Komentari

calcioitaliano.blog.hr

Dodaj komentar (9)

Marketing


  • Athletic Club

    Pošto vidim da se veoma dobro razumiješ u talijanski nogomet, možeš li mi na neki način objasniti krizu ovog Milana (najveća kriza definitivno u povijesti kluba) ko je odgovoran, šta da rade i tako, a za ovaj post nemam nekog posebnog mišljenja :)

    avatar

    05.10.2009. (16:26)    -   -   -   -  

  • serie A

    Vrlo rado ću probati ; Prvi problem kod Milana je "dotrajalost" igrača. Nakon osvajanja Lige Prvaka 2007. godine tim je trebalo pomladiti. Nadalje, Berlusconi faktički klub odavno već ne vodi, nego to čini Galliani. Berlusconi je ipak politička osoba, i on ustvari nema ni vremena baviti se klubom. On ne smije ( zbog funkcije u državi, građani Italije bi ga razapeli zbog toga ) kupovati više vanserijske igrače i plaćati ih astronomskim cijenama u ovoj velikoj ekonomskoj krizi. Naprimjer, ovog ljeta su htjeli dovesti Luisa Fabiana iz Seville, koja ga nije puštala za cijenu ispod 18 mil. Eura, što je Berlusconiju ipak bilo previše. Limit mu je bio 15 mil., za koliko je došao Huntelaar. Nadalje, izbor oko novog trenera nakon ere Ancelottija je bio pogrešan. Klupska politka Milana je da ekipu preuzimaju bivši, istaknuti igrači. U štabu je Mauro Tassotti, bio je neko vrijeme i Albertini, nuđeno je mjesto Baresiju, nešto slično čeka i Maldinija, itd, itd. Izbor je pao na Leonarda, ali on je pogrešna osoba za klupu Milana. Nema iskustva, osim toga ne zna "povisiti" ton u svlačionici. Sada se čeka samo još jedan kiks Leonarda, pa je njegova smjena neminovna. Priča se da je njegov nasljednik Van Basten, pa možda i Alessandro Costacurta, spominjao se i Filippo Galli... a u pozadini stoji ime i Luciana Spallettija, koji ustvari nema veze s prošlošću Milana ( čovjek je rođen u Toscani ). Dakle, ukratko, problemi Milana su stvoreni zbog : 1) pogrešne klupske politike 2) starost igrača 3) odabir pogrešnog trenera 4) prezauzetost Berlusconija u politici, zbog koje se ne može posvetiti klubu, i zbog koje ne smije biti rastrošan u dovođenju zvijezda, a što može dovesti i do prodaje kluba, o čemu se već neko vrijeme i nagađa...
    Nadam se da sam ti barem malo dočarao situaciju u Milanu na današnji dan.

    Pozdrav!

    avatar

    05.10.2009. (17:26)    -   -   -   -  

  • Bojan

    Nadam se da Van Basten neće sjesti na klupu. Bio je nevjerovatan igrač, ali kao i Maradona, jedan je od najgorih profesionalnih trenera u svijetu. Sa njim na klupi teško da će se plasirati i za Euro League.

    avatar

    05.10.2009. (23:38)    -   -   -   -  

  • serie A

    Bojane,

    slažem se s tobom. No, mislim da baš Van Basten od ovih navedenih ima najviše šansi da postane novim trenerom Milana. Njega želi Galliani, a Berlusconi će se bez problema složiti s tim.

    Pozdrav!

    avatar

    06.10.2009. (08:08)    -   -   -   -  

  • amaranto

    ja baš ne mislim tako i mislim da će Van Basten biti puno bolji trener od onog narkomana Maradone :P

    avatar

    06.10.2009. (11:57)    -   -   -   -  

  • Bojan

    Super Serie A ako je tako.
    Van Basten, to znači još dosta betova protiv Milana. :).
    Pozdrav.

    avatar

    07.10.2009. (02:05)    -   -   -   -  

  • Bojan

    Amaranto,
    možda, nekada u budućnosti ali ipak mislim da nije Milan mjesto gdje treba da učiš za trenera. Tu doaziš kad si se već dokazao.
    A da li je bolji od Maradone, pa vjerojatno jeste, pošto je od Maradone teško biti gori.
    Pozdrav.

    avatar

    07.10.2009. (02:23)    -   -   -   -  

  • serie A

    Ja se upotpunosti slažem s mišljenjem Bojana. Definitivno u Milan su uvijek dolazili samo provjereni igrači, provjerena imena, tako da Milan ne može poslužiti nekome da bi učio u njemu... No, to je izgleda bilo samo do ove godine...

    Pozdrav!

    avatar

    07.10.2009. (08:45)    -   -   -   -  

  • amaranto

    ma dajte molim vas - evo vam za primjer Bilić koji je po meni odličan trener, a prije naše repke nije nikog trenirao... ne mora to ništa značiti.

    Uostalom vrijeme će pokazati ;-)

    avatar

    07.10.2009. (16:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...