradi se prva džamija u toj većinski muslimanskoj zemlji koja će biti posvećena Isusu Kristu. Zvat će se Isa cami (Isusova džamija), a turski mediji pišu kako tim potezom muslimanska zajednica želi napraviti korak dobre volje prema sljedbenicima drugih religija.

    avatar

    17.10.2009. (15:07)    -   -   -   -  

  • SDP

    da čovića i to prljavago draga na čovića nažalost zanima treći entitet . GOVORI O FEDERALNIM JEDINICAMA A NE ZNA DA SE PREKO FED. JEDINICA BOSNA I HERCEGOVINA MOŽE RASPASTI....ŠTO ŽELI TIME HDZ UČINITI???? ONE HRVATE KOJI SU BILI I GLASOVALI ZA NJIH U BOSNI PREDATI MUSLIMANSKOM STANOVNIŠTVU I SRPSKOM..... A SVOJE POKUPITI U JEDAN ENTITET.. Nisam jedini koji sam izustio i koji razmišljam ovako kao mnogi hrvati u Bosni kao i ti..... Ali šta nam je činiti?? Znam poraziti i izbrisati sa lica Zemlje HDZ ..da ,,taj prokletnički i prljavi HDZ koji ne voli Hrvate iz Bosne!

    avatar

    17.10.2009. (20:46)    -   -   -   -  

  • istina

    Pogledajte:
    http://www.domaljevac.com/bih/bosnaihercegovina5/zarepublikusrp skuspremni/index.html

    avatar

    18.10.2009. (21:11)    -   -   -   -  

  • istina

    http://www.domaljevac.com/bih/bosnaihercegovina5/usaglaenostkojasmrdi/inde x.html

    avatar

    18.10.2009. (21:11)    -   -   -   -  

  • www.uskoplje.net

    Posjetite http://www.uskoplje.net

    avatar

    18.10.2009. (23:47)    -   -   -   -  

  • -U-

    SDP.Poserem ti se majki na mezarje pa imali i jedna tema na blogu a da ti ne guras svoju posranu njusku?

    avatar

    19.10.2009. (20:56)    -   -   -   -  

  • xy

    UREDNIČE,
    promijeni vijesti,pa imali išta novo,valjda su otvorene "Uskopaljske jeseni",
    daj malo svježine,jeboga ti!!!!

    avatar

    19.10.2009. (21:10)    -   -   -   -  

  • nema BiH

    Hvala Bogu dragomu i Dodigu.......

    avatar

    19.10.2009. (22:36)    -   -   -   -  

  • sofoklo

    uskopaljske su otvorene danas,toliko o kulturi,a evo ovako o sportu,momak iz ždrimaca,ja mislim da se zove tomislav žuljević(ispravite me ako nisam točan)je osvoji turnir u boksu u zenici i ponio laskavu titulu ČELIČNA ŠAKA,sloga pobjedila stolac,napišite štogod o uspjesima podmladka karate kluba uskopljak i karate kluba sloga,ima i jednih i drugih vjerujte mi...ANGAŽIRAJTE SE MALO,AKO STE VEĆ ODLUČILI DA ĆETE VI PREDSTAVLJAT USKOPLJE SVIJETU...

    avatar

    19.10.2009. (23:15)    -   -   -   -  

  • HOS

    evo HOS-a evo crne braće,crvenima da poderu gaće...
    oj crveni mamicu vam vašu,nemojte se zamjerit pravašu...
    prošo dinar opet došla kuna,bit će naša lijepa do zemuna...

    ...ZA DOM SPREMNI...

    avatar

    19.10.2009. (23:20)    -   -   -   -  

  • Topola didova

    Za takve kretene treba očistit jedan otok, pa se krkajte, ti i takvi ko ti.
    Baš me interesira di si bio 90-tih godina. OVde nisi. Da si bio nebi sada mastao o ubijanju. Seronjo jedan.

    avatar

    20.10.2009. (01:56)    -   -   -   -  

  • Drin

    Međunarodne spodobe (Bildt, Steinberg, Rehn i ostali) ponovno nameću centraliziranu i unitarnu nazovi državu BiH, ali dok je Dodika i konačno opamećenog Dragana Čovića, ovaj B. LJubić još uvijek baulja neće proći. Igrati sa svakim osim sa Federalcima jer kod njih je izdaja permanentna kategorija, a težnja za dominacijom i majorizacijom je jača nego kod Srba u propaloj SFRJ.

    avatar

    20.10.2009. (08:08)    -   -   -   -  

  • SDP

    Bez onih kenjaca koji nam vide stalo po televiziji bili bismo mnogo mnogo pribraniji Aktualna petorka ništa ne valja ..Ljudi mjenjajmo ustav zajedno! sa SDP-e!

    avatar

    21.10.2009. (20:33)    -   -   -   -  

  • nema BiH

    Marssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss sugooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

    avatar

    22.10.2009. (20:01)    -   -   -   -  

  • SDP

    Ima Bosne ima Hercegovine!

    avatar

    23.10.2009. (21:37)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...