Komentari

rudarka.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Kinky Kolumnistica

    Ja nisam mama pa ne znam iskustveno, ali zdrav razum mi govori da je ponašanje tvoje kćeri tipično za ove godine i da niste nešto pogriješili u odgoju. Rijetko koji tinejdžer je poput plastelina, savitljiv i dopušta da ga se fino oblikuje i usmjerava. Čak štoviše, ako taj neki bunt izostane, to bi mi bilo čudno i neprirodno. S druge strane, sviđa mi se i pristup mame koja podosta vremena odvaja da djetetu objasni ZAŠTO nešto ne smije ili mora. Moja mama ima podosta autoritativnog u sebi (Djevica s podznakom u Djevici!!!), prije me to nerviralo, ali što sam starija, sve se bolje slažemo i sada ju čak i razumijem, s obzirom što je sve proživjela u životu. Čak normalno pričamo o seksu i svim drugim škakljivim temama, a takva je bila i njena mama, moja baka. Ali da je ponekad objasnila detaljno zašto moram učiniti to i to, bez onoga "zato", i da smo se mogle dogovoriti, vjerujem da bi se bolje razumjele, a ja u određenim trenucima svoje adolescencije ne bih bila ogorčena.

    No, ostaje to da ako dijete roditelji dobro odgajaju, ostane to negdje unutra, začahuri se, djetetova osobnost (koja je, po meni, predodređena Prirodom i nepromjenjiva) se nametne, ali ju ovo ipak usmjerava tamo gdje treba. :)

    avatar

    25.09.2009. (07:48)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Ah, svi se mi kad su djeca u pitanju obično pitamo da li smo nešto napravili dobro i da li smo mogli drugačije. Ponekad i pogriješimo što je ljudski i normalno.
    Mala je na pragu puberteta, drmaju je hormon i nije neobično da postaje buntovnica.
    Intuitivna si ti, budeš već našla najbolji način ophođenja, a da obje strane budu zadovoljne :-).

    avatar

    25.09.2009. (08:37)    -   -   -   -  

  • praktikum

    to je normalno i prolazno, moja Mala i ja smo si sad super, a bilo je svega i svačega (čitaj: i moj i njenih grešaka, ali ne prevelikih) :)))

    avatar

    25.09.2009. (08:47)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    to se zove tinejdzerstvo.

    avatar

    25.09.2009. (08:52)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    teško je to.
    meni je fora sto te se svi boje, bar se zna ko je gazda
    al ovo sa mackom nije losa ideja :)

    avatar

    25.09.2009. (10:40)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Moja kćer i ja imamo taj neki prijateljsko-sestrinski odnos ali mislim da mi u čitavoj priči nedostaje ipak mrvica autoriteta. S djetetom treba biti prijatelj ali mora postojati granica i mora se znati tko je tu koga rodio. S obzirom na to da sam ja u stvari jako popustljiva i dobroćudna osoba (koliko god se ovdje na blogu nastojim prikazati u nekom drugom svjetlu) često imam osjećaj da me se nitko živ ne boji, pa čak ni pas. Doduše, niti mi nije namjera biti strah i trepet u kući. Možda je kod nas specifična situacija jer u zadnjih desetak godina proživjele smo velika sranja i od malih nogu bila je uvučena u sranja odraslih koliko god sam se lavovski borila da je toga poštedim. Otkad smo pobjegle glavom bez obzira iz one lude kuće prije tri godine nas dvije ovisimo isključivo jedna o drugoj i sve odluke donosimo zajedno.

    avatar

    25.09.2009. (12:03)    -   -   -   -  

  • turimti

    nije baš neka fora biti svjestan da te se netko boji...
    zamisli kako bi izgledalo čuti; svi me vole...e, ali to traži od tebe nešto više...

    avatar

    25.09.2009. (13:16)    -   -   -   -  

  • ritam zivota

    to je sve samo faza, pa ipak je u pubertetu, to je sve normalno. kad sve to jednom prođe, ako ste do sad uspostavile dobar odnos, on će se opet nastaviti i dobro ćete se slagati. nadam se da sad ne zvučima kao kakva baba vračara :-)

    avatar

    25.09.2009. (18:45)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Ma to je samo pubertet...doduše, znam primjere gdje su već i punoljetni i ne miču se fejsa i mobitela i onda se čude kako nisu upisali željeni faks...:)

    avatar

    25.09.2009. (19:24)    -   -   -   -  

  • katalona

    Ahaaaa i kod tebe je kao kod mene! Tvoja kći u Zg-u - i moja je u ZG-u, Guzda na "ugljenu" - moj u Zg-u, kod tebe u kući: ti, sin i zvjer - kod mene u kući: ja, sin i zvjer!!!
    PS: Mala će se ponovo zbližiti s tobom tamo negdje oko 17-e - znam iz iskustva :))

    avatar

    25.09.2009. (22:37)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    @katalona: mogla sam ja tvojeg muža pozvati k sebi. možda bi moj doplivao k tebi... :)

    avatar

    25.09.2009. (22:44)    -   -   -   -  

  • Povratnik iz Astorije

    Ne postoji savrsen roditelj, stoji da treba dati sve od sebe, ali zar nismo mi svi ljudi od krvi i mesa, sto znaci da i sami ponekad reagiramo u skladu sa raspolozenjem, sto nije uvijek najbolje, ali dogodi se...Treba samo biti svjestan toga, i nastojati sto manje reagirati prema svom raspoloznju, ono kad te uhvati da se dignes na lijevu nogu...I sama sebe prepoznam kako ponekad reagiram kao moja mama, pa se mrzim zbog toga, ali i razumijem ju sada kako joj je bilo, koju je zivotnu kalvariju prolazila...., da zivot ne mozes ziviti po receptu phihologa!

    avatar

    26.09.2009. (07:53)    -   -   -   -  

  • ....Demjan

    Ovo sve sada i ja prolazim. Petsto pitanja, preispitivanja....iako izgleda da jekod moje prvi nalet puberteta prošao, znam da još nije gotovo, a ono što me tek čeka ne želim niti znati. Uspjela sam za sada dobiti jako dobru komunikaciju, čak mi se ponekad čini da bi ja na njenom mjestu više toga prešutila, ali....kako sam rekla, još nije gotovo. Bitno je dati najviše što možeš, a onda se nadati da će se tako i vratiti. Na žalost, nema garancije. Ostaje samo nada.... :D

    avatar

    26.09.2009. (16:52)    -   -   -   -  

  • bugga

    Mi smo tu fazu prošli. Puno smo razgovarale, pitanja na koja sam skužila da baš nece mi odgovoriti nisam inzistirala jer je nakon nekog vremena ona pokrenula tu temu i tako. Bila sam i mama i prijateljica u nekim stvarima, znalo se gdje je granica, nikad se ništa nije skrivalo. Sad je sedamnaestogodišnjakinja i mnoge mi mame zavide na toj relaciji odnosa mama kčer. Treba samo puno strpljenja , razumjevanja da se ne bi stvorio zid između. Možemo o svemu raztgovarati,ali kad osjetim da nešto ne želi reći tu je kraj te priče i idemo dalje. Nakon nekog vremena sve bu rekla i to tako funkcionira.

    avatar

    27.09.2009. (07:52)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...