Komentari

timotej.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • Skolastika

    Negdje sam pročitala da je Papa proglasio ovu godinu -godinom svećenika zbog sv. župnika Arškoga. Sad više ne mogu pronaći taj tekst pa tebe pitam znaš li možda još koju pojedinost o tome. Je li možda kakav njegov jubilej povod ili zato što je Župnik Arški primjer uzornoga svećenika i poslužitelja?

    avatar

    04.08.2009. (14:35)    -   -   -   -  

  • Timotej

    Da, papa Benedikt je svećeničku godinu otvorio 19. lipnja, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova, prigodom 150. obljetnice smrti Sv. Ivana Marije Vianneya, upravo iz razloga kojeg si navela. :)

    avatar

    04.08.2009. (15:00)    -   -   -   -  

  • Ema

    "Ako molite na koljenima, dat će vam Bog sve milosti koje su vam potrebne da ne podlegnete napastima. Zato sotona sve čini da zanemarite molitvu, jer on znade, ako vas je dobio na početku dana, siguran je za sve ostalo... Nemojte govoriti da nemate vremena za molitvu... Nemojte se varati!"

    Molitva je hrana duši. Bez nje ne možemo, nema šanse, na ovom putu. Kad čovjek ne jede tijelo šalje signale, želudac boli,.i brzo tražimo hranu. Da nas barem boli kad ne molimo, pa da se lakše odlučimo na ustrajnu molitvu!
    Zar ćemo mirno promatrati kako nas đavao udaljava od Boga, kako nas oslabljuje, kako nas pobjeđuje odvajajući nas od molitve? Baš sam nešto pisala fra Rafino, također spominje i mrtvljenje, pokoru. Post je također potrebno oružje. Bez svega toga i vapaja milosti Božjoj, te sakramenata, na ovom putu nitko ne može ostati, koliko god imamo znanja i želje.
    Ne mora se moliti odmah mnogo, može se svakodnevno neke manje molitve, neko malo odricanje od nečeg što nam je drago, neka pokora....A onda s vremenom, kad steknemo ustrajnost, lagano povećavati kako već bude moguće. Kao mali utezi za male mišiće, pa kad mišići ojačaju, mogu i veći utezi. No, vježba ustrajno, jer mišići se za čas izgube ako se ne vježba redovito. (Pa kad se ljudi toliko znoje za propadljivo, što mi ne bi za vječno?)
    Čitam opet Torkingtona, i tebi preporučam isto.

    avatar

    04.08.2009. (20:54)    -   -   -   -  

  • Timotej

    "Molitva je našoj duši ono što je kiša zemlji. Obilno nahranjeno tlo ostat će neplodno ukoliko ga ne zalijevaju česte kiše." (Sv. Ivan Marija Vianney)

    "Sooner or later you're going to realize that there's a difference between knowing the path and walking the path." (Morpheus, Matrix) :D

    avatar

    04.08.2009. (21:02)    -   -   -   -  

  • Skolastika

    Dragi brate Timoteju, mislim da se previše mučiš analizama. Sigurna sam da bi na vagi moji grijesi stostruko prevagnuli nad tvojim. Ne treba tebi toliko ispovijed koliko susret s Bogom.
    Neki problemi koji su me u zadnje vrijeme pritisnuli, bacili su me na koljena. Onda sam tek shvatila kako sam u razdobljima prividnog mira zapustila molitvu. Sad mi molitva tako lako ide, radosna sam jer se u tom susretu s Gospodinom događa preobrazba cijeloga moga bića. O problemima i patnji više i ne razmišljam. Nekad mi je bilo teško izmoliti par jednostavnih molitvi, a sada mi se ne da prestati. Dođe mi u toku dana takva čežnja za razgovorom s Bogom pa otrčim nabrzinu do crkve. To je ono na što nas Bog poziva- na susret! A kad do toga dođe- onda se i naši grijesi i sve ono što nas tišti -tope kao snijeg na suncu.

    A i ja tebe pozivam sutra na susret! Jesi za to zajedno iznenadimo Ljubljenu? :-) Znam da si joj i ti drag... :-)

    avatar

    04.08.2009. (22:25)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...