Komentari

novapolitika.blog.hr

Dodaj komentar (36)

Marketing


  • catwoman

    Isprike zbog nekih vulgarnosti u tekstu, no zbog autorskih prava, nismo "cenzurirali". :)

    Cijenim što piše prof. Stiglitz - hrabro je rekao kako funkcionira ekonomski dio realiziranja NWO, no s nekim završnim točkama dr. Šimatovića se ne slažem.
    Zašto cijeniti nekoga prema tome tko mu je došao na sprovod ili koliko je prisutnih bilo ? ( Pa ja bih dozvolila svom sprovodu prisustvo samo najnajprisnijih prijatelja ... da ne bih valjda zvala susjede na trač - kavicu ). Mislim da je to Šimatovićevo promišljanje vrlo malograđansko i tu sam razočarana.
    Drugo - Tuđman nije micao niti Titovu bistu iz svog kabineta, dakle - cijenio ga je, a to što je drugima poslije njegove smrti padalo na pamet mijenjati imena ulica i trgova ne može se imputirati njemu.
    I poslijednje, najnakaradnije : spominjati Amerikance kao neki autoritet za mjerenje nečijeg ugleda ...ha, ha, ha. Stvarno, što bijaše tom Šimatoviću ?

    Ne branim time Tuđmana, već kulturu i logiku razmišljanja - naravno da je ono s 200 bogatih hrvatskih obitelji katastrofalna ideja, kao i cijela nagla pretvorba. Sjećam se tada iz novina kako su neka poduzeća kupili bivši socijalistički direktori 51%, a 200 radnika preostalih 49% , pa sam mislila - kako to da su dotični imali 200 puta veću plaću ...he, he ... novopridošli kapitalizam samo je omogućio socijalističkim tajkunima da izvade pare iz čarapa i legaliziraju što su do tada krali - uvijek bagra bere vrhnje, u svakom političkom sustavu. A uz stare socijalističke, pojaviše se i mnogi novokomponirani umjetnici te struke, tako da je ekonomsko opterećenje na prosječnog građanina barem udvostručeno + ratna šteta + zbrinjavanje stradalih.

    Drago mi je da je iz teksta posve razvidno odakle je ta ideja Tuđmanu došla, odakle je sugerirana - moguće je to bio uvjet da se dobije podrška za Oluju ( ostalo se moralo mirno reintegrirati, kako bi ostalo dovoljno onih koji će dalje rovariti i biti spremni bacati nove balvane kada svjetski gazde to narede - na sve se pazilo u detalje unaprijed ) , a sada se vidi da je i cijelo krvoproliće na Balkanu inscenirano da nas osiromaši, kao bismo potpali pod utjecaj MMF i daljnjih planova uništenja do konačnog porobljavanja u EU i NWO. Jer Jugoslavija je bila prejaka za ekonomsko uništenje, pa se išlo u prethodno razbijanje. O tome je pisao i Mišak. A i da četnici nisu imali neku informaciju o tome kako neće ovdje zauvijek ostati, onda ne bi demontirali sve što se dalo odnijeti s okupiranog teritorija, već bi tu i ostali živjeti. U zadnji čas nisu mogli baš stići razmonitrati sve ograde oko posjeda ili izvaditi parkete i stolariju ... to se radilo sustavno. Znali su da su tu privremeno, no dovoljno dugo da odvuku sve što se može. To je očito bilo ponuđeno i garantirano voždu za njegove podanike. A onda su ga, jadnika, kad je sve poslušno odradio, skembali kao ratnog zločinca. Američko-europska kultura i zahvalnost za usluge.

    Baš su dobri ovi postovi, sve dolazi na svoje mjesto, malo po malo. :)

    avatar

    01.10.2009. (07:12)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    ...a sada se vidi da je i cijelo krvoproliće na Balkanu inscenirano da nas osiromaši, kao bismo potpali pod utjecaj MMF i daljnjih planova uništenja do konačnog porobljavanja u EU i NWO. Jer Jugoslavija je bila prejaka za ekonomsko uništenje, pa se išlo u prethodno razbijanje. O tome je pisao i Mišak.....Tooo, to ti ja pričam!
    Je taj Šimatović je pretjerao! Zaboravlja da je, kako ja volim reći Franjo ipak Titina škola!?
    Pozdrav!

    avatar

    01.10.2009. (08:35)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Iz kaosa se rađa red...;-)))) Njihov red... A nas, tko Vas što pita...

    avatar

    01.10.2009. (10:54)    -   -   -   -  

  • CRNI BLOG KOMUNIZMA

    Post o ciljevima Međunarodnog monetarnog fonda i Svjetske banke, kao poluga za porobljavanje nezavisnih država i narodnih gospodarstava je odličan, ali isto kao Catwoman ne slažem se sa završnom riječju od Šimatovića. Mišak isto nije u pravu, jer, prethodnica Europske unije, Europska zajednica, nudila je 1990./1991. ondašnjoj jugoslavenskoj komunističkoj vladi da SFRJ uđe u EZ bez ikakvih pregovora i kriterija, u zamjenu za odustajanje od rasformiranja Jugoslavije, i naravno, uz uvjet ukidanja socijalizma i instaliranje kapitalizma i liberalne demokracije kao društvenog sustava. Usput rečeno, je li netko primijetio da hrvatski Ustav uopće ne propisuje "liberalnu demokraciju", nego samo demokratski višestranački sustav!? Velika je razlika između liberalne demokracije i demokracije!!!
    Ekonomija bivše Jugoslavije nije bila pre jaka kao što se krivo misli, pa da je svijet onda išao na razbijanje bivše Juge, naprotiv, jugoslavenska socijalistička ekonomija bila je 1989. u kolapsu. Kad je Staljin obračunao sa Titom, Zapad je prigrlio Titovu komunističku Jugoslaviju jer je ona služila kao pokazatelj da je nastala pukotina u svijetu komunizma. Tito je od Zapada dobio bespovratne pomoć u iznosu od 102 milijarde US$ u oružju, pšenici, i novcu, i uz to preko 20 milijardi US$ kredita (koji danas vrijedi nekoliko puta više jer je US dolar prije vrijedio nekoliko puta više), s lihvarskim kamatama, i tako je Zapad uništio jugoslavensku ekonomiju jer je cilj bio politikom lihvarskih kamata uništiti sve socijalističke ekonomije na Istoku, od Sovjetskog Saveza preko Rumunjske, Poljske, Mađarske itd.
    Svu ogromnu korupiji u privredi naslijedili smo iz SFRJ, i socijalistički direktori, dakle, komunisti, postali su Tuđmanovi tycooni, koji su poslije, u pretvorbi i privatizaciji opljačkano hrvatsko narodno gospodarstvo prodali liberalnom Zapadu, a danas smo svjedoci finalu rasprodaji Hrvatske, jer su nam sve vlade bile korumpirane, uključujući i sadašnju koalicijsku vladu. Upravo Hrvatski sabor u ove dane donosi Zakon o uporabi GMO u Hrvatskoj, jer to je diktat Europske komisije. Ako se ne donese taj zakon, nema ulaska u EU - tako izgleda ucjena ucjenitelja! Činjenica što će ljudi umirati od raka od genetski modificiranih organizama u prehrambenom lancu, i to će mladi umirati - nikome ništa? Činjenica što će slavonske ravnice nakon uporabe GMO-sjemena pšćenice i kukuruza postati 50 godina kontaminirane zbog uporabe teških otrovnih pesticida koji idu ruku pod ruku sa GMO-sjemenom - nikome ništa?
    Franjo Tuđman je koncem osamdesetih imao sastanak sa Henryem Kissingerom (glasnogovornikom krupnog kapitala neoliberlane ideologije), sa ciljem potpore za podjelu BiH jer je Milošević htio dijeliti BiH i tako odgovornost za rat podijelit s Hrvatima da Srbi ne ispadnu jedini agresori i krivci. Englezi (britanska vlada) su prvo pokušali Miloševića instalirati za diktatora u SFRJ, a kada to zbog otpora Slovenaca nije uspjelo, podupirali su stvaranje Velike Srbije, uz podjelu BiH. Uništavanjem demokracije i pravne države od strane Franje Tuđmana, uz potporu liberalnog Zapada, uništena je demokratska oporba u zemlji, kao i sloboda medija, i ostali su bivši komunisti koje danas vidimo u Hrvatskom saboru jer drugih nema, i oni, titoisti, čine sada 'Savez za Europu', i prodaju Hrvatsku strancima, vlasnicima krupnoga kapitala. Neoliberalizam i krupni kapital uvijek paktiraju sa totalitaristima jer takvi su korumpirani i voljni su rasprodat vlastitu zemlju za privilegije i oproštaj od kazne (u slučaju komunista i udbaša oproštaj kazne za počinjene zločine u bivšoj SFRJ). Nije samo Hrvatska takav primjer suradnje liberlanog Zapada sa eks-komunistima, primjer je i Burma gdje krupni kapital sa Zapada surađuje s vojnom juntom koja je uništila demokraciju u toj zemlji i pravnu državu, a demokratsku čelnicu gospođu San Su Ki drži već 17 godina u pritvoru itd. Kod nas demokratski čelnici nisu doduše u pritvoru nego, ili 3 metra pod zemljom, ili pod medijskom cenzurom, što dođe na isto. Za sada toliko, lijep pozdrav! PS: ostavimo se priča i mitu o Titu, koncentrirajmo se na sadašnje stanje, jer ono je pet minuta poslije 12! Reći ću samo to - Trg maršala Tita brane oni u Zagrebačkoj skupštini i Hrvatskom saboru koji vrše raprodaju hrvatskog narodnog gospodarstva, javnih tvrtki i prirodnih resursa. Pametnome dosta!

    avatar

    01.10.2009. (18:06)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Zahvaljujem @ CBK za korekciju iznesenih podataka u komentaru. Kao nepoznavatelj povijesti, priznajem da se uglavnom rukovodim intuicijom i logičkim pretpostavkama, tako da mi je ova detaljizirana povijesna činjenična interpretacija još logičnija - slično mi je govorio i 15 godina stariji bratić, koji je mogao o tome promišljati ipak s daleko više zrelosti i iskustva .

    No, trenutno me takođe najviše brine donošenje tog zakona o GMO i njegova realizacija .Slično je učinjeno u Indiji, što je na koncu rezultiralo propašću njihove poljoprivrede i valom ogromnog broja samoubojstva tamošnjih poljoprivrednika koji nisu mogu otplaćivati dugove vezane za kupovino tog GMO sjemena i agresivnih pesticida.

    @Toluen bi mogao pojasniti zanimljivu činjenicu kako je oporavku indijske poljoprivrede ( nakon što je GMO tvrtka Monstanto protjerana iz te zemlje ) doprinio velikim dijelom jedan entuzijast iz Australije ili Novog Zelanda. On je metodama Rudolfa Steinera i primjenom homeopatije naučio tamošnje poljoprivrednike kako oporaviti tlo.

    Zašto da ne učimo na tuđim greškama, spriječivši vlastite ? Što bi bilo potrebno poduzeti da se dotično GMO sjeme zabrani u RH ? Kako bi bilo najefikasnije promtno reagirati ?

    Opet, čudno mi je razmišljanje, ukoliko dosta svjetski bogatuni žele preuzeti naš teritorij zbog klimatskih pogodnosti i još uvijek relativno zdravih uvjeta za život - zašto bi onda trovali ovaj prostor GMO derivatima ?

    To je kao u X-files ... zagonteka u zagonetki, manipulacije upletene kao gordijski čvor. Možda bi ga najbolje bilo riješiti klasičnim potezom ...

    Zanimaju me vaša mišljenja o tome.

    avatar

    01.10.2009. (21:06)    -   -   -   -  

  • blade777

    Što nam ostaje kao alternativa ako se ne prilagodimo zahtjevima EU?
    Jeste li spremni skromno živjeti u vremenu koje dolazi i odbaciti skupe igračke koje nudi suvremeni gospodarski svijet.
    Jasno je da višestruko više vrijednosti uvozimo, nego što izvozimo(ukoliko turizam ne računamo pod izvoz roba i usluga). Isto tako je jasno da ćemo preživjeti ako zatvorimo granice i zaustavimo uvoz, ali se to neće dogoditi jer ne odgovara novom svjetskom poretku.
    Ono što možemo napraviti je da bojkotiramo uvoznu robu i u svakom trenutku kupujemo hrvatske proizvode,iako nam oni uvozni "ljepše mirišu".
    To je teško napraviti.
    Zaštoje to tako?
    Zbog toga što je dobro ouštediti na kupnji nekvalitetnih proizvoda nekih 700 kn. mj. i onda ih potrošiti na kupnju sms bonova ili odlazak u kafić, iako kavu možemo duplo kvalitetniju popiti doma. Možemo također sa prijateljima i rođacima razgovarati uživo, ali im onda ne možemo prikrivati naše pravo stamje stvarnosti.
    Bolje je živjeti u nekoj paralelnoj stvarnosti i uvjeravati druge kako je naša opcija najbolja.
    Zaraženi smo tim neokomoditetom, a istina je da tonemo sve dublje u realnoj nekvaliteti života.
    Zamišljamo li ovako našu budućnost?
    link
    Pozdrav svima!

    avatar

    01.10.2009. (21:44)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    @CBK, zanimljive konstatacije, ali prema naslovu mislim da si malo subjektivan zbog averzije prema komunizmu. Nitko ne priziva komunizam kao totalitarni režim jer se prema mom skromnom mišljenju skoro ništa ne razlikuje od nacionalsocijalizma.
    To i je cilj NWO, neki hibrid gdje bi oni uniformirali siromašne građane po socijalističkom uzoru, a zadržali svoje benificije i povećali svoju moć ukidanjem i ovo malo nazovi demokracije.
    Mi nemamo namjeru istresati kosture iz ormara te prizivati duhove prošlosti. Hrpa mojih rođaka je ostavila kosti po križnim putevima zbog svojih stavova i nazovimo to "zabluda" sanjajući slobodnu i svoju zemlju.
    Vidno je iz medija koji je premazan svim mastima i sve samo ne neovisan da nas potajno preuzimaju i kupuju bogati stranci. To više nije rat kod kojeg znaš stranu i gledaš neprijatelja preko nišana, to je mnogo mnogo podmuklija strategija, dugoročna.
    Protiv toga se može boriti pogotovo pomoću Web 2.0 (blog, facebook, twitter...) tehnologije gdje se informacije i ideje brzo šire te tako dizati svijest i razotkrivati namjere NWO i ekipe.
    Kada se osvijesti kritična masa od cca 10% do 20% ljudi doći će do lančane reakcije.
    Zanimljivo i višeznačno je to da je Europska "zajednica" postala E. "unija", razmislite malo o toj čudnoj igri riječi i njenoj svrsi!
    Pozdrav!

    avatar

    01.10.2009. (22:22)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Para(ne)normalan! ... mislim da CBK nije averzivan prema komuzimu općenito, već onoj njegovoj crnoj, totalitarnoj strani ( malo sam detaljnije proučila blog ), koju, nažalost, dobiva svaki društveni sistem ( pogledaj onaj citat od Fromma ) kada ga u praktičnoj realizaciji sroza ne/kvaliteta kolektivne svijesti. Zato sam tamo i ostavila naš znak, jer sam vidjela da autor nema milosti prema vladajućima ili kapitalizmu, već kritizira svaki totalitarizam - stoga bi možda bilo dobro ubaciti u nick pojam totalitarnog, da ne dođe do ( pogrešne ) prve asocijacije, koju sam i ja imala, te poslijedičnih suvišinih nesporazuma.

    Činjenica jest da se godinama crna strana komunizma gurala pod tepih ( svaka čast izvornoj ideji, vjerujem da bi se tu i @ CBK složio - no, nažalost s pravim komunistima poginula je i ona, kao što i sada gine Lijepa Naša zbog nacionalne veleizdaje ), te da su ljudi bili ponukani govoriti o tome, ali sada je frka na većoj razini, te neki ljudi nadvladavaju traume iz prošlosti i okreću se suvremenim problemima i načinima za njihovo rješavanje.

    Pretpostavljam da me intuicija nije prevarila. Vidjet ćemo. :)

    Icke je govorio da je EZ utemeljena kao prethodnica EU, kao izlika zbog boljeg gospodarenja ( jasno, opet na korist krupnom kapitalu ).

    Dobila sam od Ministarstva integracija nekakve kvazistatute EU i EZ, ima toga poprilično za čitati, najradije bih to nalijepila na neki drugi blog i linkala ga tu, pa tko hoće - neka proučava.

    Što kažete ?

    avatar

    02.10.2009. (18:50)    -   -   -   -  

  • toma juda

    Uvijek sam se pitao kako definirati besmisao. možda je ovo jako blizu tomu...

    http://www.net.hr/vijesti/hrvatska/page/2009/10/02/0558006.html

    Stav i tu @Cat...Ovo mora biti integralni blog...

    avatar

    02.10.2009. (19:53)    -   -   -   -  

  • KYZO

    Pozdrav.
    Iako prvi put ovdje komentiram , moram stati u obranu svog sugrađana dr.Šimatovića.
    Ne zbog toga što ga znam nego zbog toga što pošujem njegov rad kao istraživača ,pisca te čovjeka koji je puno prije nas zabrazdio u područje nepoznatog odnosno odmetnuo od uvriježenog mišljena znanosti i klasične povijesti koju nam svi podmeću pod nos.Kako većina vas zna da je više puta sudjelovao emisiji NRZ, napisao nekoliko knjiga , mogli bi odati malo više respekta.Svaki čovjek ima svoje mišljene pa tako i on ,godinama živi i radi pod utjecajem raznih političkih uvjerenja pa si time daje za pravo da piše o tome kako on to vidi.

    MMF je destuktor i okupator zemalja koje "pomaže" da bi osigurao teritorijalnu i monetarnu ovisnost prema "Korporaciji" no ljudi o tome ne znaju gotovo ništa i tu se otvara prostor za zaradu.Legalnim konkvistadorima nije u interesu da pomognu našoj ekonomiji koja njima ne predstavlja nikakvu prijetnju ali nas hoće držati u šaci radi mora i zemljopisnog položaja.Tako intersne skupine mogu djelovati preko i u našoj zemlji a da im nitko ne smije reći ni riječ.Mislim da ulaskom MMF-a u "zemlju znanja" zapravo hoće kupiti HEP,HŽ te možda zdravstvo te tako postati stvarni gazda , kamate ionako nećemo moći vraćati pa nam preostaje jedino da im damo obiteljsku srebrninu i nešto đeparca.

    Isto tako sam siguran(sumnjam) da neke organizacije prate ovaj naš rad te tako ispipavaju teren za djelovanje.Možda ovo zvuči paranoično ali čemu onda sve te službe ako neće znati što javnost misli o njima.Informacije su njima zlato a to zlato danas je najtraženija roba.

    avatar

    03.10.2009. (10:06)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Kzyo, dobro nam došao ! Slažem se da je dr. Šimatović kao stručnjak za znanja "sa ruba znanosti" zaista velik čovjek. I svakako odlično od njega što je pronašao i publicirao tekst prof. Stiglitza - kao što si rekao, informacija je zaista najcjenjenija roba.

    Mene samo zbunjuje jedna stvar, a to sam pitala / rekla na blogu Novi Svjetski Poredak ( O čemu se zapravo radi ) : ako MMF novac generira u biti tiskanjem papira bez istinskog zlatnog zaleđa ( naime, @ nihon je montirao izvrstan video o radu banaka ) - zašto bismo mi davali zauzvrat pravu vrijednost ? Zar ne možemo i mi dobro krivotvoriti te papire, ili još bolje, putem naših nadarenih mladih hakera dokopati se off shore računa naših političara, a zašto ne i upasti u MMF-ov sustav, pa im lijepo urednom transakcijom isplatiti sve što potražuju iz njihovog osobnog umjetno nabildanog trezora ? Mislim : ako se može prelijevati iz šupljeg u prazno, nije li onda moguće isto tako iz praznog u šuplje ? Klin se klinom izbija, a neprijatelj pobjeđuje njegovim vlastitim oružjem !?

    avatar

    03.10.2009. (14:05)    -   -   -   -  

  • KYZO

    To zapravo radi Sjeverna Korea tiskajući superdolar, da nije tiskan u Sj.Korei bio bi čisti američki proizvod( strojevi, boja , papir- identično)

    Ne zagovaram politiku Sj.Koree ali bar su svoji gazde što nikako nemožemo reći za naše predstavnike na međunarodnom te inom planu.

    Kuna se tiska u Švedskoj, broj novih novčanica u biti kontrolira EU a ne JFK ili Šuki.

    U svijetu se pokazalo da tijekom recesije nastupaju na scenu mnogi alternativni načini plačanja , bonovi, poeni, bilo što što ne podliježe kamatarenju države te stranih banaka.

    avatar

    03.10.2009. (19:11)    -   -   -   -  

  • Matti

    a ovo piše više blogera, sad tek skužio, vrlo zanimljivo :D
    ja sam jasno i žestoko protiv NATOa no u vezi EUa sam nekako neutralan, ima nešto prednosti no i do izražaja dolazi i sve više mana. Problem možda i nije toliko u samom EU nego u načinu na koji naši političari u njega ulaze, npr. nije uopće bilo potrebno zajebati ZERP ili ući u NATO ili nešto treće da bi se lakše ušlo u EU. Mi moramo postavljati uvjete a ne oni, pa makar to značilo da nećemo ući, bolje i da ne uđemo nego da pristajemo na svakakve gluposti. Evo nedavno čitam na nekim vjestima da Sabor "zbog EU" dozvolio ulaz GMOa u Hrvatsku. Katastrofa! Takvim stvarima jednostavno treba reći beskompromisno NE! I treba tražiti referendume za sva bitna pitanja koja se tiču nas građana a ne samo političara i kapitalista, hdza i njihovih satelita, sdpa i njihovih satelita i sl.
    No nisam pročitao sve tekstove, budem sutra popodne navratio, pozdrav.

    avatar

    03.10.2009. (21:11)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Danas je zaista tužan dan za nas!
    Irska je na "drugom" referendumu prihvatila Lisabonski ugovor!
    Što nam to govori, govori nam da je elita jako odlučna u centralizaciji svijeta u jedan centar moći! Nažalost letargija i indiferentnost građana svijeta uzrokovana krizom pogoduje uspostavi NWO!
    @posjetitelji bloga (gosti) molim vas da širite ove informacije sretstvima koja su vam dostupna da nam se priključe i drugi, ne samo blogeri nego i građani!
    Pozdrav!

    avatar

    04.10.2009. (10:52)    -   -   -   -  

  • KONTRAŠ

    Evo, samo riječ dvije glede zadnjeg odlomka članka kojeg sam, proznajem, zasada samo površno i dijagonalno pročitao. Ali to će se malo detaljnije pogledati. Međutim, na kraju mi je upalo u oči da je kao (kak bi se u BiH reklo - kobajagi!) "Elektra" iliti HEP naš! NAŠ? A čiji to - naš, molim lijepo? I kakv utjecaj MI imamo na cijene koje HEP formira? Pa HEP je, prema najnovijim aferama koje drmaju vrh HDZ-a (dabogda ih tak zdrmalo da se i ta legalna zločinačka organizacija raskoli kak i sve pristojne stranke i "stranke" u RH) monopolist bez presedana, ZNA SE pod čijom ingerencijom! Kaj je još naše? Reći ću Vam, cijenjeni čitatelji!Naše je da plaćamo poreze, namete, dadžbine, krpamo proračunske rupe zbog krađe,lakomosti i apsolutno promašenih investicija (nisam ekonomista, ali znam zbrajati i oduzimati,što gospoda iz vrhuške očito ne znaju, ili zbrajaju ne sbei osobito koristan način-novo vrijeme,novi izračuni!).Naše je da sve to stojički trpimo, pognutih ramena dostojanstveno odšutimo svaki zahvat u naš ionako jadan i probušen džep, a sve zbog lakomosti i pohlepe u neograničenom obliku, rijetko viđene u svjetskim razmjerima. A što drugo i očekivati od isluženih bivših partijskih aparatčika (kao npr.barba Luka),koji su taj i takav obrazac ponašanja godinama usvajali i provodili i naravno da se i neznaju drugačije ponašati.Svi hapaju po načelu:Ak je državno,znači nije ničije,pa možemo uzeti koliko hoćemo! Uz aparatčike tu su i propali povratnici iz dijaspore,recimo onaj momak kaj je farbal haustore po Torontu, kak se ono zval, aha-Šušak, i još ohoho njemu sličnih.Milas, trgovac hrvatskim mozgovima, svojevremni vlasnik čevapčinice "Balkan grill" u Beču (ili Grazu,nisam ziher,ali je svejedno).Pašalić-propali liječnik, pa sjetimo se Canjuge - selskog uče, pa...ma, ne ispalti se nabrajati - previše ih je, previše za narod od 4,5 milje! I onda se čudim tim luzerima koliko kradu! Pa kak ne bi krali kad su se iz dijaspore (ta riječ mi nekak više zvuči ko psovka kad ju čujem!) vratili sa po jednim kartonskim koferom povezanim špagom, unutra sva imovina što je teškim "radom" daleko od "ljubljene mu domovine" "stekao" (stekao, hm? kako?), a po dolasku u RH Zakonima koje su krojili njihovi rođaci koji su ostali čuvati ognjišta i ini amateri sa telefonskom diplomom pravnog faksa (po načelu podobnosti koje nikada nije, a i tako skoro neće umrijeti na ovom prostoru) otvorena su im širom vrata Ali Babine pećine sa blagom, pa hapaj kolko ko može, udri samo - državno je! A ne zaboravimo, Hrvatska je bila industrijski najrazvijenija republika u bivšoj Jugi! I kaj se dogodilo? Dogodilo se to da ćemo za koju godinu kaskati za Srbijom, Crnom Gorom i Makedonijom (čujem da od Ohrida rade turistički raj!), njihovom konju ćemo gledati pod rep! Pa pravo nam budi, dok god ne izlazimo na izbore ili ne nađemo alternativu, ili se ne pojavi neki karizmatični vođa da se to uvede u red, ovakvo stanje će ostati! Mi branitelji smo tamo negdje, sada već davne, '95 napravili veliku pogrešku i teško ju je sada, gotovo nemoguće ispraviti (kao da pokušavate liječiti karcinom sa uznapredovalim metastazama po čitavom organizmu, u svim segmentima). Onda je trebalo doči na markov trg, gospodi koja su tamo sjedila lijepo zahvaliti na učinjenom, dati vritnjak i reći: Eto, granice smo obranili, a sada ćemo urediti i stvari unutar granica! Propustili smo tu priliku i sad nema natrag. Eventualno možemo pokušati popraviti što se još eventualno može popraviti, ispraviti kičmu i izvući se iz sluganskog položaja prema EU i inim zločinačkim profitabilnim organizacijama! Okej, donijeti Zakone u skladu sa njihovima, to može, ali u svakom na kraju dodati zadnji članak koji bi glasio: "Ovaj Zakon stupa na snagu danom pristupanja RH E. Uniji" i Zakon u ladicu. jer, na ovaj način, mi smo im postali servis za eksperimente, nasilno trpanje njihove robe na police naših dućana, zabranu reklamiranja Kupujmo Hrvatsko i slične zvizdarije koije nam je EU do sada priredila (stopiranje zabrane uvoza klope u turističkoj sezoni, zabrana ZERP-a etc.,ima toga još, samo se te ucjene ne puštaju u javnost-btw,užasno strašno jako me zanima kaj se teta Jaca dogovorila sa stričekom Pahorom kad je on bil tak nasmiješen! A kad saznamo. vjerojatno bu bilo prekasno i objašnjavati će nam kak je to zapravo za nas jako dobro, ali mi smo, eto, blesavi pa ne kužimo! Ljudi moji, nije g-din Davorin Rudolf dal ostavku iz vica! Bagra je rasprodala tvornice, dio prirodnih bogatstava, a sada će početi prodavati zemlju krvlju natopljenu, sve kako bi kupili socijalni mir i sebi osigurali daljnje sjedenje u raznim foteljama, udobno i bezbrižno uvaljeni u Sabor, Vladu, mali milion općina i pol milje gradova sa pratećim službama, prekobrojne i suvišne, apsolutno beskorisne Nadzorne odbore i sl. praonice love. E,NEĆE!OVAJ PUTA NE! Sve smo nekak progutali, ali zemlju, našu, Vašu, MOJU....NE DAM! Branili smo ju jednom, znamo kak se to radi, još nismo za staro železo i ak treba - evo nas opet natrag, na s

    avatar

    04.10.2009. (11:17)    -   -   -   -  

  • KONTRAŠ

    Sorry, malo sam se možda udaljil od teme, ali bit je tu negdje. Ispričavam se na opširnosti, ali oni koji me znaju i koji su mi preporučili ovaj blog (moja draga frendica Catwoman) znaju da tak pišem i to ih nebu iznenadilo. A i znaju da kad se zalaufam ne znam stati! Pozdrav svima!

    avatar

    04.10.2009. (11:20)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Matti ... vjerujem kada pročitaš dio tog materijala u postovima, a pogledaj i linkove u komentarima na neke druge postove ( Elita i ekonomija je jako poučna, a pitko i pristupačno napisana - to je nešto što čovjek ne može skužiti iz nama dostupnih medija, već dugo izučavati američke internent stranice ), te kada na kraju ovog EU serijala postavimo i emisije "Na rubu znanost" o tome što o njoj govori D. Icke ( samo za početak da ti velim kako je prvim zemljama članicama EU bilo garantirano pravo na veto, a čim su ušli - odmah im je to oduzeto. Tako će biti i s Irskom - sve što su joj obećali da uđe mogu zaboraviti, čim ih se priveže u staju. EU uopće nema definivan Ustav, a države srljaju u nju ???!!! A i da ima, tamošnji parlamentarni aparatčiki ionako izglasavaju promjene prema telediriganosti ... ) vidjet ćeš da će se, nažalost - da bilo koje uvjete mi EU postavimo, i ona ih ( naravno ) obeća ispoštovati, sve odvijati prema onoj : " Obećanje - ludom radovanje." I sad bi mi trebali misliti o svom kredibilitetu, ako nakon svih dogovaranja odbijemo pristupiti, a oni su već toliko toga toliko bezobrazno očigledno prekršili.

    Tu se radi o psihološki namjerno kreiranom sustavu toliko razvidne iracionalnosti, uslijed čega ona postaje toliko perceptivno impresivna, da direktno i bez ikakve moći zadrške ili racionalnog filtera može penetrirati u podsvijest onih koji tu iracionalnost redovito konzumiraju putem medija, te se i sami na koncu ( psihološki logično ) počnu tako ponašati. U odgoju je poznato da djeca usvajaju ono što vide, tako nisu niti odrasli osobito otporni, osim rijetkih.
    Ovo je medijski psihološki rat najvećih razmjera do sada. Znam po sebi kako se osjećam i što mislim nakon jednog TV dnevnika ( ništa, mrak u glavi, osjećaj užasa). A ne zaboravimo i sve veće mogućnosti manipulacije takvih "slobodnih" izbora i referenduma.

    Iskreno, vijest da bi kod nas ipak trebalo biti referenduma ( ako to opet nije Šeksova laž, da se ne pripremamo na organizaciju potpisivanja peticije za nj ) samo mi daje sve veće uvjerenje kako su manipulanti očito smislili savršenu metodu lažiranja. Ni klonovi u komisijama ne bi me čudili. Mi poima nemamo čime se sve barata u političke svhe i što je sve znanost postigla, naravno - ne za dobrobit čovječanstva.

    Znam da zvučim paranoično, ali imala sam prilike saznati za brojne nekonvencionalne oblike ratovanja i razne metode upliva na ljudsku pojedinačnu i kolektivnu svijest na Mito's blogu ( sve informacije s američkih gerilskih internet stranca ) - tako da bi zaista bilo nelogično očekivati da se krojači novog svjetskog poretka ne bi služili svim sredstvima za njegovu uspostavu.

    No - povijesno je dokazano kako je pravda spora, ali dostižna ...to je nepobitan i nezaobilazan kozmički princip i stoga se ne uzrujavam. Bitno je činiti to što preporučuje @ Para(ne)normalni ! , a nadam se da ćemo nakon ovog tematskog EU serijala napraviti jedan mali zajednički projeket širenja informacija u građanstvo. Tako pravdu možemo učiniti bržom i dostižnijom. :)

    Nek' si se zalaufal, dragi @ kontry ... poanta sve dovodi na svoje mjesto. :) Tako mi je drago da nisu svi branitelji ubijeni u pojam i da ne odustaju od svoje krvlju i životom branjene domovine. Ti i takvi poput tebe mogu "podići" raspoloženje i onima manje inspiriranima / informiranima kolegama s ratišta. Baš mi je drago što si se javio. :)

    Sinoć sam pisala @ semperu u mailu: "Kaže jedan naš intelektualac, Ivan Rogić Nehajev u razgovoru na stranici Matice Hrvatske da će promjena u Hrvatskoj najvjerojatnije doći iz kulture. Par dana nisam kužila, misleći : "Koji bi to naši priznati, mahom truli intelektualci nešto pokrenuli ... " Eee, pa radi se o PRAVOJ KULTURI ( ne podaničkom mentalitetu pomno selekcionirane državne intelektualne reprezentacije ) , a ona je najprirodnije i najintenizivnije prisutna među normalnim građanima, koji intelektualno nešto doista stvaraju, ne prelijevaju iz šupljeg u prazno, npr. - blogerima. Imam dojam da su ti ljudi učlanjeni u Maticu jako protiv EU, samo tome govore zakamuflirano, valjda da ih ne zabrane."

    I rekoh mu još, pa i vas pitam za mišljenje ... "Trebamo nekog blogera kandidirati za Predsjednika, ja bih nekog vrlo mladog i modernog, totalno nezavisnog / samosvojnog, prikladno obrazovanog i zainteresiranog, temperamentnog i inicijativnog, humanog i vrlo otvorenog uma, da doista bude pravi korektiv Vladi i Saboru - na primjer - @ Neverina. Možda bi blogeri prikupili 10 000 potpisa - to bi nekim ljudima bilo zabavno, a neki bi i shvatili bitnost pomaka u političkom promišljanju."

    avatar

    04.10.2009. (14:15)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Catwoman - prema komentarima na ovaj zadnji Šimatovićev post, mislim da je ideja i koncepcija ovog bloga, iako tek u zametku, i slabo grafički istaknuta, počela davati rezultate razvoja šire svijenosti, i da bi to moglo izrasti u nešto vrlo vrijedno i šire respektabilno na blogerskoj sceni, kako sam ti pretpostavio i poželio u početku. Naravno, bez tvog rada potrage i objave napisa ne bi od same ideje bilo ništa.
    Zato moje iskrene pohvale tebi.

    Prvo:
    Drago mi je da ste se ti paranenormalni, kao i ostali komentatori, ipak nesputano i iskreno kritički osvrnuli na Šimatovićev text, i uglavnom supotpisujem te vaše osvrte jer mislim da su potrebni i na mjestu.
    Ti vaši komentari opet su urodili novim još detaljnijim komentarima pridošlih komentatora, i time dodatno aspektirali i pojasnili cijeli taj PROCES s HR, EU, i MMF-om koji je naravno u tijeku.
    Dobro je primjetio Paranenormalni da ove informacije treba proširiti svim sredstvima i tehnologijama, i time nedvosmileno iskazao svoju ocjenu vrijenosti ovoga što se događa na ovom blogu.

    Drugo:
    Uz to što supotpisujem vaše ocjene na sadržaj teme, htio bih i sam dati prilog tome.
    Postavio bih pitanje: Što je zajenički nazivnik Titove soc-kom-Yu, dnašnje HR, današnje EU, i MMF-a.
    Moj odgovor je: NEPOŠTIVANJE TEMELJNIH LJUDSKIH PRAVA ! Banalno - jel' da !
    I što se nudilo i nudi kao rjiešenje: - CENTRALISTIČKO INTERESNO UPRAVLJANJE LJUDIMA I RESURSIMA i još dublja PODJELA na BOGATI SLOJ ELITE i SIROMAŠNE radilice.
    A to je zapravo - kako Amerčki građanski sloj percipira - KOMUNISTIČKI DRŽAVNI TOTALITARIZAM. Čitajte nenadmašni rense.com jer mislim da i nama u Hrvatskoj tako nešto treba, a ovaj blog bi mogao postati nešto slično.
    Bilo da se radi o Komunistiškom Totalitarizmu SSSR tipa ili o PRIVATNOM Centralističkom Sustavu interesa ELITNIH OBITELJI (Rothschild, Rockefeler, ...) Illuminata, uvijek je to isti CENTRALIZIRANI TOTALITARNI REŽIM porobljavanja masa jeftinih radilica za interese Elitne manjine.
    Zašto je BITNO naglasiti da se tu radi o LJUDSKIM PRAVIMA ? Zato jer su Ljudska Prava doslovno IZVOR ŽIVOTA u njegovom najslobodnijem i najhumanijem ali i najkvarnijem smislu, i jedina moguća obrana DOSTOJANSTVA Čovjeka i Života.

    Baš kao pjeva Gundulić:
    O lijepa, o draga, o slatka, slobodo, daru u kom sva blaga višnji nam Bog je do'.
    A ja bih dodao i sva prokletstva.
    Jer sloboda, kao i zakon, kao i sve drugo, ... tako i Ljudska Prava, - bez ODGOVORNOSTI vode u neku dekadenciju, nasilje, raspad i porobljavanje.
    No riječ ODGOVORNOST, ako tražite u hrvatskom ustavu nećete naći. Može se downlodati pa prebaciti recimo u Word pa sa naredbom Find potražiti gdje i koliko ima ta riječ u RH Ustavu. Nećete je naći osim u dva -tri slučaja za predsjednika države. - Nevjerojatno.

    Da se nekako, nakon ove digresije, vratim izravnije sadržaju posta, i povono naglasim, da je ono što nam naši političari rade - DRŽAVNA IZDAJA i to PUZAJUĆA IZDAJA, centraliziranoj i odnarođenoj EU upravi u širem okviru NWO-a.
    TI naši političari žele zadržati svoj elitini status koji će biti korupcijski nagrađen i održavan od EU birokracije i EU fondova, i branjen SILOM, da - SILOM EU policije i NATO-a.

    Iako se duboko smatram Europljaninom, ja sam i prije svega Hrvat, i ovakva EU mi je neprihvatljiva, a mi kao građani i ljudi ove RH dužni smo najprije SAMI SEBE dovesti u vlastiti red, što bi se reklo - sami počistiti nered u svojoj kući, a ne da očekujemo da nam to netko strani napravi jer je to potpuno LUDO i prirodno nemoguće.

    Ono što NWO-EU želi od nas napraviti točno je ono kako je specificirao prof Joseph Stiglitch, i dodao Ivan Šimatović.

    I da ponovim ono najbitnije, a to je, da je u Hrvatskoj na djelu: PUZAJUĆA IZDAJA DRŽAVE, i da to naše političko smeće moramo najšire pozvati na ODGOVORNOST za IZDAJU i počistiti ih sa mjesta uprave ove države !
    O ovakvoj PUZAJUĆOJ IZDAJI zemlje, već Cionostočki kupljeni mediji ne propituju u javnosti, jer je upravo ta izdaja u interesu NWO Europske Elite.

    Posebno, hrvatski zakoni su, umjesto da su izvor života, postali izvor svakovrsnog zla u Hrvatskoj, jer su UVELI i OZAKONILI stanje ROPOSTVA u Hrvatskoj, jer meni u firmi trube i direktor i sindikalisti, da MORAM RADIT IAKO NISAM PRIMIO PLAĆU jer je to tako po Zakonu, i što se tu može.
    Pa zaboga valjda onda treba mjenjati HITNO takv ropski zakon, a čelnik SSSH sindikata
    ovdje u Solitu, kad mu ja to kažem, on meni menja temu na neke sasvim druge inicijative koje je on tobože poduzeo kao veliki katolik i Hrvat. S takvim autističnim ljudima u sindikatu razgovor je zapravo nemoguć.
    Ja se ipak nadam da ću u kontaktu s Anom Knežević ipak možda imati više sreće.

    Zato izađimo na prosvjede - SVI da UZDRMAMO i POČISTIMO ovo smeće od hrvatske izdajnićke političke elite.

    POZDRAV SVIMA I
    ŽIVJELO SVETO HRVATSO IME I SVI LJUDI KOJI DOBRE VOLJE HOĆE ŽIVJETI U NJEMU.
    Ja se ne želim raspadati od starosti u krevetu , nego radije dati život za svo

    avatar

    04.10.2009. (19:02)    -   -   -   -  

  • Jupi

    Anonymous - ovo već drugi put donosi vrhunski i poticajan sadržaj, a ja sam u svom prethodnom komentaru sve pohvale dao catwoman, a njega sam, koji je pravi donositelj vrijednosti zaboravio, pa mu želim izraziti svoju ispriku i zamoliti ga da mi oprosti, te mu zahvaliti kao prvom zaslužnom za donošenje napisa. Nadam se i dalje njegovom inspirativnom radu.
    Anonymous, još jednom - HVALA!

    avatar

    04.10.2009. (19:31)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ Jupi ... ovaj tekst nama ( nažalost ) zaista nepoznatog izvanrednog autora @ anonymousa pronašao je @ Para(ne)normalni! Nisam ja. Počeo si me previše idealizirati. :)

    avatar

    04.10.2009. (19:47)    -   -   -   -  

  • Para(ne)normalan!

    Ja mislim da je taj anonymus jedan visokoobrazovani građanin RH koji je u sličnom položaju kao i mi da mora gledati sve ovo što se događa sa ovom napaćenom zemljom natopljenom krvlju naših predaka koju nam "likovi" na vlasti rasprodaju kao da je njihova osobna svojina.
    Trenutno gledam Hrabro srce, pa sam malo nabrijan, gdje se vide kvalitete onih s kojima ćemo (nedaj Bože) ući u zajednicu. Zanimljivo, kada su Englezi odgovarali za bilo koji genocid koji su počinili u svojim kolonijama ili zemljama koje su podčinili?! Odgovor je jednostavan, nikada!
    @Jupi prijatelju, bio sam u sličnom položaju kao i ti!
    Bunio sam se radi nepravde koju nam je nanosio direktor, samo za primjer plaće su nam kasnile, a on si je kupio novi službeni auto jer je uništio stari, konstantnom zloporabom položaja koristio je službeno vozilo u privatne svrhe, na račun firme vozio se na skijanje i na more itd...Jednom me je pozvao predsjednik sindikata i rekao da se prestanem buniti, kada sam vidio o čem se tu radi istupio sa iz sindikata i više se nisam učlanio!
    Sindikalni predstavnici su pretežno marionete od direktora pa čak i direktno podređeni, tužakaju svoje članove i slično. Svaki dan to viđam i doživljavam, to nije izmišljotina!
    @svi, pozdrav!

    avatar

    04.10.2009. (21:29)    -   -   -   -  

  • catwoman

    I naš sindikalist u školi bio je ravnateljičin dupelizac. ( pardon )

    Usput, kod @ Izvornog je izvrstan post i rasprava o potrebi reforme školstva.

    avatar

    04.10.2009. (22:12)    -   -   -   -  

  • blade777

    Što možemo napraviti kako bi onemogućili rasprodavanje hrvatskog ozemlja strancima?
    Možda uvođenjem nekakvog reciprociteta u smislu pridržavanja sudjelovanja u postotku raspoloživih vrijednosti za prodaju u visini postotka našeg broja građana u EU.
    Znači ako smo po broju stanovnika tj građana RH,1% građana EU,onda drugi građani EU,
    a koji nisu građani RH, ne bi smjeli raspolagati sa višeod 1% hrvatskih nekretnina i 1% vrijednosti koje su od većeg značaja za cjelokupno društvo,tj: HEP,Hrvatske vode, Hrvatske šume i sve ono što još nije privatizirano,a namjerava se privatizirati po diktatu EU.
    Ukoliko pak hrvatski građani raspolažu sa većim vrijednostima u svim drugim zemljama EU,onda postepenu mogućnost povećanja tog postotka sudjelovanja drugih građana EU u raspolaganju vrijednostima na ovom ozemlju.
    To nema veze sa ekonomskom diskriminacijom,jer nismo u istoj startnoj poziciji
    (mi kaskamo za razvijenom EU najmanje 50 godina)
    Primjer gdje se već po nalogu EU radi na okrupnjavanju parcela,kako bi se sve pripremilo za konačno preuzimanje onih kojima mi ni u snu ne možemo konkurirati:
    link
    Svaki drugi model,a koji se predstavlja kao slobodna tržišna ekonomija je zapravo slobodno tržišno preuzimanje tj porobljavanje domicilnog stanovništva.
    Naši građani ne mogu parirati samo jednoj njemačkoj pokrajini Bavarskoj u smislu kupovne moći,a kamoli svim drugim interesnim skupinama u EU. Još manje mogu održati svoju imovinu u smislu zadržavanja vrijednih parcela,kada su u pitanju interesenti iz Nizozemske.
    O tome naši političari ne vode računa,tj.vode računa samo o svojim pozicijama u društvu ili pojedinaćnom pozicijom u cjelokupnoj EU,a ne gledaju na poziciju svih drugih građana.
    Samo nasljednici u Bavarskoj raspolažu sa kapitalom više od 1000 milijardi eura,a sada si zamislite koliko ćemo dugo ostati gospodarima svojeg ozemlja,nakon što bace gospoda oko na ove naše krajeve.
    Gospoda koji žive od posredovanja i dobivenih sredstava radi provizija će vam reći da to nije istina i da jednom Bavarcu nije interesantno kupiti posjed u Hrvatskoj.
    I te kako je interesantno,kako špekulantima, tako i onima koji žele postati krajnji vlasnici kupljenih nekretnina.
    Ako se ne izborimo za pravedni zaštitni reciprocitet, vrlo je izvjesno da će u Hrvatskoj sve više početi nicati neofeudalni posjedi.

    avatar

    05.10.2009. (10:44)    -   -   -   -  

  • catwoman

    @ blade777 ... to ti je genijalna ideja , no svjesni smo itekako da postojeći ovlašteni dužnosnici / predstavnici našeg naroda i građana neće niti pokušavati uključiti tako nešto kao neki uvjet ulaska u EU, a i da se, hipotetički, tako što učini, EU bi to glatko prihvatila, pa onda anulirala, kao što je to učinila s pravom na veto svojim prvopripljenim članicama.

    Svejedno, treba ju zapamtiti, zapisati u arhivu fantastičnih legalnih rješenja za pravnu / informativno - informacijsku / intelektualnu borbu s prefriganim svjetskim birokratskim manipulantima, kako ne bi došlo do one koju spominje Para(ne)normalni u filmu "Hrabro srce". A i za ovakvu će nam trebati isto takvo srce, kreativan um i utemeljenost u Duhu, što jedino garantira uspjeh svakog poduhvata.

    Prije toga osmisliti način oduzimanja formalne legalnosti i faktičnog utjecaja svih onih obnašatelja državničkih dužnosti koji rade protiv općih nacionalnih i građanskih interesa stanovnika RH.

    avatar

    05.10.2009. (20:14)    -   -   -   -  

  • blade777

    @cat,nemati tu nekakve posebne formule.
    Gospoda su si sami "nametnuli omču", jedino im narod mora izmaknuti stolac i politički linč je obavljen.
    To što građani ignoriraju izbore je puno veći problem za demokraciju,nego što je ovaj krvavi pir povampirenih obnašatelja vlasti.
    Jadno je to kako,tobože razmišljaju o dobrobiti građana u RH,a zapravo samo misle o svojoj osiguranoj egzistenciji.
    Nisu ju sposobni osigurati svojom sposobnošću, pa zato moraju posezati u budžet osiromašenih građana.
    Misle da se EU birokrati ne zgražaju nad luksuzom koji tjera naša vlastela.
    Istina je da im se smući kada znaju kako ovdje velik broj građana preživljava,dok se gospoda šepure i žele biti jednaki sa dužnosnicima puno bogatijih zemalja.
    Ovo što navodiš ne treba izmišljati, jer već postoji u zakonu.

    "Zlouporaba položaja i ovlasti"
    "Službena ili odgovorna osoba u tijelima državne vlasti i jedinicama lokalne samouprave i uprave, jedinicama lokalne samouprave i tijelima koja obavljaju javne ovlasti te službena ili odgovorna osoba u pravnim osobama koje su u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu Republike Hrvatske ili jedinica lokalne samouprave i uprave, koja radi pribavljanja imovinske koristi u svojoj privatnoj djelatnosti ili privatnoj djelatnosti članova svoje obitelji iskoristi položaj ili ovlast pogodovanjem u natječaju, davanju, preuzimanju ili ugovaranju poslova, kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. "
    KZ RH, članak 338.

    Ukoliko postoji osnovana sumnja da je KD počinjeno,preispituje se imunitet, a radi potrebe daljnjeg tijeka postupka,imunitet se ukida.
    Druga je stvar što se ljudi boje progovoriti o dokaznim činjenicama koje su u svojim životima proživjeli i vlastitim očima vidjeli.
    Dosta eventualnih svjedoka je potkupljeno,tako da se sve vrti u začaranom krugu, a krajnju cijenu plaćaju osiromašeni građani RH.

    avatar

    05.10.2009. (21:17)    -   -   -   -  

učitavam...