Komentari

diogenovabacva.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • (Ne)pristojne erotske priče

    :-)...koja priča....nema se što prigovoriti - pravo cipeliranje... pozdrav

    avatar

    21.09.2009. (14:31)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Istinski muževan muškarac ne bi trebao imati problema s ovakvim stvarima, a ukoliko ih ima, zapravo pokazuje da mu je muškost, u vlastitoj glavi, opako poljuljana. Ista stvar je kada ga žena zamoli da joj ode kupiti tampone ili ne znam... prašak za pecivo. :) S druge strane, znam puno žena koje se ne bi usudile same ići zamijeniti cipele, što od nelagode, što od nesigurnosti, što je opet defekt sam po sebi jer u moru škakljivih situacija koje nam život servira, ovo je zaista minorno. Pa ako ne može to, kako se onda suočava s ostalim životnim izazovima? :) Priča se, zapravo, može sagledati na više zanimljivih načina. :)

    avatar

    22.09.2009. (10:38)    -   -   -   -  

  • grinch

    istu stvar sam htjela napisati ispod proslog posta ali tad jos nisam bila sigurna hoces li nastaviti u istom ritmu. nastavio si. a ja sam htjela rec da volim ''seinfeldovske teme'' iliti ''teme koje to nisu''. kroz svakodnevnu, naizgled nebitnu i u svojoj nebitnosti gotovo pa smijesnu situaciju, uspijes prenijeti bitnu i definitivno ne-svakodnevnu poruku..
    a kak sam te nahvalila :)

    avatar

    22.09.2009. (10:56)    -   -   -   -  

  • pero u šaci

    @ Kinky
    Drago mi je čuti ovo što kažeš da se može čitati na više načina. Treba li Draga sama voditi svoje bitke? Treba li Dragi pokazati više ili manje ''muda'' (i prema kome - prema Dragoj, prema prodavačici)? Nemam pojma. Nisam htio zastupati stvar ni ovoga ni onoga, htio sam prikazati samu tenziju koju likovi u sebi proživljavaju, raskorak između njihovih unutarnjih osoba i predodređenih ''spolnih morala'', način na koji se pate i koprcaju da bi se uskladili sa svojim očekivanim socijalnim ulogama. Tekst je pun konvencija o ženstvenosti (cipele, trpljenje za ljepotu...) i konvencija o muževnosti (utakmica na TV-u, prljave noge u krevetu...), a ton je onaj male sprdnje s likovima: koliko smo mi ljudi smiješni u djetinjarijama, samozavaravanjima i stereotipnim slikama preko kojih sebe vidimo i objašnjavamo (Draga je u svojim očima ''emotivka'' i ''ima pravo'', Dragi izluđen tipičnom muškom potrebom da u ogledalu vidi komad prave muškarčine).

    @Grinč
    Skužila si. Baš sam si i sam ko malo utvarao da su ''seinfeldovske'', ali puno je ljepše kad ti netko drugi to kaže. Tema prve priče nije tramvaj i svakodnevna tramvajska dogodovština kao takva, nego općenito ljudsko ''ponašanje'' među drugim ljudima. (Znači, primjenjivo na bilo koju situaciju gdje smo ''opkoljeni pogledima''.) To je moj odgovor na onaj zahtjev koji odasvud slušamo: da trebamo biti prirodni, spontani, autentični, ''svoji''. Može, rado - ali jedino kad smo sami u sobi, kad nas nitko ne gleda! Tko misli da se okružen drugim ljudima još uvijek može ponašati ''autentično'', laže sam sebi (i naporan je kad to savjetuje drugima). A i u drugoj priči sam - vidi gore - pokušao zagrebati univerzalnije teme. (Mada je sve to muško-žensko zapravo došlo naknadno, a početna inspiracija je bila prikazati mehanizam kako se ljudske svinjarije proizvode među ljudima - ni od kojeg pojedinca neposredno, bez ičije pojedinačne odgovornosti. Mehanizam koji glasi: jedan odlučuje, a drugi provodi. Tako je Draga skuhala svinjariju, ali nije osjećala težinu odgovornosti naprosto zato što nije morala biti tamo da ju kusa. A Dragi je svinjariju izvršio, ali i on se mogao ne osjetiti odgovornim, jer nije bila njegova ideja, samo je provodio njenu.)

    Veliko je zadovoljstvo na samom početku bloganja biti blagoslovljen ovako pronicljivim kritičarkama!

    avatar

    22.09.2009. (15:19)    -   -   -   -  

  • Nisa

    Cijeli monolog koji se rojio u mojoj glavi dok sam iščitavala tvoj tekst si stavio u odgovor na Kinkyn komentar:)
    Pozdrav ostavljam

    avatar

    22.09.2009. (22:11)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Pozdrav! Prvi put sam na Tvom blogu, pa smatram da je red najprije pozdraviti domaćina(cu)- kao kad se ulazi u nečiju kuću...
    Hvala na Tvojim komentarima, pa redom odgovaram.
    Ti si vjerojatno već bio (bila) na mom blogu ranije, pa nisi osjatio (a) tu potrebu posebno to napraviti...
    Kako god, željela bih Ti odgovoriti - kao što je i naglašeno u Tvom komentaru - moje je pravo imati takav, kako ga Ti nazivaš - moralizatorski stav. Moral nije zlo ni prepreka - dapače, bilo bi lijepo da ga ima puno, puno više u svakodnevnom životu - svima bi bilo ljepše....
    Ne bi bilo prevara, razvoda brakova (i ja potječem iz takve obitelji, i znam da takva situacija jako loše utječe na dijete - trpe nevini, kao obično!), ubojstava u afektu zbog nevjera ili raznih bolesti, koje se prenose upravo spolnim putem....
    Znaš što je u svemu najvažije?! :)))) A to je nekako "zaboravljeno"...Imam pravo "moralizirati" - ako je to moraliziranje - sve do trenutka dok se pošteno osobno držim onoga, što "propovijedam". A ja se toga držim! :))))
    Kinky je rekla isto kao i ja, bez iakkve razlike!
    Pozdrav od Luki+Goldie

    avatar

    23.09.2009. (01:39)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Još samo nešto: nikada nisam bila promiskuitetna, jer ne želim povrijediti drugoga, kao što
    ni ja ne bih voljela biti na isti način povrijeđena. To Ti je ono: ne čini drugome, što ne želiš doživjeti od drugoga! :))))
    Pozdrav, Luki+Goldie

    avatar

    23.09.2009. (01:56)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...