Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (3)

Marketing


  • sutnja

    Nakon što je osuđen, kaže:
    "More have I not to say, my Lords, but like as the blessed Apostle St Paul, as we read in the Acts of the Apostles, was present and consented to the death of St Stephen, and kept their clothes that stoned him to death, and yet be they now both twain holy saints in heaven, and shall continue there friends forever, so I verily trust, and shall therefore right heartily pray, that though your Lordships have here now in earth been judges to my condemnation, we may yet hereafter in heaven merrily all meet together, to our everlasting salvation".

    avatar

    31.08.2009. (11:46)    -   -   -   -  

  • merkat

    Za humor treba biti glup da se prepozna u njemu i pametan da shvati da je to glupo. Zato se i smijemo, bivajući sretni što nismo tako glupi, ili smo samo bili glupi i shvatili pouku.

    avatar

    01.09.2009. (09:55)    -   -   -   -  

  • duhovna BLOG misao

    Isto tako kod humora treba razlikovati poticaj na radost i poticaj na veselje. Nije svaki humor isti. Humor koji vodi k veselju često zna biti jako prizeman, a temelj mu zavist, prezir i sebeljublje. Takav humor nastaje ponižavanjem drugog. Ima se osjećaj moći, koji se gradi na ljudskoj slabosti, neznanju ili nemoći. A upravo takvi su glupi, jer ne shvataju da tako rade protiv sebe. Pogotovo kad djeluju u tandemu. Za takve u mom kraju znaju reći : 'pišonja i žuga'. Tj. jedan se ruga, a drugi se smije.
    Humor koji vodi k radosti za nakanu ima dobro drugog. Nikako vlastiti samodopadni osjećaj.

    avatar

    01.09.2009. (13:30)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...