Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • husky

    FENOMENALNO RJEŠENJE PROBLEMA!
    Imam osjećaj da se sličan način rješava puno problema u Državi :-)

    avatar

    19.09.2009. (20:35)    -   -   -   -  

  • izvorni život

    - Mislim da bi policajac koji bi tamo stajao i naplaćivao kazne zaradio plaću za troje vas, a ne samo za sebe – uporan sam.

    Haha... Da, nije to ništa čudno za njih.

    Jednom sam ja tako prolazio po centru Rijeke, vidim policajca kako piše kaznu nekom već trošnom starom autu koji je, istina, parkirao uz cestu, gdje ne bi smio. Ono što mi je diglo tlak je da je na drugoj strani ceste bilo parkirano nekoliko novih novcatih bmw-a, mercedesa koje sam na tom mjestu viđao svakodnevno i koji to mjesto valjda doživljavaju kao svoje parkiralište, a isto je uz cestu. Međutim, taj dio ceste nalazi se odmah uz banku, a ti auti su vjerojatno auti nekih guzonja iz banke. Ja odem po policajca i pitam ga hoće li nakon što napiše kaznu tom jadničku otići i do onih skupljih auta napisati im kazne? On pita: A tko ste vi?
    - Tko bih bio. Slučajni prolaznik.
    - A što se to vas tiče?
    - A što me se ne bi ticalo. Zanima me, kao građanina, zašto vi kao službena osoba pišete kaznu ovom čovjeku kojem je iznos kazne viši od vrijednosti auta, a pravite se kao da oni mercedesi i nisu tamo?
    -Ne smiju ni oni biti tamo.
    -Nisam baš siguran, jer ja ih viđam svaki dan.
    -I oni će se maknuti.
    -Neka se maknu s kaznama.

    Zanimljivo je kako sistem uvijek nađe načina da odere one koji imaju najmanje. A ova banda koja krade milijone umjesto u zatvore kandidira se za predsjednika ili člana kakvog nadzornog odbora ili nešto peto. Jako zanimljiv sistem i sustav vrijednosti.

    avatar

    20.09.2009. (09:31)    -   -   -   -  

  • semper_contra

    @izvorni
    Imao sam sličan slučaj prije mnogo godina samo je u igri bio komunalni ispektor. Mene je kaznio što sam stao na "zelenu" površinu (u stvari u blato jer je trave nestalo od mnogobrojnih prije parkiranih automobila), ali jednog ispred mene nije. Naime taj je imao registracijsku tablicu tog grada, a ja sam iz susjednog. "A ovog nećete?" Onda je ipak sišao s bicikla i njemu također stavio račun. Nekoliko mjeseci kasnije na tom mjetu je napravljeno parkiralište (sic!).

    avatar

    20.09.2009. (11:06)    -   -   -   -  

  • husky

    @izvorni
    Svaka pohvala na činu koji si napravil.
    Svi mi bi trebali reagirati na takve propuste i upozoravati, upozoravati do unedogled. Onda bi se i nadležni organi promijenili, odnosno promijenili bi odnos prema dužnosti koja im je povjerena od svih poreznih obveznika.
    Mislim da je upravo građanska svijest i djelovanje svakog pojedinca ključ za normalizaciju odnosa organa premna svima podjednako. Previše očekujemo od zakonodavne, izvšne i sudbene vlasti na tom polju, totalno su zakazali.

    avatar

    20.09.2009. (20:19)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...