Komentari

alenzoric.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • catwoman

    Slažem se s tobom da je Istina ono što osjećamo kao takvim u najdubljoj nutrini svoga bića. Tajna.

    Oduševio me zaključak, poslijednja rečenica. Vrhunski. :)

    avatar

    27.09.2009. (02:27)    -   -   -   -  

  • Ekstrasolarni planet

    Svakoga dana cijenim svoj život i život općenito sve više. A onda mi se povremeno, kao nakon čitanja ove pjesme, učini da ga ne cijenim ni približno koliko bi trebalo.

    avatar

    27.09.2009. (16:02)    -   -   -   -  

  • primakka

    obožavam ovu pismu.:-)
    nekad mi se čini sasvim dovoljan ovaj naš život. šteta što sam to počela kasno shvaćati. nekome ni deset življenja ne bi bilo dovoljno.

    avatar

    29.09.2009. (09:35)    -   -   -   -  

  • Ray Ban Girl

    evo, ne bi vjerovao, ali vec dobrih 45 minuta citam tvoj blog. i nemam rijeci. toliko inspirativno da jednom rukom tebi tipkam komentar, a drugom trazim papir i olovku :)

    avatar

    30.09.2009. (00:46)    -   -   -   -  

  • bastet

    Kako si ti to sve dobro i lijepo sročio, u svega nekoliko riječi! :)
    A tvoja pitanja su retorička, čovjek ih, valjda od kako postoji, upućuje sebi ili drugima, i ne očekujući odgovor. Jer njega je zapravo ne moguće čuti, obući u riječi i rečenice (a kamo li u dogme!).
    Odgovor na to pitanje počiva u osjećaju, iskustvu, u bljescima svjesnosti u kojima nam je dano na kratko ugledati Istinu i postati dio Nje. A za te bljeskove stvarnosti ne treba nam ništa više no otvoreni, budan, istraživački duh.
    Sve tehnološke i znanstvene spoznaje, sva religijska i filozofska učenja i sve civilizacijske tekovine nisu čovjeka ni za pedalj približile spoznavanju temeljnih Istina o životu i njegovom smislu. Mi još uvijek ne možemo znati, ne možemo biti sigurni za točnost svojih odgovora. I zato mi se čini potpuno logičnim da i nepismeni Indijanac, koji živi u amazonskoj prašumi iskonskim, "priprostim" životom može imati jednake izglede da dođe do Istine kao i "suvremen" čovjek rođen u kolijevci civilizacije, nauke i tehnologije.
    A Dust in the Wind je sam vrh !

    avatar

    30.09.2009. (10:45)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    Baš si to lijepo napisao. I baš tako nekako i ja mislim. I silno mi je drago kad vidim da nisam jedina.

    avatar

    30.09.2009. (11:35)    -   -   -   -  

  • tihavoda

    ...i ako smijem dodati, s obzirom da brže pišeš nego što ja stižem pročitati (!): ne sadrže li tvoja zadnja dva posta odgovore na pitanja iz prethodnih nekoliko prije njih? Ti svojim vlastitim ritmom koji i nama pokazuješ kao da zatvaraš krug. Nije sve u tišini, ali ima u njoj mnogo toga. Kako bi znao za tišinu da ne postoji buka?

    avatar

    30.09.2009. (11:42)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @catwoman___ lijepo je sresti istomišljenike.

    @ekstrasolarni planet___ onda ga počni cjeniti još više. Zaslužuje to. :)

    @primakka___ Dust in the wind je superpoznata pjesma i vjerojatno ju je svatko imao prilike čuti, jer pjesma nije od jučer, a vole ju pustiti povremeno po radio postajama. Tako je i meni ritam poznat "oduvijek", kao i refren. Međutim, tek sam ju neki dan, vozeći se u autu, malo pažljivije slušao i obratio pažnju na sam tekst. Tekst je zaista izvrstan i u sebi nosi snagu preobrazbe slušatelja (ako je pažljiv i spreman za preobrazbu; inače, na žalost, ne)

    @rayban girl___ dobro je ako si tu našla nešto za sebe. A što je s tvojim blogom? Tek ga počinješ ili je obrisan sadržaj?

    @bastet___ meni se čini da je umijeće: komplesne stvari predstaviti - u kratko. :) Previše knjiga je napisano i previše ih se objavljuje, a većina od toga je najobičnije smeće i žali bože papira i drveća koje je platilo glavama da bi te knjige izašle. Ista stvar je i s dnevnim tiskom: to je zapravo i jedna vrsta zločina - tiskanje tolikih tona smeća svaki dan. Žalosno i nepotrebno (bez obzira tko šta rekao o "potrebnosti" tih tiskovina). Sve bitno što se u novinama svaki dan tiska i prodaje po kioscima bez problema stane na dvije-tri stranice (manjeg formata). Slično je i s nekim dubokoumnijim stvarima. Npr. Tao te ching ima vrlo kratku formu, ali je vrhunski, i to baš zato jer djeluje na čitatelja na način da u njemu tek potakne proces promjene, a ostatak obavlja sam čitatelj i procesi koji se dalje dešavaju u njemu samom.

    @tiha voda___ i meni je drago da (očito:) nisam jedini. Ima ljudi koji se ne zadovoljavaju s grebanjem po površini (inače, to je moja omiljena sintagma za opisivanje plitkog, tradicionalnog pristupa duhovnom životu:)

    Nije sve u tišini, ali ima u njoj mnogo toga. Kako bi znao za tišinu da ne postoji buka?

    Tako je. S ovim se i ja potpuno slažem. Zapravo, "buka" nam i ukazuje na tišinu. Da je nema, ne bi tišinu mogli razlikovati. S tim da je tišina temelj i zahvaljujući tišini - buka može postojati. A ta tišina koju primjećujemo vani, postoji i u nama. Tišina koja je u nam i sve ono što ona nosi je za naš život od presudnog značenja. Kad se bolje upoznamo s njom i živimo s njene razine, život postaje drukčiji. I prioriteti postaju drukčiji.

    avatar

    30.09.2009. (12:21)    -   -   -   -  

  • saraja azra

    da najveće tajna je naša duša i taj duh sveti to je nešto apstraktno nevidljivo nedokazivo ali ja ćutim i vjerujem da duše ima a onda bi trebalo biti i tog duha svetoga....eto ja ti to tako najjednostavnije rečeno pokušavam shvatiti a duh sveti i duša naša je zapravo neshvatljivo i tajnovito beskrajna kao i svemir i naše neznanje i ono oduvijek i zauvijek jer ja se ravnam po onoj logičnoj sve je relativno znači i istina i laž i jučer i danas i sve
    pozdrav s otoka

    avatar

    01.10.2009. (11:50)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @saraja azra___ lijepo si ovo napisala. To nešto/netko svakako postoji i svakako je tajnovito. Ali, po meni, već je ugodno znati i to da mi živimo usred te tajne.

    avatar

    01.10.2009. (12:58)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    @book___ ma nije to malodušnost, nego više upozorenje da se gleda na bitno u životu, a zanemari nebitno (tako barem ja to doživljavam; kao čistu pozitivu:)

    avatar

    02.10.2009. (15:53)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...