Komentari

gusarskabanda.blog.hr

Dodaj komentar (46)

Marketing


  • fotkam, kuham, putujem...

    hahahahaha udavit cu se od smjeha :)))). imali smo i mi slicnih prica ali uz - sva sreca - malo manje detaljan djecji leksikon :D
    ps znam da ti nije lako :)))) ali sto nas tek ceka za koju godinu :)))

    avatar

    04.08.2009. (00:35)    -   -   -   -  

  • bigg

    Dobro ti dijete kaže. Njima je to sve normalno i ništa neobično. Oni uče o svijetu, kako iz onog što im kažemo, tako i iz naših reakcija na pojedine stvari. Zbunjena, uplašena i nekakva šokirana reakcija u razgovoru o seksu ih uči da tu nisu čista posla, da to nije uredu ili da tome treba posvetiti specijalnu pažnju. Klinci prolaze kroz razne faze interesa i svakih par godina se manifestira neki oblik seksualnosti. Od pitanja do toga da svim tetama koje prolaze pokušavaju vidjeti i/ili opipati sise, tj. nagovaraju druge klince na to. Iako nisam do te mjere liberalan da hodam unaokolo gol pred djecom i imam, što ja znam, lutku na napuhavanje u dnevnom boravku, mislim da sam uspio uvijek vrlo otvoreno popričati o toj temi kad je došla. I znaš što? Tema im je vrlo brzo dosadila. :-)

    avatar

    04.08.2009. (06:22)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    hi hi...

    avatar

    04.08.2009. (06:56)    -   -   -   -  

  • seoska idila

    sad sam se sjetila - a trenutak kad moraš sinu/kćeri objašnjavati sve o kontracepciji? Ućerala Guzdu da riješi The razgovor sa sinom!!

    avatar

    04.08.2009. (06:57)    -   -   -   -  

  • xiola bleu

    moja 13. godisnja necakinja je u fazi kad joj moram objasnjavat tko su pekinska patka i da li su oni punk.

    avatar

    04.08.2009. (08:31)    -   -   -   -  

  • Pustolovine

    Puni ko blesav... Vjerovala ti ili ne. Tehnologija solarnih panela je otišla jako daleko. Ja nemam taj ruksak ali imam neke portabl ploće i puni baterije za fotić, mobitel, gps. Kada je jako sunce puni ko lud. Kada nije... E onda je malo manje lud :-)

    avatar

    04.08.2009. (09:25)    -   -   -   -  

  • pametni zub

    ništa čudno! djeca bolje kuže te moderne tehnologije

    avatar

    04.08.2009. (09:31)    -   -   -   -  

  • praktikum

    ja samo to obavila jako jako davno, tak da se ni ne sjećam kako je to bilo :)))))

    avatar

    04.08.2009. (09:34)    -   -   -   -  

  • katalona

    Ha ha ha, i k tome sve prikazano u presjeku! `Bem ti, sad ću imati vizije o presjeku kad budem "to" radila :))))

    avatar

    04.08.2009. (10:01)    -   -   -   -  

  • zoccao

    Heheh...pa presjek je važna stvar, nemoj tako...važno je precizno objasniti:)))
    Lijepi pozdravi:-)

    avatar

    04.08.2009. (10:35)    -   -   -   -  

  • milena

    I, jel mama nešto nov naučila? :D Šalim se naravno, ali presimpatično si sve ovo pisala :)))) Zbilja je tako sa malim pametnicama :)

    avatar

    04.08.2009. (10:54)    -   -   -   -  

  • windfuckersister

    Eh da mi je taj tvoj leksikon bi pri ruci prije jedno 10, 11 godina.... Ne sjećam se baš što sam trkeljala, samo znam da sam se osjećala jako glupo i da sam namontirala na facu neki kao fol jako cool izraz a mogu se kladiti da sam bila crvena kao paprika. Sreća da smo u tom trenutku plivale u moru pa se nije vidjelo da se preznojavam.
    A nedavno smo imale i veliki razgovor o kontracepciji gdje sam ja ostala k'o pegla kad mi je kćer rekla da su oni u školi učili kako se navlači kondom na penis (hajde, bit ću jednom i ja fina i kulturna za promjenu).

    avatar

    04.08.2009. (11:53)    -   -   -   -  

  • just for me

    haha, ovim si me postom podsjetila na moje klince - tj. više na starijeg sina koji je tražio da mu sve to objasnim, da bih kasnije samu sebe pitala tko je kome što objašnjavao. Ma, treba otvoreno s njima, a opet nije to tako jednostavan zadatak - krenu pitanja, potpitanja i nikada kraj. Mlađi je drugačiji, pravi se da sve zna, a s druge strane je zapravo sramežljiv - mislim da je više doznao od starijeg brata nego od mene, iako sam pokušala razgovarati s njim. Svaki razgovor bi završio rečenicom, kaj ti misliš da sam ja blesav? Aj, ti sada znaj - a opet - klinci se razlikuju. Kažu odgovaraj dok pitanja ne prestanu, a kaj kada ništa ne pitaju?

    avatar

    04.08.2009. (11:54)    -   -   -   -  

  • marchelina

    "Pa sad ti djeci objasni cija majkla crnu vunu prede"

    hahahaha ovo mi je osvježilo dan :)))))))))))))))

    avatar

    04.08.2009. (12:35)    -   -   -   -  

  • smotani

    a jesam se nasmijao:)) fakat su te "namučili" :))) ali, činjenica je da maleni danas puno ranije postavljaju "teška" pitanja :)
    ali, očito im je sve puno normalnije nego nama:))))) i jednostavnije hehe:)
    lijep ti pozdrav i uživaj sam svojim "malim leksikonima":))))))))))

    avatar

    04.08.2009. (14:11)    -   -   -   -  

  • dejmon

    Mora da sam nešto propustio u životu. Moja su djeca danas na fakultetu, a ja se ne sjećam da su me to pitala. Na ova teška pitanja vjerojatno je supruga odgovarala.

    avatar

    04.08.2009. (14:19)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Bokdaj. Prvo mi se činilo ono, ko da trebaš savjet. Vidim da su komentari veseli, a radi se zapravo o normalno-ozbiljnoj stvari. Moja stara je to riješila da me naučila dok još nisam bila mama: Odgovori im koliko pitaju. Ni manje ni više. Kad je mali pretjeral, onda je čul sve, ali dajem ti riječ, zapamtil je točno kolko je trebal. I tatica (presretno smo rastavljeni i ne komuniciramo, što nikako nede malome u prilog) uopće ne razgovara s njim o tome, i mada je mali ovisnik o tati, sve pita mene. Ne pred sestrom, tak smo dogovorili. Ona bi rogove dobila, jasno. Dejmon je svakak nešto propustio u životu, i dragi tatek, da je to teško oko dece, imala bih ih ja, kak god sam teško rađala, još troje. A je fenomenalno koliko djeca to normalno primaju. A one knjige di je mica na izvolte, 7. ili 8. razred, to je bez veze, odurno, jer to kaj ne, izvana tak ne zgleda. Lako buš ti s klincima. Čekaj dok počnu pubertetski sukobi. Oooonda se javi. Ne vjeruješ? Pazi, pratimo te. Ajde, sretno!

    avatar

    04.08.2009. (15:43)    -   -   -   -  

  • Viola (sul palco)

    izvrsno :) i to jos u presjeku...
    meni je smijesna moja necakinja koja ima 13 a trenutno su joj svi decki fuuuj, osim onih s postera

    avatar

    04.08.2009. (16:30)    -   -   -   -  

  • LILI

    hahha...genijalan post...svaka čast...ti nisi uspjela izbječi tu temu...ali moji jesu....svaki put kada bi ih pitala...(dok sam bila mala)...oni bi me ignorirali...i govorili da sam ja to čula od nekih iz vrtiča i da oni pričaju gluposti...bla bla bla....sve sam saznala...nažalost s tv-a i u školi....to je moglo biti kobno...i dobro je to što si im objasnila....jer mnoga djeca o tome s roditeljima ne pričaju...jer im je neugodno...al se isplati...jer bi došlo do posljedica...
    pozdrav....

    avatar

    04.08.2009. (17:25)    -   -   -   -  

  • risvica

    i ja to prošao - objasnio djeci sve do najsitnjih detalja i sve je bilo u najboljem redu - oni to zapamtili za sva vremena - mislim da su imali cca 5 godina - biologija, sexologija, sve bilo gotovo za sat vremena - malo sam se blesavo osjećao ali bilo mi je puno lakše jer sam rješio ono što me kad-tad čekalo

    avatar

    04.08.2009. (18:07)    -   -   -   -  

  • Pokojnici i pijanci

    Znači da su pametniji od prosjeka. Reci im istinu i točka!

    avatar

    04.08.2009. (19:00)    -   -   -   -  

  • sekasmith

    Aha, misla sam da je zabuna. Ono su SVE tvoja djeca, ideš DŽurDŽa. Kad stigneš pisati na komp? Alzo ak bum ja imala problema s nekim tumačenjima, bum detetu rekla nek otvori tvoj blog i nek više ne pita. Jako dobro. Viš, viš! Jaaaako dobro. Šteta kaj neke druge stvari nemremo naći ovak na blogovima, imala bih ja pitanja za sebe, znaš, na koje bi mogli odgovoriti sam oni jako stari, ali su već tak dementni da mi veliju, ajde, ajde, pokreni se, još si mlada... Pa je. Ak imaš 92 onda ti je planina stara, a ne ti. U svakom slučaju ti si majka hrabrost. A mi kad izlazimo svi ujutro u isto vreme ja urlam - Isuse, kolko sam vas rodila. Veli starije dete: kaj, samo dvoje, reko preveč. A jedno ko nijedno. A nemreš imati dete i pol. Pusa, nekome je sigurno ročkas ovih dana, kaj ne?

    avatar

    04.08.2009. (20:22)    -   -   -   -  

  • sadgirlivana

    dobro si me nasmijala =)
    hvala na čestitki, ali sry ne znam tko si? znamo se?

    avatar

    04.08.2009. (21:09)    -   -   -   -  

  • Decy

    eee, mlada majko, tek ti problemi nastaju kad ništa ne pitaju
    i misle da sve znaju....ovo ti nije niš'...:))

    avatar

    04.08.2009. (22:07)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Haha, svaka čast, lijepi ti pozdrav.:-))

    avatar

    04.08.2009. (22:26)    -   -   -   -  

učitavam...