Komentari

rusalka.blog.hr

Dodaj komentar (10)

Marketing


  • necutako

    ovo obecava jako puno........pocetak je jako dobar i interesantan....:)

    cesto zamisljam kakav bi svijet izgledao nakon 5 ili 50 ili 500godina... da ljudi izumru.......

    avatar

    15.07.2009. (11:28)    -   -   -   -  

  • Sa dva prsta po tipkovnici

    Vratih se s mora da ti osmjeh ostavim,a ti se bome raspisala pošteno,da bu riječi rekel.....Svaka čast! :-))))))))

    avatar

    15.07.2009. (12:17)    -   -   -   -  

  • Z.OKI

    Lijepo je pobjeći uz gradske vreve van grada,u prirodu,na osamu...
    Zanimljiva priča...:-))
    Pozdrav Ru:-))

    avatar

    16.07.2009. (16:40)    -   -   -   -  

  • Decy

    :))

    avatar

    16.07.2009. (17:38)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Oprah posljednji obruč od 26 cm ....
    sjedim i šutim zagledana u mrak... i nisam sigurna bih li razumjela da počnem čitati . Zato ću to ostaviti za sutra :))
    Pusa velika , Rusy:))

    avatar

    17.07.2009. (02:31)    -   -   -   -  

  • misko

    Optužujem te da mi čitaš misli i kradeš ideje! :):):)
    Pa ovo je nevjerovatno! Već čitav mjesec razmišljam o sličnoj priči...

    I dobro kažeš: "Ljudski rod, koji se oduvijek smatrao najprilagodljivijim od svih živih vrsta koje su nastanjivale planet, pokazao se manje prilagodljivim." ...
    Nikad mi nismo bili prilagodljivi, samo tako volimo misliti o sebi. Uvijek smo sve oko sebe mjenjali prema našim željama, pokoravali Prirodu, odrodivši se od nje i smatrajući divljacima one koji su živjeli po njenim zakonima i odbijali prihvatiti "civilizaciju" koju smo im donosili, a i dan danas donosimo...

    avatar

    17.07.2009. (11:07)    -   -   -   -  

  • Vitae...

    Heheheh i ja sam pomislila na miska već na samom početku :))
    A, slika koju si ocrtala je tako mračna da ne smijem o njoj misliti ...kako kaže tvoj lik ... što mi vrijedi što znam kako se iz minute u minutu sve više uništavamo ....
    Mada mi se jako sviđa izbor glazbe s vrha nebodera i lik koji voli tišinu:))

    Hvala na čestitkama mom malom velikom ...hihi večeras ću mu ih pročitati kad utihnu dječji glasovi ... analizu je svladao , sinteza maloooooo kasni ahahahahhahah
    Pusa , Rusy

    avatar

    17.07.2009. (13:06)    -   -   -   -  

  • fra gavun

    Ti nas nakanila prikovati za stolac ali isplati se, samo nastavi.:-))

    avatar

    17.07.2009. (22:27)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Vjerovala ili ne danas sam u kantini cekajuci da upakiraju mintaja (oslica), surowku (kupus na milion nacina) i dva omanja komada GMO pomidora pjevusio we all live in the yellow submarine, yellow submarine, yellow submarine ... Poljaci me naravno nisu razumjeli jer oni uglavnom ne govore strane jezike.

    Eliminiras li sssch, sssdz i ostalo fufljanje iznenadila bi se koliko su poljski i hrvatski slicni (podobnji) jezici. Barem kad se sjetis rijeci koje su upotrebljavali nasi stari a kojih se jos (fala bogu) sjecam od pokojnih baka i djedova. Recimo, zawodnik je takmicar (slicnost postoji samo sto se koristi za razlicite stvari - Furbi et Urbi). Tu je jos i zupa - nekad supa, danas juha. Zurek je najbolschi z kielbasom i z jajeckom. A uz kawu svako jutro mleczko.

    Pravopis je nesto drugo. Vrlo vrlo komlicirano i nikako mi ne sjeda. Ipak natucanje na indijanskom poljskom nekako ide. Od svih morza najpienkschnje (najljepse) jest Jadransko morze. Njima san, nama realnost jos od stoljeca sedmog kad smo doselili iz Galicije i okolice Krakowa (Krakow su utaborili preci tuge, Buge i petero brace sto predvodise sedam plemana na putu prema jugu. Oni se trude a mi radimo ale jest najvaznijejsche jda se Zemlja i dalje okrece iako njema deschdza (kise). Sve u svemu, mnogo toga je pododnje (slicno, podobno) iako ih hrvatski podsjeca na mrski im ruski ale ga rozumijo. I dok papaju kurczaka (piletinu) i wiepschzowie (pajcek kao degenaracija vepra, weprz) mi papamo ribu a oni je ne ljublju (oboje je poljski). I tako u nedogled.

    Sve u svemu barczo barczo (vlo vrlo) dobrze ali najpienkschnje jest k domow jer samo je jedan dom,
    Bocaccio

    avatar

    17.07.2009. (22:33)    -   -   -   -  

  • Bocaccio

    Baka Augustina (Gusta) rodjena je u Hrvatskoj (kod Daruvara) ali su njeni roditelji doselili iz Kladna (kod Praga) kamo su dosli iz Galicije. Trbuhom za kruhom, stono bi se reklo. Iako poljakinja (i napola zidovka), sa dedom je razgovarala ceski (bio je ceh). To je moja tajna veza i sa poljacima i cesima. Igrom slucaja posljednje dvije godine najveci dio vremena provodim u Poljskoj. Ponekad se onako u sali pitam nije li to povratak korjenima ali ... samo je jedan dom i nista ga ne moze zamijeniti ma koliko negdje bilo lijepo i idilicno, cak i uspjesno. Zato valjda u ove sitne sate kuckam na laptopu.

    Da, miloschch (milost) - stara hrvatska rijec, ponekad sisnonim za ljubav, naklonost i slicno za ljubav. U svakom slucaju dobrze muvis po polskie ale ja to rozumim ma to jest dobrze za schesko ktori ne rozumijo polskie (poljski po sluhu).

    Ljubav je cudo koje se dogodi jednom u zivotu a moze se ponoviti i u drugim zivotima jer su duse besmrtne. Bake uvijek treba slusati,upijati njihove mudrosti i prenositiih na vlastite unuke. :)))

    Pozdrav iz Warszawskogiego Starego Miasta,
    Bocaccio

    avatar

    18.07.2009. (01:18)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...