Komentari

dijamantnidvorac.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • meani

    Treći je dan kako molim 15 molitvi sv. Brigite. Molila sam ih prije par godina (ne svaki dan) ali sam ovaj put odlučila ne preskočiti ni jedan dan u godini dana koliko se moli. Nešto su drugačije nego ove koje imaš objavljene na blogu. Našla sam ih u knjizi objava sv. Brigite.
    Teško mukom sam danas izmolila jer se nikako ne mogu pomiriti s rigoroznošću Božje volje i želje. U dijelu kad govore o potpunom gašenju tjelesnih požuda i želje za svjetovnim stvarima ne znam što zapravo hoće reći. Što je to tjelesna požuda. Kako brak uopće funkcionira bez tjelesne požude. Što su to svjetovni užici. Je li nekoliko haljina viška u mom ormaru svjetovni užitak? Je li trebam ko čudo ponizna i pokrivena hodati putem. Izgleda da su samo muslimanke dovoljno ponizne. U objavama se također govori o o odbacivanju svega svjetovnog ali ne znam što je to sve svjetovno. Pa živim na zemlji ne u oblacima. Ne znam zaista. Bojim se da ću ih prekinuti moliti.

    avatar

    28.07.2009. (22:22)    -   -   -   -  

  • Hrvoje

    Samo nastavi moliti 15 molitava sv. Brigite. Ja sam ih molio jednu godinu kako i piše. Ne trebaš se bojati onoga što piše o gašenju tjelesnih požuda i želje za svjetovnim stvarima. Ne traži se od tebe, da se toga potpuno odrekneš, nego samo da ti to ne bude na prvom mjestu u životu. To je dopušteno s time, da čovjek bude gospodar, a ne da robuje tome. To je smisao toga. Normalna je tjelesna požuda u braku sve dok ima i ljubavi. Smiješ nositi ljetne haljinice.

    avatar

    29.07.2009. (23:02)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...