Komentari

novisvjetskiporedak.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • Para(ne)normalan!

    Jedan od mojih SF najdražih filmova!
    ;-D

    avatar

    23.07.2009. (08:52)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    u najboljimk SF filmovima imao toliko istine da je to zastrašujuće !

    avatar

    24.07.2009. (12:09)    -   -   -   -  

  • toluen

    Istina.

    Prije nekoliko mjeseci sam pogledao jednu od epizoda X files iz 96 i kroz glavnu priču je ispričana sporedna (koja je zapravo glavna) u kojoj je autor upozoravao na primjenu goveđeg hormona rasta na stoku i posledice ovoga na ljudsko ponašanje. Tek 13 godina kasnije sam upoznat sa kontekstom shvatio kako je već onda autor jako dobro znao kakvu poruku nam šalje.

    A to je eto - proces buđenja svijesti na djelu. zahtjeva razumijevanje konteksta kojeg nerijetko samo umjetnici mogu naslutiti. I nije ga moguće ničim ubrzati dok ne sazrijemo da to i sami shvatimo.

    Ista stvar je i sa ovim remekdjelom koje sam davno gledao i smatrao znanstvenom fantastikom, a sada izgleda kao igrani dokumnetarac iz stvarnosti koja nas okružuje. Čini se kao da Icke upravo na njemu crpi svoju inspiraciju o nevidljivim reptilima kao gospodarima svijeta.

    Pitam se što li ćemo još spoznati, da nas ubije u pojam kad otkijemo da je zaista realno ? Matrix, Planeta majmuna (dobro potonje - ovo već jest ;-).

    I kada već govorimo o SF tematici koja izgleda stvarno - obavezno pogledati film Knowing sa Nicolas Cageom - nevjerojatno dobar i savršeno moguć scenario bliske (prebliske) nam budućnosti.

    :-)

    avatar

    27.07.2009. (23:15)    -   -   -   -  

  • mushin munen

    obratit ćemo pažnju na taj film,hvala na sugestiji toluen : )

    avatar

    31.07.2009. (16:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...