Bok Tea, citam te vec duze vrijeme ali evo sada se ukazala prilika za javit se! Svaka cast na tvojem uspjehu i volji u skolovanju! Bas mi je drago da si uspjesna i da toliko uzivas u svojem poslu! Imala bih jednu molbu, naime na tvojoj stranici sam pronasla hrpu super linkova i izmedju ostalog i jednu torku koju bih zeljela sto prije pripremiti. Ali ...(naravno postoji ali!) Kako se radi o nekim mjernim jedinicama s kojima ja nisam upoznata a i ono sto sam nasla na internetu o pretvaranju u europske jedinice mi se nije cinilo logicno. Pa sam te zeljela zamoliti ako bi mi mogla prevesti! Dakle sastojci za tortu su: 200 gr plain flour 1/2 tsp baking powder 50 gr cocoa powder 275 gr caster sugar 175 gr butter, soft 2 eggs 1 tblsp natural vanilla extract 175 gr chocolate, melted 80 gr double cream 125 gr boiling water
Stavila sam sve sastojke (pretpostavljam da su gr grami, ali stvarno nisam uspjela odgonetnuti sta su tps i tblsp).
Hvala ti! Pozdrav sa Krka! Sonja
15.08.2009. (10:54)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sonja - Sjećam se kad sam ja gledala recepte sa čudnim mjernim jedinicama i sastojcima...ni meni nije bilo baš jasno, zato mi je drago da ti sada mogu pomoć! ;) Evo ovako: 200 g brašna 1/2 žličice praška za pecivo 50 g kakaa 275 g šećera (caster sugar je vrsta finijeg šećera u Engleskoj) 175 g masla na sobnoj temp. 2 jaja 1 žlica extrakta vanilije 175 g rastopljene čokolade 80 g vrhnja za šlag 125 g vruće vode
Puno pozdrava i sretno!!
15.08.2009. (13:23)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sonja
Hvala ti puno na pomoci! Svasta sam nasla na tvojim linkovima ali nazalost kad krenem to pretvarati u nase jedinice sve to ispada vrlo cudno. Pogotovo sto ja nisam neka iskusna kuharica ili slasticarka pa u mojoj glavi to izaziva jos vecu pomutnju! Nadam se da ce kolac dobro ispasti! Pozz!
16.08.2009. (09:57)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Sonja nije tesko, i ja zandjih mjeseci pecem sa recepeta na engleskom, imas convert stranice koje sve izracunaju za tebe, ali zapravo samo moras nauciti 3-4 pojma i znas za sve recepte tipa sto je zlica, sto zlicica, temperatura pecenja, kod cups - svejedno, uzmi sovju salicu i koristi uvijek istu i bitno da omjeri odgovaraju.
23.08.2009. (18:29)
-
-
-
- - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sonja
Bok Tea, citam te vec duze vrijeme ali evo sada se ukazala prilika za javit se! Svaka cast na tvojem uspjehu i volji u skolovanju! Bas mi je drago da si uspjesna i da toliko uzivas u svojem poslu! Imala bih jednu molbu, naime na tvojoj stranici sam pronasla hrpu super linkova i izmedju ostalog i jednu torku koju bih zeljela sto prije pripremiti. Ali ...(naravno postoji ali!) Kako se radi o nekim mjernim jedinicama s kojima ja nisam upoznata a i ono sto sam nasla na internetu o pretvaranju u europske jedinice mi se nije cinilo logicno. Pa sam te zeljela zamoliti ako bi mi mogla prevesti! Dakle sastojci za tortu su:
200 gr plain flour
1/2 tsp baking powder
50 gr cocoa powder
275 gr caster sugar
175 gr butter, soft
2 eggs
1 tblsp natural vanilla extract
175 gr chocolate, melted
80 gr double cream
125 gr boiling water
Stavila sam sve sastojke (pretpostavljam da su gr grami, ali stvarno nisam uspjela odgonetnuti sta su tps i tblsp).
Hvala ti!
Pozdrav sa Krka!
Sonja
15.08.2009. (10:54) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
Tea
Sonja - Sjećam se kad sam ja gledala recepte sa čudnim mjernim jedinicama i sastojcima...ni meni nije bilo baš jasno, zato mi je drago da ti sada mogu pomoć! ;)
Evo ovako:
200 g brašna
1/2 žličice praška za pecivo
50 g kakaa
275 g šećera (caster sugar je vrsta finijeg šećera u Engleskoj)
175 g masla na sobnoj temp.
2 jaja
1 žlica extrakta vanilije
175 g rastopljene čokolade
80 g vrhnja za šlag
125 g vruće vode
Puno pozdrava i sretno!!
15.08.2009. (13:23) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
sonja
Hvala ti puno na pomoci!
Svasta sam nasla na tvojim linkovima ali nazalost kad krenem to pretvarati u nase jedinice sve to ispada vrlo cudno. Pogotovo sto ja nisam neka iskusna kuharica ili slasticarka pa u mojoj glavi to izaziva jos vecu pomutnju!
Nadam se da ce kolac dobro ispasti!
Pozz!
16.08.2009. (09:57) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...
jja
Sonja nije tesko, i ja zandjih mjeseci pecem sa recepeta na engleskom, imas convert stranice koje sve izracunaju za tebe, ali zapravo samo moras nauciti 3-4 pojma i znas za sve recepte tipa sto je zlica, sto zlicica, temperatura pecenja, kod cups - svejedno, uzmi sovju salicu i koristi uvijek istu i bitno da omjeri odgovaraju.
23.08.2009. (18:29) - - - - - promjene spremljene- uredi komentar - obriši komentar - prijavi ovaj komentar kao spam - zabrani komentiranje autoru ovog komentara- učitavam...