Komentari

nsist.blog.hr

Dodaj komentar (13)

Marketing


  • Bećar

    Ovo ima veze s inicijativom koliko i Josip Broz Tito s lovon na medvide...Znan triba stavit u širi kontekst,ali bojin se da ćemo se proširit više nego šta možemo izdržat...

    avatar

    23.08.2009. (14:27)    -   -   -   -  

  • filozof

    poanta je u tome da se naši modeli borbe i načini odlučivanja prošire na druge socijalne skupine, a ne da mi vodimo borbu u ime drugih...pri tome ne mislin na onu temeljnu ljudsku solidarnost, ko šta se dogodilo kada su studenti podržali seljake. to nam treba bit normalna stvar. sami nemožemo ništa, zajedno možemo izgradit puno bolje društvo za svih ;)

    avatar

    24.08.2009. (06:04)    -   -   -   -  

  • Bećar

    Poanta je u tome šta se ne slažemo oko toga kako bi tribalo izgledat besplatno školstvo (tj. slažemo se da bi tribalo bit besplatno,ali ne i oko modela).Znaš i sam da je bilo raznih prijedloga.Oću ti reć da bi se mi tribali orijentirat na prvotni cilj inicijative,besplatno školstvo, jer je i on sam po sebi žešće zajeban za ostvarit.Ne možemo vodit sve bitke u ovoj državi.

    Naš model odlučivanja i borbe je bija itekako prisutan u medijima i mislin da su ostale socijalne skupine mogle vidit kako to izgledat i kako doć do toga.Nije na nama da ih prisljavamo da to prihvate ako ne žele,a očito nisu spremni ništa poduzet jer jebiga lakše je pustit nekom drugom (sindikatu) da vodi bitke.

    Kažeš da zajedno možemo izgradit bolje društvo,ali lakše reć nego uradit.Pa jebate seljaci su između sebe razjedinjeni (iako je ovo sa seljacima posebna priča nisu ni oni u potpunosti u pravu),a kamoli da svi stanemo zajedno.A i kad bi pita sve ljude kako bi tribalo izgledat to bolje društvo dobija bi milijun različitih odgovora.

    avatar

    24.08.2009. (13:37)    -   -   -   -  

  • filozof

    ovaj tekst je postavljen zato da se razbije tematska monotonija i da malo "bacimo oko" na situaciju koja se dešava u jednoj zemlji koja je ima nekoliko godina završila u govnima baš ka šta ćemo i mi tek završit kad nam dolija MMF.

    od početka inicijative tupi se parola jedan svijet, jedna borba. kako je cjelokupnoj studentskoj inicijativi odmoglo to šta su zagrepčani stali uz seljake? nikako, čak je i narasta ugled među običnim ljudima. pa mi govorimo o radnicima i radnicama, odnosno našin majkama i očevima koji nama plaćaju obrazovanje, a ne o političarima. moramo li mi biti drska derišta koja su previše zaokupljena sobom i svojim ciljem ne mareći i za njihovu situaciju? svak mora vodit svoju borbu, al to neznači da se moramo izolirat jedni od drugih. socijalni pokreti se trebaju ujedinit jer društvena solidarnost više ne postoji. konkurencija jede psihu svih nas, postajemo otuđeni paranoidi koji se boje jedni drugih i nevjeruju nikom jer će jednog dana možda trebat gazit preko leđa da bi svojoj guzici ostalo bolje. zavadi pa vladaj.

    mi i dalje imamo svoj cilj i borit ćemo se i dalje za njega.

    p.s. Josip Broz je dokazano lovia medvjede: http://yfrog.com/c8titoulovupravimf4j

    avatar

    25.08.2009. (07:09)    -   -   -   -  

  • filozof

    Josip Broz u lovu na medvjede :)

    avatar

    25.08.2009. (07:10)    -   -   -   -  

  • Bećar

    Mi smo u govnima sa ili bez MMF,a mjere koje su nužne da si se situcija poboljšala će kad tad tribat postat radikalne.Virujen da se masu nas nebi složilo sa tim mjerama,ali one su neizbježne.Ako se u 9. misec sruši vlada ona koja dođe posli njih će ih morat napravit.U slučaju da ih ne napravi dolazi svima "dragi" MMF i onda nastaje urnebes.

    Malo si falija.Inicijativa nije stala uz seljake tj. ako ćemo bit tehnički rigorozni (a do sad je Zagreb bija:) plenum nije izglasa službenu podršku.Na stranu to šta nije ni ima kad.Potporu seljacima su dali studenti pojedinačno pa makar svi bili u inicijativi;)
    Ne kažen da je to loše,dapače,to nam je vjerojatno plus.

    Mislin da me nisi razumija.Ne kažen ja da bi mi tribale sve odjebat i udarat po svome nego me straj da nebi zagrizli više nego šta možemo prožvakat.I najviše me straj da će u tom sveopćem ujedinjenju socijalnih pokreta studenti najviše popušit jer jedini tu ulaze čiste savjesti.Svi ostali imaju itekako putra na glavi (od seljaka pa do radnika tj. sindikata).Nisan za izolaciju,ali nisan ni za sveopće ujedinjenje socijalnih pokreta.

    ps.Tito je lovac koliko san i ja pilot :)

    avatar

    25.08.2009. (13:21)    -   -   -   -  

  • Rozi

    Ti si Bećar boli te kurac :D

    Dragi kolega zato ćemo se i nać idući tjedan i popričat i vidit kako i šta. Na fejs san nešto slično napisa al te nema tamo pa jbg :) Ugl. ne bi se složija da možemo ikako previše zagrist jer nije na nama da išta radimo,osim predstavit ljudima "direktnu demokraciju" i ako oni budu voljni prihvatit,mi ćemo bit tu za pomoć kakve god vrste. Zato mislim da se mi imamo držat svoje stvari (kako god da to izgledalo u 10.misec), a ovo za škverove i željezaru je stvarno minimalni ulog energije ako imalo pametno to odigramo.
    Još je jedna stvar prosvijedi u 9. misec šta Matijašević najavljuje,al tu još neman nikakvo mišljenje pa ne bi bzvz pizdija :)

    http://skveroviradnicima.blog.hr/

    avatar

    27.08.2009. (11:52)    -   -   -   -  

  • Bećar

    Rozi đava te rogati izija jesi li živ ti?

    Pa napisa si nešto slično ka i ja;) Ponavljan opet nisan zato da ih odjebemo,dapače,ako ikako možemo pomoć bija bi red da to i napravimo.
    A znaš da me nema na fejsu.Nisan još naša valjani razlog za napravit profil,ebiga.Nego bilo bi dobro napravit neki sastanak čisto da vidimo na čemu smo.Doduše nebi ni pijanka loše pala:)
    Hmm o prosvjedima u 9. misec ćemo valjda na sastanku...

    Na blogu svaka treća rič drug haha Ma škverovi su isto posebna priča.Samo da nebi živili u zabludi radničko samoupravljanje i radnički plenum ne znači nužno i spas brodogradilišta i održavanje svih radnih mjesta.

    avatar

    27.08.2009. (14:19)    -   -   -   -  

  • filozof

    Bećar, ako ti misliš da radnicima i radnicama imamo reć ovo: http://img35.imageshack.us/img35/8165/newgrafiti2.jpg
    onda se slažemo...naravno da treba bit oprezan kod stupanja u savez sa birokratiziranim sindikatima i njihovim korumpiranim predstavnicima. do ujedinjenja socijalnih pokreta moglo bi doći jedino da se radnici sami organiziraju na principima direktne demokracije, a upravo im to pokušavamo poručit...

    šta fali riječi drug/drugovi..? to šta je jugoslavenski režim isforsira i demonizira tu riječ? po meni, ta standardna hrvatska riječ opisuje jedan poseban odnos između ljudi, kojega (nacionalizam) kapitalizam tako žarko želi zatomit...
    radnički plenum ne znači nužno spas, ali itekako znači ogromni iskorak u ovom sveopćem otuđenju di te niko ništa ne pita, di je radnik/radnica samo jedan atomizirani otuđeni proizvođać, jednostavnim rječnikom sluga i rob kapitalu.

    avatar

    27.08.2009. (20:38)    -   -   -   -  

  • filozof

    undefinedhttp://img35.imageshack.us/img35/8165/newgrafiti2.jpg undefined

    avatar

    27.08.2009. (20:39)    -   -   -   -  

  • Bećar

    Aj da i mi nekome kažemo tu ofucanu :))) Slažemo se ;)

    Ne boj se nisan jedan od onih kojima skače kosa na glavi kad čuju rič drug.Zna san da će se neko uvatit na to pa san mora malo:)
    Znan da je to standardna rič u našem jeziku,ali mora ti bit jasna jedna stvar.Kako nekin ljudima odma na pamet padaju ustaše kad čuju "za dom spremni" tako se neki osjećaju kad čuju rič drug ( samo šta ne misle na ustaše naravno:).Imamo mi još riči koje bi se mogle upotrijebit,ali to na kraju nije ni bitno.Res non verba;)

    avatar

    28.08.2009. (01:41)    -   -   -   -  

  • Rozi

    A da vas pribijen oboje? Čisto reda radi,da malo i kalorija trošimo...

    U petak popodne sastanak?

    avatar

    30.08.2009. (15:30)    -   -   -   -  

  • Bećar

    Mala mu rekla da je debel pa bi na nama trošija kalorije.Troši na njoj...

    Meni više odgovara četvrtak,ali mogu doć i u petak...

    avatar

    30.08.2009. (17:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...