Komentari

babl.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • Ani ram

    Sumnjam da će se ovaj vapaj daleko čuti. Tupavi narod ne zna prepoznati lopova ni dok ga krade na vlastite oči, a kamoli da će razumjeti nedostatak par stranica neke tamo knjige...nisu se uopće ni trebali truditi oko skrivanja tih poglavlja, ne bi to nam to promijenilo sudbinu.
    Gledaj to s vedrije strane, možda je kojem drvetu spašen žvot...

    avatar

    25.09.2009. (22:04)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    kako ono ide... ne vjerujem u teorije zavjere koje nisam osobno osmislio.
    hoću reći, ako ja osobno nisam u stanju zavezati žnirance od prve ili pojesti tanjur paprikaša a da se ne zamažem kao svinja, teško mi je povjerovati da je itko u stanju racionalno osmisliti i realizirati raspad jedne zemlje. previše slučajnosti, iracionalnih upada i svemirske volje ulazi u igru da bi itko...

    avatar

    26.09.2009. (08:25)    -   -   -   -  

  • catwalk

    A ne vjerujem baš da se radilo o cenzuri, iako... to bi u samom izdanju trebalo biti navedeno, dakle, da je nešto izostavljeno. I to je svakako trebalo biti dogovoreno i s vlasnikom prava, kako drugačije. Možda se radi o tome da su ta poglavlja dodana u nekom kasnijem izdanju knjige, a naši su preveli iz nekog ranijeg. Ako je to bila svjesna urednička odluka, možda se radilo o tome da u tim poglavljima nije obuhvaćeno sve, dakle do samog raspada i ratovi unutar područja Jugoslavije, nego samo geopolitička ili geostrateška globalna slika, pa je zato izostavljeno. Ali ne znam u stvari. Najmanje mi se čini vjerojatnim da je izdavač prevario autora i vlasnika prava. Opet, s druge strane, to je izdao AGM, gradska firma... možda je zbilja bilo taktiziranja.

    avatar

    27.09.2009. (16:21)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...