Komentari

teutinaljubav.blog.hr

Dodaj komentar (53)

Marketing


  • luki 2

    U potpunosti se slažem - puno je žena, na žaslot, moralo stradati da bi smo došli do ovoga, što današnje žene imaju. I svijest o jednakopravnosti s muškarcem sve je veća; pa se nadam da će i problema biti manje...
    Pusa, pozdrav za oboje od Luki+Goldie

    avatar

    23.09.2009. (19:52)    -   -   -   -  

  • stida

    Ako neko može pomoć.Molim pogledajte http://zamogsokreta.blog.hr/

    avatar

    23.09.2009. (20:09)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Sreća da sam rođena u sadašnjosti jer nema nikakve sumnje u to da bi me odavno spalili na lomači ;)

    avatar

    23.09.2009. (22:29)    -   -   -   -  

  • missillusion

    Oh, pa ljudi su "evoluirali", danas se o nasilju nad ženama ipak govori, a to zvuči otprilike ovako i to pogotovo iz ženskih ustiju "sama je kriva". Uglavnom, da , malo sam sarkastična oko tog pitanja, ježim se na nasilje svake vrste, ponajviše nad ženama, slažem se s tvojom poantom, da je Crkva nanijela mnogo zla koje će se teško ispraviti u pogledu stava prema ženama.

    avatar

    24.09.2009. (01:52)    -   -   -   -  

  • podloga

    imam jedan "dozivljaj" koji mi ne izlazi iz glave. zenili su mi se dragi znanci i bila sam prisutna, u crkvi kod zavoda za zaposljavanje, velecasni mankotic, i tako mladenci klece na krizu i govori on njima kakav je brak i kako oni trebaju postupati i obrati se mladoj; ako ti muz nadje drugu, to nije njegov grijeh nego tvoj jer znaci da mu nisi bila dovoljno interesantna i podatna. bila sam u takvom soku da nisam mogla doci sebi. ali s druge strane poznajem toliko dobrih vel. koji se trude pomoci mladim obiteljima, dati im utjehe i nade, ukazati na "svijeto", vrijednost partnera etc. stoga nekako sam sklona misliti da u svakom poslu ima onih koji rade bolje ili losije

    avatar

    24.09.2009. (07:42)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Voljela bih da nije tako,ali moram se složiti s tobom.Znam za slučaj kada je mlada ženica došla kod velečasnog da mu se požali kako je muž tuče,a njegov odgovor je bio napuni usta vodom...drugim riječima šuti i trpi.
    Nadam se da je ovakvih savjeta sve manje i da će doći dan kada će svi reagirati i na najmanju naznaku zlostavljanja
    Pozdrav vam veliki

    avatar

    24.09.2009. (09:07)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    ” Bolja je zloća muška nego dobrota ženska; od žene potječe sramota i ruglo.”

    Knjiga Sirahova* 42,14
    --------------------------------------------------------------------- --------------------------------------
    Pojam ravnopravnosti ...
    1 Kor 11,8 Jer nije muž od žene, nego žena od muža.
    1 Kor 11,9 I nije stvoren muž radi žene, nego žena radi muža.
    --------------------------------------------------------------------- -----------------------------------------------
    Novi Zavjet

    " Ali htio bih da znate: svakomu je mužu glava Krist, glava ženi muž, a glava Kristu Bog. "

    Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! Žene svojim muževima kao Gospodinu! Jer muž je glava žene kao i Krist Glava Crkve - On, Spasitelj Tijela. Pa kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu!
    (Efežanima 5,21).
    -------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------
    Kao u svim Crkvama svetih, žene na Sastancima neka šute. Nije im dopušteno govoriti, nego neka budu podložne, kako i Zakon govori. Žele li što saznati, neka kod kuće pitaju svoje muževe jer ružno je da žena govori na Sastanku.
    1 Korinćanima 14,34-35

    avatar

    24.09.2009. (10:50)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Evo još par izreka nekih kršćanskih "svetaca" - ženomrzaca:
    Sveti Klement Aleksandrijski (150-215), grčki crkveni otac, imao je tako izrazit prezir prema ženskom rodu, da je mislio kako je taj njegov stav sigurno univerzalan. On piše (Paedagogus) da u ženama, "svjesnost njihove vlastite prirode mora u njima izazivati osjećaje srama."
    Tertulijan (160-225), afrički crkveni otac, nazivao je ženu "đavolovom vratnicom." Njegovo promišljanje, temeljeno na priči o Padu iz biblijskog Stvaranja, teološki je besprijekorno:
    "Žene, zar ne shvaćate da je Eva u vama? Božije prokletstvo bačeno na vaš spol i dalje pritišće svijet. Krive, vi morate podnijeti to breme. Vi ste "đavolova vratnica", obesčastile ste to Sveto fatalno drvo, prve ste izdale Božji Zakon, vi koje ste svojim dodvornim jezikom omekšale muškarca protiv kojega sotona nije mogao niti silom djelovati. Božju sliku, muškarca Adama, vi ste slomile - bijaše to vama dječja igrarija. Smrt ste zaslužile vi, žene, a umjesto toga, Božji je Sin morao umrijeti! "
    (Warner, Alone of All Her Sex: str. 58)
    Origen (185-254) je dobro poznat po njegovoj mržnji prema seksu i ženama. Kad je imao 18 godina, kastrirao se kako bi postigao "kršćansko savršenstvo". Njegovo učenje je spojilo kršćansku mržnju prema ženama i gnušanje nad spolnim činom u jedinstveni sustav. Prema Origenu, žene su gore od životinja, jer su neprekidno ispunjene požudom. [Ranke-Heinemann, Eunuchs for the Kingdom of Heaven: str. 51-52] Origen nije odobravao seks niti u braku i podučavao da udovice, premda im je odobreno ponovno se udati, nikako nisu za to pohvaljene. [Phelips, The Churches and Modern Thought: str. 203]
    Sveti Grgur Veliki (329-389), biskup iz Konstantinopola ovo je rekao o ženama: "Silan je zmaj i lukava je otrovna guja: ali žena ima pakost od obojega."
    Sveti Ambrozije (339-397), doktor crkve, i Milanski biskup, podsjećao je vjernike da je način kako je žena načinjena potvrda njezinog drugorazrednog statusa: "Sjetimo se da je Bog uzeo rebro iz Adamova tijela, a ne dio njegove duše, da načini nju. Ona nije napravljena na sliku i priliku Božiju, kao što je to muškarac."
    Sveti Jeronim (342-420), dobro poznati Biblijski teolog, i prevoditelj Biblije na latinski, (Vulgata) imao je jednostavan pogled na žene. Po njemu "žena je korijen svekolika zla."
    Kao klasični mizoginist, Sveti Augustin je prakticirao ono što je propovijedao. Njegov prijatelj Possidius opisuje njegovo ponašanje: "Niti jedna žena nije kročila nogom u njegovu kuću, nikada nije razgovarao sa ženama osim u nazočnosti treće osobe ili izvan salona. Nikakav izuzetak nije dopuštao, pa čak niti prema svojoj starijoj sestri i nećakinjama, od kojih su sve tri bile časne sestre." [Ibid: str. 122 ]
    Kako žena može biti slika Božja
    Bessie Coleman kad je podložna muškarcu i nema nikakvih ovlasti,
    niti da poučava, niti da svjedoči,
    niti da sudi, a ponajmanje
    da vlada ili upravlja carstvom?
    Sveti Augustin (354-430)
    Augustin kaže da je “muškarac, a ne žena, stvoren na sliku Božju, pa stoga žena nije potpuna bez muškarca, dok je muškarac potpun sam za sebe.” Ovo što je Augustin izrekao je posebno znakovito, jer je od katoličke hijerarhije proglašen crkvenim naučiteljem... naučitelja ima samo 33 od svih tih tisuća proglašenih svetaca, mučenika i blaženika (od njih samo 3 žene; prva tek od 1347.god.). Potvrđen dakle za ispravan nauk, nauk koji se može slobodno čitati, njegovim se riječima nadahnjivati...

    Također “Sveti” Ivan iz petog stoljeća tvrdio je da je “žena jednom podučila i pokvarila sve, i zbog toga… neka više ne podučava.”

    Sveti Toma Akvinski - najveći skolastički teolog (1225-1274), kao i njegov učitelj Albertus Magnus, Akvinski je bio isto tako uvjeren u žensku inferiornost naspram muškarca. Po njemu, žene nisu "prva intencija prirode" koja stremi savršenstvu, nego "sekundarna intencija prirode" koja je srodna stvarima kao što su "raspad, deformacije i slabost starosti. Manje su inteligentne od muškaraca. Muškarci posjeduju "savršeniji razum" i "snažniju vrlinu" od žena. Intelektualni defekt žena, prema Akvinskom, sličan je onima" u djece i mentalno bolesnih osoba." Žene su slabije otporne na seksualnu napast od muškaraca jer "u ženama ima više vode, pa lakše podlegnu seksualnim zadovoljstvima." [Ranke-Heinemann, Eunuchs for the Kingdom of Heaven: str. 88]
    Sveti Ivan Damaskijac: "Žena je kćer laži, stražar pakla, neprijatelj mira; kroz nju je Adam izgubio raj".
    Sveti Ciprijan: "Žena je instrument koji đavao koristi da bi se dokopao naših duša".
    Sveti Ante: "Žena je vrelo ruke đavolove, njen glas je šištanje zmijurine".
    Sveti Grgur Veliki: "Žena ima otrov zmije otrovnice, pakost aždaje".
    Sveti Augustin Hippo (354 do 430 n.e.). "U čemu je razlika ako se radi o supruzi ili majci ? I dalje se radi o Evi zavodnici od koje se moramo čuvati u svakoj ženi......Ne vidim u čemu bi žena bila od koristi za muškarca, ako se izuzme njena funkcija rađanja djece."
    Sveti Alban (4. st.) "Naći poštenu ženu je kao naći jednu jegulju u vreći od 500 zmija

    avatar

    24.09.2009. (10:50)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    otrovnica. A ako rukom tražite po vreći i nađete jegulju, znajte da je držite za mokar i sklizak rep."
    Drugi:
    Martin Luther (1483 do 1546): "Ako se one umore [žene] ili čak umru, nije važno. Neka umru kod porađanja, zato su i ovdje."

    avatar

    24.09.2009. (10:52)    -   -   -   -  

  • teuta

    Voljeni...samo zbog tebe i zbog tvog posta, učinit ću sve da ti ostavim komentar iako jedva gledam.
    Puno toga je napisala "windfuckersister" i sa čime se apsolutno slažem. Nažalost, ipak nema mjesta da bi se napisalo sve što nikako nejde nama ženama, pa i ljudima, u korist i to upravo zbog vjere, fanatizma i sve to prikriveno sebičnom i glupom ironijom koju mogu poštivati samo ovčice (da ne kažem što drugo).

    Sjećaš se kako sam ti jednom pričala doživljaj s autobusa gdje su dvije doktorice ponavljale glasno svoje "znanje" u svezi nekog testa vezanog uz vjeru.
    Gdje su naivno opravdavale stav crkve pa i samog pape zbog kojeg se žena smatra manjevrijednom...Grozno, šokantno, sramotno i veoma tužno!!!!

    Inače, tvoj post kao i onaj prethodni, vrijednan je Naslovnice...Ali, nažalost, zna se kako to ide...

    Pusek čmelačku...

    avatar

    24.09.2009. (16:21)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    LJUBAVI MOJA...Dobro se sjećam te priče. Samo pokazuje koliko duboko može biti usađen strah u čovjeka i koliko vjera može isprati mozak. Čak toliko duboko da nepravdu prema sebi može pripisivati imaginarnom uzroku, umjesto da se odupre i glasno vikne: Pa nisam valjda toliko glup. Tim je gore što su to pričele dvije žene od kojih bi se očekivao, s obzirom na njihovo znanje, drugačiji pristup. Žalosno.
    Volim te Ribičko moja

    avatar

    24.09.2009. (18:01)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    @ Luky...Mislim da puno toga još treba promijeniti u glavama, naročito vjerničkim
    @ Anabelle...Strašno je da su i nakon dvije tisuće godina ljudi još uvijek pod utjecajem crkvenjaka do te vjere da bespogovorno kleče i kenjaju: Moj grijeh...ne shvačajući da je to način kojim ih crkva drži u slijepoj pokornosti. Ma čiji kručev grijeh?
    @ Stida...Trebao si imati barem toliko hrabrosti pa se javiti sa svoga bloga a ne otvarati novi sa kojega zoveš u pomoć
    @ Missilusion...Čudi me da joj ljudi usprkos svim zlima još uvijek slijepo vjeruju
    @ Podloga...I ja sam tamo bio nazočan vjenčanju nekih rođaka. Kada sam čuo popovanje izašao sam iz crkve i vani pričekao kraj cirkusade

    avatar

    24.09.2009. (18:12)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    @ Nissa...Budi kuco, smiri mi se smiri...Ružno ali istinito
    @ Wind...Stvarno sam te dobro povukao za prste i pitam se da li si uopće stigla spavati.
    Drago mi je da si ovako poduprla moj post. Vjerujem da velika većina vjernika nema pojma o ovakvim stavovima svojih svetaca kojima se tako duboko klanjaju i stavovima ljudi koji su određivali smjernice crkvenog nauka.

    avatar

    24.09.2009. (18:17)    -   -   -   -  

  • Hostel Expert

    Sve je to u biti strah od ženske moći i utjecaja. Biblija nije pala s neba, pisalo ju je mnogo ljudi, muškarci dakako. A oni, nisu bili spremni prihvatiti vlastite nedostatke, nego su krivnju prebacivali na žene, opravdavajući to slabijom fizičkom snagom žene. A zapravo su se bojali žena, i danas ih se mnogi boje. Mi smo danas obrazovanije, često inventivnije. Tako je bilo i nekad, pa su ih spaljivali kao vještice. Sve je u strahu.
    Dobri i pravedni muškarci, a to je većina njih, nemaju strah od žena, pa nemaju potrebu ni biti nasilni prema njima i/ili ih omalovažavati.

    avatar

    24.09.2009. (19:19)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    A je sad bi najbolje bilo da prepišem bibliju, sva sveta pisma, sve crkvene zakonike!!
    Ma možemo skinut i sve knjižurine s neba ali TI SI U PRAVU. .Licemjerno od crkve, je da se
    to događalo u srednjem vijeku ali neka se makar ispričaju ali ne, oni se nikad ne ispričavaju.
    Neću dalje. Pozdrav za oboje i istjeraj joj tog virusa.:-)))

    avatar

    24.09.2009. (20:52)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Slažem se - promijeniti u sistemu razmišljanja; potpuno odvojiti Crkvu od države....
    Što se tiče komentara kod mene- nabrojao si sve redom pjevače, koje izuzetno cijenim, volim i slušam! Apsolutno potpisujem Tvoj izbor!
    Pusa, pozdrav za oboje do Luki+Goldie

    avatar

    24.09.2009. (23:33)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Prijatelju, nisam se baš osobito namučila. Radio je copy-paste. Tvoj post se poklopio s mojim čitanjem knjige Djevojke iz Riyada. Dalo bi se pisati i pisati i pisati o položaju žene ne samo u kršćanskoj religiji nego i u drugim vjerama ali to bi tek bilo otvaranje Pandorine kutije.

    avatar

    25.09.2009. (12:19)    -   -   -   -  

  • -

    Prije 40 godina sam počela ići na vjernauk, i kao žena se nisam nikad osjećala u crkvi kao druga liga. Udala sam se za obrazovanog čovjeka, "modernih nadzora" (crkva 0 bodova), a ipak voli da se zna da je on gazda u kući, što mene izbacuje iz cipela. Tako da meni majka crkva nije problem. Ja želim da moje dijete ide samo u crkvu na vjeronauk, ovim školskim se više djece odbijaju od vjere. Iako ste duže u braku vidite da ima istine u svećeničkim savjetima što ja prije osobnog iskustva ne bi priznala ni za živu glavu.

    avatar

    25.09.2009. (12:54)    -   -   -   -  

  • Mendula

    Nemam loše iskustvo ni sa suprugom, a ni sa vjernicima. Jučer meje pozdravila časna koja veli da me pamti po dobru. I meni je bilo drago jer i ja se nje sjećam samo po dobru.
    Ako sam zato ovčica, neka tako bude jer ne osjećam se loše..Pozdrav za oboje!

    avatar

    25.09.2009. (16:49)    -   -   -   -  

  • PINK PLAVUŠA

    Nedavno su dvije kolegice s posla ispričale doslovce nebulozu: obje su prevarili supruzi,i to na najpodliji mogući način,i oba ta supruga su na kraju zatražili razvod,zapravo,brakovi ionako nisu imali šanse opstati čim su supruge saznale za prevaru. Međutim,crkva odnosno lokalni svećenici zabranili su prevarenim (i sada,rastavljenim) suprugama svetu ispovijed jer se i one tretiraju kao grešnice?? Da je to stav crkve. Nema veze što su njih muževi varali,što su one bile ok,njih se automatski tretira kao grešnice i uskraćuju im se "prava" na ispovijed jer su rastavljene????Pa mi tu nema logike ni pameti,iako sam i sama katolkinja,za ovo pojima nisam imala da je tako i zvuči mi totalno nepravedno!!!!! Jednako tako,da je u pitanju rastava jer je muž maltretirao i batinao ženu,opet..čim je rastavljena,automatski je i ona jednako kriva??? Tko tu koga....

    Lijepi pozdravi!

    avatar

    26.09.2009. (08:30)    -   -   -   -  

  • PINK PLAVUŠA

    Lijepi pozdravi Teuti,neka čim prije ozdravi i počasti nas novim temama!!!!

    avatar

    26.09.2009. (08:41)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    E moja pink.... sjeti se samo djevojčice koju je silovao otac pa joj je zabranjena ispovjest ili čak i sam dolazak u crkvu, ispravite me ako se varam.

    Sad mi nešto onako pade na pamet.... pitam se da li bi muškarci bili ponižavani da su od samog početka žene bile svećenice, druidi, što li već.....

    avatar

    26.09.2009. (08:51)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    @ Gavun...Najviše boli upravo ta licemjernost crkve
    @ Virtualna...Na žalost, ostaci prošlosti još su uvijek preduboko ukorijenjeni. Crkva se iz petnih žila upire da tako i ostane. Možeš to vidjeti i po komentarima.
    @ Luki...Ne pruža li i blog mogučnost da se protiv te boleštine borimo?
    @ Gali...Ako i jesam kriv glede Drage, kako kažeš, vjeruj da sam učinio sve da grešku ispravim....Ja se uvijek zalažem za slobodu misli koja je vjernicima nažalost oduzeta a da toga nisu svjesni, čak su spremni prihvatiti krivnju za nešto što sami nikada nisu počinili, van svake pameti i zdrava razuma...Na njenom blogu na slici je odgovor. Dovoljno je samo kliknuti na link ispod slike i ući u knjigu gostiju kao i kod mene, s to razlikom što je ona iz zajebancije postavila i tu zaporku...Samo sam kao savjet spomenuo da sa pritisnutim CTRL i klikom na link otvaramo novu stranicu u novom prozoru a da se ne gubi poneštra sa koje smo klikali...O ostalom sam već dosta postova napisao, a možda još poneki napišem...I na kraju...Obrisao sam pasvorde svih blogova na kojima sam imao prste, a nisu Drage ili moji, pak mirno spavam. Pomognem tek savjetom ako me tko upita

    avatar

    26.09.2009. (16:44)    -   -   -   -  

  • More ljubavi

    @ Wind...Koliko bi se dalo pisatiiiiiiiiiiiiiiii...No tko pristaje da bude grešnik zato što mu netko kaže da je grešnik, pa neka mu bude njegov grijeh
    @ Anonimka...Ne znam po čemu zaključuješ da : "Vidimo da u ima istine u svečenićkim savjetima". Na mojoj margini piše da: Ne vjerujem popovskim laprdanjima i to sam iskreno rekao.
    @ Mendula...Ako malo okrenem tvoj komentar moglo bi se i ovako reči: Ne znam zašto optužuju serijskog ubojicu da je ubojica, kada on meni nikada ništa nažao nije učinio. Ja na takav način ne gledam na svijet oko sebe
    @ Pinky...Da nije istinito bilo bi smješno. Ovako je tužno i istinito

    avatar

    26.09.2009. (16:53)    -   -   -   -  

  • Dinaja

    ne podnosim riječ grijeh...trenutačno lebdim u vakumu ne postojanja.......nekakav nepoznati sijač sudbine je prosuo strah nad moj život......strah zbog života dragih mi osoba........gluposti pišem dragi prijatelju, bjesna sam na sebe jernisam u stanju odretiti smijer i kurs na pučini života........moja mama, pjesnik, njihovo zdravlje........a crkva govori o grijehu.........da dragi moj prijatelju trenutačno ne podnosim riječ grijeh..............

    ugodnu ti večer želim i ostavljam trag u moje ime i u ime bezgriješnog pjesnika koji se bori sa bolesti......-)))

    avatar

    26.09.2009. (18:33)    -   -   -   -  

učitavam...