Komentari

cranberrie.blog.hr

Dodaj komentar (21)

Marketing


  • fotkam, kuham, putujem...

    naviknut ce se cim zatrudnis :)))

    avatar

    30.08.2009. (11:09)    -   -   -   -  

  • snoopyshist

    Čestitke mamici i tatici!

    avatar

    30.08.2009. (11:47)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    vidim, ponovno mi pojelo komentar. uglavnom, rekoh da si nađeš pouzdanu prijateljicu ako muž ne želi ili ne može... ja svog nisam tjerala da sudjeluje u porodu..doduše, na kraju je ispalo da me ni poznati doktor nije porodio jer je bio na jedrenju... grrr

    avatar

    30.08.2009. (15:40)    -   -   -   -  

  • Sretna-Zena

    Odlican blog.
    Prava lipotica na slikama sa vijenjcanja.
    Putovanje po Toscani me podsijeca na moju mladost.
    More na moju sadasnjost.
    Uzivajte dok ste mladi.
    Pozdravi i najljepse zelje.

    avatar

    30.08.2009. (23:26)    -   -   -   -  

  • Jaca

    bice muz ok, nista se ne brini. A ako ne bude s tobom, bice mu poslije zao sto i on nije bio dio tog magicnog trenutka

    avatar

    31.08.2009. (03:16)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Ja sam valjda jedna od rijetkih koja misli da muž/partner ni ne treba biti u rađaoni, osim ako baš jako ne želi. I zapravo mi nije potpuno jasno zašto neke žene inzistiraju da partner bude tamo.
    istina je da je trenutak rađanja magičan ali meni je jednako magično bilo i kada nas je tata vidio pola sata ili sat, nemam pojma koliko je bilo sati nakon poroda. I dobio je Vitu u ruke.

    avatar

    31.08.2009. (08:37)    -   -   -   -  

  • fulvus

    slažem se sa Champs, tri put sam rodila i ne bih htjela da mi je muž bio blizu.

    avatar

    31.08.2009. (15:34)    -   -   -   -  

  • Kinky Kolumnistica

    Ja bih voljela da moj partner bude sa mnom dok rađam jer njemu najviše vjerujem, zna me smiriti, sigurna sam uz njega, beba je i njegova pa bi volio dočekati ju zajedno sa mnom. A najviše od svega, ako bih rađala u recimo osječkoj bolnici (ne daj Bože u njoj, ali ako se desi) gdje liječnici svoj posao rade ofrlje i ima mnogo afera oko traljavosti tijekom rutinskih stvari u vezi poroda, a i budu bezobrazni i drski prema rodiljama, vjerujem da bi dvaput razmislili što bi rekli i radili kada ne bih bila sama i kada bi on bio uz mene.

    E sad, ako netko za to nema želudac, i to zbilja fizički manifestira nesvjesticom ili strahom ili nečim trećim, onda je mudrije da ne prisustvuje i još dodatno ne uznemiruje rodilju kojoj bi trebao biti potpora u tim trenucima, a ne briga. U svakom slučaju, čestitam roditeljima na prinovi. :)

    avatar

    01.09.2009. (00:25)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    kad ces ti?

    avatar

    01.09.2009. (08:49)    -   -   -   -  

  • sonia

    Draga Cranberrie, nisam se jos imala prilike predstaviti ali ponukana debatom oko prisustva oca porodu nisam mogla odoljeti. Naime, i ja cu uskoro postati mama. I moram priznati da silno zelim da moj dragi bude samnom. Ne samo da doceka svoju djevojcicu nego i zato sto sam sigurna da ce meni porod biti laksi i bezbolniji. Moja najdivnija ginekologica je i sama to savjetovala jer studije potvrdjuju da prisustvo bliske osobe (partnera, prijateljice, mame, ...) uvelike skracuje sam porod, porod je manje stresan za majku pa samim time i bebu, a i ocevi koji su tvrdili da to nece moci podnjeti su presretni nakon sto im se pruzila ta mogucnost.
    E sad, ova iskustva visestrukih mama ne mogu pobiti jer je ovo nasa prva beba i nemam jos vlastitih iskustava. Nadam se da ce moje biti divno kao sto je bila i cijela trudnoca.
    Inace Cranberri tvoj blog sam pocela citati kako sam ostala doma na bolovanju. Ne samo tvoj nego vise njih! I mogu ga samo pohvaliti, jako lijepi i interesantno napisani tekstovi i krasne slike! Sa nestrpljenjem ocekujem sljedeci post!
    Pozz,
    Sonia

    avatar

    01.09.2009. (16:47)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    mare - i bolje mu je da se navikne :D

    sretna žena - hvala hvala :)

    jaco - nema on jadan izbora - bit će tamo makar mi padao u nesvjest :D

    Fulvus i Champs - jel itko bio s vama ili ste bile same?

    kinky - slažem se, ak je znal napavit bebu nek ju i porodi ;)

    xiola - nadam se što prije ;)

    sonia - hvala ti na predivnom komentaru. želim ti da ti porod prođe što brže i bezbolnije, i nadam se da će mužić biti i od neke koristi ;)

    avatar

    02.09.2009. (22:21)    -   -   -   -  

  • Iva_Os

    Moj suprug ni pod razno nije htio prisustvovati porodima. Kad vas uvedu u rađaonicu zna se dogoditi da ste dugo sami, samo vas nadgledaju je li počelo i je li sve u redu, pa mi je tu falio netko da mi pravi društvo. I važno je imati dobru babicu, ona prva skuži ako nešto ne štima. Imam samo riječi hvale za osječko rodilište. I kad rodite neko vrijeme vas ne voze na odjel, moraju vidjeti je li sve OK, i tih pola sata - sat može biti netko s Vama, trenutci velike sreće, a mi zajedno, neprocjenjivo.

    avatar

    03.09.2009. (11:03)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Mi smo se dogovorili da on ne bude prisutan na porodu iako je dan prije rekao da jel bi on ipak mogao biti :-))))) Al nije imao završen tečaj pa ga ne bi ni pustili. A i stvanro ne znam što bi radio u rađaoni. Nadgledala su me dva liječnika + došao u dva navrata još i moj liječnik i babica. Na jednoj ruci tlakomjer, na drugoj drip. Imala sam visok tlak pred kraj trudnoće pa sam moralal na inducirani porod 2 dana prije termina.
    Mislim da bi u takvoj situaciji muž ili bilo tko drugi samo smetao. Jednostavno nisam ni imala potrebu da bilo tko osim stručnih osoba bude kraj mene. A svi su bili jako ljubazni i brižni. A i stav mi je bio da je porod posao koji treba odraditi i mislim da upravo zbog toga nije bilo ništa traumatično ni dramatično.
    Od previše filozofiranja i teorija nema puno koristi.

    avatar

    04.09.2009. (09:10)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Zapravo je puno važnije da tata bude prisutan i aktivan kad se dođe doma iz rodilišta nego tih nekoliko sati na porodu. Neka si ostavi 2 tjedna godišnjeg, pustite mame, svekrve, sestre i prijateljice koji pomažu ili "pomažu". Jer bi na kraju svi savjetovali oko bebe, umjesto da se prime konkretnog posla, nabaviti, skuhati, oprati,opeglati, počistiti.
    E sve to je mužić radio + odmah naučio prematati Vitu, on ga je prvi okupao (nakon patronažne) itd.

    avatar

    04.09.2009. (09:44)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    champs - ti si valjda imala sreće pa je sve bilo brzo gotovo, a i očito je bilo rizično pa su pazili na tebe. moje dvije bliske prijateljice su imale normalne porode, pa su još i paničarke došle prerano, dakle to je sve trajalo 12- 15 sati. po noći nema dokotora osim ako nešto ne gori, a sestara isto nema nigdje na vidiku. da im nije bilo muževa mislim da bi im bilo prestrašno, plus što im ne bi imao tko dodat ni vode, ni pozvat sestru kad im je nešto trebalo...
    uz, ak možemo mi nosit bebu 9 mjeseci i rodit - mogu i oni malo krvi pretrpit ;)

    avatar

    04.09.2009. (20:00)    -   -   -   -  

  • fulvus

    obzirom da si pitala, reći ću da u vrijeme kad sam ja rađala, nije ni bilo mogućnosti za to, ali vjeruj mi ni danas ne bih pristala na muža u rađaoni. kako kaže champs, mnogo je važnije tko će pomoći poslije, ja sam recimo bila jako mlada i neiskusna, ali kad je meni trebalo pomoć onda su se svi poprijeko posvađali i mene ostavili na cjedilu. ono kaj si pisala da dodaju vode na porodu, zaboravi, voda se ne smije piti ni slučajno, samo se namaču eventualno usne ( rodila sam u srpnju i kolovozu). inače, mislim da se sve puno komplicira oko porođaja, daje se značaj nečemu što je posve prirodno. urlikanja žena ne razumijem također, jer nisam pustila glasa iako su mi djeca bila teška 3600,3800, 4200...rekla bih da nisu bila malena, zar ne?ali, valjda voli se dat tome poseban značaj kako je to grozno, a ja to nikad ne bih tako nazvala. možda tome ide u prilog brzina mog rađanja, što je bilo expresno pa se nisam namučila ali mnogo žena histerično pretjeruje. i pomagači mogu biti više štetni nego korisni, znaš ono sto baba kilavo dijete:))
    @sonja; iskoristila bih odgovoriti i sonji koja kaže (vjeruje) da pristustvo osobe od povjerenja skraćuje porod, moji porodi su trajali toliko da se doktori nisu smjeli maknut pišat, ja bih već rodila bez njih. i bez muža u blizini. ispričavam se ako zvuči grubo, ali to ovisi isključivo o građi žene i o tijeku trudnoće.
    draga sonja, želim ti da sve prođe u najboljem redu, za tebe i dijete i da uživate u neizmjernoj sreći koja vas čeka.

    avatar

    05.09.2009. (22:53)    -   -   -   -  

  • mim

    kako mogu stupiti s tobom u kontakt? nesto bi te pitala, a ne vidim nigdje na tvom blogu mail... pozdrav!

    avatar

    06.09.2009. (17:05)    -   -   -   -  

  • Cranberrie

    mim - franfran.zg@gmail.com

    avatar

    06.09.2009. (19:42)    -   -   -   -  

  • champs-elysees

    Logično je da kod prvog poroda postoji panika kao i kod svih situacija u kojima ne znaš što te čeka, a ovo je rekla bih ipak najvažnija u životu.
    ALI kakva će biti tijek u velikoj mjeri ovisi o tebi, koliko surađuješ sa liječnicima i babicom jer su oni tamo da ti pomognu , a ne pratnja.
    Naravno da sam zbog visokog tlaka imala pojačanu pasku al sam isto tako u nekim fazama bila sama u boksu. Za porod treba puno fizičke energije i jednostavno je ne treba rasipati na pričanje , paniku itd.

    avatar

    07.09.2009. (12:05)    -   -   -   -  

  • Jelly

    citam ovaj komentar da otac nije zavrsio tecaj pa nije mogao prisustovati porodu....svasta bas glupo, dobro da nisu izmislili da nemoze ni mama bez tecaja..... sva sreca pa nemislim radati u hr

    avatar

    09.09.2009. (08:48)    -   -   -   -  

  • Krombacher

    Vjerujem da bi tako reagirao svaki koji još nije imao mogućnost sam to proživjeti.
    Ja ne znam kako bih reagirao, ali znam da želim biti tamo.... samo da ne vidim krv :)))))

    avatar

    16.09.2009. (13:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...