Komentari

p-a-t-o-l-o-g-i-j-a.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


  • mala slatkica 4 ever

    super blog extra =}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}}
    pre ljep

    avatar

    13.07.2009. (17:46)    -   -   -   -  

  • marchelina

    Genijalno.

    avatar

    13.07.2009. (20:51)    -   -   -   -  

  • Sapunerija

    Jergović je ipak samo propagandno piskaralo koje je živilo od pošteno zarađenog reklamnog honorara.
    Zato predviđam, jer sam vidovita ka, da će uskoro vrlo tanko stvarat.

    avatar

    13.07.2009. (22:40)    -   -   -   -  

  • kad nas brod tone

    Nažalost nije Jergović jedini koji lešinari nad pokojnikovim odrom. Što je pokojnik značajniji lešinara ima više. Dovoljan je dokaz komemoracija "kralju popa".

    No nastranu Edo Murtić i lešinarenje na njegovu grobu. Autoru moram priznati da je s par pomno izabranih riječi tako slikovito opisao Jergovića te bi ove riječi morale biti dio Jergovićeve biografije:

    "Biti bijesan, do razine podvala, psovki i proklinjanja, i istodobno biti općenit, do razine najbljutavije sentimentalne ispraznosti..."
    "Pisac propovijetki to dobro zna, pa će i svoji mirogojsku misu zadušnicu - zamahnuvši desnicom tako široko da se cijeli lijevi sektor ima osjećati pljusnutim - pretvoriti u misu zaušnicu, a poslije će, valjda, naoružan arsenalom preventivinih uopćenosti, nevino reći: Hajde, pokaži, koga sam ja to udario?"
    "Tako Jergović s lakoćom putuje kroz vrijeme i vlastitu biografiju, naprijed-nazad, sprijeda-straga, bez obaveza i imperativa, nikakva dosljednost tu odavno ne stanuje, nikakvi principi koji bi priječili žudnju za udvaranjem, radi se o strategiji jegulje (ili jergulje, ako to nije previše zlobno), onoj vrsti vijugavog socijalnog gibanja koja se hrani iluzijom da iza sebe ostavlja nevidljive tragove."

    Stoga mislim da bi autor morao raditi za Hrvatski biografski leksikon. Trebao bi se javiti Bogišić Vlahi :)

    avatar

    14.07.2009. (09:17)    -   -   -   -  

  • NEMANJA

    A evo kako je Jergulja opisao Viskovića, u nedavnoj polemici s Hebrangom:
    "Pritom, on nije ni pročitao intervju o kojemu govori, jer da jest, ne bi ga pripisivao nekakvom nepostojećem Jovanu Gligorijeviću. Razgovor je, kako je potpisano na vidnome mjestu i u papirnatom i u web izdanju, vodila Jovana Gligorijević, šarmantna gospođica i visokoprofesionalna novinarka, koja s brkatošću narečenog Jovana doista nema nikakve veze. Bit će, dakle, da je Andrija Hebrang svoju laž izmaštao iz druge ruke, pretpostavljam na osnovu pisma čitatelja jednoga ovdašnjeg lijevoorijentiranog hereditarnog mongoloida, koje je kružilo internetom."

    avatar

    15.07.2009. (00:07)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...