Komentari

obsijana.blog.hr

Dodaj komentar (6)

Marketing


  • Reggie

    Zako statistika, kako si je vukao? (il si svaki dan vrsio mjerenja?)
    I jao si ga tebi kad nestane struje :-D

    avatar

    23.10.2009. (20:10)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Najtehnološkiji dio mjerenja je bio alarm na satu... koji bi me potsjetio da je vrijeme za očitati brojila :D

    Naravno jao si ga i meni i tebi kada nestane struje, jer smo ujedno i ostali bez posla ;)

    avatar

    24.10.2009. (09:30)    -   -   -   -  

  • vještica

    Lani i ja ugradio grijače u kuću, ispod gips ploča. I imam problem. U principu su mi skoro svi spojevi na gips pločama ispod grijača popucali. A gipsano je relativno kvalitetno. I imam još jedan problem, čak i gori. Grijači se čuju! U potpunoj tišini kada rade osijeti se lagani zvuk, neko zujanje, interferencija s nečim, brum 50Hz ili nešto peto, nemam pojma ali je prilično iritantno po noći. Pretpostavio sam da je to neka kombinacija grijača i metalnih CD profila na joima su montirani oni i gips ploče. Pa sam pred 10-ak dana u jednoj još nedovršenoj prostoriji grijače obijesio na obične špage na CD profile na stropu. I opet se jednako čuju.
    HR distributer grijača naravno nema blage veze o tome, pa evo koristim priliku da te pitam imaš li ti kakva iskustva s time.

    avatar

    06.11.2009. (10:09)    -   -   -   -  

  • Šijanac

    Glede šuma i ja ih čujem kada rade u potpunoj tišini, u biti moram se i skoncentrirati na taj zvuk jer mi ga mozak ignorira. Ne bih rekao da je iritantno, no sasvim je logično da je to subjektivna stvar i da je nekome to ne paše.

    Mislim da se kod tebe radi o činjenici da misliš da se možda radi i o dodatnom problemu (kombinacija sa profilima, dobio škart i sl.) pa ti to dodatno još više pojačava zvuk i problem. Iskreno moram priznati da se nama grijači prilično rijeko pale (bez obzira što su prilično visoke temperaturne postavke), no to je i možda zato što si ja podesim prostor (konkretno jedino u sobi možeš čuti šum, jer ostali prostori uvijek imaju pozadinski šum) da si podigne ugodnu temperaturu (par stupnjeva više) prije nego znam da ću ju koristiti.

    Nama ide treća sezona grijanja sa tim grijačima i apsolutno nitko u tri obitelji (mi, roditelji i brat) ne razmišljamo o tom full tihom šumu koji se može zamijetiti samo u potpunoj tišini.

    Naravno tu se možda radi o nekom dodatnom problemu. Grijači generalno ne bi trebali previše raditi u smislu ako ti oni rade prilično dugo moguće je da imaš preslabu snaga s obzirom na gubitke prostora. Bilo da je premala snaga ploča i preslaba izolacija. U takvim okolnostima ploče će prilično vremena raditi, i osim samog šuma, bolna će ti biti i spoznaja da se aktivno troši struja. Ja kada zamijetim da se upali grijanje negdje, odmah instiktivno razmišljam što je uzrok tome i obično je neki realni razlog (zaboravili na provjetravanje, počelo podizanje temperature, vani užasno hladno i sl.).

    Glede popucanih ploča, ili sam već raspravljao na blogu o tome ili sam se raspisao sa nekim tko me pitao putem mail-a. Ukratko. Vrlo brzo nam je na jednom mjestu u kuhinji popucala linija ukupno maksimalno 1m (točno uz onaj ispupčeni kut) i u dnevnom boravku isto maksimalno 1m. To je sve ukupno u cijelom našem stanu. Ja bi to pripisao isključivo statistici. Sjećam se kada smo raditi strop da nosači nisu apsolutno svugdje 100% bili savršeno držali (možda 98%) i nismo se previše opterečivali time jer smo dosta ih gusto povezivali.

    Zašto je tebi strop popucao svugdje ispod grijača, stvarno nemam pojma. Možda su ti metalni profili doista podložniji utjecaju temperature, nego drvene letve, a možda je problem bio u gletanju, npr. stari materijal (to smo stalno morali paziti, evo prije par dana kupujem ljepilo za drvo i čudim se da li je moguće da se danas prodaje ljepilo isteklo početkom 2008 godine).

    E da nama su te dvije linije popucale isključivo tamo gdje se knafu spajao okomito (sa oštrim rubom), no i tu su se radili V zarezi da se stavi glet mase.

    avatar

    06.11.2009. (15:11)    -   -   -   -  

  • vještica

    Ok, slažem se, kad se skoncentriraš na zvuk onda ga i čuješ, i više nego što treba, kad popiješ pivu onda ti je svejedno :)
    A gletanje gips ploča je bilo ok. Samo smo mi uselili u kuću na koju nije još bila postavljene vanjska izolacija, tako da su grijači dosta vremena radili da drže temperaturu na nekih 21 stupanj, a vani je poprilično hladno (Gorski kotar) tako da pucanje pripisujem tim velikim promjenama temperature i skoro konstantnom radu. Ove godine je postavljeno 8 cm stiropora izvana i u ovoj jednoj prostoriji završenoj ove godine nadam se da toga neće biti.

    Btw imam i alternativno grijanje na jednu Buderus peć na pirolizu i podno grijanje u prizemlju (sve je otvoreno prema stambenom dijelu gore) tako da ove zime ne bi trebalo biti problema i ako temperatura padne na -20.

    P.S. Inače ti se zahvaljujem na svem info-u na blogu. Kad radiš kuću na dosta stvari te "majstori" nagovore, pa tek kasnije uvidiš da je to pogrešno. Nakako sam kroz ove zadnje dvije-tri godine shvatio da prvo moraš upoznati teoriju određenog posla-zanimanja, zatim pronaći dobavljače za materijale koji se koriste u tom poslu, pogledati njihove specifikacije i načine postavljanja-uporabe, pa potražiti iskustva ljudi, susjeda, prijatelja, blog. forum ..., pa naći neke majstore za koje se nećeš odlučiti, pa onda naći nekog pravog i s njim se pokušati ozbiljno dogovoriti. I onda se nadaš da bi taj posao trebao biti kvalitetno odrađen. Ili jednostavno pošalješ "majstora" k vragu, kupiš alat i materijal i napraviš sam. I prođeš jeftinije a napraviš kvalitetnije. (baš sam neke tapete sada zaljepio, valjda sam ljut još od toga).

    P.S.2 A da netko knjigu objavi, tipa: "Kuća za neznalice"

    avatar

    08.11.2009. (14:35)    -   -   -   -  

  • kamena

    Pozdrav za prvo javljanje, iako smo kilometrima različiti, ti uglavnom na kraju (lijepa i velika kuća), a ja čekam početak. Svako dobro želim.

    avatar

    13.12.2009. (23:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...