Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (8)

Marketing


  • Bergaz

    Uspjeli su se zbrojati, ali ne i sabrati - gornje lijevo tipkalo npr. odgovara donjem desnom sandučiću... a ostalo - mili moji kuda koji...

    Simpa serijal! 'Oćemo još!

    avatar

    25.08.2009. (12:15)    -   -   -   -  

  • ivana p

    bok. procitala sam skoro cijeli blog. jednostavno sam odusevljena. i danas hodam zelenim valom kojim prolazim pjeske skoro svaki dan i u svakom ulazu ugledam blataricu koju prije nego sam zakoracila u ovaj blog nikada nisam uocila :D koje odusevljenje. ne mogu vjerovat koliko detalja mi promice pokraj kojih prolazim svaki dan gledajuci u pod i žureći na posao... sva sreca na tvom blogu :) spremila sam si u bookmarks. lijepi pozdrav.

    avatar

    25.08.2009. (21:12)    -   -   -   -  

  • ivana p

    bok. ok osim sto ne uocavam detalje oko sebe, ne znam ni komentar poslati :) mozda uspijem iz druge hehe. uglavnom, danas hodam po zelenom valu po kojem pjeske prodjem svaki dan, i ugledam ispred skoro svakog ulaza blataricu. prvi put to vidim :) zahvaljujuci ovom blogu. svaka cast. odusevljena sam :) spremila sam u bookmarks i nastavit cu citati. takodjer, ne mogu vjerovati koliko detalja covjek propusti oko sebe gledajuci u pod i žureći na posao u nekim svojim mislima. sva sreca na ovom blogu. lijepi pozdrav.

    avatar

    25.08.2009. (21:17)    -   -   -   -  

  • Bijes

    Da, nema ni ja oko za detalje, sto ces... Nego, pod krov "Nepoznati Zagreb" mislim da bi se moglo ubrojiti jos ponesto.

    1) Raketa na djecjem igralistu u Dalmatinskoj ulici.

    2) Hm, jedno podzemno spremiste (?). Na Salati, u parku koji se nalazi juzno od stare zgrade Dekanata Medicinskog fakulteta, a istocno od Klinike za dermatologiju, odmah uz zgradu Dekanata, nalaze se dva podzemna "bunkera", koji bi mogli biti zaboravljeno skladiste. Ulazi se vide, a nisam siguran moze li se nazalost jos uvijek uci. Bio je neki pozar kasnih 90ih pa mislim da su zakljucali.

    3) Sekvoje na Ksaveru.

    Eto, moje misli, tek toliko.

    Do citanja i hvala, Vanja! :)

    avatar

    26.08.2009. (21:55)    -   -   -   -  

  • Bitter

    šteta što ne viđam više baš takve sandučiće, baš imaju dušu...pozdrav!

    avatar

    27.08.2009. (00:12)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    He, drago mi je da su vas ovi "kaslići" (od njemačkog "Kaestchen", ormarić ;o) ) ovako dirnuli i zainteresirali!
    Bit će još poneki post na slične teme (ne nužno kaslići, ali tog tipa), pripremam ih!

    Bijes, baš dobro da si se javila sa informacijom o toj raketi na igralištu - zadnja koju sam znao je maknuta sa igrališta na Srednjacima pred 2-3 godine i pohitat ću, možda već danas, uslikati ovu (a već sam uslikao one vlakiće koji još postoje na Knežiji, u Horvaćanskoj, pored Raketa, vjerojatno će i oni u "pneziju" za koju godinu-dvije-tri).
    Pogledat ću kad stignem i ono skladiošte, a sekvoje .. možeš li mi reći malo točniju lokaciju tih sekvoja?

    avatar

    28.08.2009. (09:47)    -   -   -   -  

  • Bijes

    Tu raketu u Dalmatinskoj sam zadnji put vidio prije 30ak godina, ali je prije 25, koliko sam cuo, jos bila tamo.

    Nisam mislio da su "vlakic" zanimljivi, ali znam za jedan, koji je bio na svom mjestu prije, hm, 10-15 godina. Nalazio se "iza" (=sjeverno) bivseg kompleksa tvornice Rade Koncar. Kako je to igraliste zanimljiv plac, bojim se da ga nema vise. Bas gledam Google Earth i kao da su sad tamo zgrade. :/ U svakom slucaju, sjeverno od Koncara, mislim da je Gaboska ulica, koja spaja Drvinje i Fallerovo setaliste.

    Sekvoje nije problem naci, cak ih imaju i neki ljudi u kucama, odmah na padini zapadno od Mihaljevca. Dakle, kod crkve na Ksaveru su. Kad se krene kroz park (krizni put) i popne na plato pred crkvom, odmah desno ces ih vidjeti. Osobno znam tek toliko botanike da prepoznajem pommes frittes, ali cim dodjes - znat ces. ;)

    avatar

    28.08.2009. (10:53)    -   -   -   -  

  • nepoznatizagreb

    Pardon, bijes, proglasio sam te "bijesicom" u prethodnom komentaru! Oprosti!

    Hm, da, prije 25 godina je bilo puno toga čega danas više nema, provjerit ću!
    A tog parka kod crkve na Ksaveru sam se sad sjetio, jest, vrlo je lijep park, hvala ti na podsjećanju, zadnji put sam bio tamo sa ženom pred 5-6 godina!

    avatar

    28.08.2009. (11:36)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...