Komentari

zoranostric.blog.hr

Dodaj komentar (2)

Marketing


  • Sadako's apprentice

    Da "zeleni" ne vrte uvijek istu teoriju zavjere i trolaju o nuklearnoj energiji o kojoj ništa ne znaju, a za alternativu nude slabašne izvore koji vrše poremećaje u strujnoj mreži ili su ekonomski neisplativi (osim profiterima), možda bi ih netko iz struke i poslušao. Ovako, sve ostaje samo jedna velika hippie glupost.
    I to me užasno, užasno žalosti. Vrlo sam zeleno nastrojen, i kad vidim kako ovakvi pamfletići ruše kredibilitet onih koji o okolišu brinu, padne mi mrak na oči. Pogotovo kada izjednačavete ekologiju sa zaštitom okoliša i prostituirate pridjev "ekološki".
    Kao i mnogi meni slični, htio sam se uključiti u Zelenu akciju, kao i Greenpeace, ali kad sam vidio koliko tu sranja ima, pobjegao sam glavom bez obzira.

    Takvim se stavovima ne može protiv vladajućih, kako to nikome nije jasno? Skupite ljude koji nisu indoktrinirani, koji znaju svoj posao, napravite energetski plan koji će funkcionirati (solarne pločice u to sigurno ne spadaju), i koji će okolišu najmanje štetiti, a davati najviše struje i biti najfleksibilniji, ne obazirite se na "lobije" i predstavite ga svima, transparentno.
    Tek ako vas onda zajebu, imat ćete se pravo žaliti. Ovako je sve ovo samo obična kuknjava ljudi koji ne znaju što je radijacija i kupuju "magnetske deke". Od kukanja nema ništa. Zar ne vidite da nam je država toliko propala da kukanje nitko ne sluša?

    avatar

    14.07.2009. (10:36)    -   -   -   -  

  • Zoran Oštrić

    @Sadako's apprentice: Ja nisam pisao ni o kakvoj teoriji zavjere. O nuklearnoj energiji ponešto znam. - Zanimljivo je, kako kažeš da su "slabašni" izvori "ekonomski neisplativi" a onda u zagradi "osim profiterima"; ako se na nečemu može napraviti profit - onda je isplativo, po definiciji. - Istina, sa terminologijom postoji kod nas određena konfuzija. Ja sam npr. koristio pridjer "okolišni", pa čak i "okolišar" za "environmentalist", ali ovdje pišem kako je kod nas uobičajeno. - Ne znam što je to "magnetska deka". Nuklearna energija je apsolutno neprihvatljiva zbog tri osnovna razloga, o čemu sam nekoliko puta pisao.

    avatar

    14.07.2009. (14:14)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...