Komentari

sempercontra.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • catwoman

    Hvala za mjesečeve slike ... prekrasno. Nije niti čudo da je Beethovena potaknuo skladati sonatu i da je jedna od najljepših i najpoznatijih skladbi uopće.

    Pogorelić je zaista već kao mlad bio genijalan. Sjećam se da bih slušala istu Chopinovu sonatu ( s Marche Funebre ) , ne sjećam se tonaliteta, mogao bi biti molski, itekako .... u njegovoj interpretaciji smrznem se na jednom mjestu tog mrtvačkog marša, doslovno - a u interpretaciji drugog pijanista ne - onda opet odlušam Ivu i opet se na istom mjestu smrznem. Onda fakat znaš da je to - to.

    Pa me bratić još kao djevojčicu / djevojku vodio na njegov koncert kada je između ostalog, svirao i Haydna. A Haydna nikada nisam voljela - bio mi je dosadan i površan ... međutim ... Pogorelić on njega napravio filozofa zadubljenog u samu srž bitka. Eto, što je interpretacija.

    Volim i Vladimira Krpana ... on je emotivac i entuzijast, ali velika, velika duša i isto se ježim od njegovih interpretacija, osobito mi je izvrstan Traumerei ( nekog našeg suvremenog skladatelja, možda Milko Kelemen ), gdje čak i malo pjeva. Luda kompozicija ... jako mistična i strastvena.

    Super ti je ovaj post ... svega po malo ... šešira... tam-tama ... mjesečine .... jazza .... čitanja glazbenih osvrta ... baš pravi ugođaj godišnjeg odmora...

    avatar

    04.09.2009. (23:21)    -   -   -   -  

  • catwoman

    Znaš zašto se smrznemo kada slušamo nešto tako dobro, ili se ježimo ?

    Ja znam. :)

    avatar

    04.09.2009. (23:25)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Ti i tvoja supruga ste baš romantični, znaš li to? :) Ja također ne volim čekić-glazbu, puno su mi draže jazz ili rock svirke uživo, a ni na klasičnu glazbu ne bih se žalila. Jako sam osjetljiva na ono što se pušta u nekom kafiću pa mi je to važan kriterij pri odabiru u koji ću zaći. :)

    avatar

    05.09.2009. (23:17)    -   -   -   -  

  • morska zvijezda

    Lijep sesir! Svidja mi se izraz „čekić“ muzika, ali samo izraz jer u tom slucaju ja stavljam navodnike na rijec muzika.

    avatar

    08.09.2009. (04:26)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...