Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (12)

Marketing


  • Hyeronimus

    E, kolega Zorane, ja sam to shvatio jos prije vise od pola godine, da bi nakraju jednostavno otisao. A sve je to zahvaljujuci tvrdnjama mraka i opinioiurisa o potrebi cuvanja slobode govora, i naravno, sinkroniziranom (ne organiziranom) djelovanju tih radikalnijih desnicara. Zaista ne vjerujem da netko moze toliko _ne_ vidjeti kako je potpuno odsustvo moderature zapravo prerasta u teror dominantne grupe, grupe koja je jedino sposobna djelovati sinkronizirano na stetu svih ostalih korisnika. Moderatura minusima ne funkcionira iz vrlo jednostavno ljudskog razloga kojeg ocito vrhunski pravni strucnjak opinioiuris i vrhunski PR strucnjak mrak ne razumiju: prvo, oni "pametniji " se ne zele bosti s tom grupom radikalnih desnicara, a drugo , ti radikalni desnicari daju minuse ne radi kvalitete, nego sadrzaja komentara. Stravnicno je ovakvo nerazumijevanej osnovnih principa kvalitetne i demokratske debate - a zabrinjavajuce je to sto se to isto dogadja i u Hrvatskoj, u realnom svijetu. Rezultat: jasan, Hrvatska postaje zemlja skucenih umova, zabarikadirana u nekom svom proslom svijetu, izolirana od svijeta, konzervativna, zatvorena i zatucana zemlja. Nazalost.

    Hyeronimus

    avatar

    16.08.2009. (15:17)    -   -   -   -  

  • Nije bitno

    Zorane, iako moja kolegica redovito piše na pollitika.com sam osobno nikad nisam imao potrebu, nagon ili vidio svrhu, korist da tamo raspravljam. Meni se osobno to sve čini beskorisnim i dangubljenjem. Na kraju krajeva taj portal je ništa drugo nego Hitlerova pivnica. ( ako se sjećaš, radi nemogućnosti izlaska u medije i pronalaženja političkih saveznika i istomišljenika Hitler je svoje prve suradnike pronašao i prve govore upravo držao u lokalnoj pivinici. ) Tako koga briga za neka filozofiranja, diskutiranje, neke minusiće i plusiće na nekom glupom portalu kojega vodi glupan, gdje pišu ustašoidni glupani koje nitko ne sluša pa govore drže upravo u pivnici pod imenom pollitika.com. Da išta što mogu ponuditi vrijedi ikome osim za postanje ne nekoj web stranici takvi ljudi bi bili cijenjeni u društvu i politički afirmirani. Ovako to je ništa drugo nego Pivnica.

    avatar

    16.08.2009. (15:48)    -   -   -   -  

  • aisha

    Oštriću, tebe ne favoriziram, čak mi često i ideš na živce. Podbadaš i one koje treba i one koje ne treba. No, ipak, ovoga si puta u pravu.
    Poslala sam i pp Mraku rekavši mu isto što i tebi: da me živciraš, ali da moram biti objektivna.
    Rekoh mu: Oštrić vs Ustaše?? I da je Oštrić gori od njih?! Nemoguće. Ipak od tebe nisam nikada primjetila neke teške uvrede i pogrdne riječi, kojima se svakodnevno koriste te umišljene spodobe, tzv. samoprozvani "Veliki Hrvati"!

    Pogledaj onog jelensku, napiso mi je paralelno da sam glupača, da smo idioti, mračne sile i nikome ništa. čak se i potpiso sa svim svojim titulama: pa čak i vladine!

    Kada vidim njega koji je nekad bio u vladi i ove danas, odmah mi je jasno zašto je država u "banani", mora da mu je Sanader uzor jer su jednako bahati.

    Anyway, zainati se i vrati se. Protjerali su Tenora kada su mene napadali, onda su me opet napadali ne bih li otišla i tako u nedogled.

    Ako samo oni preuzmu pollitika.com onda smo mi potpisali kapitulaciju.

    Pozdrav

    avatar

    16.08.2009. (15:51)    -   -   -   -  

  • prijatelj

    Oštriću,
    pratim pollitika.com i smatram da je jedan od najboljih blogova uopće. Od početka pratim tvoj sukob, a vodi računa da je za sukob potrebno dvoje, te je dokazivo kako si sam objavio rat "ustašoidima" prije tjedan dana (pazi namjerno stavljam imenicu u navodne znakove, jer nekoga proglasiti nečim što je kažnjivo zahtjeva malo više argumenata), te si nakon niti tjedan dana obajvio kapitulaciju. Zašto? Samo manevar ili si poražen?!

    Aisha,
    ni ti nisi nevina u svojem djelovanju na Pollitika.com. Vrlo često si pisala otrovno i neargumentirano i kad su tvoji istomišljenici te upozoravali. Tek kad je jedan od blogera iznio nekakove informacije o tebi i tvojoj obitelji ti si naglo nestala sa bloga.

    Mislim kako je bloger sa nick name-om Skviki prije nekih godinu dana nazvao Pollitika com "ljevičarskim drkalištem", a kad su drugi došli i počeli iznositi svoja drugačija mišljenja tada je postalo, kako ovdje neki kažu, "Hitlerova pivnica". E, pa hebi ga......tko će svakomu udovoljiti.

    avatar

    16.08.2009. (16:59)    -   -   -   -  

  • aisha

    Prijatelju, znam tko si i najmanje si prijatelj.

    E pa vidiš insinuiranje o privatnom životu je koliko ja znam teži prekršaj pravila na pollitika.comu pa dotični nisu dobili ništa osim minusa od mraka.

    Nisam ja nestala sa pollitika.com-a koliko ja znam branila sam se.
    A moji istomišljenici su me savjetovali da ne odgovaram na provokacije, nikako me nisu upozoravali da sam otrovna kako ti kažeš.

    I da, to što imaš drugačije mišljenje ne znači da je tuđe otrovno. To si zaboravio.

    A o dvoličnosti ti neću govoriti jer pogledaj malo dnevnike pojedinaca i vidjet ćeš lažne kamuflaže: na jednom dnenviku vrjeđaju pripadnike druge nacionalnosti a onda na dnevniku koji je nedavno napisao novi korisnik ( a znaš na što mislim) , sebe dižu u nebesea i prozivaju se svetcima koji nikada ništa loše nisu rekli za osobu druge nacionalnosti ili vjeroispovjesti.

    Toliko o pollitika.com-u i "vjernim" članovima.

    i da, aisha se uvijek potpiše iza svega što napiše i iza toga stoji. pa se onda pitajmo čiji je komentar vjerodostojniji od drugih.

    The point

    Pozdrav ti!

    avatar

    16.08.2009. (17:31)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Hyeronimus, Nije bitno, aisha: hvala na podršci. NIje bitno, mislim da pretjeruješ u ocjeni pollitike.com, ja piriznajem da je tu bilo vrlo kvalitetnih diskusija, a ima ih i danas, iako je kvaliteta nesumnjivo pala.

    avatar

    16.08.2009. (20:48)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @prijatelj: da, istina je: za svađu je potrebno dvoje. Ali to ne znači, da treba izbjeći svađu po svaku cijenu, popuštajući od svojih stavova i načela jer je neko jači ili agresivniji. Kapitulirao nisam, to se najzad i po ovom članku vidi. :)

    avatar

    16.08.2009. (20:50)    -   -   -   -  

  • savest

    Samo napred, udri po ustašama koji su nas proterali sa naših vekovnih ognjišta. Sve je ovo bilo srpsko i biće opet. Sbi svi i svugde su braća po krvi i po kami.

    avatar

    16.08.2009. (21:06)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @savest: ajde bre oladi, vidi se iz aviona da si provokator. Mada, PMSM (Po Mom Skromnom Mišljenju), kako ustaški pokret može braniti samo onaj, koji mrzi Hrvatsku, logično slijedi, da iza svega stoji četnička zavjera. :-/

    avatar

    16.08.2009. (21:44)    -   -   -   -  

  • kontraprovokator

    @ostric: po toj logici ustaše==četnici, ali i malo djete vidi da riječ "ustaše" sadrži 6 slova dok "četnici" ima 7 slova. Kako je 6

    avatar

    17.08.2009. (12:01)    -   -   -   -  

  • Istina

    Sa Mrakom i njegovom mračnom pollitikom.com imao sam susrete "bliske vrste" kao korisnik pseudonima Istina. Prenosim neke misli iz posta "Otoci u struji" koji je "prije nestao sa foruma no se na njemu pojavio". Rijetko tko mi je pružio podršku pa je ja, na ovaj način, pružam tebi. Još nekoliko puta sam se "ubacivao" na Mrakov forum pod različitim pseudonimima, dok mi nije dosadila borba sa njegovim softwareom. Zadnja moja poruka bila je:

    "Sa jednog od internetskih otočića-utočišta, toliko od vašeg trola iliti Istine."

    Pojavljujem sa na drugim forumima - tolerantnijima prema iznošenju istine. Toliko sa tvog "internetski otočića-utočišta" od

    Istine

    "Svaki zločin u povijesti čovječanstva (a cenzura je itekakav zločin, posebno na mediju koji se "tako zauzeto" bori protiv nje) imao je svoje apriorno ili aposteriorno teorijsko objašnjenje - bazirano na "višim" silama ili "višim" interesima. Teren se znao unaprijed pripremati korištenjem radova i zamisli "prikladnih" mislilaca (bez njihove, a često i sa njihovom privolom). To su povijesne činjenice koje je vrlo lako provjeriti. U istjerivanju đavola iliti egzorcizmu, sve se metode primjenjuju - za_ebano je jedino što najčešće pacijent umre. Doduše, i đavo sa njim - rekli biste i prekrstili se. A time je i ostvaren egzorcistički cilj, zar ne? Amen!"

    "Uostalom, primjećujem da se baš svi niti ne slažu sa "teorijom o TROLOVIMA", pak ih onda (TROLOVE) pustite da trolaju po vašem mediju. A vi ih "visokosvijesno" ignorirajte (tvoj hvalevrijedni licemjerni recept koji se - "još se tinta nije osušila" - jednako zauzeto krši) Ili ste svi toliko visokosvjesni da gotovo uglas izjednačavate ignoriranje i zabranu? Pak ćete imati beskonfliktnu diskusiju sa istomišljenicima. Pa to je nonsens sam po sebi – što imaju istomišljenici toliko kokodakati međusobno, ako - isto misle? Ili, makar podsvijesno, nisu s tolikom sigurnošću uvjereni u ispravnost svojih stavova te ih "cementiraju" uzajamnim kokodakanjem? A ja pak mislih da se u sukobu mišljenja, poštujući činjenice i argumente, referirajući se na njih i odgovarajući protuargumentima (ali argumentima u smislu neoborivih činjenica) porađa istina. Ni Bruno, ni Galileo, ni Darwin (ne - kako li se ti već, stari znanče, zoveš - s nikim se ja ne izjednačavam - to možeš samo glupsonima podvaliti). No, cenzori se oduvijek osjećaju blaženije u pomanjkanju dotične "riječi".
    Pa, osnovna intencija mog javljanja je da vi progovorite o konkretnim slučajevima iz vlastite kuće - koje sam ja osjetio na vlastitoj koži - a ne da visokoumno elaborirate svojstva vakuuma (ničega). To se zove samokritika (pojedinca, stranke, vjerske zajednice, nacije,....). Nešto baš ne sasvim prirođeno ovdašnjem pučanstvu. Konkretno: kakva je to IGNORANCIJA koja se svodi na IZGON aktera sa pozornice, pod kojekakvim prozirnim izgovorima? Dok je svijeta i vijeka – još jedna poznata činjenica, nimalo u vašu korist – „neshvaćeni“ su slobodu pred licemjernim, „pravovjernim“ sunarodnjacima oduvijek nalazili u emigraciji, koja ih je širke ruke prihvaćala. Platon, Pitagora, Bruno, Zola, Marx, Lenin,…pa čak i „hrvatski heroj“ Ante Pavelić, samo su neki primjeri. Onda – u nekoj trpeljivoj zemlji ili režimu, sada – na bezbroj internetskih otoka i otočića. Nekada - sa lažnim pasošem, danas – sa lažnom internetskom adresom. Maloumnici poput vas nikako ne mogu shvatiti jednu ČINJENICU:

    Drugčije mišljenje – a ponajmanje ISTINA - se ne može zaustaviti represijom!

    (upravo Pavelićev primjer je najilustrativniji glede toga, na golemu sramotu jednih i golemu žalost drugih)

    To su znali i tvorci Ustava SAD ugradivši u njega čuveni Prvi amandman, koji jamči slobodu govora. Znajući da se protiv LAŽI ne možeš uspješno boriti ZABRANAMA već samo ČINJENICAMA i ARGUMENTIMA, jednom riječju – ISTINOM! No, Hrvatska, očito, nisu SAD – barem po toj stvari – a neće ni biti sve se dok kojekakvi licemjerni MRAK-ovi „zauzimaju“ protiv cenzure u javnom životu (medijima). Ustvari, stiščući fige za leđima, držeći se one čuvene:

    „Država, to sam ja!“

    uvode samovlašće u svojim firamama, na medijima, u politici… I to pod izgovorima tipa:
    „ne bih rekao da je dnevnik osobito sporan osim što autor vrijeđa cijelu državu što očito proizlazi iz njegovog nerazumijevanja pojma "nacionalni interes"“
    Hvala ti MRAČE na edukaciji - sada sam sasvim pojmio što je u nacionalnom interesu. To nije niti ISTINA, niti SLOBODA IZRAŽAVANJA, već TVOJA PROCJENA ISTIH!
    U nadi da ćete me samo IGNORIRATI, i to ne u - po vama - prenesenom, već stvarnom smislu te riječi
    primite pozdrave od svog TROL-a !

    Gornji komentar nije pripušten na stranice pollitika.com ali je zato autora na njegovoj e-mail adresi čekala poruka:

    Od: Mrak mrak@pollitika.com
    „gle možeš dodavati koliko god hoćeš komentara i accounta ali SVI do jednoga će biti pobrisani dok ne proće ban na tvoj account, a i onda tek nakon što se ispričaš pozdrav“

    Valjda da mu se ispričam što ne podnosim da mi tipovi njegove fele cenzuriraj

    avatar

    17.08.2009. (21:58)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @istina: hvala na podršci!

    avatar

    17.08.2009. (23:38)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...