Komentari

teacia.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • sonja

    Bok Tea, citam te vec duze vrijeme ali evo sada se ukazala prilika za javit se! Svaka cast na tvojem uspjehu i volji u skolovanju! Bas mi je drago da si uspjesna i da toliko uzivas u svojem poslu! Imala bih jednu molbu, naime na tvojoj stranici sam pronasla hrpu super linkova i izmedju ostalog i jednu torku koju bih zeljela sto prije pripremiti. Ali ...(naravno postoji ali!) Kako se radi o nekim mjernim jedinicama s kojima ja nisam upoznata a i ono sto sam nasla na internetu o pretvaranju u europske jedinice mi se nije cinilo logicno. Pa sam te zeljela zamoliti ako bi mi mogla prevesti! Dakle sastojci za tortu su:
    200 gr plain flour
    1/2 tsp baking powder
    50 gr cocoa powder
    275 gr caster sugar
    175 gr butter, soft
    2 eggs
    1 tblsp natural vanilla extract
    175 gr chocolate, melted
    80 gr double cream
    125 gr boiling water

    Stavila sam sve sastojke (pretpostavljam da su gr grami, ali stvarno nisam uspjela odgonetnuti sta su tps i tblsp).

    Hvala ti!
    Pozdrav sa Krka!
    Sonja

    avatar

    15.08.2009. (10:54)    -   -   -   -  

  • Tea

    Sonja - Sjećam se kad sam ja gledala recepte sa čudnim mjernim jedinicama i sastojcima...ni meni nije bilo baš jasno, zato mi je drago da ti sada mogu pomoć! ;)
    Evo ovako:
    200 g brašna
    1/2 žličice praška za pecivo
    50 g kakaa
    275 g šećera (caster sugar je vrsta finijeg šećera u Engleskoj)
    175 g masla na sobnoj temp.
    2 jaja
    1 žlica extrakta vanilije
    175 g rastopljene čokolade
    80 g vrhnja za šlag
    125 g vruće vode

    Puno pozdrava i sretno!!

    avatar

    15.08.2009. (13:23)    -   -   -   -  

  • sonja

    Hvala ti puno na pomoci!
    Svasta sam nasla na tvojim linkovima ali nazalost kad krenem to pretvarati u nase jedinice sve to ispada vrlo cudno. Pogotovo sto ja nisam neka iskusna kuharica ili slasticarka pa u mojoj glavi to izaziva jos vecu pomutnju!
    Nadam se da ce kolac dobro ispasti!
    Pozz!

    avatar

    16.08.2009. (09:57)    -   -   -   -  

  • jja

    Sonja nije tesko, i ja zandjih mjeseci pecem sa recepeta na engleskom, imas convert stranice koje sve izracunaju za tebe, ali zapravo samo moras nauciti 3-4 pojma i znas za sve recepte tipa sto je zlica, sto zlicica, temperatura pecenja, kod cups - svejedno, uzmi sovju salicu i koristi uvijek istu i bitno da omjeri odgovaraju.

    avatar

    23.08.2009. (18:29)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...