Komentari

lifeofbeloved.blog.hr

Dodaj komentar (7)

Marketing


  • Skolastika

    Slažem se, posebno je to mjesto! :-) Posjet banjalučkoj Mariji Zvijezdi prije tri godine bila je jedna od onih prijelomnih točaka u životu, poseban trenutak pohoda čudesne Milosti, kada duhovni život dobije zamah i krene u jednom drugačijem i dotad nepoznatom smjeru... Bio je baš blagdan Duhova, a Duh je snažno zapuhao i u moja jedra i odveo me tamo gdje nisam niti sanjala da ću ikad biti! Kod trapista sam naučila da je Duh tišina, jednostavnost, sama nježnost od koje se čaša srca prelijeva od obilja.
    Duh donosi i nadahnuće za stvaranje i podizanje ni iz čega. Dovoljno je pogledati tu drvenu 'Kolijevku' iz koje je nastala nekoć najveća trapistička opatija na svijetu pa da čovjek vidi kako Bog surađuje s čovjekom koji je Njime nadahnut.
    S užitkom sam pročitala darovanu knjigu o stvaranju Marije Zvijezde. Najviše me dojmilo što je o. Pfanner postao trapist jer je bio uvjeren kako će nabrzo umrijeti pa je htio naći neko mirno mjesto za smrt. A vidi kako ga je Duh Božji oživio, gdje ga je odveo i kakvo je djelo nastalo!
    Sudbina Marija Zvijezde pokazuje i razornost onoga suprotnoga Duha koji je u kratkom vremenu uspio srušiti gotovo sve što su trapisti sagradili i podigli.
    No, ovo vrijeme pokazuje da je, iako je ono izvanjsko i materijalno trapistima oduzeto, graditeljski i obnoviteljski Duh Božji tamo još uvijek živi. I ti i ja, ali i mnogi drugi, o tome možemo posvjedočiti!

    P.S. Sinoć sam baš svojim gostima otvorila i ponudila crno vino 'Sv. Bonavenutra' koje sam kupila kad sam nedavno tamo bila... Pijuckala sam ga, s toplinom u srcu misleći na tebe i banjalučke trapiste!

    avatar

    24.08.2009. (10:03)    -   -   -   -  

  • ljubljena

    Draga Karmela, hvala ti sto si ovako lijepo nadopunila moj post. Zapravo, i znala sam da ce tako biti :) Marija Zvijezda objema nam puno znaci i nadam se da cemo se tamo jednom zajedno naci.

    Draga Dori, u Asizu sam bila 1995. godine i od tada sanjam ponovno otici tamo. Idelno mjesto za susret si odabrala :)

    avatar

    25.08.2009. (23:51)    -   -   -   -  

  • Helena iz središta srca

    nedugo sam prolazila banjalučkim krajem
    i divila se Bosni i Hercegovini, zelenoj i ponosnoj.

    mir i dobro uz osmijeh ostavljam.-:)

    avatar

    27.08.2009. (23:54)    -   -   -   -  

  • ossimpleljubica

    Ljubljena, tako mi je drago da si se opet oglasila! Jesi li još uvijek u Hrvatskoj ili si "preko bare"?

    avatar

    31.08.2009. (11:10)    -   -   -   -  

  • gospa moja

    Prekrasne slike, pozdrav ostavljam i BB.

    avatar

    01.09.2009. (13:52)    -   -   -   -  

  • ljubljena

    Draga Ljubice, opet sam "preko bare". Javit cu ti se.

    avatar

    02.09.2009. (21:40)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...