Komentari

catwalk.blog.hr

Dodaj komentar (41)

Marketing


  • luki 2

    Znaš što?! Ja znam da si Ti u pravu (razumski), ali u srcu uvijek vjerujem da da može biti drugačije - a sama to dokazujem osobnim primjernom - ne pripadam ni jednoj od "grupa", a ipka me moje znanje i rad postavilo na neke zaslužene pozicije...
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    27.09.2009. (09:15)    -   -   -   -  

  • catwalk

    Luki, u dijelu gdje pozivam da se uključimo nekamo da bi smo nešto izučili "iznutra" ja se ipak, prije svega, šalim. Što se Facebook grupe tiče, nemam apsolutno ništa protiv da se netko uključi - meni osobno jedna od dražih grupa tamo. E sad, čitav taj moj zadnji odlomak malo je šaljiv i ironičan - stvar uvijek jest u sustavu (uzroke obično treba tražiti u nečemu daljem od onog što je neposredno pred nama), ali je smiješna iluzija malog čovjeka da će sitnim protestima i provokacijama proizvesti nešto značajno. Utoliko su smiješne i karikature koje su u pitanju, i uključivanje u Facebook grupe, jer ne donose nikakav konkretan pomak. To su tek reakcije iz očaja ili frustracije, iako se dobro osjećaš kad napraviš nešto takvo. U dijelu gdje govorim da se priključimo Kaćunkovom krugu, ili prebjegnemo drugamo, aludiram na njegov prelazak na drugi blog-servis i zvjezdani status blogera i propovjednika koji mu je čak donio mogućnost da komentira Lovrićev slučaj u uglednom dnevnom listu. I da mu se u stvari revanšira za karikaturu. U dijelu gdje "predlažem" uključivanje u skupinu Zvjezdana Linića :-D, tu sam već skroz neozbiljna - u stilu, kad sve otpadne, kreni na duhovnu obnovu kod istog (gledala sam nedavno dokumentarac o njemu pa otud inspiracija...). Registracijska tablica se odnosi na slavnu tablicu na don Kaćunkovom autu, a i općenita je aluzija na estradizirane popove.
    Dakle, znanjem i radom, apsolutno - slažemo se.

    avatar

    27.09.2009. (13:42)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Ma da, shvatila sam ovo za Facebook (koji je meni osobno - pregrozan!), i za Kaćunkov blog i njegov prelazak u novinsku formu bloga; a sviđa i se ova Tvoja vrlo lucidna primjedba: to su tek reakcije iz očaja ili frustracije...Na našu veliku žalost, doista je tako - jer teško možeš pomaknuti kamene gromade, koje su naslonjene jedne na druge - tek kad se uruše sve - tek tada se miču. Ne zaboravimo - usput "ubiju" sve što im se nađe na putu....:(((((
    Treba pametno i pomno birati staze - da ne padnu baš - na nas! :)))))
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    27.09.2009. (13:52)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Nisam to ni u jednom trenutku pomislila - to što se tiče Tvog komentara kod mene....:))))
    Ni ne slutiš koliko Te cijenim i volim; imaš posebno mjesto u mom srcu - u ovom čudnom i nepredvidivom blogosvijetu....
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    27.09.2009. (13:55)    -   -   -   -  

  • catwalk

    Juhu! Ondak dobro jerbo sam pomislila, čitajući tvoj prvi komentar da hoćeš reći da sam u pravu sa svojim razumskim prijedlozima, ali... :-D
    I totalno sam sad cool - imajući posebno mjesto u srcu svoje čitateljice. Sad bih ti stavila onaj forumski smajlić koji grli, ali tu nema te opcije.
    U biti, sad kad bolje razmislim - nemam blage veze zašto sam pomislila da ti to misliš onako, a ne ovako.
    U svakom slučaju, Facebook, kad smo kod njega, je neobičan, da - meni osobno ne od naročite koristi, samo uzima vrijeme. A učlanjivanja po grupama su jedna od raširenih iluzija sudjelovanja u demokraciji i "imanja glasa". Ipak, bilo je i pozitivnih stvari - udruživanjem su članovi jedne grupe uspjeli identificirati sumnjivce za jedno ubojstvo kod nas (ne znam sjećaš li se tog slučaja), a u slučaju se radilo o teškom, i fatalnom, obliku grupnog maltretiranja slabijeg od sebe, nemoćnog i depriviranog. I ta kretanja po Facebooku nekako ti daju sliku pulsa vremena i - nacije. :-)) I to može biti zanimljivo.

    avatar

    27.09.2009. (14:09)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Hvala Ti! :))))Imaš pravo - ponekad i taj Facebook zna biti koristan - a da JEST proizvod ovog vremena, prostora - JEST! Zanimljivo - ali kako sklisko i kako vremenski zahtijevno....
    Vole Te i grle (makar ovako, virtualno!) Tvoje Luki+Goldie

    avatar

    27.09.2009. (14:18)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Gledam galeriju radova gospon Lovrića i od srca se smijem! :) Ovo za Tarika nisam znala, načula sam samo da umjesto njega dolazi netko novi, ali sam mislila da je to zato što su lik i djelo Tarika već podposta isfucali u medijima. :) Znakovito je da RKC nije Lovrićev poslodavac, a njegov posao ipak je bio u školi, državnoj instituciji, a zna se što mislim o petljanju RKC u državne stvari. S druge strane, radi se o vjeronauku pa je logično da će RKC kontrolirati one koji prenose njihov nauk, kako slučajno dječici ne bi prenijeli nešto krivo (čitaj:istinito) i okaljali im obraz. Zapravo se uopće ne čudim ovom potezu crkve, još jedna stvar od koje ti dođe zlo u ovakvoj državi (tim više što je vjeroučitelj pravo rekao ono o financiranju iz proračuna).

    avatar

    27.09.2009. (14:39)    -   -   -   -  

  • NF

    dodaj me na fejsu, il te možda već imam, jedna mi je jako slična tebi tamo, a ne znam kako me našla ;)

    avatar

    27.09.2009. (19:36)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    Mali podsjetnik:
    Osudiste i ubiste pravednika: on vam se ne suprotstavlja! (Jak 5,6) ... čita se danas u crkvama diljem svijeta.

    avatar

    27.09.2009. (20:40)    -   -   -   -  

  • podijelimo radost

    "Sve je dopušteno. Ali sve nije korisno. Sve je dopušteno. Ali sve ne izgrađuje. Neka nitko ne traži korist svoju, nego korist drugoga." (1 Korinćanima 10:23,24)
    Tko ima istinsku vjeru u Boga ne bavi se takvim stvarima o kojima pišeš. Upitna je vjera onoga koji želi zaraditi novce propagirajući Boga.
    Grijeh je ismijavati bilo koga. Poslovica kaže >Govor je zrcalo duše; kako čovjek govori takav i jest.Tuđe mane su nam ispred očiju, a naše su nam na leđima.

    avatar

    27.09.2009. (22:24)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Mladu gospođu Matildu Kolić Stanić znam već dvadesetak godina kada je još kao dijete dolazila na nedjeljnu Sv. misu na Starom Pazinu. Cijela je njena obitelj vrijedna i poštovana u susjedstvu. Uvijek vrijedna, pristojna, dobar učenik i student, ukratko uzor mlade žene i nenametljive vjernice. Zbog toga svako vrijeđanje nje kao osobe nije problem sustava već zlonamjernih i zavidnih pojedinaca. Barem ja tako mislim.

    avatar

    28.09.2009. (09:10)    -   -   -   -  

  • U dobroj namjeri

    Kad bi Lovrićevi radovi idejno i crtački bili na profesionalnijem stupnju, to bi kao satira imalo sasvim drugu razinu. Ovako..., djeluje prilično jeftino i u tome je izgleda glavni problem. Upustio se u igru za koju nije dovoljno dobar.

    avatar

    28.09.2009. (14:02)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    Dobro si ubola temu. Tema je široka, ali ukratko: zar je taj Lovrić mislio da se može tek tako zajebavati s katoličkom Crkvom? :) E, nejde to baš tako lako. Ali, ako pretpostavimo da je Lovrić unaprijed bio svjestan da se ide našaliti s organizacijom koja kao prvo: nema smisla za šalu, kao drugo: ima smisla za krutost, kažnjavanje, ekskomunikaciju i ostalo, kao treće: nije spremna ni na kakvu modernizaciju svog učenja i drži se svoje krutosti kao pijana plota itd itd... ako je Lovrić svega toga bio svjestan prije puštanja svojih (zlo?)djela u javnost, onda mu treba dodatno skinuti kapu i pružiti ruku.
    Što se tiče Tarika: nikako mi ne može biti žao tipa koji je kroz vođenje milijunaša i sam postao milijunaš (za razliku od silnih natjecatelja tog dozlaboga dosadnog showa), jer njegovi honorari navodno su probili sve moguće plafone koje se dalo probiti (a i neke koje se nije dalo).
    Kaćunka ne bih ni komentirao. :)))
    Sve u svemu, zanimljiv ti je tekst. pozdrav

    avatar

    28.09.2009. (14:20)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    Studiranjem teologije covjek si ogranicava radno polje. Biti teolog i/ili duhovnik najslicnije je pristupanju vojsci, postoji tvrda hijerarhija i zapovjedni lanac i doktrina koje se covjek, ako zeli takav zivot, onda se ih mora drzati (nitko nikoga nikada nije stjerao u taj posao). Postoje protestantske crkve u kojima ovakav tip discipline ne postoji, pa je mogao vrli gosp. Lovric se zaposlit u nekoj od njih.

    Osobno, valjda sam najveci protivnik vjeronauka u osnovnom i srednjem skolstvu (neobrazovani zatucani kadar ili pak ekstrem s druge strane kao Lovric), ali RH, potpisujuci sporazume sa Svetom Stolicom (ne drzavom Vatikan, nego direktno sa Crkvom, to je caka), odlucila je na ovom podrucju skolovanja dati prednost crkvenim vlastima da rade sto hoce.

    Koliko se RKC modernizira ili ne modernizira, govori cinjenica da dva milenija se ta organizacija odrzava, a non-stop je netko davi i gnjavi.

    avatar

    28.09.2009. (15:43)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Pohvala postu!
    Ali eto ti bališ pa te nitko nije (još) smjenio.
    Vjerovatno ne radiš za državu ili državne pr službe.

    avatar

    28.09.2009. (17:42)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Postavlja se pitanje DA li vjeroučitelje po školama plaća crkva ili škola. Ako ih plaća Crkva, onda bi to bilo sasvim dobro. Međutim situacija je da ih plaćamo mi!

    avatar

    28.09.2009. (17:45)    -   -   -   -  

  • starosjedilac

    vječno smrknutim autoritetima uvijek je smetala šala, bez obzira radilo se o nekim crkvenim autoritetima danas, ili nekim svjetovnim autoritetima jučer (vidi "Šala" od Kundere) ... autoritet koji uzgaja uglavnom taštinu teško može prihvatiti ogledalo u obliku karikature... :-) uvijek otvaraš interesantne teme :-))

    avatar

    29.09.2009. (11:57)    -   -   -   -  

  • mvko

    Lovrić nije dobio otkaz zbog svoji karikatura, premda su i one neumjesne, već zbog krivog i svojevoljno promijenjenog tumačenja vjere. Može on osobno tumačiti vjeru kako hoće ali ne u ime crkve koja mu je dala mandat za nešto drugo. Nije nikad ni trebao dobiti mandat. Nemam ništa protiv njega ali morao je znati da će dobiti otkaz ako predaje katolički vjeronauk a tumači vjerske istine protivno katoličkoj vjeri. Kako bi to izgledao da učitelj iz nekog drugog predmeta predaje predmet onako kako se njemu sviđa bez obzira na činjenice? Jednom sam slušala njegovo razmišljanje na skupu vjeroučitelja i nisam mogla vjerovati da je on katolički vjeroučitelj. Toliko o njegovom otkazu.

    avatar

    29.09.2009. (17:36)    -   -   -   -  

  • Lund

    Ovaj tvoj post stavljam u komp u arhivu.
    Raskorak (najčešće čak i nužan) između propovijedanja i življenja račva se u dvije dimenzije od kojih mi je jedna izrazito simpatična a druga krajnje odbojna. Mislim da ne moram ni napisati u koju svrstavam crkvu....
    Odlični su mi tvoji izbori teme! (sad vidim da je isto napisao i starosjedilac, ali nema veze, ponovit ću i ja!)

    avatar

    29.09.2009. (18:02)    -   -   -   -  

  • oceana

    Na svakom igralištu je drukčije. Neki se igraju prema unaprijed dogovorenim ulogama (relativno skladno, pošteno ili ne), neki improviziraju. Neki se zabavljaju, neki stradavaju, neki trpe ograničavanje osnovnih sloboda, neki to ograničavanje ni ne doživljavaju, neki se bore za sebe i za zajednicu, neki spavaju, neki sanjaju, neki od umora i razočarenja zatvaraju oči, neki ih tek otvaraju... Stvar izbora kuta gledanja, zar ne? The World IS a stage. ;)

    avatar

    29.09.2009. (20:01)    -   -   -   -  

  • catwalk

    @ luki - hug :)
    @ kinky - ne znam, iskreno, puno o djelovanju tog Lovrića, ali volem kad se svako malo ispostavi da ovčice i nisu tako mirne i dobre i blejave kao što bi se možda očekivalo od njih; i da, vjeroučitelje, koliko se razumijem u stvari plaćamo mi, odnosno država, ne Crkva, oni samo kontroliraju sadržaj (stručna supervizija).
    @ NF - nemaš me, ne, dodam te, kad se ohrabrim :-)))
    @ duhovna blog misao - da pošaljemo tu misao Bozaniću?
    @ podijelimo radost - voljela bih da mi netko (možda ti?) jednom definira što znači fraza "istinska vjera u boga" ukrštena s uobičajenim uvjetima života kakve građani imaju u Hrvatskoj. Govor jest naše ogledalo, ali i nužno sredstvo u danim uvjetima. Propagiranjem pozitivnih vrijednosti činimo dobro, ali potrebno je ukazati i na negativne primjere, probleme, vrijednosti.
    @ dejmon - ne poznajem gospođu, a Lovrićeva kritika mislim da se ne odnosi na nju privatno, nego u smislu funkcije koju vrši...
    @ u dobroj namjeri - misliš da karikature nisu dobre? Da nije dobar crtač? Šta ja znam, meni je kao crtač ok (skroz), a satira... mogla bi biti i drugačija, da. Ali nije to valjda utjecalo na ovaj problem, nego valjda to što je teolog odgojen i zaposlen u okrilju Crkve, a kritizira je. Možda kvalitetnije odrađena satira ne bi nešto promijenila, ne znam...

    avatar

    30.09.2009. (01:09)    -   -   -   -  

  • catwalk

    @ izvorni život - ma meni je osobno najspornije što je odlučio raditi za tu i takvu Crkvu, a usput je sprdati. Čini mi se da se mogao odlučiti drugačije igrati. Ako ima drugačije vizije vjere/vjeroučenja/socijalnog nauka, čega već, možda je mogao pronaći neku drugu opciju. Možda neki drugi regularni posao, uz crtanje. Ali tko sam ja da mu pametujem, samo razmišljam "naglas". Ništa ne znam o njemu osim onog što pišem gore...
    U vezi Tarika, da, imao je velik honorar, navodno (kažu, koliko, 50.000 pa spušteno na 35.000), ali to je takav posao, takva branša, takvo zanimanje i takav poslodavac (i iz džepa pretplatnika je). Ja se sa svojom plaćom ne mogu mjeriti s dotičnim pa je utoliko, kao, glupo da ga tu zagovaram, ali načelno mislim da nije fer to što su mu napravili. Nije fer zbog sujete određenih rukovoditelja nekog izbaciti s posla (ispostavilo se, barem tako piše na Indexu, da je ravnateljica bolnice vjenčana kuma Burića i njegove supruge), pogotovo kad je ta osoba zaštitni znak emisije i tom poslodavcu zaradila novce tim svojim ulogom. Milijunaš je, s te strane gledano, Filipovićev gotovo koliko i onog tko je kupio licencu za Hrvatsku. ;-)
    Uglavnom, drago mi je da ti se tema sviđa, naravno, hvala. :)
    @ Pero Panonski - održava li se ta institucija uglavnom zahvaljujući tome što je uvijek u kvalitetnoj sprezi s centrima moći (politikom)? Ne bih rekla da je zato što ljudi istinski, po prirodi, teže hijerarhijski uređenim monoteističkim sustavima.
    @ Danica - da, mi ih plaćamo, a oni ih smjenjuju kako im se sprdne. Ja osobno sam zahvala na poziciji i mogućnosti komentiranja koju imam ovdje! Živjela sloboda govora. Iako mi je i inače posao da gledam, kritikujem, dajem na znanje, ravnanje i razmišljanje, iako ne istim sredstvom kao tu.
    @ starosjedilac - pa hvala ti što si došao na ovu zanimljivu temu :-))) Da, taština, i ona je tu faktor. Usput, do teme sam došla čitajući tekst Viktora Ivančića linkan gore.
    @ blago meni - Ali, ne vidim zašto bi se, kao prvo, na bilo koji način vršilo pritisak (čak i neformalan, ali učinkovit) na roditelje i djecu u vezi pohađanja vjeronauka, a, kao drugo, i temeljnije, zašto uopće postoji vjeronauk temeljen na nauku RKC u školama umjesto u crkvama, gdje mu je i mjesto, a u školama da bude samo neki predmet iz religija koji bi obuhvaćao i ateizam/agnosticizam kao mogućnosti?
    @ lund - hvala! :)
    @ oceana - pravo zboriš! :) Nezgodno je kad ti je ograničavanje nametnuto od strane izvora moći koji rade u svom interesu, a nezgodno je i kada netko ne osjeća da mu je to ograničavanje nametnuto...
    @ pokojnici i pijanci - preskočila te... zar dolazi još gore? Kvragu, ali, ako ništa, bit će bar dobre poezije, iz muke. :-)))

    avatar

    30.09.2009. (01:33)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @catwalk___ u vezi Tarika: i ja se slažem, po pitanju davanja otkaza zbog tih glupih razloga, da to nije u redu. A ako se vratimo na tren na visinu honorara koji prima i on i mnogi drugi: pa ti iznosi su zaista bezobrazni. Opaska da je Tarik zaštitni znak te emisije je i meni djelovala smisleno, ali samo do neki dan. Osobno, tu kretensku emisiju ne gledam, jer mi je stvarno dosadna. A Tarika mislim da bi se ipak moglo lako zamjeniti i da bi to bilo osvježenje za samu emisiju (i one koji ju prate). Bez brige, našlo bi se dosta kandidata među glumcima i drugima iz srodnih branši. Iako (mala digresija), neke emisije bi odmah mogle staviti ključ u bravu ako bi njihovi voditelji otišli s njih (ili bili potjerani). Takva je npr. Stankovićeva Nedjeljom u 2 (a i još neke). Ta emisija bez njega ne bi imala nikakvog smisla (moje subjektivno mišljenje, naravno:)

    avatar

    30.09.2009. (12:49)    -   -   -   -  

  • Pero Panonski

    @catwalk
    Odrzala se ona i za vrijeme komunizma, kad su centri moci imali sasvim druge planove, ali i pod Turcima kada je bila drzavni neprijatelj br. 1. (npr. za razliku od pravoslavlja, koje je imalo povlasteni status).

    Dakle jos jednostavno, vojnik se ogrijesio o Pravila sluzbe svoje vojske, vrijedjajuci vise casnike i vrhovnog zapovjednika, te ga je vise zapovjednistvo smijenilo. Sve ostalo je ljevicarsko prenemaganje.

    avatar

    30.09.2009. (15:24)    -   -   -   -  

  • luki 2

    O, o, o - koliko lijeph riječi za mene! :)))))) Hvala Ti!
    Ugodan vikend od Luki+Goldie

    avatar

    02.10.2009. (21:49)    -   -   -   -  

učitavam...