Komentari

espadrila.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • k.

    Što se tiče prvog dijela posta, u pravu si 80%. U drugom dijelu ti se postotak diže na 100%. Zašto 80ÝquestionDD U pravu si kad kažeš da svi mi najčešće (svjesno ili nesvjesno) znamo kad to nije to. No, postoji i realnost. Slažem se s tobom u potpunosti da takve to nije to veze ne treba održavati i da bilo kakvo 'ne poznajem ga/ju dovoljno' iščekivanje ili propitkivanje ne drži vodu nimalo. No realnost je takva da se svi mi razvijamo i mijenjamo s vremenom. Ono što je problem je vrijeme. Ona Danas i Ja Danas možda imamo vezu koja nije to. Problem je u tome što bismo Ona Danas i Ja Danas jednog dana mogli imati vezu koja je to. Nikad ne znamo niti možemo znati u što ćemo se i kako razviti i neće li Ona Jednog Dana i Ja Jednog Dana biti bolji par od Neke Druge Jednog Dana i Mene Jednog Dana. Istina, najčešće se stvari koje nisu to ne razviju u tom smjeru. Barem ja ne znam niti za jedan takav slučaj. Ali to nam ne daje za pravo da u potpunosti isključimo takvu mogućnost. Isto kao što nam priče o polusretnim kako-tako vezama i brakovima koje nas okružuju ne daju za pravo da pomislimo da prave ljubavi ustvari nema. Da razjasnim, slažem se s tobom da to nije to veze treba okončati i da one ne vode nikamo. No mislim da dugujem(o) ljudima koji (svjesno ili nesvjesno) iščekuju da se njihovi partneri promijene ostaviti pravo da se tome nadaju.

    Bio sam i sâm u toj nekakvoj situaciji da sam bio razlog zbog kojeg je Ona prevarila Njega. I postavljalo se pitanje budućnosti njihove i naše veze. Dio mojeg razgovora s Njenom Sestričnom, koja je bila svjesna tek da sam ja zaljubljen u Nju, tekao je otprilike ovako:

    - Gledaj, ja njoj, nažalost, u ovom trenutku ne mogu obećati da ću je voljeti do kraja života i da ćemo zauvijek biti zajedno.
    - Sad si me razočarao, pa ja sam mislila da si ti neki romantik i idealist.
    - Možda. Ali me život naučio još nekim stvarima, pa sam i realist.
    - Ako joj ne možeš obećati da ćete zauvijek biti zajedno i da ćeš je zauvijek voljeti, kako onda možeš očekivati da će ga ona ostaviti i doći k tebi? Ipak s njim ima kakvu-takvu sigurnost, odnosno obećanje.
    - Ne mogu, u tome je problem i ja to znam. Ali joj ne mogu lagati i obećavati joj stvari za koje nisam 100% siguran da ih mogu ispuniti. Gledaj, jedino što ja mogu danas sa stopostotnom sigurnošću reći je da ona i ja imamo u ovom trenutku puno bolje šanse jednog dana biti sretniji nego što imaju ona i on. No da li će to biti istina hoćemo li ona i ja jednog dana stvarno biti sretniji nego što bi eventualno mogli biti ona i on - ja to ne znam niti mogu znati. Previše se toga može desiti u jednom životu da bih u ovom trenutku mogao tvrditi da se niti ona niti ja nećemo promijeniti u smjeru koji bi značio da nismo zadovoljni vezom i zajedničkim životom.

    p.s. Ova lopud adresa na Yahoo-u više ne radi?

    avatar

    16.08.2009. (09:53)    -   -   -   -  

  • Neverin

    sve pogreške koje doživljavamo trebamo iskoristiti za sljedeće događaje jer tek tada možemo reći da je to bio promašaj kada ga propustimo ispravit a kad ti se netko sviđa teško je i shvatiti da sam sebi govoriš opravdanja jer zaljuljenost maže oči.. čak i kad bi imali kuglu koja nas upozorava nebi marili za time. U ljubavi je zaista moguće ono prokletstvo koje je pratila proročicu Kasandru..

    avatar

    16.08.2009. (18:30)    -   -   -   -  

  • dudaduda

    Uz rizik da se svrstam u tvojim očima pod mahatma gandi pametnu glavicu...:)...
    Očekivati isključivost i duhovnu izvrsnost od svih, od mase je..uzaludno u najmanju ruku.
    Većina je prosječna. Prosječno misli, prosječno živi, bave se "običnim" stvarima, varaju kad im se pruži prilika, gledaju Lud zbunjen normalan i Farmu. Čitaju loše ljubiće na plaži. Imaju prijateljice koje im to i nisu, nego se recimo muževi druže pa i one vise skupa, al se ne podnose i tračaju iza leđa. U tom kontekstu jedino što ima smisla je guzica na mekanom. Jer ako ti IQ i odgoj i obrazovanje, votevr, to što jesi, onemogućuje volit na način da se predaješ i goriš, da to radiš svjesno, da išta radiš svjesno, ako ne živiš tako da preispitaš svaku odluku, sve svoje na sto načina, ako ne analiziraš uopće, nego te gone hormoni, potrebe, kompleksi, društvena očekivanja..onda je jasno da je jedini cilj da ti bude dobro uz što manje truda. Dovoljno dobro.
    Ne moš bit recimo uvređena na svog cucka kaj ne čita Dostojevskog te da na taj način ne ispunjava svoje potencijale. A kao znaš da i ih ima, tako te pametno gleda. Ali nema, cucak je cucak. Bitno je samo dobro razlučiti cucke od ljudi. Te očekivati i od cucka i od čovjeka prema njegovim sposobnostima i mogućnostima.

    avatar

    17.08.2009. (11:34)    -   -   -   -  

  • Big Blue

    Dvaput sam čitala. Pa sam zastala na komentarima, pa sam pročitala još jednom. Nemam što reći... Ili da se poslužim onom starom blogerskom: potpisujem od riječi do riječi, uključujući i neke postavke iz onog prvog komentara - o tome kako se svatko ima pravo nadati promjeni, ali je isto tako istina da ni to iščekivanje ne može trajati vječno, pokaže se to prije ili kasnije, otezanje isto ne vodi nikamo, svatko to zna i osjeća; no, da sad ne ponavljam ono što je već rečeno..., i to izvrsno!
    P.S. Da, i ja bih pitala - što je s ovim tvojim mailom koji je naveden na blogu - funkcionira li?

    avatar

    21.08.2009. (22:10)    -   -   -   -  

  • espadrila

    htjela sam reagirati u komentarima vec kod predzadnjeg posta, ali nisam imala vremena: nema veceg komplimenta od inteligentnog komentara, cak i kada se pisac istog nuzno ne slaze u svemu s tobom - dakle, hvala vam, a mail je promijenjen u svoju ispravnu i vazecu inacicu.

    avatar

    23.08.2009. (00:12)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...