Komentari

cnn.blog.hr

Dodaj komentar (35)

Marketing


  • tri pojma

    Kako misliš " u afektu", pa ni krive, ni dužen? nemamo 5 godina da možemo govoriti što nam se svidi, pa makar to bila i najgora laž. mislim da je vrijeme da se naučimo kontrolirati što pričamo, bezobzira je li u pitanju "moćnik" ili bilo koja druga osoba. da je izgovorio istinu, to se ne bi zvalo kleveta. prema tome... snosimo odgovornosta za vlastite postupke
    (to sa moćnikom i njegovim zlouporabama je položaja je drugi par čarapa... ne bi trebalo imati veze s time da si netko uzima pravo nazvati mu ženu kurvom koja je novac zarađivala u njemačkom puffu)

    avatar

    08.10.2009. (13:28)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Neka se čudna vremena valjaju iza brda, postajemo sve niži.
    No ovo što je napisao "tri pojma", da je izrečeno za njegovu ženu doista je za osudu, to se ne može tolerirat pa ma tko bio.
    Što se moćnika tiče,... uhvati me neki čudni grč u želudcu čim se spomenu. Možda i ne bi da se ne bahate Našim novcem, da ne prodaju Naše trude, da ih ne nosimo na svojim leđima.
    Podržavam Damira Fintića i nadam se da će se ova sramna presuda povući.:-((

    avatar

    08.10.2009. (14:35)    -   -   -   -  

  • Neverin

    @tri pojma, čuj jel tebi jasno zašto ona fora od političara da se osoba ne proglašava krivom sve dok ju se ne osudi?
    osim toga baš bi volio sa kojim obrazom jedna osoba poput Andrije Hebranga može tužiti ikoga radi nanošenja duševnih boli, ma koje duše bogati.. baš bi volio znati ako te ljude moremo i zvat ljudima

    avatar

    08.10.2009. (14:38)    -   -   -   -  

  • tri pojma

    @neverin: miješaš babe i žabe. ako je Andrija lopov, dijete mu po toj logici imamo moralno i svako drugo pravo (bez ikakve odgovornosti) lažno optužiti i/ili nazvati serijskim silovateljem?
    ako je tome tako, radije bih birala da ne živim u takvom "slobodnom" društvu?

    avatar

    08.10.2009. (15:23)    -   -   -   -  

  • nažigač

    To mu je čestitka za Dan nezavisnosti :))

    avatar

    08.10.2009. (16:24)    -   -   -   -  

  • prokontra

    Neverinu - Andrija Hebrang nije OSOBA nego SPODOBA.

    avatar

    08.10.2009. (16:26)    -   -   -   -  

  • M.M.

    Fintić zna i znao je i prije tko je napisao sporni post, tako da je u ovom prilogu izgovorio neistinu (jednu od...). No, post i nije bio osnovnim predmetom postupka, već komentari koji su pisani ispod navedenog posta (vrlo primitivne i prostačke, a što je još važnije - neistinite opaske o članovima obitelji Štengl), te je iste na zahtjev oklevetanih osoba odbio obrisati. Tijekom suđenja se ponašao mimo svih civilizacijskih normi i zakonom propisanih (od objavljivanja nepravomoćnih odluka i liječničke dokumentacije "oštećenika", do odbijanja davaja iskaza na sudu, vrijeđajući i unaprijed prejudicirajući odluku). Sada bi ga trebalo proglasiti svecem ili, u najmanju ruku, dati jednom zagrebačkom trgu njegovo ime.

    avatar

    08.10.2009. (17:03)    -   -   -   -  

  • zoccao

    Svoj komentar ostavio sam kod Fra Gavuna. Ukratko, nikako ne podržavam vlasnika portala' Vukovar.net' u njegovim uvjerenjima 'u apsolutnu slobodu i nemoderiranje tekstova i komentara'. Tvrdeći da 'stotine mnogo značajnijih hrvatskih web stranica daju apsolutni nemoderirani pristup svakome' on naprosto ne govori istinu i vjerujem da je upravo to razlog zašto mu nitko od tih uglednih listova nije niti odgovorio na njegove pozive za novinarsku solidarnost. Tekstovi i komentari se itekako moderiraju, pa i zbog mogućnosti tužbe.
    Lijepi pozdravi:-)

    avatar

    08.10.2009. (17:11)    -   -   -   -  

  • Kenguur

    Kao Vukovarac cesto sam posjecivao najbolji Vukovarski portal vukovarac.net cak sam i komunicirao u nekoliko navrata sa Damirom, ali od kada je krenulo svo ovo sranje komentari su postali jos prostiji i odvratniji tako da sam izgubio volju.
    Pratim cijeli slucaj od pocetka.
    Sa jedne strane stoji ona "sa rogatima se netreba bosti" i mada sam na strani Damira Fintica, mislim da je isao iz krajnosti u krajnost sto dokazuje i sada sa ovim odlaskom u zatvor.
    Mislim da je bilo moguce provjeriti sporne komentare i da je on imao priliku otkriti tko je sporni komentar napisao zato sto tamo pisu samo registrirani korisnici, ali on to nije ucinio.

    avatar

    08.10.2009. (17:19)    -   -   -   -  

  • M.M.

    @annabelle: istine radi, zahtijevalo se, ali je Fintić isto odbio

    avatar

    08.10.2009. (18:10)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Zamislite kakva je ovo zemlja koja kažnjava zviždače na nepravdu i korupciju te zatvara blogere koji pišu o nepravdi i korupciji.

    Ovo društvo je uzor za budući NWO u malom!

    Najgore od svega je što čovjek se čak i nije ogriješio o Štengla nego anonimni komentator je napisao komentar, a ovaj jadnik mora u pržun!
    STRAVIČNO!
    Ovo je poruka svima koji objavljuju pod imenom i prezimenom da brišu komentare ili da pišu pod pseudonimom!
    Što se tiče bivšeg gradonačelnika Vukovara, gdje ima dima ima i vatre. Ne bi se on đaba sudio s tolikim novinarima Večernjeg i 24 sata da nema materijala o njemu.
    Samo ću toliko napisati da ne optuže blogera CNN za duševne boli zbog moga komentara!
    Po Hrvatskoj slobodno šetaju osuđeni ubojice, manijaci; pokvareni korumpirani političari, tajkuni koji su uništili i razorili na stotine obitelji, a hrvatsko pravosuđe osuđuje blogera.
    TOTALNA SRAMOTA!
    S druge strane on se na blogu mogao pismeno ograditi od natpisa i to se pravno uviđa (ali ne oslobađa odgovornosti), ali nije, što mu je i pogreška. Mogao je proći i sa opomenom, preimenovati mu kaznu u društveno korisni rad, ali ne oni ga pakuju za zatvor i to na dan neovisnosti, pa tko je tu neovisan?!
    On je u stvari žrtveno janje za primjer drugima!
    Pometnome dosta!
    Pozdrav!

    avatar

    08.10.2009. (18:28)    -   -   -   -  

  • M.M.

    @annabelle: stvar je u tome da je to bila privatna tužba (a na nju se nadovezalo još svašta nešto i to samo zahvaljujući tvrdoglavosti i nepromišljenim postupcima g. Fintića). ma koliko nam neomiljen bio g. Štengl, i on, kao uostalom ti ili ja, ima pravo tužiti nekoga zbog klevete. g. Fintić je bio vlasnik sporne stranice i onoga trenutka kad je odbio obrisati komentare, počeo je snositi odgovornost za njihov sadržaj.

    svi "znamo" da je post pisala Marija Malnar, novinarka koja je za vrijeme mandata g. Štengla nepravedno (gradonačelnikovom zlouporabom položaja), dobila otkaz na HR Vukovar. taj isti sud je dosudio u korist gospođi Mariji i ona je danas na svom radnom mjestu. što ćemo sada: na jednu stranu se koristiti pravnim mehanizmima koji su nam na raspolaganju i svim srcem htjeti da napokon profunkcionira pravna država, a na drugu stranu ćemo pravdati vlastite pogreške još gorim zlom koje je počino "oštećeni" ili se čine nekome drugom na trećoj strani?

    avatar

    08.10.2009. (18:31)    -   -   -   -  

  • CNN

    pravedniče M.M.... ovim prozivanjem dotične Marije Malnar upravo si pokazao da si zainteresirana strana u postupku... za tvoju informaciju, sve ono što predbacuješ Fintiću upravo ti radiš prozivanjem dotične osobe dok se kriješ iza inicijala.... kako to da je Fintić trebao braniti takve komentare, a ti ih bez srama ovdje pišeš? ja neću brisati komentar.. nisam licemjer.

    avatar

    08.10.2009. (18:57)    -   -   -   -  

  • M.M.

    vidiš kako griješiš.. uopće nisam zainteresirana strana. niti sam novinar, niti se družim sa bilo kime od navedenih aktera (a nisam ni sudac, ni odvjetnik.. apsolutno ništa u ovoj cijeloj priči). samo je pratim otpočetka i pročitao sam svako slovo napisano, kako od strane g. Fintića, tako i ono što je objavljivao (presude i sl.).
    To da je g. Marija napisala spomenuti post u jednom svom komentaru napisao je baš g. Fintić. molim gospođu Mariju da me tuži ako sam izrekao laž. mene nije strah snositi posljedice za izrečeno. mogu se i potpisati, ali koristim ovu priliku biti jednak s ostalim konmentorima na ovom blogu.
    napokon, imašš moj IP, zar ne?

    avatar

    08.10.2009. (19:17)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Bloger koji oda svoje komentatore je isti kao i novinar koji oda svoje izvore!
    Tko će davati kometare blogeru koji je odao svoje komentatore?!

    avatar

    08.10.2009. (19:36)    -   -   -   -  

  • M.M.

    pa nije morao odati. samo je trebao obrisati. ništa više...

    avatar

    08.10.2009. (19:48)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Dakle, mi smo odgovorni ako netko upiše u komentar nešto na našem blogu ? Mi stojimo iza svih tvrdnji upisanih u komentare na svom blogu ? Pa kako ćemo onda razgovarati, samo si odobravati ?

    Molim da mi netko, tko doista pozna pravila ovakog načina komuniciranja, objasni izravno. Naime, prema toj logici, mi ne bismo smjeli suprotstavljati mišljenja, jer bloger s kojim smo u toj vrsti rasprave mora s nama biti suglasan ili mora brisati taj komentar da ne strada. I koliko dugo smije neki takav kometnar stajati na blogu, hoćemo li sada danonoćno paziti što nam tko upisuje u osvrte na post ?

    avatar

    08.10.2009. (22:30)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Ukoliko ova žrtva gospodina Damira Fintića pripomogne odmaganju procesa ulaska Hrvatske u EU - svaka mu čast, biti će u budućnosti prvi nacionalnih heroj u obrani Hrvatske od EUtanazije !!!

    avatar

    08.10.2009. (22:35)    -   -   -   -  

  • stavi mi soli na rep

    Zašto je blog pisao na domaćoj domeni?Kakav nalog policije?Da je pisao na bloggeru ili bilo gdje drugdje.Saznali bi figu,a ne IP adresu.
    Dakle pouka je..zaboravite na domaće blog domene.I nisu za drugo nego da propadnu kada daju podatke KRŠITELJIMA ljudskih prava.

    avatar

    09.10.2009. (00:57)    -   -   -   -  

  • markko

    Prvo, Hrvatska nije prva zemlja koja je sudila i osudila blogera !

    A drugo, zar je demokracija ljude vrijeđati s ONAKVIM riječima ?

    Aji je i uvrijedio gradonačelnika, javnu osobu, što je morao DIRATI suprugu ?

    Taj dio vlasnik bloga morao je obrisati !

    avatar

    09.10.2009. (20:10)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    ...barem smo u nečemu prvi. Ono mlaćenje novinara, prijetna ubojstvima, ubojstva to je već opće prihvaćeno u svijetu. Kakve smo sreće i u tome će se svijet ugledati na nas.

    avatar

    09.10.2009. (20:52)    -   -   -   -  

  • lion queen

    @markko, u pravu si. A na portalu Pollitika.com, gdje danas Fintić ostavlja svoje upise pod nickom PanonVU, čak su razgovarali o tome gdje radi njihov sin. Valjda su se htjeli okomiti i na dijete.
    Inače, taj Fintić, koji se navodno bori protiv cenzure, na Pollitika.comu masovno cenzurira druge blogere i ne da im da dođu do riječi. Naravno da o tome novinari nisu rekli niti riječi, kao ni televizija, koja je pristrana i komunistička. Stoga ovo što se po javnosti piskara oko Fintića je sve naštimano protiv Hrvatske. Fintić namjerno nije htio platiti kaznu od 3.000 kn, jer su mu najvejrojatnije mrzitelji Hrvatske platili da odleži u zatvoru 20 dana, kako bi se digla prašina oko toga da je Hrvatska tobože neslobodna. Na Pollitika.comu o tome pokušavaju pisati drugi blogeri, ali ih se sustavno cenzurira, tako da je prikazana samo komunistička "istina". Ako se ne boje javnosti, zašto cenzuriraju one s kojima se ne slažu? Fintić prednjači u cenzuri. Sva ta priča oko Fintića je jedna velika režija.

    avatar

    09.10.2009. (21:26)    -   -   -   -  

  • rr

    @ para(ne)normalan!¨

    jako ti se čudim, ti si pametan kit, kakve su ovo izjave?!

    "Najgore od svega je što čovjek se čak i nije ogriješio o Štengla nego anonimni komentator je napisao komentar, a ovaj jadnik mora u pržun!"
    - da je platio novčanu kaznu ne bi išao u pržun
    - to je njegov portal, pa neka i brine o njemu

    "Što se tiče bivšeg gradonačelnika Vukovara, gdje ima dima ima i vatre. Ne bi se on đaba sudio s tolikim novinarima Večernjeg i 24 sata da nema materijala o njemu."
    - neznam ništa o tom Štenglu, ali nije ni važno, vrjeđana je njegova supruga i to jako ružno, i njeno je pravo obraniti se

    "Po Hrvatskoj slobodno šetaju osuđeni ubojice, manijaci; pokvareni korumpirani političari, tajkuni koji su uništili i razorili na stotine obitelji, a hrvatsko pravosuđe osuđuje blogera."
    - kad bi tebe ili nekog tebi bližnjeg jako ocrnio (npr: da si nacista ili pedofil) ti bi šutio??? ja bome ne bi, trudio bi se svim silama da taj klevetnik bude kažnjen
    - zato ova usporedba nije na mjestu

    i za kraj ponavljam, "upakirali su ga za zatvor" jer nije platio novčanu kaznu.

    @ catwoman

    jesi li čula za moderatore??

    "Dakle, mi smo odgovorni ako netko upiše u komentar nešto na našem blogu ? Mi stojimo iza svih tvrdnji upisanih u komentare na svom blogu ? Pa kako ćemo onda razgovarati, samo si odobravati ?"
    - ako pišeš na blogu koji ih ima ne bi se trebala brinuti. ali pošto baš ne rade svoj posao kako treba mogla bi paziti i jako ružne i lažne, klevetničke komentare brisati i sama.
    jer ako se nezna razgovarati civilizirano i bez pretjeranog prostačenja i etiketiranja ljudi (a zna se što je to), čemu takav razgovor.
    dakle mislim da se može i uljuđeno "ne odobravati" nečije mišljenje. ako se ja ne slažem sa tvojim stavovima nemoram te odmah vrjeđati, jel tako?
    zato nemoj brkati lončiće.. uostalom i ovaj blog je već micao neke blogere, zna se i zašto.

    "Ukoliko ova žrtva gospodina Damira Fintića pripomogne odmaganju procesa ulaska Hrvatske u EU - svaka mu čast, biti će u budućnosti prvi nacionalnih heroj u obrani Hrvatske od EUtanazije !!!"
    - ne, u zabludi si ovo će samo pomoći pri ulasku u EU, što nije nimalo loše i bilo bi dobro da to počneš prihvaćati jer je to neizbježno i neophodno.

    Sloboda govora je ok, ali mislim da lažno klevetanje, blaćenje, etiketiranje, nije sloboda
    govora!

    avatar

    10.10.2009. (11:37)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @rr

    "Sloboda govora je ok, ali mislim da lažno klevetanje, blaćenje, etiketiranje, nije sloboda govora!"

    Naravno - no, otkud da ja znam da li netko u komentaru piše istinu ili laže, pa nisam sveznajuća ? Objede i klevete mogu se iznosti i na kulturan način, kako da prepoznam istinu od laži ? Da brišem sve što bilo tko o bilo kome kaže negativno ? A laž može biti i kada se o nekome kaže nešto pozitivno, ukoliko ta činjenica nije u skladu s istinom ... Koji je tu tvoj savjet ?

    Neizbježno na ovom svijetu samo je umrijeti, a neophodno je evoluirati - tko neće evoluirati, taj ide u " EU " ili EU ! :)

    avatar

    10.10.2009. (13:01)    -   -   -   -  

  • rr

    Vrjeđanje i prostakluk možeš brisati sama, a ostalo prepusti moderatoru. Nemoraš se bojati za sebe ako nikoga ne klevečeš ili širiš neistine o njemu, u principu šanse da ti se onda kao vlasnici bloga, koja dobiva zle komentare, nešto desi, ravne su nuli.

    Zaboravio sam napisati da je neizbježno osim ulaska u EU i umrijeti, ali nekako nemislim na ružne stvari pa sam je preskočio.

    avatar

    10.10.2009. (15:21)    -   -   -   -  

učitavam...