Komentari

nepoznatizagreb.blog.hr

Dodaj komentar (5)

Marketing


 • Bergaz

  I još... Ne znajući da ćeš danas spustiti ovu temu... snimio sam jutros primjer možda posljednjih dana klasičnih ZET-ovskih plavo-žutih štangi i oznaka stajališta, bilo tramvajskih ili autobusnih... Zadnjih dana posvuda vidim paralelno postavljeno znakovlje novog (međunarodno standardiziranog?) tipa i samo je pitanje dana kad će klasiku "potarašiti".

  Ofenziva novih oznaka ZET-ovih stajališta!

  I jedna digresija - poput tvog primjera oznake hidranta u Klaonici izvedenog kao "HYDRANT", tako je svojevremeno na-žici-visećim tablama tramvajskih stajališta dugo stajalo "Stajalište tramwaya" (pogotovo na, meni kao djetetu fascinantnoj, liniji za Žitnjak) . U trećem redu na tabli, što mi je bilo zbunjujuće, pisalo je "Smjer:" Naime bilo je zamišljeno da se kroz za to predviđene rupice u tabli ispod iste povješaju i uske tablice konačnih stanica ("smjera") no to izgleda nije zaživjelo.

  avatar

  08.07.2009. (22:16)    -   -   -   -  

 • seabral

  @GP-Zagrebancije: oznake smjera ispod table "Stajalište tramwaya" su se nekada zaista koristile (vidljivo na starijim fotkama), ali je ta praksa nažalost kasnije ukinuta (kao i mnoge druge dobre stvari)

  @Vanja: hvala ti za još jednu od sjajnih tema, ovaj put s meni dobro poznatog terena ;-)

  avatar

  09.07.2009. (09:29)    -   -   -   -  

 • nepoznatizagreb

  Dečki, lijepo je da ste se javili, GP-ZG, dobro da to fotkaš, zaista bi to moglo brzo nestati!
  I ja se još sjećam tih "Smjer" natpisa, no nisam ih nikad vidio u funkciji (kao recimo u Beču gdje na table stavljaju kružiće sa brojevima linija koje koriste dotično stajalište)....

  ... a meni u zadatak ide pofotkati još jednu staru tablu iz repertoara gradskih znakova, zasad nek bude iznenađenje, za nekoliko dana će te vidjeti o čemu je riječ! ;o)

  avatar

  09.07.2009. (10:20)    -   -   -   -  

 • seabral

  Vanja, poslat ću ti na mail jednu od starih fotki s oznakom "Smjer" i brojem linija, pa vidi je li to možeš iskoristiti :-)

  avatar

  09.07.2009. (21:32)    -   -   -   -  

 • Bergaz

  Hej društvance, scena iz moje posljednje priložene slike više se ne da snimiti - Na Malom placu danas nema više "Stajališta tramvaja" (te i takve table naravno... sa smiješnim "š")

  avatar

  10.07.2009. (00:46)    -   -   -   -  

 •  
učitavam...