Komentari

apstinent.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • romantales

    Gle, ja te razumijem, tvoja fobija je jedna od najčešćih fobija vezanih uz medicinski tretman, ali fobije se možeš riješiti samo tako da se suočiš sa svojim strahom. Tim prije što si majka i svoje dijete ćeš, pretpostavljam, redovno voditi zubaru.
    Za utjehu, današnji postupci na zubarskom stolcu su daleko, daleko, manje bolni i neugodni od onih prije 30 godina. Recimo, kada su mi nekada stavljali amalgamske plombe, bušenje se moralo raditi na poseban način, radio se kanalić s utorima koji će tu plombu držati, danas se buši mnogo manje intenzivno jer ove kompozitne plombe ne traže priremu kao za amalgamske - dakle, manje bušenja, manja rupa, manje bola i nelagode.
    Bojim li se ja zubara? Nemam fobije poput teba, ali mi nije omiljena aktivnost sjediti na zubarskom stolcu. S druge strane znam da moram, jer iako sam starija od tebe, užasavam se pomisli da izgubim ijedan zub radi nemara. Do sada su još svi na broju, uključujući i umnjake.
    Previše si mlada da bi imala groblje u ustima, zato skupi hrabrost, popij nešto za smirenje ako ne možeš drugačije i suoči se sa svojim strahovima! Sa tog stolca ćeš sići ne samo s lijepim zubima, već i kao drugačija osoba, jedna od onih koja je pobijedila vlastite stahove.

    avatar

    13.09.2009. (09:06)    -   -   -   -  

  • luki 2

    Pozdravljam Te nakon dužeg vremena, imala sam sreće da imam i imala sam odlične zubare i zubarice, a i moji su zubići prilično dobri, ne treba im posebna reparacija - osim nekoliko blombica, sve je super! Takva je bila moja baka - imala je sve svoje zubiće i u 86 godini - i onda će mi netko reći da genetika nema veze! .))))))

    Tebi želim da Ti se sve ostvari kako si planirala, da financijski ne stradaš preko mjere, i da budeš zadovoljna krajnjim rezultatom-bez traumi i šokova!
    Pusa, pozdrav od Luki+Goldie :))))))

    avatar

    13.09.2009. (10:55)    -   -   -   -  

  • edo

    Oči u oči s Fabiom (Slaven Bilić).

    avatar

    13.09.2009. (13:44)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    ma budeš ti to sredila, malo po malo... samo nemoj odustati... nek te tvoj san vodi...
    imam sve svoje zube i prilično su zdravi, samo sam dok sam bila mala razbila jedinice i to se krpalo godinama, ali prije vjenčanja sam odlučila i njih srediti, stavila sam predivne navlake i još uz sve to izbijelila sve zube - prezadovoljna sam...
    zubar mi je super, onak je malo i otkačen ali je jako dobar. jedino kaj je i skup, ali za ove moje male popravke si ga mogu priuštiti ;)

    avatar

    14.09.2009. (19:00)    -   -   -   -  

  • bonnie castle.

    jao, želim ti svu sreću i držim fige.
    ja ih se užasno bojim. najveći strah definitivno.
    imam 18 a kod zubara nisam bila jedno 6 godina :S

    avatar

    14.09.2009. (20:56)    -   -   -   -  

  • Claire

    vidiš i mene čeka jednog dana operacija žuči, ali zbog fobije nikako to riješiti. Sa zubarom slično, s tim da sam prije nekoliko mjeseci napokon našla nekoga tko mi je počeo raditi s injekcijom što prije nije bio slučaj tako da sam se užasno bojala i sad snosim posljedice što svoje što tuđe...Eh da je bilo na vrijeme pronaći pravog zubara fobija bi nam bila znatno manja...

    avatar

    14.09.2009. (21:43)    -   -   -   -  

  • Otok

    Možda se fobija počne smanjivati kada budeš vidjela kako "radovi" napreduju i san se počinje ostvarivati. :)

    avatar

    14.09.2009. (21:49)    -   -   -   -  

  • Bugenvilija

    Znala sam da imamo još ponešto identičnih dodirnih točaka...
    Vidi ti dobro tog zubara, a na proljeće ćeš mi reć jel čemu il ne...pa da ga i ja posvojim :)))))

    avatar

    15.09.2009. (00:10)    -   -   -   -  

  • psiholiza

    evo da ti pozelim puno srece i cestitam na hrabrosti, posto i sama imam fobiju zubara
    u svakom slucaju znas da ce biti lakse od poroda :) ali takodjer znamo da nas je vise strah ovoga sa busilicom
    jebiga
    kad smo vec kod toga, prije nekoliko godina sam se i sama odvazila na slican korak
    skupila nesto love i dosla u hr na tri tjedna zubara, ma divota
    sve je bilo super, divna zubarica bas me je smirila i sve
    ali na kraju ispalo da su navlake lose napravljene i sve to skupa treba promijeniti
    bacila sam 6 tisuca eura u zubarsku wc skoljku
    ako nekog (ne) zanima - Dental Centar u Splitu
    tebi zelim sve najbolje i ako postoji ijedan dobar razlog za dignut kredit to je mozebit ovaj
    drzim fige

    avatar

    15.09.2009. (00:38)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Tu fobiju od zlih zubara nosio sam jako dugo u sebi.Tam negdje još iz osmogodišnje škole...Sve dok nisam u Dugavama naletel na privat zubarku koja me je bez puno pričanja ali sa osmjehom na licu-kupila.Doslovno kupila..!.Dok me je obrađivala,a ni bilo malo toga...ko umiljato mače je igrala oko mene tak da sam skoro zaspal ...Me je to spavanje i koštalo,ali,ni mi krivo bilo...Još i danas sam kod nje,kak sam u mirovini odem joj dati,s vremena na vreme, da mi pregleda-i zdrave zube..hehehe..Vraga nebi išel..pa preventiva je uvek bila preventiva,kaj ne?
    Zadovoljstvo mi je ostaviti osmjeh lijepog jutra,a jesen samo što nije :-)))))

    avatar

    15.09.2009. (10:43)    -   -   -   -  

  • dipl. kucanica

    nisu mi dragi ti sto vitlaju s tim brusilicama i klijestima, ali sam silom prilika morala kolik toliko ici, a na genaralku slicnu tvojoj se spremam i ja, samo jos moram naci dobrog zubara i dobru cijenu.. da sam u zg odmha bih s tobom se tamo zaputila, ovako cu morati ovdje nekoga pronaci. drzim ti palceve za bezbolano i ugodno druzenje s novim zubarom.. sretno

    avatar

    15.09.2009. (16:07)    -   -   -   -  

  • fotkam, kuham, putujem...

    razumijem te fobije :)...ali danas te napikaju injekcijama i nista ne boli :). istina, neugodan je osjecaj kad ti netko kopa po ustima. mozda psihicki jos i vise nego fizicki. ja sam mojeg zubara u zagrebu obozavala. zvao se arhanic i imao ordinaciju iza vjesnikovog nebodera. ali tko bi sada za to potezao do zagreba :))))

    avatar

    15.09.2009. (17:12)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    I ne samo to, nego ako se odvažiš na taj korak, osim što ćeš pobijediti fobiju, osjećat ćeš unutarnje zadovoljstvo što si jedan od svojih ciljeva ostvarila, a sreća uslijed takve spoznaje je nemjerljiva. Nekome su to zubi, nekome ovo, nekome ono. I ja sama imam tih nekih fobijica koje ću kad-tad morati pobijediti, malo me strah ishoda, ali ako bude pozitivan, nitko sretniji od Kinky. ;)

    avatar

    15.09.2009. (23:30)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    :-)))))

    avatar

    17.09.2009. (11:26)    -   -   -   -  

  • blue city girl

    ne volim zubare, ali sam ih u zadnje vrijeme zavoljela jer sam stalno tamo.. treba ići zubaru bez obzira na strah i fobije, ipak su oni samo ljudi... ja nisam išla i sad moram na operaciju... tu mi je sad.. ipak ti je na neki način bolje kad ti kaže da su ti zubi u redu...... :)

    avatar

    18.09.2009. (10:58)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...